Maria Turtschaninoff

  • Rinja hahmo Kirjoittaja
  • Rinja
    Aavevelho
    Tasolla 49
    66.97

08.07.2012 10:38 #1 :: Rinja
Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff: Helsingin alla

Tammi 2012 - Risingin tietokannassa

Turtschaninoffin nimi jäi minulle mieleen, kun jokin aika sitten luin hänen Finlandia Junior -ehdokkaansa Arran. Sen syvällinen ja rohkea psykologinen kuvaus puhutteli minua kovasti. Siksi tartuin mielenkiinnolla Helsingin alla -teokseen (alkuperäiseltä ruotsinkieliseltä nimeltään Underfors), joka paljastuikin ihan kelvoksi kotimaiseksi nuortenkirjaksi.

Neljätoistavuotias Alva elää tavallista elämää ottovanhempiensa kanssa Helsingissä, mutta tuntee olevansa jatkuvasti vaarassa ja tarkkailun alaisena. Hän ei muista mitään kolmesta ensimmäisestä ikävuodestaan ja odottaa tämän salaisen menneisyyden saapuvan vaanimaan häntä hetkenä minä hyvänsä. Lopulta ilmestyykin karismaattinen nuori mies, Nide, joka houkuttelee Alvan mukaansa maan alle, paikkaan joka tunnetaan nimellä Alistadi. Heidän kannoillaan hiippailee Alvan rinnakkaisluokalla oleva Joel, joka on jo kauan ollut salaa ihastunut tyttöön. Helsingin alla heitä odottaa sekä Alvan että koko Suomenmaan myyttinen menneisyys, eikä matka suinkaan pääty vielä sinne.

Lue lisää...
Muokannut 09.10.2013 17:11 Hiistu

  • Dyn hahmo
  • Dyn
    Varjovelho
    Tasolla 67
    8.85

23.10.2013 14:26 #2 :: Dyn
Maria Turtschaninoff
Maria Turtschaninoff on saanut kustannussopimuksen ruotsalaiselle Berghs-kustantamolle - hienoa, että arvostusta löytyy lahden molemmin puolin! Aiheesta lisää kirjailijan blogissa: turtschaninoff.blogspot.fi/2013/10/seriously-big-news.html
Tykännyt: Rinja

  • Rinja hahmo Kirjoittaja
  • Rinja
    Aavevelho
    Tasolla 49
    66.97

02.01.2015 17:21 #3 :: Rinja
Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff: Anaché

Tammi 2013 - Risingin tietokannassa

Suomenruotsalainen fantasiakirjailija Maria Turtschaninoff on kohonnut nopeasti kotimaisen nuortenkirjallisuuden huipulle. Hänen uusin teoksensa Maresi: Punaisen luostarin kronikoita voitti juuri Finlandia Junior -palkinnon, ja ehdokkaana saman palkinnon saajaksi oli jo viisi vuotta aikaisemmin julkaistu Arra. Näiden välissä ilmestynyt Anaché ei ole saanut palkintoja tai ehdokkuuksia, mutta sen teemat ovat sekä fantasiassa, nuortenkirjallisuudessa että koko kotimaisen kirjallisuuden kentässä uraauurtavia ja pitäisi sellaisiksi myös noteerata.

Anaché on heimopäällikön nuori tytär, joka haluaisi kaiket päivät ratsastaa pitkin aroa rakkaan Heor-veljensä kintereillä ja metsästää kaniineja. Tätä eivät kuitenkaan hyväksy perinteet eikä etenkään Anachén isä, sillä paimentolaisyhteisön käsitykset naiselle ja miehelle kuuluvista tehtävistä ovat hyvin selkeitä: naiset eivät voi metsästää sen enempää kuin miehet voivat tehdä ruokaa tai edes keittää teetä. Anachén tulevaisuus näyttää olevan kirjoitettu kiveen, mutta hän saa huomata, että aron ankaraan todellisuuteen mahtuu myös yllätyksiä. Pienen ihmisen ei kannata unohtaa, että aron henget ja jumalat eivät lopulta kumarra ketään tai mitään, varsinkaan ihmisiä ja näiden kehittämiä sääntöjä.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie