Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Kirjojen omistaminen
: 20.Helmikuu 2009, 15:49
Minulle kirjat, ja varsinkin omat kirjat ovat hyvin tärkeitä. Jos silmiini osuu mieluinen kirja, ostan tai ainakin pyrin ostamaan sen mahdollisimman nopeasti. Minulle on melkeimpä aivan sama, mitä kirja maksaa kunhan saan sen. Tulen aika harvoin kirjakaupasta ilmaan upouuttaa kirjaa. Kirjoja on vähän siellä sun täällä, tietokonepöydällä, yöpöydällä, kirjahyllyssä siistissä järjestyksessä, kirjahyllyn päällä niin ja tietenkin niitä löytyy myön olohuoneesta, muttei koskaan lattialta. Pyrin pitämään kirjoistani mahdollisimman hyvää huolta, vaikka niihin on jokunen tahra ehtinyt kertyä. Kirjojen omistaminen on minusta hieno tunne, minusta on ainakin todella upeaa kävellä kirjakaupasta uusi kirja mukana. Kirjat ovat hyvä harrastus
Kylän raitti / Satama / Vs: Ystävänpäivitystoivotteluketju
: 14.Helmikuu 2009, 18:27
Hyvää Ystävänpäivää kaikille, hali ja pusu vielä kaupanpäälle Ruusut on punaisia, orvakit on sinisiä, sokeria on makeaa, niin olet sinäkinKaveri lähetti aamulla, ihan perus runo.
: 17.Tammikuu 2009, 15:05
Ostin tänään Suomalaisesta Jarkko Laineen Vampyyrin 8 eurolla, Bram Stokerin Draculan 10 eurolla ja Ilkka Remeksen Pimeän Pyövelin 8 eurolla. Ja sitten ostin Mäntysaaren kirjakaupasta Piirrustustaidon avaimet 9,90 eurolla.
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Kirjojen lukeminen vierailla kielillä
: 04.Tammikuu 2009, 12:20
Otin viimein itseäni niskasta kiinni, ja lainasin itselleni enkun kielisen Harry Potter ja Azkabanin vanki kirjan. Ajattelin ensin, etten varmasti ymmärrä siitä yhtikäs mitään, muttei siinä niin käynytkään. Olen ehkä hieman hidas lukemaan sitä, mutta kyllä se luettua tulee. Seuraava englanninkielinen kirja, minkä lainaan on luultavasti englanninkielinen Harry Potter ja Puoliverinen prinssi, ja joskus tulevaisuudessa, Stephenie Meyerin Breaking Dawn sen takia, ettei sitä ole vielä suomennettu.
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Paras käännösfantasia 2008?
: 04.Tammikuu 2009, 12:16
Omat valintani olivat pikaisen pähkäilyn jälkeen Epäilys Salamavaras Kuoleman varjelukset
Epäilykseen päädyin sen takia, että se kuuluu Houkutus- sarjaan, joka on yksi parhaimmista lukemistani sarjoista. Salamavarkaan valitsin sen takia, että se oli yksinkertaisesti niin hyvä, ja Kuoleman varjelukset otin siksi, että se on Harry Potter sarjan viimeinen kirja, ja olen aina pitänyt Harry Potter sarjasta, joten...
Valinta ei ollut kovin vaikea, mutta noiden lisäksi olisin valinnut Rönsyilevän talon, Verisen vuoksin ja Aikaparadoksin(siis siinä tapauksessa, jos olisi saanut valita useamman kirjan).
: 30.Joulukuu 2008, 16:38
Eoin Colferin Opalin kosto - kirja oli Suomalaisessa tarjouksessa 5 eurolla, joten olihan se pakko ostaa. Sen lisäksi ostin Mäntysaaren kirjakaupasta Justin Somperin Vampiraatit Kirottujen laivan 3,95 eurolla.
Sivistyksen kehto / Konserttisali / Vs: Musiikkia radiosta?
: 04.Joulukuu 2008, 16:09
Kyllä sitä radiota tulee aina silloin tällöin kuunneltua, yleensä silloin kun ne "tutut" kappaleet kyllästyttää. Mutta jos radiosta ei kuulu hetkeen mitään hyvää, lopetan saman tien. Mankasta radiota en kuuntele, vaan kännykän kautta kuulokeilla. Radio Suomipoppia kuuntelen varmaankin eniten, vaikka siellä kyllä soitetaan usein samoja kappaleita, mikä on ärsyttävää. Kuuntelen harvoin samaa kanavaa kauan, vaan selailen kanavilla ees taas, ja jos joltain kanavalta kuuluu sellaista musiikkia, mikä mielyttää minua, kuuntelen sen kappaleen loppuun ja vaihdan seuraavaan kanavaan.
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Stephenie Meyer
: 29.Marraskuu 2008, 13:20
Aivan. Nyt ärsyttää että ostin Suomalaisesta Houkutuksen 19,95 eurolla, ja jos sen saa pokkari versiona paljon halvemalla..Onko kukaan muuten lukenu Breaking Dawn kirjaa? Se on nimittäin neljäs Twilight(Houkutus) osa, eikä sitä varmaankaan suomenneta pitkään aikaa? Lukisin sen mielelläni englanniksi, mutta tuskin kielitaitoni yltäisi tarpeelliselle tasolle eikä sitä ainakaan täältä päin löydy mistään kirjastosta..Kannattaa muuten käydä kattoon Youtubesta New Moon, Eclipse ja Breaking Draw trailereita...
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Artemis Fowl (ja muuta Eoin Colfer -juttelua)
: 20.Marraskuu 2008, 15:35
Minusta se ei ole vaikuttanut aivan yhtä hyvältä, kuin edelliset osat. Colferin kirjoitustyyli on jotenkin muuttunut ja henkilöiden puhetyylit olivat erilaiset.
Silti kirja on ihana, vaikka ei ihan aiempien Artemisten tasolle yltänytkään.
Olen samaa mieltä asiasta. Luin Aikaparadoksi kirjan eilen loppuun, ja täytyy sanoa että minulla jäi pienoinen pettymyksen maku suuhun. Odotin kirjalta ehkä liikoja, mutta se ei ainakaan minua kovin paljon sykähdyttänyt. Olihan aikamatkoilu toki mielenkiintoista, mutta jotenkin juoni vain toisti itseään ainakin joissakin kohdissa. Ja kirja loppui minusta hieman tökerösti, ja jotenkin tutun "pääpahiksen" kohtaaminen uudestaan tuntui hieman tylsältä. Silti kirja oli nautittava kokemus, ja suosittelen sitä aikaisempien osien lukijoille..
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Mitä olet viimeksi lukenut - Lyhyitä arvioita kirjoista 9-11/2008
: 20.Marraskuu 2008, 15:29
Eoin Colfer: Aikaparadoksi
Artemis Fowl sarjan tähän mennessä uusin sarja. Tällä kertaa Artemis matkustaa Hollyn kanssa ajassa taaksepäin ja kohtaa niin uusia, kuin vanhojakin vihollisia. Hän myös tapaa ja ennestään tuttuja henkilöitä. Hahmot syvenevät entisetään, ja kokevat paljon uutta, mutta silti kirja ei ainakaan minua kokonaan sykähdyttänyt. Mutta silti taattua Colferin käsialaa, ja hyvin samankaltaista tekstiä kuin aiemmat osat. Aikamatkailu tuo pientä piristystä, vaikka loppuukin hieman tökerösti. Kirja ei ainakaan minun mielestä ole parhaimpia Artemis Fowleja. Kirjassa jotkin kohdat ovat niin ilmeisiä, ja joskus tuntuu ettei hahmoilla ole ollenkaan tunteita. Silti miellyttävä lukuelämys, suosittelen kaikille Artemis Fowl kirjojen lukioille.
Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Houkutus (Twilight)
: 16.Marraskuu 2008, 20:20
Oletteko muuten katsonut esim. Youtubesta Twilight trailereita? Ensin ajattelin, että elokuva on aivan surkea jne, mutta kun katsoin Youtubesta muutaman trailerin, muutin mieltäni ainakin osittain. Tajusin, että elokuvahan voi olla ihan OK, vaikka täytyy myöntää, että jo pelkästään trailereissa näkee, että muutamaa kohtaa on hieman vääristetty. Myös Googlesta löytyy pari kiinnostavaa kuvaa Culleneista. Elokuvahan tulee Amerikassa ensi-iltoihin piakkoin, ja Suomeen taas netistä bongattujen tietojen perusteella joskus ensi vuoden Tammikuussa
: 09.Marraskuu 2008, 17:27
Stephenie Meyer: Epäilys
Viimeisin kirjaostokseni on Stephenie Meyerin Epäilys. Kokkolan Suomalaisesta kirjakaupasta ostin 24.95eurolla. Muut osat olenkin houkutus-sarjasta lukenut, ja koska kirjastosta sitä ei varmasti saa pitkään aikaan, ostin sen sitten. Ja olen hyvin tyytyväinen ostokseeni, Houkutus-sarja on vaan niin hyvä kirjasarja :cheesy
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Revontulitalli-sarja
: 08.Marraskuu 2008, 21:22
Olen lukenut kaikki tähän mennessä ilmestyneet Revontulitalli-kirjat, vaikka siitä on kyllä jonkin aikaa. Sarja on minun mielestä ihan ok, oikein lukemisen arvoinen kokemus. Myönnän, etten edes tiennyt, että kyseiseen sarjaan on tulossa viides osa  . Mutta mä kyllä luen sen heti, kun se ilmestyy
Sivistyksen kehto / Turinatupa / Vs: Musiikki ja kirjoittaminen
: 08.Marraskuu 2008, 21:14
Jos kirjoitan jotain, kuuntelen aika harvoin samaa aikaa musiikkia. Silloin unohdan kokonaan kirjoittamisen, ja rupean kuuntelemaan tarkemmin musiikkiamikä kuuluu taustalla, ja ajatukseni karkaavat. Mutta läksyjä tehdessä kuuntelen kyllä musiikkia.