kesä 20

• Tiuku

Facebook

Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 61
1  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/paranna: Suosikkikierros : 23.Joulukuu 2011, 12:30
Gandalf 12
Nuuskamuikkunen 7
Ged 8
Jon Snow 10
2  Kylän raitti / Satama / Vs: Lemmikit : 20.Joulukuu 2011, 22:05
Sketsi edustaa seuraavan kerran Kaapelitehtaalla Surokin tamminäyttelyssä 14.1-15.1. Olen itse assaroimassa, joten olen häkillä ennen klo 9.30 (paitti silloin yleisö ei vielä teknisesti ottaen pääse sisälle) ja n. 15.00 jälkeen (toki piipahtelen välissä, mutta silloin olen satavarmasti.)
3  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/paranna: Suosikkikierros : 19.Joulukuu 2011, 23:20
Gandalf 10
Batman 9
Dream 12 (+1)
Nuuskamuikkunen 11
Fiddler's Green 9
Arnold Schwarzenegger 4 (-2)
Ged 10
Jon Snow 10
4  Kylän raitti / Satama / Vs: Lemmikit : 19.Joulukuu 2011, 22:29
Oon joskus jonnekin muualle kirjoittanut sepostuksen kissanäyttelyistä, muistaakseni tää oli koiraihmiselle tarkoitettu joten se on aika rautalangasta väännelty:

Lainaus
Se on monimutkainen järjestelmä, aloitetaan siitä, että rotukissat on jaettu neljään eri kategoriaan rotunsa perusteella. Ne on I: Persialaiset ja exoticit, II: Puolipitkäkarvaiset kissat (norskit, coonit ym) III: Lyhytkarvaiset ja somali (abyt, bengalit, britit, sfinksit, rodullisesti suurin) ja IV: Itämaiset kissat (Simskut ja itikset ja seychellit). Sen lisäksi on vielä kotikissat, kategoria V.

Tuomarit voivat arvostella sitä kategoriaa, minkä tutkinnon ovat suorittaneet. Joillain on vain yksi kategoria, joillan saattaa olla kaikki. Kissat on jaettu näyttelyn järjestävän yhdistyksen puolesta siten, että jokaisella tuomarilla on noin 30 kissaa arvosteltavana. Yleensä kissat ovat samasta kategoriasta, joskus jos kissoja on vähän, niin tuomarilla saattaa olla jaettu kategoria (yleensä niin, että toinen on I tai IV-kategoria). Kotikissoja voi arvostella tuomareista kuka vain. Kissat arvostellaan numerojärjestyksessä, ne on numeroitu kategoriajärjestyksessä I-IV (niin että 1 on yleensä exotic ja viimeisin kissa on kotikissa).

Näyttely alkaa kun jonotat eläinlääkärintarkastukseen. Siinä lääkäri tutkii kissan ja assistentti syynää kissan rokotukset ja ottaa postin mukana tulleen vahvistuskirjeen itselleen, kissa siis ilmoittautuu siinä samalla. Jos vahvaria ei palauta, katsotaan kissa poissaolevaksi ja se poistetaan tuomarilistalta ja tuomareiden papereihin kirjoitetaan ABS.

Sen jälkeen etsit kissallesi häkkipaikan, joissain näyttelyissä on häkit valmiiksi numeroitu, toisissa saat itse valita. Sisusta häkki pakollisilla verhoilla ja ei-pakollisilla muilla kamoilla ja nakkaa kissa sinne. Muista vesikuppi.

Sen jälkeen lähde etsimään tuomarin arvostelupaikkaa, tuomarin olet nähnyt jo vahvarissa. Tuomari arvostelee kissat numerojärjestyksessä.

Kissat on jaettu "ryhmiin", ja tämä luokkajako nyt vaihtelee roduittain. Esimerkiksi Abyt ovat jaettu värinsä perusteella, eli esim. riistanväriset abyt (niiden Fifen Easy Mind System, eli EMS-koodi on ABY n) ovat oma porukkansa. Sen sijaan esimerkiksi Norjalaiset metsäkissat, joilla on värejä ihan läjäpäin, on jaettu vain väriryhmiin. Esimerkiksi ruskeatiikeri valkoisella -Norski (EMS NFO n 23 03) kuuluu ryhmään III.

Nämä ryhmät ovat sitten jaettu eri tuomareille, kuten aiemmin kirjoitin, niin että tuomarilla on noin 30 kissaa. Tämä on todella hankalaa selostaa ilman esimerkkejä, mutta jos katsot esimerkiksi täältä Ruuhka-Suomen rotukissayhdistyksen tulevan näyttelyn Tuomarijaon (kohta tuomarijako), niin näet, että tuomarin perässä on lista koodeja. Esim.  Marek Chadaj
(PL)   Kat IV-tark., MCO VIII, RAG d, RAG f...
tarkoittaa, että puolalaisella Marek Chadajlla on ensin kategorian IV tarkistus, jonka jälkeen hän aloittaa arvostelemaan Maine Coon -kissoja väriryhmästä VIII (kaikki hopeamuunnokset valkolaikullisina) ja sen jälkeen on vuorossa punanaamio ragdollit ja sen jälkeen kilpikonnanaamio ragdollit. Eli tällöin Maine Cooneissa kaksi eriväristä kissaa voi olla vastakkain (esimerkiksi mustahopea valkoisella ja punahopea valkoisella), koska ne ovat samassa väriryhmässä, sen sijaan punainen ja kilpikonna ragdollit eivät.

Tämän lisäksi kissat on jaettu vielä eri luokkiin, riippuen missä luokassa ne kilpailevat. Luokkia on yhteensä 12, riippuen siitä minkä tittelin ne ovat saavuttaneet. Kossi ja Sketsi kisaavat luokassa 6, koska ne ovat saavuttaneet International Premier-tittelin ja jahtaavat nyt Grand International Premier -titteliä.

Arvostelussa tuomari katsoo kissan ja vertaa sitä rodun standardiin. Jos kissalla ei ole luokassaan kilpailua, tuomari katsoo onko se tarvittavien pisteiden arvoinen ja halutessaan antaa kissalle sertin. Yleensä varsinkin alemmissa luokissa serti tulee aika helposti. Sen sijaan jos luokassa on kilpailua, niin tuomari vertaa kissoja ja antaa parhaalle tuloksen EX1 ja serti, muille sitten EX2-EX4 ja jos on yli neljä niin loput saa vain tuloksen EX. Tuomari voi toki antaa kissalle myös tuloksen OH (oikein hyvä), jos kissa on hänen mielestään susiruma ja ei vastaa standardia.

Näin, hyvä, olet saanut kissasi läpi perusarvostelusta. Sen jälkeen kysytään joko assarilta tai tavataan luettelosta, että onko tarpeeksi kissoja, jotta voitaisiin valita Värin paras (Best in Variety BIV). Näitä tarvitaan leikkamattomien puolella kolme (tähän käy myös pennut ja nuoret) ja leikattujen puolella myös kolme. Jos kissat löytyy, niin tuomari valitsee niistä hänen mielestään parhaan.

Tämän jälkeen odotetaan sitä, että tuomari saa kaikki hänelle merkityt kissansa arvosteltua, jonka jälkeen hän siirtyy tekemään Tuomarin Paras-valintoja eli nominointeja. Tuomari nominoi hänen mielestään parhaan aikuisen uroksen, aikuisen naaraan, kastraattiuroksen, -naaraan sekä nuoren ja pennun, per kategoria. Tuomari saattaa kutsua kaikki arvostelemansa kissat TP-valintoihin, tai sitten vain esim. kaksi mielestään parasta joita hän vertaa. Kun hän julistaa mielestään parhaan, saa kissa tuloksekseen NOM eli nominointi. Tämä tarkoittaa sitä, että se pääsee loppupaneeliin, jossa sitä vastassa on muiden tuomareiden nominoimat kissat (taas, per kategoria ja per "ryhmä", eli kastraattiuroksissa vastaan tulee muiden tuomareiden nominoimat kastraattiurokset). Näistä valitaan Best in Show. Koko näyttelyssä valitaan siis aika monta Best in Showta, joka kategoriasta 6 eri, eli yhteensä 24 + vielä veteraanit ja kotikissat.

Ja Fanta, Sketsiä saa tulla paijaamaan, kunhan meikä on vieressä ja muistaa desinfioida kädet!

Tässä vielä kuva edustus-Sketsistä:

5  Kylän raitti / Satama / Vs: Uusien käyttäjien esittäytyminen : 10.Joulukuu 2011, 11:59
^ Hämmentävää, käyttämäsi nimimerkki on nimittäin mun "varanicki", jota käytän kun tämä Rid on yleensä kansainvälisillä sivuilla varattu ja en jaksa kikkailla alaviivojen kanssa... Hui.

(Kaari Utriolta, eikö?  Iskee silmää )
6  Kylän raitti / Kohtauspaikka / Vs: Risingin mafia 10.12.2011, PIKKUJOULUT! Uudet mukaan! : 10.Joulukuu 2011, 00:40
Olen yrittänyt FB:ssä kommentoida, että olen tulossa töiden jälkeen, mutta se pahus nakkaa aina kommenttini Risingshadowin koko suulla sanomaksi. Eli olen paikalla noin 23.30, mitä luulette, vieläkö joulustajia on silloin?
7  Kylän raitti / Satama / Vs: Lemmikit : 01.Lokakuu 2011, 22:41
Meillä taas päivitystä, lähinnä harrasteiden osalta siis. Näyttelyissä käydään edelleen, elokuussa käytiin Tallinnassa, jossa Sketsi veti täydellisen yllätyksen ollen sunnuntaina tuomarin paras kastraattiuros! Sain pienen hysteerisen kohtauksen ja matkaseurue repeili huolella kun kiittelin tuomaria ja loikin paikallani kuin pieni pupu. Myös Kossi loisti, se sai sertinsä ja valmistui lauantaina International Premiereksi.

Tässä vielä pojat rusettiensa kanssa (Sketsillä kaulassa TP-voitosta saatu mitali):

Ensi viikolla matkataan jyväskylään, jossa Sketsi edustaa. Tosin tällä kertaa ei vastaavanlaisesta sukseesta voi uskaltaa edes unelmoida, vastassa on niiiiin kovaa porukkaa.

Lopuksi vielä kuva poikien tähän asti saaduista ruseteista:

8  Kylän raitti / Kohtauspaikka / Risingin Halloween-bileet Helsingissä maanantaina? : 01.Lokakuu 2011, 16:44
Olin hetken ihan maassa, kun ajattelin, että kukaan ei leiki mun kanssa Halloweenina, kunnes tajusin, että täältähän voisi löytyä samanhenkistä seuraa!

Eli miltä kuulostaisi Risingin Halloween-bileet? Järjestettynä ehdottomasti silloin "oikeana" Halloween-päivänä, eli 31.10. Koska kyseessä on maanantai, niin ihmisten työssäkäyminen voi rajoittaa, joten ajattelin ihan perinteisiä naamiaisia, joihin voisi kaikenikäiset huoletta osallistua, eli ei mitään viinaläträysbileitä. Jos loppuillasta täysi-ikäiset haluaa siirtyä ravitsemusliikkeen puolelle niin se toki suotakoon.

Sen verran ketunhäntä on kainalossa, että vaikka naamiaiset voidaankin järjestää mun asunnossa, niin 29 neliötä on aika pieni tila. Eli jos joku pääkaupunkiseudun ihminen haluaa asuntoaan tarjota, niin saa hihkua  Iskee silmää.

Mulla on tarjota kaikennäköistä proppia paikalle (mm. "hautakiviä", yksi haamu, variksenpelätin, metrikaupalla mustaa kangasta jne, aivokakkumuotti ym.).

- Aika : 31.10
- Paikka: Jossain päin pääkaupunkiseutua
- Osallistujat:
Rid

Muita?
9  Kylän raitti / Leikkinurkka / Satuta/Paranna Hirviöt : 27.Elokuu 2011, 22:08
SÄÄNNÖT:

"Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Kukin saa äänestää vain kerran joka päivä ja antaa yhdelle hahmolle 2 miinuspistettä ja jollekulle toiselle 1 pluspisteen. Kun hahmo tippuu 0 pisteeseen, hänet eliminoidaan. Aloitetaan 10 pisteestä, ja muistakaa sitten merkitä viestiinne, kenelle annoitte pisteitä (selvyyden vuoksi)!"

JA HUOM! KERRALLAAN VAIN YKSI TÄLLAINEN KETJU! Leikkinurkan mode (esim. minä) avaa ketjun, ketjuehdotuksia käydään läpi täällä (kliketi klik)

King Kong (samannimiset elokuvat) 10
Medusa (kreikkalainen mytologia) 10
Fenrir (skandinaaviset tarut) 10
Iku-Turso (Kalevala) 10
Jeti / Lumimies (Himalajan seudun kansantarut) 10
10  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/paranna -ketjut : 27.Elokuu 2011, 21:37
Olen käynyt, mutta viimeksi kun tätä ketjua vilassut niin silloin minulle jäi se kuva, että täällä ei ole vielä edes seuraavaa aihetta päätetty. Ehkä katsoin väärästä kohtaa tai tapahtui muu inhimillinen erhe.

Mitään tarkoituksenmukaista ignorointia ei ole tapahtunut, jos S/P-ketjut päätetään laittaa jäähylle, niin siitä tullaan kyllä ilmoittamaan.

ja olen jatkossa antanut ketjunperustamisoikeudet myös moderaattorikollegoilleni, jos näyttää että IRL-elämä vie liian ison osan ajastani.
11  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/paranna -ketjut : 17.Elokuu 2011, 23:59
No kun jäitte nyt kinastelemaan, niin laitoin ne kaikki kolme. Mistä sitä tietää jos ne vaikka ovat finaalikolmikossa? Ja nyt suunnittelemaan seuraavaa, tosin varoitan, että olen ensi maanantaihin asti lahden toisella puolella,  joten vaikka olisitte supernopeita niin ennen maanantaita ei mitään uutta tule. Joten kannattaa äänestää hitaasti ja huolella  Iskee silmää
12  Kylän raitti / Leikkinurkka / Satuta/paranna: Star Wars : 17.Elokuu 2011, 23:57

Luke Skywalker
Palpatine / Keisari / Darth Sidious
Jar Jar Binks
Jabba the Hut
Boba Fett

Kuka sanoi, ettei kaikkea voi saada  Iskee silmää
13  Kylän raitti / Leikkinurkka / Satuta/paranna: Pahikset : 11.Elokuu 2011, 13:58

Agentti Smith (Matrix)
Darth Vader (Star Wars)
Dracula (Dracula)
Ernst Stavro Blofeld (Bond-filmit)
Freddy Kruger (Nightmare on Elm Street)
Hannibal Lecter (Uhrilampaat)
James Moriarty (Sherlock Holmes-kirjat)
Jokeri (Batmanista)
LeChuck (Monkey Islandeista)
Lex Luthor (Teräsmiehen arkkivihollinen)
Sauron (Taru sormusten herrasta)
Valkoinen velho (Narniasta)
Voldemort  (Pottereista)
14  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/paranna -ketjut : 11.Elokuu 2011, 13:55
Laitan uuden ketjun nyt, olkoon se pahisketju. Trimmatkaa SW seukkikertaan mennessä valmiiksi.
15  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Mikä kirja? osa 2 : 11.Elokuu 2011, 10:59
Naomi Novik - Jadevaltaistuin?
16  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/Paranna: Disneyn prinsessat : 06.Elokuu 2011, 11:34
Belle 11
Jasmine 5 (-2)
Pocahontas 8
Mulan 12
Rapunzel 9
Prinsessa Eilonwy 6 (+1)
17  Kylän raitti / Kohtauspaikka / Vs: Roskisprinssi-elokuvamiitti! Torstaina Helsingissä! : 03.Elokuu 2011, 21:22
Juu, kuulostaa hyvältä (paitsi että  mun numero on muuttunu, se on nykyään 044 340 8599)
18  Kylän raitti / Kohtauspaikka / Vs: Roskisprinssi-elokuvamiitti! Torstaina Helsingissä! : 03.Elokuu 2011, 20:35
Tuotanuonniiin, missähän leffateatterissa?  Hymyilee Lähinnä siis Tennis- vai Kinopalatsi? Ja en usko, että viiden vierekkäisen paikan saaminen on hankalaa, ainakin jos liput ostetaan vaikka n. 20 min. ennen leffan alkua? Kun pitäähän sitä tarpeeksi aikaisin kokoontua, eikö?
19  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/Paranna: Disneyn prinsessat : 03.Elokuu 2011, 18:39
Tuhkimo 5
Rapunzel 12
Esmeralda 11
Prinsessa Eilonwy 7 (+1)
Megara 10
20  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Satuta/Paranna: Disneyn prinsessat : 01.Elokuu 2011, 23:56
Lumikki 8
Esmeralda 12
Prinsessa Eilonwy 12
Megara 12
Jane Porter 0 (-2)

Koska Mulan on vaan Mulan, sitäpaitsi sankarihahmo joka toimii itse eikä vaan hengaa prinssin sidekickinä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 61