Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 5
Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Netflix ja myös HBO Suomeen
: 21.Syyskuu 2012, 13:48
Tulee "johonkin aikaan syksyllä". Sarjat yms. luvataan vuorokauden sisällä Amerikan esityksestä, suomenkielisillä teksteillä. Ja lisäksi arkisto, josta voi katsella vanhoja jaksoja sarjoista. Maksullinen (alustava tieto on ollut, että maksaisi alle kympin kuussa). hbonordic.com
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: E-kirjat
: 18.Syyskuu 2012, 13:34
E-kirjoja en aio ainakaan vielä lähteä rahan kanssa ostamaan, kun ne maksaa niin paljon paperikirjoihin verrattuna.
Englanniksi on saatavilla huomattavan paljon kirjallisuutta sähkökirjoina hyvin edulliseen hintaan (jopa euron tai kaksi per kirja). Kannattaa vilkaista esim. Wizard's Tower Bookstoren tai Weightless Booksin tarjontaa. Myös monia lukemistoja (Lightspeed, Apex Magazine, Clarkesworld jne) löytyy sähköversioina, ja kappalehinnat ovat varsin kohtuulliset.
Velhokäräjät / Tienristeys / Vs: Worldconia haetaan Suomeen 2015
: 18.Syyskuu 2012, 13:31
Miten taloudellinen vastuu jaetaan, jos coni jää jostain syystä tappiolliseksi?
Yleensä (käsittääkseni myös USA:n ulkopuolella) perustetaan Worldconia varteen erikseen jokin yritys tai yhdistys (riippunee kunkin maan lainsäädännöstä, miten nämä menevät). Jos velkaa tulee, joku taho vastaa tietysti siitä välittömästi, mutta fandomilta ja tulevilta coneilta tulee pikku hiljaa yleensä avustusta (Japanin Maailmancon jäi reilusti toistasataatuhatta taalaa tappiolle, ja näihin velkoihin kinutaan rahoitusta parhaillaan mm. tuoreemmilta coneilta). Toisaalta tiedän ainakin yhden henkilön, joka edelleen maksaa takaisin henkilökohtaista velkaansa, jonka joutui Maailmanconin puheenjohtajana melko kauan sitten ottamaan, eli tarkka saa olla rahojen ja sopimusten kanssa.
Velhokäräjät / Tienristeys / Kirjoittajaleirille Amerikkaan
: 15.Helmikuu 2012, 09:44
Kirjoitatko fantasiaa tai scifiä vakavissasi? Haluatko viedä taitosi ihan uudelle tasolle? Shared Worlds on Yhdysvalloissa vuosittain järjestettävä nuorille (yläaste- ja lukioikäiset) suunnattu parin viikon mittainen kirjoittajaleiri heinä–elokuun vaihteessa. Ohjelmassa on monipuolisesti luentoja, erilaisia taideaineita sekä tietenkin runsaasti kirjoittamista ja sen ohjausta. Tänä vuonna ohjaajina ovat mm. Tobias Buckell, Naomi Novik sekä Ann ja Jeff VanderMeer. Jeff kyseli, mahtaisiko Suomesta löytyä kiinnostuneita osallistumaan tämän vuoden Shared Worldsiin. Ottaisivat kuulemma erittäin mielellään mukaan kirjoittajan tai pari myös täältä päin maailmaa. Ihan halpaa hupia leiri ei toki ole, mutta kuulemma olisi todennäköisesti mahdollista saada avustusta ainakin matkakuluihin.
Kylän raitti / Markkinat / A: Spinejä 90-luvulta, ulkomaisia fanzineita
: 29.Syyskuu 2011, 21:26
Onko kukaan scifikeräilijä kiinnostunut täydentämään Spin-kokoelmaansa? Tarjolla on lukuisia lehden numeroita 90-luvulta. Toimitus Turkuun tai lähetys postikuluja vastaan.
Lehtikeräykseen joutumassa on myös kasa ulkomaisia fanzineita 2000-luvulta (File 770, Plokta, SFSF, mukana myös irtonumeroita esim. Italiasta ja Tanskasta). Hihkaise, jos olet kiinnostunut!
Ulkomaiset zinet menneet, Spinejä vielä jäljellä.
tero.public@gmail.com / p. 040 576 6450
Velhokäräjät / Tienristeys / Vs: Finncon-Animecon 2011
: 20.Heinäkuu 2011, 19:00
Näin juuri. Periaatteessa kenenkään sulkeminen etukäteen pois tapahtumasta olisi melkoisen ongelmallista, mutta en toisaalta usko, että siitä kuuluisi nurinaa, jos ko. henkilö esimerkiksi poistettaisiin iltatilaisuudesta (tai esim. dead dogista). Jyväskylässä häntä ei päästetty perjantain iltatilaisuuteen humalatilan takia, ja ainut asiasta hermostunut oli ko. henkilö itse.
Jos jokin tuleva con päättää esimerkiksi olla huomattavasti tiukemmalla linjalla iltabileiden sisäänpääsykunnon suhteen, löytyy meitä monia, jotka voivat ihan ystävällisesti (mutta tiukasti) välittää viestin tiedoksi jo etukäteen. Jos vaikka kävisi niin hyvin, että ko. henkilö skarppaisi hiukan (niin kuin välillä onnistuu tekemään).
Velhokäräjät / Tienristeys / Lähde Euroconiin!
: 21.Huhtikuu 2011, 10:58
Jos olet miettinyt lähtöä Euroconiin, joka tänä vuonna pidetään Tukholmassa 17. - 19.6., nyt on hyvä hetki hoitaa matkajärjestelyt kuntoon. Conin jäsenmaksu on 40 euroa vielä huhtikuun loppuun saakka; tämän jälkeen hinta nousee. Käy siis saman tien liittymässä conin jäseneksi! Euroconissa on luvassa scifi- ja fantasia-aiheista ohjelmaa perjantaista sunnuntaihin. Ohjelma alkaa perjantaina puolilta päivin ja lauantaina ja sunnuntaina jo kymmeneltä; tyypilliseen ruotsalaiseen tapaan perjantaina ja lauantaina ohjelma jatkuu lähelle puoltayötä, joten runsaasti seurattavaa on luvassa. Iso osa ohjelmasta pidetään englanniksi, joten jos ei usko jaksavansa seurata ruotsinkielisiä ohjelmia, matkaan kannattaa silti lähteä. Ohjelman päälinjoiksi on luonnosteltu kirjallisuus, fandom ja media (eli tv ja elokuvat); luvassa on paneelikeskusteluja, esitelmiä ja keskusteluryhmiä eli jokaiselle luulisi löytyvän jotain. Euroconista on tulossa yksi suurimmista ruotsalaisconeista koskaan, ja paikalle tulee sf-harrastajia yli 20 maasta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua eurooppalaiseen fandomiin! Suomalaisia on coniin osallistumassa yli kaksikymmenpäinen joukko, joten yksin ei vieraalle maalle tarvitse lähteä. Jäseneksi liittyminen käy täyttämällä jäsenlomake conin sivulla ja maksamalla jäsenmaksu. Maksun voi maksaa verkkopankissa normaalilla pankkisiirrolla, tai jos haluaa, luottokortilla tai PayPalilla. Huom! Jos olet conin alkaessa alle 26-vuotias, sinulta ei peritä jäsenmaksua, vaan voit osallistua coniin ilmaiseksi! (Muista silti käydä täyttämässä liittymislomake.) Euroconiin järjestetään Suomesta ohjelmallinen yhteismatka, eli Båtcon. Matkaan lähdetään Helsingistä torstaina 16.6. ja paluu on maanantaiaamuna. Matkan hinta on 116 euroa, ja siihen sisältyy hyttipaikan lisäksi illallisbuffet, con-ohjelmaa menomatkalla, sekä 20 euron arvokuponki paluumatkalle. Båtconiin tulisi ilmoittautua 25.4. mennessä. Lisätietoa Euroconista, Båtconista, majoitusvaihtoehdoista Tukholmassa jne. löydät osoitteesta < euroconiin.wordpress.com>.
Velhokäräjät / Tienristeys / Vandercon Turku 11.4.2011
: 04.Huhtikuu 2011, 17:13
Tapahtuu Turussa ensi viikon maanantaina. Ann ja Jeff VanderMeer ovat erinomaiset osaava, asiantunteva ja mukava kirjailija–toimittaja-pariskunta, ja toivovat tapaavansa Suomen-kiertueellaan runsaasti paikallisia sf-kirjoittajia (myös aloittelevia), ja myös muita scifin ja fantasian harrastajia. Jos asustelet Turun tienoilla, tule ihmeessä mukaan! Vandercon TurkuApril 11, Turku Hugo Award winner Ann VanderMeer and World Fantasy Award winner Jeff VanderMeer visit Turku. The VanderMeers have recently co-edited anthologies such as Steampunk Reloaded, The New Weird, and The Weird: A Compendium of Strange and Dark Fiction. Jeff’s latest books are the novel Finch, the story collection The Third Bear, and the writing strategy guide Booklife. His work has been adapted by Playstation Europe, Halo, and the Predator franchise. Ann is the editor-in-chief of Weird Tales magazine and has a regular art column on the popular SF/fantasy website io9. Together, they have been profiled by American National Public Radio and the New York Times’ Papercuts blog. 14:00–15:30 Meet & Greet, CaféArt, Läntinen Rantakatu 5 Come meet the author and the editor over an informal cup of coffee and a group discussion about anything and everything! Sign up in advance: tero.public@gmail.com. 16:00–18:00 Janus Auditorium, 1st floor, Kaivokatu 12 Ann and Jeff VanderMeer present a visual presentation of exciting new projects that blur genres and media, including The Steampunk Bible and The Thackery T. Lambshead Cabinet of Curiosities. Amazing visuals from artists from all over the world. Followed by discussion, interview session, and Q&A—on fiction, popular culture, literature, movies, and art. The presentation is organized together with the International Institute for Popular Culture. 20:00 (about) Another chance to meet the VanderMeers and have a chat over a beer at Cosmic Comic Café (Kauppiaskatu 4) More information: http://vandercon.blogspot.com/ or by e-mail: tero.public@gmail.com.
Velhokäräjät / Tienristeys / Vs: Finncon-Animecon 2011
: 15.Lokakuu 2010, 08:31
Lienee viimeinen Animecon Finnconin yhteydessä, mutta ainakin vielä kesällä oli juttua, että 2012 olisi tulossa itsenäinen Animecon. Tarkempaa tietoa tämän projektin etenemisestä mulla ei tosin ole, eli en tiedä, ovatko suunnitelmat edenneet.
Velhokäräjät / Viisasten kivi / Vs: Lovecraft - seura
: 03.Syyskuu 2010, 15:35
Tosin jäsenten kanssa on jo mietitty, että peritäänkö uusilta jäseniltä koko tämän vuoden jäsenmaksua vai annetaanko siitä alennusta, koska seurakin on perustettu vasta vuoden puolivälin jälkeen, joten ei periaatteessa ole oikein periä jäsenmaksua koko vuodelta (todennäköisesti uudet jäsenet eivät joudu maksamaan koko summaa).
Jos tarkkoja ollaan, yhdistyksen jäsenmaksu on yleiskokouksessa säädetty, eikä esimerkiksi hallituksen ole mahdollista tehdä siihen muutoksia tai antaa alennuksia. Siis ainakaan, jos halutaan toimia pykälien mukaan. Mikäli seuran tulot ja menot ovat tilinpäätöksessä melkein tasan, on todennäköisesti kyseessä kirjanpidollinen väärinkäytös, eikä tilintarkastaja saisi päästää sitä läpi. Höpöä. Kyseessä voi myös aivan hyvin olla hyvä suunnittelu ja tehtävistään ajan tasalla oleva taloudenhoitaja, ja kuvatunkaltainen tilanne olisi jopa erittäin suotava.
Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Tieteiskirjailija Hannu Rajaniemi
: 03.Syyskuu 2010, 15:26
Portti lehdestä Elegia nuorelle hirvelle ja Usvasta Isännän ääni -- Tarinat ovat kyllä helppolukuisia, mutta outoja. Onkohan tuo romaanikin sisällöltään noin omituinen,
Kyllä kirjassakin varsinkin alkupuolella heitetään lukija suoraan altaan syvään päähän, eli uutta ja outoa vilisee roppakaupalla. Romaanimitassa noita asioita on kuitenkin pikku hiljaa huomattavasti enemmän aikaa selvittää ja paljastaa lukijalle, ja vaikka maailma on villi, varsinainen juoni on kuitenkin melko suoraviivainen. ...tosin itse kyllä pidin myös molemmista mainitsemistasi novelleista erittäin paljon, enkä pitänyt niitä mitenkään "outoina". Mutta suosittelen siitä huolimatta tutustumaan kirjaan -- ja ennen kaikkea olemaan lannistumatta, vaikka parin ensimmäisen luvun jälkeen tuntuu, ettei ymmärrä puoliakaan, mistä puhutaan. Asiat selviävät kyllä.
Sivistyksen kehto / Lukusali / Tieteiskirjailija Hannu Rajaniemi
: 13.Elokuu 2010, 11:57
Toivottavasti TQT on hieman vähemmän vaikeaselkoinen...
Alku on aika tiivistä hard sf:ää, jossa konsepteja vilisee, mutta kirja kepenee juonen edetessä eikä missään vaiheessa (ainakaan siihen asti, mitä olen ehtinyt lukea) sorru infodumppauksiin, kaavoilla fiilistelyyn tms. perinteisiin kovan scifin sudenkuoppiin. Loistavaa tekstiä!