lauantai

Uudistus käyttäjien kirjahyllyihin!Darkki8 vastaustaklo 23:06
Seuraava peli-ilta 19.5. Espoossatablo251 vastaustaklo 16:54
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 51
1  Kylän raitti / Kohtauspaikka / Vs: Helsingin talvimiitti! 23.2. : 20.Helmikuu 2013, 22:22
Tulossa olen tietty, nähdään miitissä! Hymyilee
2  Velhokäräjät / Viisasten kivi / Vs: Lainaus-toiminto tökkii : 17.Tammikuu 2013, 23:42
Mulla toimii kun ei vain klikkaa suoraa "lainaus" vaan avaa sen uuteen välilehteen.
3  Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Peter Jackson ohjaa *kolme* Hobitti-elokuvaa : 03.Tammikuu 2013, 12:23
Philippa Boyens vahvisti, että Gandalfin ja Thráinin kohtaaminen nähdään takaumana seuraavassa filmissä.

No niin asiaa. Ihmettelinkin tämän pois jättämistä. Toivottavasti myös mahtisormuksista tulee vihdoin puhetta.
4  Sivistyksen kehto / Turinatupa / Vs: Aktiivisia kirjoittamiseen liittyviä keskustelupaikkoja? : 25.Joulukuu 2012, 20:16
Onneksi olkoon Dyn 5000. viestisi johdosta Hymyilee

Maailmanherra: voin puhua vain omasta puolestani, mutta minua ainakin estää ottamasta aktiivisemmin osaa tähän fantasiaharrastelijakirjoittamiseen kaksi asiaa - luen nykyään mieluummin ammattimaista, julkaistua kirjallisuutta sen korkeamman laadun vuoksi, sekä se, että kirjoitan tällä hetkellä itse täysipitkää romaania enkä novelli/runo-rypästä, joita olisi helpompi laittaa arvosteltavaksi ja kommentoitavaksi.
5  Sivistyksen kehto / Tarinatehdas / Vs: Esitä toiveesi - toteutan sen jatkotarinassani : 19.Joulukuu 2012, 22:22
Mutta koska luovuus ja kekseliäisyys kirjoittamisessa tulevat parhaiten esiin rajoitusten ja ulkoisten vaikutteiden alaisena työskennellessä,

Jep jep. Mark Rosewaterin kolumneja tullut lueskeltua?

Vaadin tarinaan mustaa komediaa, vaaleanpunaisia verhoja, vaaleanpunaisia kulkuvälineitä ja vaaleanpunaisia kasveja.
6  Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Peter Jackson ohjaa *kolme* Hobitti-elokuvaa : 07.Joulukuu 2012, 18:38
Olen nähnyt kaverin telkkarissa tuota ns. motion-flow-tekniikkaa. En erityisemmin tykännyt siitä. Siitä syntyvä efekti on vähän kuin katsoisi telkkaria, ilmeisesti saippuasarjoissa suositaan suurempaa frameratea ja sen takia siitä tulee assosiaationa saippuasarja. YouTubessa kun hakee "motion interpolation" niin löytyy esimerkkivideoita, mutta niissä kyllä kyse on siitä että on lisätty frameja jälkeenpäin väleihin, kun taas Hobitti on alun alkujaan käsittääkseni kuvattu korkeammalla frameratella...
7  Sivistyksen kehto / Konserttisali / Vs: Siedettävät joululaulut : 05.Joulukuu 2012, 12:32
No, on She & Him -duon A Very She & Him Christmas. Sufjan Stevens on yleensä hyvää ja siltä tuli just uus joululevy Silver & Gold, mutten ole kuunnellut vielä.
8  Velhokäräjät / Joulukalenteri / Vs: Joulukalenterin luukku 1 : 03.Joulukuu 2012, 00:02
Tämän tekemisessä on selvästi käytetty aikaa ja mielikuvitusta! Uskon, että kuka tahansa saisi mielellään näin hienon joulukalenterin. Aivan mahtava! :)

Lildehoff!!!!!  Järkyttynyt
9  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Arvostele mun avatar (+allekirjoitus) : 02.Joulukuu 2012, 14:55
Ihana jouluaiheisesti sonnustautunut Pinkie Pie - kymmenen pistettä! Valkoinen tausta vähän tylsä, mutta ehkä se on lumikinos?

Nightwishin Song of Myself lähteenä sigin sitaatille on aika siirappinen. Sisältö menee minulta vähän ohitse, kuulostaa itsetarkoituksellisen runolliselta. Jos haluaa mennä sinne missä on elämää, eikö pitäisi löytää nimenomaan suuria tunteita, tragediaa, eikä asumatonta paratiisia? Kolme pistettä.
10  Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Breaking Dawn 2 (2012) : 21.Marraskuu 2012, 18:12
Siis miksi
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Siksi että
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
11  Kylän raitti / Leikkinurkka / Vs: Vapauta sisäinen palikkarunoilijasi : 21.Marraskuu 2012, 18:00
Monet varmasti omistaa niitä jääkaappimagneetteja, josta voi värkätä hauskoja lauseita ynnä muuta. Meille, jotka emme omista kyseisiä härpäkkeitä on nyt olemassa Twitter Magnets!

(Aiheen vierestä...) Meillä on ihan oikea jääkappimagneettisetti, joka mainosti itseään rakkaus-teemaiseksi. "Erotiikka" olisi kyllä ollut osuvampi, sillä paketti sisälsi sanoja, joita en uskalla kirjoittaa tänne PG-13 -foorumille. Mutta oli siinä paljon nättiäkin sisältöä, ja avovaimoni kokosi niistä jääkaapin oveen hienoja runoelmia:

antaa pusu vietellä aivan
jännittävä värähdys
kuiskaa rakastan!

nuoruus kutittaa vartaloa mutta en halua raapia vaan lempiä ja sinut

olet mahtava hellä ihana ja allani
intohimo rakastaa kosketusta minä sinua kuin avaruus venusta
olet täydellinen ole aina minun

tyttö kaipaa näykkiä tunnustella punastua
sinä osaat olla lähellä koskea kuunnella suhista
rakastaa ihmetellä ymmärtää
nyt jos koskaan on ikuinen onni
kuin hehkuva kaunis taivas
suudelma euforia vaatteet
lattialla kärsi

kuinka voikaan toista jumaloida
hulluna ihailla

elämä syleily huokaus kuu
tunnelma pehmeä
sylissä lämmin mies
me kaksi ja todellinen syvä kestävä rakkaus
olen sinun

Lisäksi sähkökaapin ovessa lukee:

sähköinen yhteiselo
me olemme yksi
mielellään viehättävästi

Suomeksihan tässä on vähän se ongelma että kaipaisi enemmän sijapäätteitä ja taivutusvartaloita. Onko muilla jääkaapissaan runoutta?
12  Sivistyksen kehto / Leirinuotio / Vs: Tunnelmanovelli: Kapulat : 19.Marraskuu 2012, 13:30
Ihan ihastuttava idea joo. Kaikki sanottiin mutta kuitenkaan mitään ei sanottu. Se tärkein asia jäi ymmärtämättä koska vain kapulakieli meni perille. Tästähän saisi avattua paljon asioita Tomin ja Annelin suhteesta kun vaan purkaa tekstin ihmisten kielelle.
13  Kylän raitti / Tuomiokivet / Vs: Tortilloja : 19.Marraskuu 2012, 13:21
Kaikkea listattua voisin laittaa, jalopenot myös ja miksei tofusuikaleetkin.
14  Sivistyksen kehto / Teatteri / Vs: Olipa kerran : 15.Marraskuu 2012, 13:54
Heräsi väittelyä siitä että muistaako pormestari fantasiamaailman ja olleensa itse paha kuningatar, vai vaikuttiko kirous (vahingossa) häneen itseensäkin. Minä ajattelin että hän kyllä muistaa (ainoana Tittelintuuren lisäksi), mutta onhan sekin kai mahdollista, että hän ei tiedä.

Pikkuskidihän yritti piilottaa satukirjan häneltä, mutta minä kyllä ajattelin sen johtuvan vain siitä että pormestari ei saisi tietää heidän tietävän.
15  Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Maaginen realismi : 10.Marraskuu 2012, 23:33
Pitää mainita vielä nykykirjailija Paul Auster, joka on uraauurtava yliluonnollisen dekkarin saralla (Wikipediasta: American author whose writing blends absurdism, existentialism, crime fiction, and the search for identity and personal meaning). Ajankohtainen myös koska oma Kristian Smedsimme teki Kansallisteatteriin jo uusitunkin musikaalisen näytelmän hänen romaanistaan Mr. Vertigo. Olin sitä katsomassa ja ainakin se oli aikamoista maagista realismia. Siinä oli eksoottista väriä joka toi fantasiaelementtiä friikkisirkuksen elämään.
16  Sivistyksen kehto / Leirinuotio / Vs: Miittiruno - syksy 2012 : 10.Marraskuu 2012, 23:26
Toivottavasti jatkorunoperinne elää vielä tulevissakin miiteissä, vaikka eivät virallisia Tuokiomiittejä olisikaan

Mikseivät olisi virallisia Tuokiomiittejä?
17  Sivistyksen kehto / Lukusali / Vs: Maaginen realismi : 07.Marraskuu 2012, 13:40
Jokseenkin samaa mieltä tnjrp:n kanssa että genre on varsin subjektiivinen kokemus ja yleensä ei voi kirjalle antaa yhtä objektiivisesti oikeaa genreä, vaan jokainen nimeää omansa, ja useimpiin kirjoihin sopii aika liuta eri genrenimiä.

Maaginen realismi genrenä on sellainen, että se tunkee muiden genrejen rinnalle eikä useinkaan esiinny yksinään (siis että kirja olisi nimenomaan maagista realismia eikä mitään muuta genreä). Ehkä juuri Márquez ja Jorge Luis Borges olisivat esimerkkejä maagisen realismin ytimestä. Yleensä termiä kuitenkin käytetään silleen että vaikka paranormaalia romantiikkaa tai psykologista trilleriä edustava romaani "sekoittaa" maagista realismia tai "käyttää sen elementtejä".

Mitä tulee maagisen realismin ja fantasian eroon, niin mitä silläkin nyt tarkoitetaan. Kumpaa Neil Gaimanin Unohdetut jumalat on? Entä True Bloodin neljäs tuotantokausi? Käsi kädessähän nuo kategoriat liikkuvat. Sanotaanko että kaikki fantasia ei välttämättä ole maagista realismia, mutta ne eivät missään nimessä ole toisiaan poissulkevia.
18  Kylän raitti / Satama / Vs: Eeppisyys : 01.Marraskuu 2012, 13:58
Sanan "eeppinen" ylikäyttö muistuttaa mua englanninkielisten sanan "awesome" ylikäytöstä. Ne eivät tarkoita enää mitään kun niitä käytetään koko ajan kaikesta.
19  Kylän raitti / Satama / Vs: Eeppisyys : 30.Lokakuu 2012, 10:59
Tätä sanaahan ei enää kertakaikkiaan voi käyttää. Ensiksikin se tarkoittaa oikeasti lähinnä vain kertovaa runoutta, kuten Echramath huomauttaa yllä, ja siitä polveutunut merkitys on niin kaikenkattava, ettei se tarkoita enää mitään muuta kuin "ei niin tylsä". Mitä jos alettaisiin vaan suosiolla sanoa "legendaarinen" tai "mahtava".
20  Kylän raitti / Taverna / Vs: Kunnallisvaalit 2012 : 29.Lokakuu 2012, 15:37
vaan jopa äänestämäni ehdokas meni läpi Cool

Niin minunkin! Jee demokratia!
Sivuja: [1] 2 3 ... 51