torstai

• Dragan
  • Tiuku
  • Jupe

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Kirjailijatietokanta  (Luettu 20055 kertaa)
Veequa

Asuinpaikka: Yleensä jossain muualla
« Vastaus #80 : 04.Kesäkuu 2010, 22:06 »

Minä kaipailisin lisää Sin Cityä arkistoihin. Voin skannata teille kaikkien puuttuvien kirjojen kannet suomeksi, mutta niissä ikävästi LIKEä sitten piilomainostettaisiin.
Samoin olisin voinut skannata Joann Sfarrin sarjakuvaversion Pikku prinssistä, mutta hän ei mahdu minun skanneriini.

Mites muuten sarjakuvat? Nyt on hurjasti suomennettu mangaa ja muutenkin itämaista sarjakuvaa, tulee sellaista meidän arkistoihin? Lisäisi mukavasti ainakin minun luettujen kirjojen listaa, mutta en tosiaan pidä mangan lisäämistä kirjastoon kovin kiireellisenä seikkana.

Kiitos. Thialfia sitten kiusailen kesälömällä.

Una espina de experiencia vale más que un bosque de advertencia
Velhoruhtinas

« Vastaus #81 : 05.Kesäkuu 2010, 00:09 »

Joitakin pitkiä sarjoja on lisätty muutama Lukemistolehdet ja taskukirjat -linkin taakse yhtenä teoksena. Tällä hetkellä muun muassa Akka perhana! ja Tokio miu mau. Neon Genesiksestä ja Gunnmista on lisätty kaikki osat.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #82 : 12.Kesäkuu 2010, 22:33 »

Olisi avuksi, jos joku skannaisi suuremmat kuvat seuraaviin Eddingsin kirjoihin:

Karandan paholaisherra
    Darshivan velhotar
    Kellin näkijätär
    Rubiiniritari
    Tulikupolit
    Hohtavaiset
    Salattu kaupunki

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #83 : 01.Heinäkuu 2010, 12:27 »

Myös Tad Williamsin Tarun kolmesta miekasta osiin saa lähettää suurempia/parempia skannauksia kansikuvista. Esimerkiksi Liekkien loimussa on varsin pieni.
Tiuku
Velhoruhtinatar

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #84 : 24.Heinäkuu 2010, 22:11 »

Marjatta Kurenniemeltä kirjatietokannassanne on vain Kuinka Kum-Maa on kaikkialla, vaikka esim. Puuhiset on aivan sen veroinen ja jopa rautaesiripun ajat mieleen tuova mielikuvituskertomus. Onneli ja Anneli - sarja Putti Vaaksanheimo -jatko-osineen ansaitsisi kansainväliseen levitykseen pääsyn vieläkin, olkoonkin että Kurenniemi itse kuoli jo joitakin vuosia sitten. Nämä olen kaikki löytänyt itse vasta aikuisena ja olen nauttinut niistä niin, että Kurenniemestä tuli yksi lempikirjailijoistani. Jokaisessa kirjassa on selviä fantasia-aineksia ja nämä voittavat mielestäni mennen tullen esim. Mary Nortonin Kätkijät-sarjan. Siis, pyydän harkitsemaan myös Kurenniemen kirjoja: Puuhiset; Onnelin ja Annelin talo; Onnelin ja Annelin talvi; Onneli, Anneli ja orpolapset; Onneli, Anneli ja nukutuskello; Putti ja pilvilaivat sekä Putti puuhkajasaarella.  Minusta Suomella on Marjatta Kurenniemessä jopa aivan Astrid Lindgrenin veroinen kertoja!

Tämän sivuston rakastettu moderaattorimme Iivari puhuikin yhtenä esimerkkinä juuri Marjatta Kurenniemestä ja kaikista hänen yhteydessään mainitsemistasi kirjoista tasan viikko sitten (no, muutamalla tunnilla heittää) Finnconissa, otsikkona suomalainen saturomaani. Ainakin muutamia Iivarin esityksessä mainittuja muiden kirjailijoiden kirjoja löytyykin tietokannasta, joskin käsittääkseni lähinnä uudempia (täytyy myöntää, etten muista kaikkia hänen mainitsemiaan nimiä niin hyvin, että osaisin kattavammin katsella :) Meiramiinan ja metsän prinssin muistin, koska -- yllätys yllätys -- olen sen lukenut).

Monet vanhat teokset ovat vaikeasti saatavissa, ja täytyy tosiaan olla tarkemmin aiheeseen perehtynyt, jotta niitä osaa olla tietokantaan lisäämässä. Veikkaisinpa, että varmimmin haluamiaan vanhoja teoksia saa tietokantaan, kun ottaa ja lähettää kansikuvat sekä esittelytekstit tietokannasta vastaaville moderaattoreille.
Andromeda

Asuinpaikka: Svalberga
« Vastaus #85 : 09.Elokuu 2010, 11:27 »

Ehdottaisin Kirjat ja kirjailijat -tietokantaan lisättäväksi:

1. Su Tong: Uskollisen vaimon kyyneleet. Tammi, 2007. (Myytti-sarja)

"Legenda naisesta jonka kyynelet mursivat Kiinan muurin.

Teos kertoo uudestaan ikivanhan tarinan Binusta, naisesta, jonka mies on lähetetty kauas kotikylästään rakentamaan Kiinan muuria. Kun talvi lähestyy eikä miehestä kuulu mitään, Binu valmistaa lämpimän takin ja lähtee matkalle pohjoiseen viemään sitä miehelleen. Matkaseurana hänellä on poikaansa etsivä sammakko. Vaikeuksien kautta Binu pääsee perille mutta liian myöhään: mies on kuollut sortumaonnettomuudessa ja makaa muurin alla. Lohduton Binu istahtaa vuoren rinteelle ja saa itkullaan ensin virkamiehet kiukustumaan ja maan järkkymään. Ja sitten koko Kiinan muurikin alkaa vapista..."

2. Mia Couto: Plumerisveranta. Like, 2006. (Kirjasta on näemmä otettu uusi painos, jossa on myös uusi kansikuva)

"Kiehtova tarina Mosambikista maagisen realismin hengessä.

Tarinan kertoja on kuollut Ermelindo Mucanga, joka on haudattu ”väärään paikkaan” plumeriapuun juurelle, siirtomaavallanaikaisen linnoituksen verannan viereen. Linna toimii nyt vanhainkotina, joka on unohtunut viidakon keskelle ja jonka harvat asukkaat elävät oman onnensa nojassa, kaikkien unohtamana – ja miinakenttien ympäröimänä.

Muurahaiskäpy ilmoittaa Ermelindolle, että tämän on palattava jonkun elävän, mutta pian kuolevan ihmisen ruumiiseen voidakseen kuolla uudestaan ja tullakseen kunnolla haudatuksi. Niinpä Ermelindo asettuu poliisikomisario Izidine Naítaan, joka tulee tutkimaan tyrannimaisen vanhainkodin johtajan murhaa ja jonka on määrä kuolla kuusi päivää myöhemmin.

Vanhainkodin asukkaiden elämäntarinoiden kautta käydään läpi Mosambikin siirtomaavallan ja itsenäisyyden jälkeistä aikaa ja käsitellään rotukysymyksiä sekä afrikkalaisia uskomuksia, luonnon, kasvien ja eläinten merkitystä uskomuksissa ja tarinoissa."

3. Mia Couto. Flamingon viimeinen lento. Like, 2001.

"Mosambikilaisen kylän elämänmeno mullistuu, kun rauhanprosessia valvomaan ja maamiinoja raivaamaan saapuneet YK-sotilaat alkavat salaperäisesti räjähdellä kappaleiksi.
Mysteeriä selvittämään lähetetään tutkija, joka kohtaa kylän värikkään henkilögallerian ja erikoislaatuisen todellisuuden, jossa tosiasiat ovat yliluonnollisia ja yliluonnollinen arkipäivää.

Kyläläisten ihmissuhteet, esi-isien henkimaailma, reaalipolitiikka ja mystiset juonittelut punoutuvat kiehtovaksi kudelmaksi, josta ei puutu hulvattoman hauskoja ja surrealistisen äkkivääriä yksityiskohtia."

Kerouac... hmm...eikös hän ollut Sputnik?
Velhoruhtinas

« Vastaus #86 : 09.Elokuu 2010, 18:40 »

Mia Couton kirjat ovat nyt tietokannassa. Su Tongin kirja oli jo tietokannassa mutta toisella nimellä, kirjoitusasusta on ollut epäselvyyttä. Sain myös lisättyä viimein loput Luupäät.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #87 : 27.Syyskuu 2010, 01:00 »

Jos joku sattuu omistamaan, niin kaipaisin kunnollista skannausta Megan Lindholmin Cloven Hoovesin tästä kansiversiosta. Se olisi mukava lisätä enkkupuolen tietokantaan (parempi kuva kuin nykyinen).
Freyja

Asuinpaikka: Rovaniemi
« Vastaus #88 : 01.Lokakuu 2010, 17:58 »

Skannasin ja lähetin sähköpostilla. Katso josko kelpaa. Pokkarin kannet eivät ole valiokunnossa enää.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #89 : 01.Lokakuu 2010, 19:01 »

Kiitos! Vaihdoin kansikuvan englanninkielisellä Risingilla.
Eija

Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #90 : 03.Lokakuu 2010, 22:48 »

Portti kirjoissa on ilmestynyt Boris Hurtan Valdemarin kirja
****

« Vastaus #91 : 14.Joulukuu 2010, 21:28 »

Etusivulla näytillä oleva vampyyripäiväkirjojen ensimmäinen osa linkittää väärään kirjaan enkkupuolelle.
Velhoruhtinas

« Vastaus #92 : 14.Joulukuu 2010, 22:35 »

Yleinen ongelma, kun toisen puolen tietokannassa on kaksi samannimistä kirjaa. Linkit eivät aina osu automaattisesti kohdalleen, eikä sille mahda mitään.

Sarjakuvista on tietokantaan lisätty viime aikoina mm. Death Note, osa Elfquestista, Kadonneiden nummien valitus, Druuna ja Akira.
****

« Vastaus #93 : 17.Joulukuu 2010, 21:34 »

Voisikohan sille mitään? Se kun kuitenkin on yleinen ongelma... Tuli mieleen, että jos teokset nyt yhdistyvät kirjan nimen kautta, niin eikö linkitystä saisi ottamaan huomioon myös tekijän?
Darkki
Arkkivelho

« Vastaus #94 : 26.Joulukuu 2010, 13:35 »

Tämä korjautuu uudistuksen yhteydessä. Itselläni on nyt työkiireiden takia tuo uudistus ollut jäissä kuukauden verran, mutta yritän taas joululomien jälkeen saada uudistusta eteenpäin. Kevään aikana on tarkoitus saada uudistus myös tälle suomenkieliselle puolelle.
Kirjamieli

« Vastaus #95 : 07.Tammikuu 2011, 15:17 »

Ehdottaisin tietokantaan Essi Kummun Karhun kuolemaa. Kirjan tiedot löytyvät Tammen sivuilta. Tässä myös Kiiltomadon arvostelu kirjasta.

Myös helmikuussa ilmestyvä Ali Shaw'n Tyttö joka muuttui lasiksi näyttäisi puuttuvan tietokannasta. Tiedot löytyvät Atenan sivuilta.
Velhoruhtinas

« Vastaus #96 : 07.Tammikuu 2011, 16:08 »

Lisätty.
CatherineTheGreat

« Vastaus #97 : 23.Tammikuu 2011, 00:22 »

Ehdottaisin kirjatietokantaan lisättäväksi Michael Crichtonin scifi-jännärin Nyt.

Tässä kirjan takakansiteksti:

Syövästä toipunut Frank Burnet saa tietää, että hänen solunäytteillään on tehty bisnestä, koska ne tuottavat mutaation oikusta tehokasta syövän vasta-ainetta. Kun näyte tuhoutuu, biotekniikkayritys vaatii saada ottaa Burnetista lisää soluja- vaikka väkisin.
 Sandiegolainen tiedemies Henry Kendall yhdistää omia geenejään simpanssin alkioon voidakseen tutkia näin syntyvää sikiötä. Asiat eivät kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan.
 Biotekniikkayrityksen työntekijä yrittää parantaa veljensä huumeriippuvuuden geeniterapialla. Kokeilu toimii, mutta lääkkeellä on odottamattomia sivuvaikutuksia.

Thialfi-edit: Kirja lisätty.
« Viimeksi muokattu: 23.Tammikuu 2011, 14:50 kirjoittanut Thialfi » tallennettu
****

« Vastaus #98 : 16.Helmikuu 2011, 22:06 »

Isabel Abedi: Lucian (Otava 2010). Erimerkiksi täällä.
Eija

Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #99 : 17.Helmikuu 2011, 16:19 »

Sopisikohan tämä huhtikuussa ilmestyvä Sarah Watersin kirja Vieras kartanossa kirjatietokantaan. Ainaskin se löytyy enkkupuolelta, The Little Stranger.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Siirry ylös