kesä 19

• Nafisan
  • 1 käyttäjä

Facebook

Sivuja: 1 2 [3]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: CMX  (Luettu 8642 kertaa)
Tojutu

« Vastaus #40 : 30.Lokakuu 2008, 10:26 »

CMX on minulle ainoa suomalainen yhtye mitä kuuntelen. Isohaara taisi olla minulle ensimmäinen CMX:n levy mitä kuuntelin kun se ilmestyi ja se kolahti todella hyvin ja taisin ajatella, että osaavat ne suomalaisetkin tehdä hyvää musiikkia. Lisäksi itse kitaristina kiinnitin huomiota bändin loistaviin "kitarasoundeihin", raskaisiin riffeihin jne. jotka ovat oikeasti "maukkaita". Dinosaurus Stereophonicuksella on juuri sellaista mukavaa "maalailua" mistä pidän. Uusin levy Talvikunigas taas sai minut kuuntelemaan enemmän lyrikoita. Tuolla levyllä on mielestäni todella mielenkiintoisia sanoituksia vaikka en yleensä tosiaankaan kiinnitä niin paljon sanoihin huomiota. Ainut miinus CMX:llä on se (jos sellaista pitää etsiä), että jossain mielentilassa yhtyeen musiikki saattaa olla liian melankolista joka johtaa taas siihen, että on ajatusmaailma muuttuu liian synkäksi. Kaikkineen kuitenkin loistava bändi!

Asuinpaikka: Ennoo enää arkkivelho. Vaan jotain paljon parempaa.
« Vastaus #41 : 03.Marraskuu 2008, 21:08 »

Hetkinen. Osaaks joku selittää tarkemmin. Siis ton kokoelman mukana tulee joku lappu jolla saa tilata sen paljon puhutun hc-ep:n? En osaa guuglaa mitään oikeaa informaatiota asiasta :(

terv. kädetön-81
Velhoruhtinatar

« Vastaus #42 : 03.Marraskuu 2008, 21:14 »

Kaidoseni pienoiseni: eks sää lue kysy-palstaa? Osta kokoelma, löydä lappu, tee sille jokin temppu ja se muuttuu eepeeks. ^^

Until one day, the boundary gives way.

Asuinpaikka: Ennoo enää arkkivelho. Vaan jotain paljon parempaa.
« Vastaus #43 : 04.Marraskuu 2008, 11:27 »

Luen, mut kun se on aina täynnä ilkeilyä niin en oo varma mikä siinä on totta ja mikä maltan pääkaupunki. Ajattelin et olisko siitä joku virallisempikin informaatio jossain. Lähinnä kiinnostais että pitääkö se ep sitten vielä ostaa erikseen vai saako sen ilmaiseksi sillä kupongilla. Kun ajattelin jättää sen kokoelman alunperin ostamatta...
Dark Clark

« Vastaus #44 : 04.Marraskuu 2008, 15:53 »

Kaikki hetelmät kolahti tänään postiluukusta. Käypää kamaa näin ensikuulemalta, vaikka tuttujahan nuo suurin osa olivat.

Mukana lyriikkaläpyskässä on myös jonkinlainen lystikäs kuva-arvoitus, johon on sisällytetty 58 yhtyeen biisiä. Siitä vain lukemaan sanoituksia ja tihrustamaan kuvaa. :p

Kaupan päälisiksi tuli myös juliste, joka... no jaa. Olisivat nyt voineet edes yhtyeen nimen posteriin laittaa. Nyt pääpainon tummasävyiselle kuvalle muodostavat neljä enemmän tai vähemmän juopunutta herraa pöydän ääressä.

we maybe hidden by rags but we've something they'll never have

Asuinpaikka: Ennoo enää arkkivelho. Vaan jotain paljon parempaa.
« Vastaus #45 : 04.Marraskuu 2008, 16:13 »

Ja? Oliko siellä joku tilauslomake? Kerrokerkkerkkkrekerro.
Dark Clark

« Vastaus #46 : 04.Marraskuu 2008, 16:20 »

Hmm, näkyy olevan. "CMX HC-EP -LEVY OMAKSI POSTIMERKIN HINNALLA", ohjeistuksena "täytä alla olevaan tarraan yhteystietosi ja postita se kirjekuoressa --"

Ja paluupostissa HC-ep, ilmeisesti, kunhan tuon lippulapun lähettää.

"Cmx HC-ep -levyä on valmistettu rajoitettu erä ja sen saa ainoastaan toimimalla yllä mainittujen ohjeiden mukaisesti. Tilaus käsitellään siinä järjestyksessä kuin ne on otettu vastaan. Viimeinen käsittelypäivä on 31.3.2009."

we maybe hidden by rags but we've something they'll never have

Asuinpaikka: Ennoo enää arkkivelho. Vaan jotain paljon parempaa.
« Vastaus #47 : 04.Marraskuu 2008, 16:24 »

Noni. Eli se on "ilmainen". Hyvä tietää. Pitänee varmaan mennä ostamaan toi kokoelma siis jossain välissä.

Asuinpaikka: Ennoo enää arkkivelho. Vaan jotain paljon parempaa.
« Vastaus #48 : 18.Marraskuu 2008, 20:16 »

HC EP tuli postissa. Aikasta tylytystä kyllä, en oo tosin ihan varma onko tarpeeksi. Kaikki biisit kuitenkin yli minuutin pituisia, eli käytännössä progea. :(
Ranmoth

« Vastaus #49 : 18.Marraskuu 2008, 22:03 »

Ei kait niillä sooloja sentään ollut?

Pakkahuoneen keikka oli muuten mahtava. Mekastusta ja rauhallisempaa ja hienoutta. Arkangeli oli kaunis, ja Matti vihainen. Peipon rumpusoolo pitkä. Ei se turha mies ole niitä hakkaamaan. Kyborgejakin saatiin. Mitäpä sitä elämältään muuta enää tahtoisi.

"Marjat ovat käteviä matkustaessa, sillä niitä on kevyt kantaa, ne eivät pilaannu matkustaessa, sillä niitä on kevyt kantaa, ne eivät pilaannu, sillä niitä on kevyt kantaa, sillä ne eivät pilaannu kustaessa"
Aemilia

Asuinpaikka: hml
« Vastaus #50 : 18.Toukokuu 2010, 13:00 »

Minulla on ihan käsittämätön CMX-antipatia. Käsittämätön siinä mielessä että en ymmärrä mistä se johtuu kun sanoitukset on näppäriä ja soundi sillain ihan yleismaailmallinen. Ehkä Yrjänän ääni? Päänsärkyä saan. Erikoisesti ihmisten lempibiisit tökkivät mm. Aura ja Nainen tanssii tangoa. ? Nimim. epätietoinen.

A good many dramatic situations begin with screaming.
Raimu

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #51 : 18.Toukokuu 2010, 14:45 »

Aemilia: Koska 'satun' tietämään että pidät Ruosteesta, tuntuu eriskummalliselta, että Aura-kappale on sitten räjähtävän pään tasoinen no-no, koska kappaleethan ovat kuin kaksi marjaa. :) Mystistä.

Itse pidän CMX:stä paljon enemmän kuin ehkä pitäisi. Musiikillisesti iän myötä ovat vähän hapettuneet - joskin Aion oli kyllä vielä tänäänkin kuunneltuna megahyvä. Pedot taas... no, öh. Ja Talvikuningas oli progen penseä puoli: Tylsä riffipari, joita toistetaan koko levyn ajan. Alkuaikojen HC-räkäpunk on tietysti iloinen asia sekin, mutta ysärin Aura-ajan CMX on omaa suosikkiuttani.

Valmiiksi pureskeltavien sanoitusten maailmassa on ns. ihan pirun kiva, että välillä tulee mitä A.W:tä tämä on -efektejä. Tosin hän hipoo nykyään vaarallisesti Putron substantiivilistaustyyliä, mikä on 'vetin huolestuttavaa.

I love you for the books you read
Lachesis
Kriitikko

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #52 : 05.Lokakuu 2010, 11:36 »

Iäti. Minulla oli siitä aika huonot odotukset, kun Talvikuningas osui ja upposi niin perusteellisen upeasti. Ajattelin kai jollain lailla, että kaikki sen jälkeen tuleva on melko lailla yhdentekevää. Mutta onneksi ei. Iätin sointikuva on ...kaunis. Ja lyriikat tuntuvat alkuun yksinkertaisilta, mutta jo parilla kuuntelukerralla kokonaisuudesta muodostuu yllättävänkin hieno. Pelkään aina vähän pahaa asioista, jotka ns. aukeavat helposti, mutta luulen että Iäti lunastaa minun listoillani paikkansa vielä ihan komeasti.

Valomuurin tuolla puolen
nopeuden kantamattomissa
Hyppymiina

« Vastaus #53 : 15.Lokakuu 2010, 23:58 »

Eka EP oli paras. Muukin tuotanto toimii vaihtelevasti. Ärsytyskynnyksen helposti ylittävä yhtye.

Ja ei helvetti et Yrjänä on lihonnut. Tziikailtiin kirjamessuilla käydessä kun oli tekemässä viereisillä ruokamessuilla safkaa vaimonsa kanssa.
Cavus

« Vastaus #54 : 18.Lokakuu 2011, 20:01 »

Ihan kuunneltava bändi, vaikkei lempiyhtyeisiini lukeudukkaan. (: Kesällä käytiin kattomassa, ja ihan hyvinhän nuo soitti. Mm. Kivinen kirja on hyvä biisi, vaikka onhan noita muitakin..
Lachesis
Kriitikko

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #55 : 18.Lokakuu 2011, 21:42 »

Kas kun datailun taustalla soikin juuri Cloaca Maxima I, vastaanpa siis ihan aiheesta. Minun CMX:n kuunteluni on ollut vähän tauolla, tällä hetkellä muut artistit puhuttelevat enemmän. Ehkä siksikin, etten oikein osaa kuunnella CMX:ää minkään muun tekemisen taustalla, ja aikaa keskeytyksettömään musiikinkuunteluun on tällä hetkellä kertakaikkisen vähän. Edellisen tämänaiheisen viestini jatkoksi on todettava, että Iäti ei ole jostain syystä vieläkään auennut niin hyvin kuin olin toivonut. Talvikuninkaaseen sen sijaan palaan aina syksyisin. Mieleenpainuvin kokemus sen osalta oli joitain vuosia sitten, kun makasin selälläni lokakuisella järvenlaiturilla ja kuuntelin levyn iPodilla alusta loppuun tähdenlentoja laskien. Siinä sitä tuli kosmista syvyysvaikutelmaa. Huh.

Valomuurin tuolla puolen
nopeuden kantamattomissa
Ansa

Asuinpaikka: SJK/VSA
« Vastaus #56 : 18.Toukokuu 2012, 12:26 »

Jos sitä nyt tähänkin jotain sanoisi, kun kerran CMX on pyörinyt taustalla monta päivää putkeen (tai ainakin silloin, kun tässä huoneessa olen ollut). Suurin osa tuotannosta löytyy Spotifysta (uusin levy mukaanlukien).

Aiemmin CMX:ää tuli tutuksi juurikin Ruosteesta, joka pyöri radiosta. Jälkeenpäin tietenkin kuullut yksittäisiä kappaleita, mutta en sen pahemmin sitten kiinnittänyt huomiota koko bändiin. Lähikuukausina tullut kyllä enemmän kuunneltua, kun poikis laittaa Iäti-levyn soimaan autossaan. Levyltä Sateenkaaren pää ja Auringon kultainen kaupunki ovat kolahtaneet kyllä hyvin, kuin myös Taistele. Kun taas Auralta Nainen tanssii tangoa on sellainen, etten sitä jaksa kuunnella edes.

Tällä hetkellä Spotifyn soittolistalla olevat levyt on Iäti, Pedot, Aion, Aura, Isohaara, Rautakantele, Vainajala, Talvikuningas ja Kaikki hedelmät. Kyllä tuossa listassa kestää se kahdeksan tuntia ennen kuin läpi menee. Sitten tietenkin aloitetaan uudestaan listan alkupäästä... ei kyllä kerkiä kyllästymään ollenkaan. Hymyilee

The world is changing, the sun sets, and the vodka is coming to an end.
- Dandilion
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry ylös