« Vastaus #20 : 14.Kesäkuu 2008, 23:45 » |
Digiboxilla homma kenties onnistuu kaikista helpoiten. Esimerkiksi Maximum 8000 osaa hyödyntää ulkoista kiintolevyä suoraankin, eli kiintolevy USB kaapelilla digiboxiin kiinni ja pääset levyn sisältöön käsiksi, halutessa myös pystyt tallentamaan suoraan sinne ulkoiselle kiintolevylle digiboxin kautta (siinä on kyllä omakin kiintolevy). Toinen mahdollisuus on jo mainittu tietokoneen liittäminen televisiooon. Vanhemmankin tietokoneen saa telkkariin kiinni S-video kaapelilla, taikka RCA-johdoilla.
Kyllä kyllä, kallistahan tuo vain on.. Ei oikein viitsi pelkästään itselleen niin hienoa dikiä ostaa, olisihan se kyllä lähes loistava vehje, mutta kallista on.. Mutta niin, miten saat liitoksen tehtyä pelkästään rca-johdoilla? Mihin ne tulevat tietokoneessa? Äänet kyllä saa, mutta mites kuva?
« Viimeksi muokattu: 15.Kesäkuu 2008, 00:22 kirjoittanut Sciifii »

« Vastaus #21 : 15.Kesäkuu 2008, 00:15 » |
Aikasemmin neuvomani komposiittiliitin käyttää RCA-johtoa. Tavallinen scart taas on mielestäni yhteensopiva komposiittiliitännän kanssa, se olisi pyöreä keltaisella reunuksella varustettu liitin (vasemmalla reunassa http://aeksy.pp.fi/digitohtori/grabster.jpg). Sen käyttö vaatii kuitenkin muutaman euron adapterin, mutta samalla adapterilla saa myös äänet liitettyä telkkariin, jos haluaa. Kuinkakohan vahasta telkkarista nyt on kyse? Ajattelin, että huomattavan vanhasta. Onkohan siinä RGB- tai S-videotuellinen scart (ohjekirjasta selviää). Perusscarttia kun minun mielestäni ei saa edelleenkään toimimaan yhdessä VGA-kaapelin kanssa ilman erillistä muuntolaitetta. Ilman sitä täytyy käyttää koneen komposiittivideoulostuloa, jos sellainen löytyy. Vähänkin uudemmasta töllöttimestä nuo tue tietysti löytyvät, mutta eivät töllöttimen kaikista scart-liittimistä. Mihin liittimeen koneen siis kiinnittää olisi väliä, vaikka ne päälle päin näyttäisivätkin samoilta. Lisäksi voisin kyllä myös spekuloida sitä, että jotkut näyötönohjaimet saattavat osata antaa VGA-liittimestään ulos kuvaa monella tapaa tv:n liitäntä tarkoituksiin, esim. juuri Matroxin tuotteet. Mutta minun tiedoissani on tällä kohtaa aukkoja, koska en ole yrittänyt liittä tietokonetta telkkariin VGA-liitännän kautta, ainoastaa erillisellä S-video ja komposiittiliittimellä sekä nyt myöhemmin DVI:llä. On muuten julkaistu tv-malleja, jotka osaavat lukea kuvia ja videoita USB-liitännän kautta. Siitä ei kuitenkaan ole apua mikäli videot kovalevyllä eivät ole oikeassa formaatissa (mpeg-4 tai mpeg-2, Divxkin saattaa joku tukea). Sony on Sony, mutta Bravia taas on tuoteperheen nimi, siihen kuulunee jo lähes sata erilaista töllötintä. Saattaa kuitenkin olla, että siinä on nappi säätimen kärjessä, jossa kuva kuva-alasta ja nuolet suuntamassa siitä keskeltä poispäin. Nappia painamalla voi nopeasti säätää kuvasuhteen asetuksia ja mahdollisesti venyttää sitä pelikuvaa, mahdollisesti.
« Vastaus #22 : 15.Kesäkuu 2008, 12:01 » |
Sciifii! Teepä niin, että katsot televisiosta (yleensä takana) kyltin, jossa lukee "Model" tai jotain vastaavaa ja annat tänne siinä kohtaa olevan kirjain- ja numerosarjan (esim. KDL-26E4000 kun Sonyn Braviasta on kyse). Tee sama myös kannettavallesi (yleensä koneen pohjassa, joskus akun alla piilossa), niin katsotaan mitä liitäntöjä valmistajan mukaan niihin oikein tarjolla. Digiboxilla homma kenties onnistuu kaikista helpoiten. Riskaabelia! Riippuu ihan siitä, missä muodossa kovalevyllä olevat leffat ovat ja tukeeko digiboksi juuri kyseistä formaattia. Esim. vaikka laite tukisi esim. DivX-tiedostoja, niin katsominen loppuu siihen kun kuva on leveämpi kuin standardi 720... (Minä perhana siirsin parisataa videonauhaa DivX-formaattiin 800 x jotain -resoluutiolla, joten oli sitten lopulta hankittava kannettava, jonka kautta noita katsoa...)  Tosin tietenkin jos siirtää vain digiboksinauhoituksiaan turvaan ulkoiselle kovalevylle / dvd:lle ja niin tietenkin niitä sitten pystyy katsomaan tuolla konstilla.

« Vastaus #23 : 16.Kesäkuu 2008, 22:18 » |
Tuo on tommonen Salora ja "Model: SN63Z4". Tietokoneessa on sitten tuommoista tietoa, että "Model No: MS2177". Kyllä näistä enemmänkin tietoa löytyy jos tarvetta on..
Sitten tuossa mietin, että mikähän tuo tuommoinen johto oikein on, kun se käy molempiin vehkeisiin: Toinen pää tietokoneeseen ja toinen televisioon.. Johdosta en tiedä mikä se on tai mistä on tullut, kunhan löysin jostakin nurkasta. Sen päät ovat suunnilleen suorakulmioita, kooltaan noin ehkäpä silmämääräisesti katsottuna 10(pituus) x5 (leveys) x4 (korkeus).. Päät ovat läpinäkyvät ja siellä on sisällä 4 johtoa.. Helpomminkin voisi sanoa, että se menee tuohon samaan reikään koneessa mihin tulostimen johto menee.. Niin tosiaan, sitä tässä vain mietin, että olisiko se tällä johdolla mitenkään mahdollista toteuttaa? Siis liittäminen.. Kyllä sitä kokeilin, mutta en nyt saanut heti toimimaan, jos se edes mahdollista onkaan..

« Vastaus #24 : 16.Kesäkuu 2008, 23:32 » |
Tuo kuulosta etäisesti RJ-11-liitäntäiseltä kaapelilta, jota käytetään mm. lankapuhelimien kanssa. Ei sillä kyllä varmaan pysty kuvaa siirtämään televisioon.  Onkohan sinulla verkkoliitäntäinen tulostin, jos se menee samaan reikään. Töllötimessä taas, jaa-a, noh ehkä sitä on voitu käyttää töllöttimien kauko-ohjaukseen keskitetysti esim. julkisissa tiloissa. Töllöttimen mallista ei kyllä ollut minulle mitään hyötyä, google ei sen pohjalta ainakaan helposti tiennyt mitään hyödyllistä. Ellen erehdy, niin tietokoneen kanssa taisit antaa meille akkusi mallinumeron?
« Viimeksi muokattu: 16.Kesäkuu 2008, 23:40 kirjoittanut Angrod »
The Rat

Asuinpaikka: Nummela
« Vastaus #25 : 17.Kesäkuu 2008, 10:14 » |
Vaikka verkkoliitännän pystyykin hoitamaan RJ-11 -kaapelilla, harvoin niitä näkee. RJ-45 (ja kahdeksan piuhaa) on yleisempi... Ja vaikka tulostimen pystyykin verkkoliitännällä usein koneeseen liittämään, tuskin siitä RJ-11 -versiota on tehty.
Ja nyt otetaan vähän takaisin.
Muistelen (tämä on siis täysin nostalgista arvailua), että joskus 90-luvun alkupuolella törmäsin muutamaan tulostimeen, jotka oli kytketty koneeseen ristiinkytketyllä RJ-11 -piuhalla. Joskaan epäilen, ettei siitä mitään iloa ole.
Kuvasignaalin toki pystyy teknisesti tuollaista piuhaa pitkin siirtämään, mutta vahvasti epäilen että tässä tapauksessa ei. Jos RJ-11 -piuha kannettavaan menee kiinni, on 99% todennäköisyydellä kyse puhelinmodeemin liitännästä.

« Vastaus #26 : 17.Kesäkuu 2008, 16:11 » |
Niin, voihan tuolla toki kuvaa siirtää, mutta sitä pitäisi myös pystyä laitteiden puolesta lähettämään ja vastaan ottamaan.
RJ-11-piuhan voi myös liittää RJ-45 liittimeen Rottis. En sitä maininnut mutta näin ajattelin. En myöskään vannoisi tulostimen käyttävän kaikkia pareja, joten RJ-11 pihakin voi riittää toimintaan, mutta...oudoksi menee. Keksitkö jonkun toisen kuvaukseen sopivan kaapelin?
The Rat

Asuinpaikka: Nummela
« Vastaus #27 : 17.Kesäkuu 2008, 16:20 » |
Keksitkö jonkun toisen kuvaukseen sopivan kaapelin?
Enpä keksi, en. Olin unohtanut tuon rj-11/45 yhteensopivuuden, harvemmin tulee noilla ykstoistasilla enää pelattua... :)

« Vastaus #28 : 17.Kesäkuu 2008, 20:18 » |
Hei nyt kävikin niin, että eihän tuo tulostimen johto käykään tuohon reikään.. Anteeksi siitä tuli vähän sekaannusta, en sitten tiedä mistä muistelin, että tulostin siihen tulee, mutta ei se tule. Se liitetään kuitenkin usb-liitännällä..
Niin ja kyllähän tuo juuri tuo johto on. Olisihan sekin nyt pitänyt silloin muistaa, että mikä johto oikein on..
Joo no niin katsotaanpas vielä tuonne koneen alle.. Jaa en kyllä sieltä muita modelleja löydä, mutta jos tämä merkki ja malli auttaa, niin onhan sekin jo jotain, Acer Aspire 3613WLMi..
« Vastaus #29 : 17.Kesäkuu 2008, 21:31 » |
Koneessasi on puhelinliitäntä (lähinnä modeemia varten) ja ethernet-liitäntä nettiä varten. Lisäksi pelkät audiotulot ja -lähdöt ja normi-VGA-liitin monitoria varten.
Valitan... Tarvitset väliin jonkin VGA-video-muuntimen, ja ne ei välttämättä ole halpoja (en tiedä, en ainakaan näin äkkisältään löytänyt huokeita mokomia).

« Vastaus #30 : 17.Kesäkuu 2008, 22:16 » |
Joo, no eipä sille mitään oikein voi.. En nyt viitsi pelkästään sen takia satoja euroja laittamaan tähän, mutta kiitos kuitenkin neuvoistanne. On kyllä ihmeen vähän kaikki liitäntöjä tässä.. :(
Northstar
Asuinpaikka: Järvenpää
« Vastaus #31 : 20.Kesäkuu 2008, 10:11 » |
Odotin, että olisi edes jotakin perusasioita selvillä. Eli ei se kaapeli saa olla molemmista päistä RCA, vaan esimerkiksi toinen pää RCA (televisio) ja toinen s-video+audiokaapelit (tietokone). Lähinnähän kyselit miten sen kuvan saisi telkkarin päähän ja kaikissa telkkareissa (wanhemmissa) ei ole s-video sisääntuloa, RCA-sisääntulot jo melko vanhoistakin löytyy. Riskaabelia! Riippuu ihan siitä, missä muodossa kovalevyllä olevat leffat ovat ja tukeeko digiboksi juuri kyseistä formaattia. Esim. vaikka laite tukisi esim. DivX-tiedostoja, niin katsominen loppuu siihen kun kuva on leveämpi kuin standardi 720... (Minä perhana siirsin parisataa videonauhaa DivX-formaattiin 800 x jotain -resoluutiolla, joten oli sitten lopulta hankittava kannettava, jonka kautta noita katsoa...)
Enpä ollut tuommoista ajatellutkaan. Hyvä tiedonmurunen.
« Vastaus #32 : 20.Kesäkuu 2008, 11:41 » |
Eikä tuollaista ole missään kerrottukaan. Se piti kantapään kautta todeta jotta osasi edes kysyä tekniikkaa paremmin tuntevilta  Ehkä markkinoilla on jo laitteita, joissa tuollaista rajoitusta ei ole... Tokkopa, syyllinen on kuulemma standardi videopiiri eikä mikään ohjelmallinen ominaisuus. Ja kuluttajalaitteisiin ei mitään kalliita ja hienoja komponentteja laiteta jos peruspiiritkin ovat olemassa. Tuo Sciifiin 10 vuotta vanha töllö VOI tukea s-videota scartin kautta, mutta aika iäkkäästä laitteesta on kyllä kyse. Manuaalistahan sen näkee, jos moinen on vielä tallella.

« Vastaus #33 : 20.Kesäkuu 2008, 12:58 » |
Ei mulla mitään manuaalia ole, tän telkkarin sain kun iskä kävi hakemassa kaupan takakujalta.. Kyllä tässä ostan sen uuden teeveen, kunhan noi full hd:t vähän vielä halpenis.. Tai sitten on vain tyydyttävä hd-readyyn..
Kirsi
« Vastaus #34 : 09.Elokuu 2008, 14:10 » |
Liitäntäongelma ratkaistu. Toimii vanhoillakin koneilla. Ensin Deltacon "PC to TV converter" paketti, jolla pc:n voi liittää S-videon tai VGA:n liittimestä telkun S-videoon tai scartiin. Lisäksi audio-kaapeli 3,5 mm st plug/2xRCA plug samalta valmistajalta. Kuva vanhassa kuvaputkitelkussa parempi kuin telkkuna katsottaessa ja ääni tulee myös. Katson näin tvkaistan tv-ohjelmia (kanavat yle1 ja 2, MTV3, TV4 SUB, JIM jne.) silloin kuin haluan, myös ulkomailla. Koko paketti 70 €.