Denizen

« Vastaus #20 : 22.Elokuu 2007, 11:56 » |
... Tahtoo Helsinkiin... Kerrankin.
Täällä on vain hieman synkeää, ei ollenkaan ukkosmaista. Enkä ole tänä kesänä oikein yhtään kunnon ukkosta todistanut.
Metusalem

Asuinpaikka: Inari
« Vastaus #21 : 24.Elokuu 2007, 18:34 » |
Tjuuh, Helsingin keskiviikkoinen ukkonen oli ihan kiva. Toisaalta harmi, että olin koko ajan sisällä, mutta yleensä en uskalla ukkosella lähteä ulos, koska aina on mahdollista joutua salamaniskun kohteeksi. Uskonnontunnilla ukkonen oli ihan päällä, jyrähdykset olivat aivan saman suuruisia kuin koulumme vieressä tehtäviin räjäytystöihin liittyvät. Ulkona oi pimeää kuin yöllä, mikä oli kieltämättä komean näköistä.
Sääilmiöistä suosikkejani ovat lumisade ja ukkonen. Myös syksyinen harmaa päivä, jolloin lehdet tippuvat puista ja sataa pientä tihkua, tuntuu silloin tällöin jostain käsitömästä syystä mukavalta. Kunnon vesisadekin on hauskaa.
Souli

Asuinpaikka: lahti
« Vastaus #22 : 24.Elokuu 2007, 18:39 » |
Sade on ihan loistava juttu, etenkin jos sitä tulee älyttömiä määriä. Tuulesta taasen en tykkää. Sateen kanssa se on sietämätöntä (suokkisuokki), muttei se muutenkaan yllä riesaa paremmaksi. Leppeät puhallukset hellesäällä saatan hyväksyä, samoin raikkaan tuulahduksen ikkunasta, mutta kaikki mikä nostattaa otsatukkaa ripunkaan enemmän -naksahtaa. Puhaltaminen on kivaa, mutta se ei ole tuuli. Sumuinen sää on kanssa suosikki. Jos ei ole kuuma, on kiva ja helppo hengittää ja tulee jotenkin missio-olo. Ukkonen on okei, samoin salamat. Lunta tulee, jos ei tule. Puolipilvinen on okei. Aurinko kirkkaalta taivaalta ei taida koskaan miellyttää.
voisi noin noitana olla vain vähän hunningolla
Sarantha
« Vastaus #23 : 25.Elokuu 2007, 00:49 » |
Voi tätä maailmanlopun säätä... Koska tulin täksi yöksi töihin, nukuin aamulla tarkoituksella pitkään. Heräsin yhdentoista aikaan siihen, kun kaverini soittaa: "Työkaverini taloon iski salama ja se paloi maan tasalle, lupasin ottaa sen koirat hoitoon. Voisitko sinä ottaa Sanin (=hänen oma koiransa)?".
Hiukan myöhemmin olin lähdössä kissan kanssa eläinlääkäriin, ja alaovelle päästyäni huomasin, että joku iso säiliöautontapainen systeemi seisoi keskellä pihaa, ala-aulassa oli helvetinmoinen meteli ja jollain putki-imusysteemillä imettiin vettä kellarikerroksesta. Vesivahinko siis... Kadulla oli vettä montakymmentä senttiä, enkä tahtonut päästä autolleni. Kun sitten viimein pääsin ratin taa, jouduin karauttamaan pikku-kadetillani joeksi muuttuneen tien läpi... Tästä suivaantuneena autoni nyki koko matkan eläinklinikalle, eikä sitten suostunutkaan liikahtamaan enää sieltä minnekään. Siellä se seisoo yhä.
Myöhemmin kuulin naapureilta, että kadulla oleva viemäri oli mennyt tukkoon ja talomme kellarikerrokseen oli tulvinut montakymmentä senttiä vettä...
"Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä, suitsi mielesi pirut. Ja kaiken minkä kykenet, se tee kuin oisi se viimeinen tekosi näkyvän valon maailmassa."
Iria

Asuinpaikka: Jns/Hki
« Vastaus #24 : 26.Elokuu 2007, 14:35 » |
Sää, mikä ihana puheenaihe! Ja ah niin aliarvostettu...
Minusta on kyllä hienoa, että tulee nyt vihdoinkin syksy. Kyllä sen täällä Pohjois-Karjalassakin alkaa aistia, ilma tuoksuu erilaiselta, ja tänäänkin oli vain viisitoista astetta lämmintä. Ja tällä hetkellä lempivuodenaikani on syksy. Muistan ylistäneeni puoli vuotta sitten kevättä täällä Riisissä, mutta on syksy kyllä paljon särmikkäämpi.
Sade on tosiaan mukavaa. Tykkään oikeastaan kaikenlaisista sateista, sellaisesta raivokkaasta raekuurosta ja sitten sellaisesta hennosta, utuisesta, koko päivän jatkuvasta tihkusta. Ja kaikesta siltä väliltä. Sateessa on ihanaa kävellä, mutta täytyy myöntää, että pyöräily ei sitten olekaan mitään juhlaa... Ja ukkonen, ah. Eilen oli kyllä hieno ilma, täälläkin ukkosti. Minä en silloin kerinnyt ulos, mutta kiva sitä oli katsella sisältäkin. Teekupillisen kera. <3
Syyskuu olis kyllä nyt aika cool.
Platypus

Sukupuoli:
Asuinpaikka: Espoo (Kotikunta Hyvinkää)
« Vastaus #25 : 31.Elokuu 2007, 20:38 » |
Pidän lämmöstä. Mutta en helleauringosta. Nyt syksyllä kaipaa niitä mukavia 15-20 asteen päiviä. En pidä liian kuumista päivistä. Sade on kiva juttu, paitsi eilen, kun joutui pyöräilemään kotiin rankkasateessa ja olin läpimärkä ja kylmissäni. Niinpä tietysti, sade loppui kun pääsin sisälle.  Muuten on mahtavaa kuunnella sadekuuron ääntä kodin lämmössä. Ukkosmyrsky saa minut kyllä fiilistelemään, se on niin siistiä. Kun on sisällä. Tuuli on vaihteleva asia. Pidän siitä kesällä todella paljon. Syksyllä ja talvella taas...en. Kuumalla säällä se viilentää ihanasti, mutta syyssäällä liikaa ja talvi on ihan oma hyytävä juttunsa..
"Then you're destined for the world without chores and sweating - the eternal hell of boredom in heaven" ~M. Skinner
Kavi
« Vastaus #26 : 31.Elokuu 2007, 21:58 » |
Ah, pilviä. Kaikki pitävät pilvistä. Tasainen, mitään sanomaton lämpötila, jota ei edes suuremmin tarvitse miettiä. Ja hämäryys, ettei silmiä häikäise.
On yleinen klisee, että sää vaikuttaa hirvittävästi mielialaan. Kaikki ovat tarinoissa masentuneita kun sataa, ja hilpeitä kun päivä paistaa.
Onko totta?
Itse en ole mokomaa huomannut, mahdollisesti koska en juurikaan viihdy ulkoilmassa. Viitamiinit nautitaan tässä taloudessa pillerin hahmossa.
Platypus

Sukupuoli:
Asuinpaikka: Espoo (Kotikunta Hyvinkää)
« Vastaus #27 : 01.Syyskuu 2007, 19:40 » |
Onko totta? Minun tapauksessa tuo riippuu vuodenajasta. Kesän auringonpaahteessa minulla on vain Huhhuh-fiilis, mutta talvella tietysti aurinkoinen sää on paljon mukavanpi kuin pimeä pilvinen. Sateesta pidän aina, paitsi kun olen ulkona. En silti usko olevani paljoa surullisempi. Saatan olla vain ärtynyt jos joutuu kastumaan.
Hillo

« Vastaus #28 : 01.Syyskuu 2007, 20:00 » |
En voisi sanoa sään vaikuttavan niin hirvittävästi mielialaan, mutta kyllä se vaikuttaa. Se joko vahvistaa tai heikentää tunnetilaa. Pääasiassa minun tapauksessani huono sää korostaa negatiivisia tunnetiloja, mutta hieno sää taas saa paremmalle tuulelle vain jos on jo valmiiksi iloinen. Vastakohtainen sää ja mieliala taas ärsyttävät, kun ei saa rauhassa tuntea niitä tunteita mitä tuntee.
Ai niin, tänään satoi oikein kunnolla räntäistä ja rakeista vettä. Se oli hienoa auton sisältä katseltuna, mutta en olisi halunnut joutua pyöräilemään. On kylmä. En tykkää kun hytisyttää. Ei ole väliä paljonko on vaatetta päällä, kun taas kunnon talvella voi kulkea melkein vaikka t-paidassa eikä ole kylmä.
Edit: Ai niin vielä. Ukkonen on jäänyt tältä kesältä näkemättä. Olisi ollut hauska nähdä.
« Viimeksi muokattu: 01.Syyskuu 2007, 20:06 kirjoittanut Hillo »
Mietin vasta mitä ajatella.
Iivari
« Vastaus #29 : 03.Lokakuu 2011, 19:17 » |
Jos minulla olisi kumpparit, sellaiset, jotka mahtuisivat jalkaan, tämä ei ehkä olisi niin olennaista, mutta nyt joudun toteamaan, että saisi pitää pidemmänkin kuin vain viikonlopunalun mittaisen tauon näissä syyssateissa... Kolmena perättäisenä työpäivänä olen päivän aluksi pannut kastuneet lenkkarit kuivumaan ja päivän päätteeksi ottanut puoliksi yhä märät lenkkarit jalkaani ja kastellut niitä lisää.
Viikonloppu oli kaunis, perjantai lämmin, lauantai kirkas ja kuulas syyspäivä, sunnuntaikin vielä ihan ok vaikka harmaakin, mutta tämä päivä on taas ollut loputonta sadetta ja täällä Vantaan betonikolossien keskellä sen vain hetkittäin tauottuva ankeus tuntuu entistäkin ränsistyttävämmältä. Eri toten inhokkifiiliksiä nostattaa se, että ihmiset, vaikka jopa yrittäisivät, eivät tunnu saavan kirjojaan perille ilman, että ne olisivat kosteita, tai vähintäänkin kylmiä.
Olen niitä tapahtumia joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla. Pekka Kejonen
« Vastaus #30 : 04.Lokakuu 2011, 16:51 » |
Kolmena perättäisenä työpäivänä olen päivän aluksi pannut kastuneet lenkkarit kuivumaan ja päivän päätteeksi ottanut puoliksi yhä märät lenkkarit jalkaani ja kastellut niitä lisää. Hiusfööni on hyvä. Uuniin ei kannata laittaa, liian suuri riski sulattaa jotain. Juu. Kun on yli kuukauden putkeen tullut pelkkää vettä, vain välillä päivällä jotain pilkottanut, ja sitten taas lisää, niin ei oo yhtään kivaa. Ainakin on lämmintä, mutta odotan kauhulla talviloskia jotka varmaan kestävät ensi vuoden puolelle jollei kohta tapahdu voimakasta käännettä ilmoissa.
Piru Naiseksi

« Vastaus #31 : 20.Lokakuu 2011, 12:58 » |
Eilen kuljeksin sade- ja puhurikelissä helsinkiläislähiössä. Yht`äkkiä katuvalot sammuivat, kerrostalojen kattojen yllä välähti ... ja sitten jyrähti. Ukkosta lokakuussa...ko!? Hetken päästä sade rankkeni todelliseksi suihkuksi, raskaat pisarat iskivät katua ja varjareppanaani. Taisi olla ukkonen, todellakin.
« Vastaus #32 : 20.Lokakuu 2011, 13:28 » |
Mä muuten nautin tosta ukkosesta. Pitkästä aikaa kunnollinen jatkuvine salamointeineen.
Outo sikäli, että en olisi huomannut jos valot eivät olisi välähtäneet ja sitten aloin kiinnittämään huomiota, että kylläpäs tuolla ulkonakin välähtelee... Ei mitään ropinaa ikkunoihin, tuulen ujellusta hormeissa tai vastaavaa.
Tiuku
« Vastaus #33 : 20.Lokakuu 2011, 13:34 » |
Piru Naiseksi, oli se. Luulin ensimmäisen jyräyksen kuullessani, että taivas putosi tai vähintään kattotiilet tulivat alas. Pitkään muuten se ukonilma kesti, alkoi ennen kuin lähdin kello kuusi illalla tenttiin ja viimeiset jyrinät kuuluivat jossain yhdentoista maissa. Lehdessäkinhän (ainakin nettilehdessä) luki siitä, että kello 19:25 salama iski valtakunnan pääverkkoon ja siksi valot välähtivät tosi monella puolen Etelä- ja jopa Keski-Suomea - ja kyllä, siellä meikäläisen tenttisalissa ainakin.
Karmean kaatosateenkin pukkasi. Osaisiko joku muuten selittää, miksi ulkona haisi silloin vähän... pahalta - joku rikki-ilmiö tai jotain muuta yhtä tieteellistä?
Fantasyfan
« Vastaus #34 : 20.Lokakuu 2011, 21:19 » |
Komea myräkkä oli - eteenkin kun marraskuuhun ei ole pitkästi. Omain asuinpaikan päälle se ei tullut, joten en saanut nauttia parhaimmasta mylläkästä, mutta valot välähti ja vettä kyllä riitti.
Onneksi myräkkä ei kuitenkaan vielä vienyt kaikkia lehtiä puista :)
« Vastaus #35 : 21.Lokakuu 2011, 21:45 » |
Oli muuten oudon näköinen taivas seuraavana aamuna. Kaikki oli jotenkin erikoisen oranssinsävyistä. Varmaan joku yhdistelmä sähköisen ilman valontaittoa, pilviä, kellastuneita lehtiä ja aamuauringon kajoa...
Btw. Olikohan se paha haju sattumoisin ionisoitunutta ilmaa, otsonia tms. joka on tavallisempaa esim. karrelle palaneiden sähkökeskuksien luona?