sunnuntai

Mikä sinua potuttaa nyt? Osa 3Diara379 vastaustaklo 10:13
4.6.2012Dyn1 vastausklo 23:36
Suokki 29.6.2013Elthadora4 vastaustaklo 23:04
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Patricia A McKillip: Unohdettu Ombria luku 19 - luku 23  (Luettu 1025 kertaa)
Nyna
Vanha velhotar

Asuinpaikka: Pori
« : 21.Syyskuu 2007, 08:51 »

Tämän osan käsittely aloitetaan 19.10.

Tulevien osien tapahtumista ei saa kertoa mitään, joten ei sitten spoilereita.
Hahtuva

« Vastaus #1 : 21.Lokakuu 2007, 00:23 »

Jotenkin vaikea saada koottua ajatuksia tästä osasta. Nyt sitä vain odottaa, että pääsee lukemaan kirjan loppuun ja saa tietää miten kaikkien käy. Tämä tarina todella pitää otteessaan.

Kyel on ollut aika lailla sivuosassa, mutta nyt hänkin sai hieman enemmän tilaa, tosin Lydean siivellä. Odotettavissa on varmaankin jonkinlainen konflikti Faeyn ja Mustan Helmen välillä, eiköhän Faey tule hätiin kun saa tietää Helmen napanneen Magin. Duconin salaperäisestä isästä olisi kiinnostavaa saada lisää tietoa. Ja mikä on tämä muutos tai siirtymä, jota Camas Erl odottaa?
Murzim

Asuinpaikka: Jkl
« Vastaus #2 : 21.Lokakuu 2007, 07:59 »

Ja mikä on tämä muutos tai siirtymä, jota Camas Erl odottaa?

Minä käsitin, että lasten sadussa puhutaan varjoista nousevasta toisesta Ombriasta, ja siitä Camas Erl tahtoo tietää lisää. Eli että Ombriat jotenkin vaihtaisivat paikkaa... Tämä oli minusta aika säväyttävä ajatus - onko siis olemassa toinen Ombria, jossa elämä on hyvää kaikille? Onko tämä vain jokin epäonnistunut versio?
Jariell

« Vastaus #3 : 27.Lokakuu 2007, 00:12 »

Vaikuttaa sittenkin siltä, että Camas Erlillä ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa. Mies olisi valmis pettämään Kyelin ja Ombrian saadakseen selville Ombrian historian. Camas ei kuitenkaan tekisi mielestäni sitä pahuuttaan, vaan ennemminkin itsekkyyttään. Camas on niin haltioissaan historiasta, ettei tunnu pystyvän ajattelemaan Ombrian parasta. Mullekin jäi toi muutos hieman epäselväksi, mutta kahdesta Ombriasta siinä tosiaan on kyse. Mitä tapahtuu, kun muutos tulee? Vaikuttaa siltä, etteivät kaikki pysty sitä edes kestämään.

Kohta, missä Camas lähtee aaveiden kanssa alamaailmaan oli aika kammottava. Mitenköhän kauan hän siellä harhailee ja saako Ducon häntä takaisin (ettei vain itse jäisi sinne myös)?

Mitä muuten ovat veri, hiili ja ruusu Magin medaljongissa?

Entä onko mies, jota Ducon piirtää, todellä hänen isänsä? Se oli mielenkiintoinen kohta, jossa tuotiin esiin, että Ducon olisi ns. molempien maailmoiden perijä, eli että isä olisi alamaailmasta ja äiti "normaalista" maailmasta. Haluaisin kyllä kovasti tietää, kuka Duconin isä on.

Pikaisesti mainittiin Mustan Helmen työskentely- ja nukkumispaikka, jonne Ducon pääsi käymään. Se on jonkinlainen kotelo, joka todennäköisesti korjaa Helmen ruumista. Aika ällöttävä ajatus jotenkin. Tosi hyönteismäistä.

Nyt sitten vain jännitetään loppuratkaisua. Tuleeko Ombria muuttumaan? Mikä on kunkin hahmon kohtalo? Toivon ainakin Magille jonkinlaista onnea, hän on niin sympaattinen hahmo.
Vaahtera

« Vastaus #4 : 28.Lokakuu 2007, 10:10 »

Tarina muuttuu kieltämättä nyt niin kiemuraiseksi, että on vähän vaikea koota ajatuksiaan. Lydean muodonmuutos on onnistunut hienosti. Jännä yksityiskohta, että hänen pitää etsiä Viuhkan tarinaa muistuttavia kuvioita vanhoista tarinoista, mutten suoranaisesti keksi, mitä hyötyä siitä on, kun tapahtumat vyöryvät niin kovaa vauhtia eteenpäin. Kyel on edelleen kovasti myötätuntoa herättävä pieni ihminen.

Ducon alkaa ryhdistäytyä, vähentää haaveellista harhailuaan ja ryhtyä johonkin Mustan Helmen ja salaliittolaisten suhteen. Mutta en tosiaan tiedä, mitä pitäisi ajatella sen Duconin "kaksoisolennon" suhteen. Tai sen varjon, joka yritti Kyelin oppihuoneeseen.

Magin medaljongin sisältö on ihan yhtä käsittämätön. Hiilellä piirtäminen tosin vaikuttaa saavan aikaan melko mielenkiintoisia asioita ja sillä on suora yhteys nimenomaan Mustaan Helmeen. Voi tulla Faeylle kiire vahakaistaan pelastamaan! Kirjan kansikuvassa tuo valkoinen ruusu ja veri ovat isossa osassa, mutta en kyllä pysty keksimään, mikä niiden merkitys on. Jos niillä on yhtä paljon voimaa kuin hiilellä, niin jään jännityksellä odottamaan.

Camasin unohtuminen aaveiden joukkoon on tosiaan aika selkäpiitä karmivaa. Sinnekö hän saattaisi vaikka kuolla nälkään uteliaisuutensa riivaamana ja kaiken muun unohtaneena? Kuten Jariell sanoi, Camas pettäisi kenet vain, mutta ei varsinaisesti aatteen, vallan tai rahan takia vain tyydyttääkseen oman tiedonjanonsa. En pysty pitämään Camasia pahana, vaikkei tämä oikein kannatettavaa toimintaa olekaan...

Tuntuu, että olen pihalla kuin lumiukko. Ei kai tässä muu auta, kuin jatkaa lukemista.
Jackalbury

« Vastaus #5 : 11.Marraskuu 2007, 10:49 »

Camas Erl herätti minussa ristiriitaisia tunteita. Toisaalta hän tuntuu petturilta, mutta samalla hän on sinisilmäinen petturi joka uhraa kaiken tiedon vuoksi. Jostakin syystä pidin Camas Erlistä ja ymmärsin hänen tiedonjanoaan.
Juoni tuntuu tiivistyvän ja etenevän kohti suurta loppuhuipennusta. Lydea palaaminen palatsiin opettajatar Orana siirsi tapahtumat sinne Mustan Helmen nenän eteen. Magin hiilen aikaansaamat asiat osoittivat että hiilessä ilmeisesti oli jonkinlaista magiaa, kun se kerran pystyi kajoamaan Mustaan Helmeen. Ducon puolestaan on heräämässä horteestaan ja alkaa ilmeisesti kohta toimia Musta Helmeä tai salaliittolaisia vastaan.
Lisää jännitystä toi Duconin kaksoisolennon tai hänen isänsä ilmestyminen palatsin kirjastoon.
Sivuja: [1]   Siirry ylös