maanantai

• Hiistu
  • Tuhlaajapoika

Sivuja: 1 [2]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: David Drake  (Luettu 2750 kertaa)
Daliden

« Vastaus #20 : 29.Elokuu 2009, 18:10 »

Paras ratkaisu on tietenkin http://www.baen.com/library/ josta löytyy 17 kappaletta Draken alkupään tuotannosta ilmaiseksi, jos vain tietokoneella lukeminen jaksaa kiinnostaa.
Joonas

Asuinpaikka: Kokkola
« Vastaus #21 : 29.Elokuu 2009, 18:24 »

Hienoa!

Kiitos, suuntaan siis tuohon linkkiin. Tämäpä oli yllätys, ja mitä positiivisin.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #22 : 07.Syyskuu 2009, 03:00 »

Muita hyviä novelleja olivat mm. "The Barrow Troll"

Tämä tarina pääsi aikoinaan ehdolle World Fantasy Awardiin, muttei voittanut.

Mikä hänen kirjoistaan kannattaisi lukea ensin, etten vain saa huonoa vaikutelmaa?

Seregil vastasi jo kysymykseen, mutta minusta Redliners sopisi myös aloituskohdaksi, jos military-scifi kiinnostaa. Se on tähän mennessä paras Drakelta lukemani romaani, eikä se kuulu mihinkään sarjaan. Tutustuin itse kirjailijaan neljällä novellilla eri antologioista, sitten luin Redlinersin. Kirja löytyy Dalidenin linkittämästä Free Librarystä.

Ketjussa ei ole mainittu Draken laajaa RCN-sarjaa, joka on myynyt hyvin USAssa. Sen pitäisi olla tyylilajiltaan avaruusopperaa sotilas-scifin sijasta. Sarjaan on ymmärtääkseni otettu vaikutteita Patrick O'Brianin Aubrey/Maturin-meriseikkailuista.

Pienkustantamo Night Shade Books on muuten julkaissut kaikki Slammers-tarinat kolmena kovakantisena yhteisniteenä (The Complete Hammer's Slammers).

Nämä kokoomateokset ovat olleet saatavilla varsin kalliiseen hintaan, ja painoksetkin alkavat loppua. Baen-kustantamo julkaisee yhteisniteistä uudet pehmeäkantiset (ja edulliset) laitokset. Ensimmäinen osa on luvassa lokakuussa, toinen helmikuussa. Kansikuvat on uusittu melko rumiksi.

Baen käyttää markkinoinnissaan Drakesta nimitystä "Grand Master of Military Science Fiction", mutta tämä on täysin keksitty titteli eikä verrattavissa SFWA:n Grand Mastereihin.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #23 : 07.Marraskuu 2009, 22:38 »

Baen-kustantamon nidottu laitos ensimmäisestä Complete Hammer's Slammers -yhteisniteestä tuli myyntiin lokakuussa, sen voi ostaa AdLibriksestä alle kympillä. Kirjan pitäisi olla normaalia pokkaria suurempi "trade paperback", sivumääräksi on merkitty yli 500. Teokseen on siis kerätty kaikki Slammers-novellit, tarkan sisällön näkee enkkupuolen tietokannasta.

Kokoelmassa on Gene Wolfen johdanto, kuten mainitsin aiemmin. Vähän harmittaa, että ehdin hankkia Slammers-kirjoja aiempina versioina. Ei jaksa ruveta myymään vanhoja pois ja ostamaan uusia tilalle.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #24 : 07.Marraskuu 2009, 22:56 »

Aion lukea Old Nathan -kirjan ja Northworld Trilogy -yhteisniteen ennen joulua. Ne kiinnostavat minua aika paljon.
Wanda

« Vastaus #25 : 08.Marraskuu 2009, 12:06 »

Vaikuttaa erittäin kiinnostavalta kirjailijalta. Onkohan suomalaisessa tai akateemisessa kirjoja häneltä? Täytyypä selvittää. Etenkin nuo scifit kuulosti lupaavilta, samoin novellit.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #26 : 08.Marraskuu 2009, 12:19 »

David Draken kirjoja pitäisi löytyä Akateemisesta kirjakaupasta. Jos kirjoja ei löydy hyllystä, niitä voi tilata helposti. (Huom! Akateeminen voi olla melko kallis kirjakauppa, joten suosittelen, että tutkit millä hinnalla esim. Adlibris ja Bookplus myyvät Draken kirjoja.)
Wanda

« Vastaus #27 : 08.Marraskuu 2009, 13:16 »

Adlibriksesta löytyy, kiitos. Tilauksessa Redliners, siirryn sen jälkeen muihin. Kiinnostaa tuo scifi-sarja suuresti, mutta en oikein saa selville mistä aloittaa. Onko siis joku tietty järjestys missä lukea? Ja jos haluaa fantasiaakin kokeilla niin mikä kannattaa lukea jos ei ole ennen lukenut Drakea?

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #28 : 08.Marraskuu 2009, 14:48 »

Olen ymmärtänyt, että Slammers-novelleissa ja romaaneissa on aina uudet päähenkilöt, eikä niitä pysty järjestämään kronologisesti. Tarinat voi siis lukea missä järjestyksessä haluaa. Ilmeisesti myöhempi teos The Sharp End on poikkeustapaus ja sijoittuu selkeästi aiempien jälkeen. Hyvä aloituspaikka olisi varmaankin yhteisnide The Tank Lords tai esittelemäni The Complete Hammer's Slammers, Volume 1. Ellei sitten löydä käytettynä sarjan ensimmäistä kirjaa, vuonna 1979 ilmestynyttä novellikokoelmaa Hammer's Slammers.

Fantasian kiinnostaessa kannattaa kaivaa esiin kirjastosta vanhat antologiat Pimeyden linnake ja Shoredanin kellot. Molemmista löytyy yksi Draken fantasiakertomus. En ole itse vielä lukenut yhtään fantasiaromaania kirjailijalta.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #29 : 08.Marraskuu 2009, 14:55 »

Minusta Hammer's Slammers -sarjan lukemisen voi aloittaa Jussin mainitsemista teoksista.

Jos haluat lukea fantasiaa, suosittelen että tutustut esim. Balefires-novellikokoelmaan. Pidin itse todella paljon siinä olevista tarinoista.

The Lord of the Isles -sarjaan kannattaa myös tutustua, jos haluat lukea eeppistä fantasiaa (jos olet tutustunut Robert Jordanin ja Terry Goodkindin fantasiasarjoihin, saatat ehkä pitää tästä sarjasta). Sarjan viimeiset kolme kirjaa muodostavat The Crown of the Isles -trilogian.
Daliden

« Vastaus #30 : 12.Marraskuu 2009, 01:57 »

Ja muistakaahan kaikki, että Draken(kin) teoksiin voi tutustua Baen Free Libraryssä, josta löytyy 17 kirjaa ilmaiseksi ladattavissa -- mukaan luettuna tuo Redliners!

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #31 : 27.Marraskuu 2009, 20:29 »

Ensi toukokuussa ilmestyy Draken uuden fantasiasarjan avausosa The Legions of Fire. Juonitiivistelmän ja kansikuvan mustavalkoisen version näkee tietokannasta. Neliosaisen sarjan maailma muistuttaa Rooman valtakuntaa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #32 : 16.Tammikuu 2010, 23:10 »

Ketjussa on jo muutamaan kertaan annettu linkki Baen Freen Libraryyn, josta voi ladata ilmaiseksi useita kirjailijan teoksia. Huomasin, että Free Speculative Fiction Onlinessa on selvästi kattavampi Drake-listaus. Mukana on linkkejä myös novelleihin, ja tarjonta on laajennettu muidenkin kustantamojen puolelle. Esimerkiksi Seregilin kehuma kokoelma Balefires ja Lord of the Isles -fantasiasarjan avausosa ovat saatavilla.

Tässä on aika hyvä valikoima vapaasti ladattavaa Draken tuotantoa selkeästi lajiteltuna:

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #33 : 16.Syyskuu 2011, 13:27 »

David Draken uusin sarja on The Citizen, jonka avausosa Into the Hinterlands ilmestyi tämän kuun alussa. Itse asiassa Drake on laatinut tähän vain juonirungon, sillä varsinaisen kirjoittamisen suoritti John Lambshead. Kustantaja ei suostunut siihen, että Lambsheadin nimi olisi lukenut ylempänä kirjan kannessa, vaikka Drake toivoi tätä.

Sarja kertoo uudestaan George Washingtonin elämäntarinan scifi-ympäristöön siirrettynä. Fantasy Book Criticin arvostelu on myönteinen. Tässä kiva valokuva amerikkalaisista kaupoista löytyvästä ständistä, johon on koottu Draken scifipokkareita.

Pidän historiallisista romaaneista, joten tapahtumaympäristö ei häirinnyt. Mutta tästä kirjasta sai sellaisen vaikutelman, että Drake osaa selvästi paremmin military-scifin kirjoittamisen. Lukemani perusteella miehellä on niissä oikeasti jotain sanottavaa, esimerkiksi sodan turhuudesta. Mielestäni kirjailijan karu kielenkäyttö myös sopii paremmin tulevaisuuden sotakoneiden pariin.
Sen jälkeen kun viimeksi kirjoitin ketjuun, olen lukenut Drakelta kaksi Rooma-aiheista novellia. Toinen oli tyyliltään kauhua, toinen scifiä. Pidin molemmista, joten nyt voi sanoa, että Birds of Preyn ongelmat eivät johtuneet miljööstä.

En ole Birds of Preyn jälkeen jatkanut Draken romaanien lukemista, vaikka minulta löytyy hyllystä niitä jo pieni kokoelma. Viimeisin hankinta on Lord of the Isles -fantasiasarjan kaksi ensimmäistä osaa, kumpikin käytettynä. Mutta aion ryhdistäytyä ja palata lähiaikoina Hammer's Slammersin pariin.

Amerikkalainen Baen-kustantamo julkaisee tammikuussa uuden yhteisniteen Voyage Across the Stars, joka sisältää kirjat Cross the Stars ja The Voyage. Molemmat sijoittuvat Hammer's Slammersin universumiin, mutta eivät varsinaisesti kuulu sarjaan.
« Viimeksi muokattu: 16.Syyskuu 2011, 15:12 kirjoittanut Jussi » tallennettu

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #34 : 17.Toukokuu 2012, 13:06 »

Mutta aion ryhdistäytyä ja palata lähiaikoina Hammer's Slammersin pariin.

Luin talvella kaksi Slammers-yhteisnidettä: Caught in the Crossfire ja The Butcher's Bill. Pidin molemmista kovasti, mutta minulla ei ole paljoa lisättävää The Tank Lordsin arvosteluun. Draken kirjoitustyyli jatkui samanlaisena, ja lukiessa tiesi, mitä on luvassa. Kokoelmat sisältävät lyhyitä tarinoita sekä kolme täysmittaista romaania: At Any Price (1985), Counting the Cost (1987) ja The Warrior (1991).

Kuten huomasin jo Tank Lordsissa, pyrkii Drake vaihteluun Hammer's Slammers -kertomuksissaan. Esimerkiksi At Any Pricessa viholliset olivat alieneja, vaikka normaalisti slammerit taistelevat toisia ihmisiä vastaan. Counting the Costissa ei taas nähty ollenkaan supertankkeja, vaan päähenkilö kuului palkkasoturiarmeijan jalkaväkeen. Kaksiosainen tarina The Immovable Object & The Irresistable Force kertoo kapinallisesta, joka kaappaa panssarivaunun slammereilta, muttei osaa kunnolla käyttää sitä.

The Interrogation Team oli niin karmea novelli, että se meni jo kauhukirjallisuuden puolelle. Counting the Cost kertoo uudestaan Konstantinopolissa vuonna 532 tapahtuneen Nika-kapinan tapahtumat scifiympäristössä. The Warrior on Draken kriittinen tulkinta Akhilleuksen hahmosta. Tämä romaani oli harvinaisen raaka, tuntui pahalta lukea sotilaiden teurastuksesta. Jälkimmäisen yhteisniteen nimikkonovelli The Butcher's Bill on kaikkien aikojen ensimmäinen Slammers-tarina vuodelta 1974. Se pohjautuu vahvasti Draken kokemuksiin Vietnamissa.

Kolmesta romaanista suosikkini on The Warrior, joka saattaa voittaa myös Tank Lordsista löytyvän Rolling Hotin. At Any Price, ensimmäinen Slammers-romaani, on mielestäni kirjailijan heikoin saavutus sarjassa. Lukaisin myös novellin A Death in Peacetime, joka ei sisältynyt kumpaakaan kokoelmaan. Tämä vuonna 2006 ilmestynyt tarina on jatko-osa Standing Downille (1979) ja kertoo erään tärkeän slammerin kohtalon.

Olin väärässä, sillä 70-luvulla kirjoitetut alkuperäiset novellit muodostavat selvän jatkumon. Niissä esiintyy samoja hahmoja.

Baen-kustantajalta ilmestyy lokakuussa pehmeäkantinen novellikokoelma Night & Demons. Se sisältää kaikki Balefiresin tarinat sekä neljä ylimääräistä. Jos Fires kiinnostaa mutta et ole vielä hankkinut sitä, kannattanee odottaa tätä laajennettua laitosta.
Sivuja: 1 [2]   Siirry ylös