lauantai

• Zisatto
  • Hiistu
  • Maailmanherra

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Parhaimpia elokuvia, joita muistatte nähneenne! :)  (Luettu 11390 kertaa)
Elenna

Asuinpaikka: Pirkanmaa
« Vastaus #100 : 16.Toukokuu 2012, 19:15 »

Jos listaisin kaikki elokuvat, jotka ovat mielestäni parhaimmistoa, listasta tulisi piiiitkä... Mutta ajattelin mainita vain yhden, johon rakastuin ensi katsomalta.

Kyseessä on siis Lasse Hallströmin ohjaama Gilbert Grape (What's Eating Gilbert Grape). Pääosaa näyttelee Johnny Depp. Hänen takiaan elokuvan alun perin katsoinkin, mutta loppujen lopuksi päädyin pitämään elokuvasta ihan vain sen itsensä vuoksi.

Varsinaisesti pidin Gilbert Grapessa sen lämmöstä ja ihmisläheisyydestä. Perustarina - takapajuisessa pikkukaupungissa poika elää tylsää ja hohdotonta elämää, ja perheessäkin on vaikeaa, kunnes paikkakunnalle saapuu uusi, kaunis tyttö - ei ole mitenkään erikoinen. Kuitenkin Hallström on saanut inhimillisillä hahmoillaan ja päähenkilöiden keskinäisillä suhteilla luotua koskettavan elokuvan, joka saa vuoroin nauramaan ja vuoroin itkemään - ihan aidosti.

Gilbert Grape on ihanan yksinkertainen elokuva, ja ehkäpä juuri inhimillisyys ja henkilöhahmot nostavat sen korkealle suosikkielokuvien listallani.

My name is Sherlock Holmes. It is my business to know what other people don’t know.
Ansa

Asuinpaikka: SJK/VSA
« Vastaus #101 : 22.Toukokuu 2012, 19:56 »

Jos nyt sitten vaihtoehtoisesti puhuisi niistä (omasta mielestäni) hyvistä leffoista, kun tuli jo mainittua pari huonoa.

Shawshank Redemption
Morgan Freeman ja Tim Robbins tekevät loistavan yhteistyön tässä klassikossa. Olen aina pitänyt tästä leffasta, se löytyy hyllystäni ja se on tullut katsottua läpi useaan otteeseen. Se kohta, kun klassinen musiikki soi, on itselläkin itku herkässä.

Mulholland Drive
David Lynchin elokuva muistinmenetyksestä ja selviytymisestä, mutta mikä onkaan unta ja mikä totta?

Inception
Christopher Nolanin loistava elokuva sitten the Dark Knightin. Asetelma on erikoinen, toimiva ja jättää katsojan esittämään kysymyksiä. Toisaalta, idea ei ole uusi, sillä samanlaista touhua yrittivät Karhukopla aikaisemmin, kun Roopen mieleen menivät.

Leijonakuningas
Disney ansaitsee maininnan ja varsinkin tämä elokuva erityisemmin. Rakastettava ja ihana, jonka haluaisi katsoa vielä useaan otteeseen. Ainoa asia, joka närkästyttää, että ovat mokomat lisänneet uusia lauluja, jotka ei todellakaan sovi. En tykkää.

Tonari no Totoro & Mononoke Hime
Kaksi loistavaa elokuvaa Ghibliltä, Toroto on niin suloinen ja muistan vieläkin, kun se joskus kauan sitten tuli Yleltä ja siskon kaverin porukat olivat nauhoittaneet sen VHS:lle (silloin ei ollut edes lupaa esittää sitä). Mononoke on myös yksi mieleenpainuvista teoksista, josta ei ole valittaminen.

The Sting
Elokuva vuodelta 1973, suomenkieliseltä nimeltään 'Puhallus'. Pikkurikolliset varastavat rahat, mutta väärältä ihmiseltä. Seuraa tapahtumaketju, jota on hauska seurata. Voitti aikanaan 7 Oscaria.

Lucky Number S7evin
Paul McGuican ohjaama, Josh Hartnetin, Bruce Willisin, Morgan Freemanin ja Sir Ben Kingsleyn tähdittämä elokuva. Joshin esittämä hahmo päätyy erehdyksessä kahden eri rikollisliigan hyppysiin; hän on velkaa ja joutuu maksamaan. Yllätyksellinen elokuva, johon jäin koukkuun. Mielestäni Bruce tekee tässä loistavan roolin.

Smokin' Aces
Joe Carnahanin ohjaama elokuva täynnä tähtiä, verta, luoteja, juonittelua ja tietenkin kasa palkkamurhaajia yhden miehen perässä. Kenen kouraan annetaan miljoonan dollarin palkkio?

The Fountain
Kolme tarinaa, kolme eri aikaa. Kertomus rakkaudesta, kuolemasta, hengellisyydestä ja siitä, kuinka heikkoa elämä on. Darren Aronofskyn ohjaama kaunis elokuva, jonka pääsosassa nähdään Hugh Jackman ja Rachel Weisz. Jos kuvittelit Jackmanin parhaimman roolin olevan Wolverine, tämä elokuva jättää sen hahmon itkemään, sillä omasta mielestäni Hugh tekee tässä elokuvassa mielettömän hyvää työtä. Pari kertaa olen elokuvan katsonut enkä voi olla itkemättä.

Stardust
Neil Gaimanin kirjaan perustuva elokuva, joka jossain määrin tekee oikeutta teokselle, mutta samalla onnistuu olemaan omalla tavallaan erilainen. Tykkään sekä elokuvasta että kirjasta. Erityisesti pidän siitä, miten elokuvassa kapteeni Shakespeare on hyvin erilainen kirjaan verrattuna (varsinkin kun Robert de Niro on roolissa). Loistava elokuva, jonka jaksaa katsoa useaan otteeseen siihen kyllästymättä.

Dorian Gray
Täällä on ollut puhetta Herrasmiesliigasta ja hahmosta, johon myös tykästyin. Sen myötä tuli pitkään harkittua herran nimeä kantavan elokuvan ostaminen ja katsominen, ja olen sen nähnyt läpi muutaman kerran. Ben Barnes oli mielestäni sopiva valinta päärooliin. Pitäisi myös lukea itse novelli jossain vaiheessa...
« Viimeksi muokattu: 23.Toukokuu 2012, 10:43 kirjoittanut Ansa » tallennettu

The world is changing, the sun sets, and the vodka is coming to an end.
- Dandilion
Tapsa

« Vastaus #102 : 25.Toukokuu 2012, 13:08 »

Jaha, en olekaan näköjään tänne kirjoittanut. No, mun lista on aika ennalta-arvattava.

Prinsessa Mononoke
Ainut elokuva, jonka juliste on seinälläni. Tykkään todella paljon kaikista Miyazakeista, ihan kaikista, muina suosikkeinani Henkien kätkemä ja Totoro.

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Hieno leffakokemus, kaikki samaa mieltä, moving on...

Alien & Aliens
Scifikauhua ja scifitoimintaa parhaimmillaan, aikamme suurten ohjaajien parhaat elokuvat.

The Prestige
Varmaankin paras Nolan-leffa minulle, Inceptionkin on todella hyvä, pitäisi katsoa se uudestaan jotta voisi laittaa nämä mieluisuusjärjestykseen.

Kill Bill Vol. 2
Kakkonen on ykköstä tunnelmallisempi ja syvempi, ja oikeastaan sen toimintakohtauksetkin vakuuttavampia iskevyydessään. Tarantinolta myös Inglourious Basterds mainittava, ja miksei klassinen Pulp Fictionkin.

Fight Club
Anarkistinen nujakointileffa on yllättävän pohdiskeleva.

Nosferatu: Phantom der Nacht
Werner Herzogin upea vampyyriklassikko vuodelta 1979, huom. Popol Vuhin musiikit. Sattumoisin samana vuonna tuli myös Alien, hieno leffavuosi, ja seuraavana vuonna...

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
Jeah!

The Truman Show
Tämä pisti myös miettimään. Upea kuvaus valinnanvapaudesta ja viihdemediasta.

Donnie Darko
Juuri sopiva synkistelyleffa, iskee edelleen, varsinkin kun on oikeassa mielentilassa.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Mielenkiintoinen ajatusleikki ja koskettava elokuva.

Back to the Future
Seikkailuleffojen aatelia, kuten myös:

Indiana Jones and the Last Crusade
Kilpailee suosikkisijastani ensimmäisen Indyn kanssa, mutta lopun koetukset ovat aina tehneet minuun sellaisen vaikutuksen että tämä menee edelle. Ja onhan tässä myös Sean Connery.

Monty Python and the Holy Grail
Ihan ässä komedia.

Dead Poets Society
Klassinen koulu- ja nuorisokuvaus opettaa runouden merkityksen.

Eyes Wide Shut
Vaikka ei Kubrickin tunnustetuin elokuva, mielestäni tässä on paras tunnelma, ja se on iso juttu niin hitailta ja mietiskeleviltä elokuvilta kuin Kubrickin. Mmm. Ehkä Hohto on kuitenkin parempi. Siinäkin sitä tunnelmaa kyllä piisaa.

The Big Lebowski
Ihan kreisi leffa, ja siksi juuri paras.

Sleepy Hollow
Tässä Tim Burton on parhaimmillaan. Sisältää päättömän Christopher Walkenin ja vaaleanpunaisella huulipunalla tökerretyn pentagrammin.

Scream
Teinikauhuleffat ovat viime vuosina varastaneet sydämeni.

Ringu
Mikään leffa ei ole kauhistuttanut niin paljon kuin tämä. Kai se on jotain.

The Others
Hieno kummitustarina.

Joko riittää? Sitten olisi vielä The Ninth Gate, The Royal Tenenbaums, The Virgin Suicides, Francis Ford Coppolan Bram Stokerin Dracula, Mulholland Drive, Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja... no joo, ehkä tämä riittää.
« Viimeksi muokattu: 25.Toukokuu 2012, 13:14 kirjoittanut Tapsa » tallennettu

Karajishi

« Vastaus #103 : 05.Marraskuu 2012, 14:41 »

Onhan sitä tullut jokunen elokuva katsottua, mutta melko hankala määritellä niistä parhaita... No tuossa nyt noita joitakin, mitä on tullut katsottua:

- Pirates of the caribbean 1-3
- Sahara
- National treasure 1&2
- Harry Potter 1-7
- 2012
- The Cave
- Nälkäpeli
- Tieto

Onhan niitä paljonkin muita, mutta juuri tällä hetkellä ei tule mieleen...

''My dreams are there where my heart belongs..''
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]   Siirry ylös