Zereott

Asuinpaikka: Kemi
« Vastaus #60 : 06.Syyskuu 2010, 08:43 » |
Terminator 3 Wat? Joku jossain yhteydessä sanoi, että "Uinu, uinu lemmikkini" on komedia, ja nyt että Terminator 3 on paras Terminator-leffa... Surrealistista  No, tästä ei kukaan ole kanssani samaa mieltä, mutta ykkönen ei kolahtanut. En tykännyt Sarah Connorista. Hän vain ei vaikuttanut aidolta ja samasta syystä en tykkää kakkosestakaan. Nelosta en viitsi edes mainita...
« Vastaus #61 : 09.Syyskuu 2010, 17:54 » |
« Vastaus #62 : 09.Syyskuu 2010, 18:44 » |
Wanda

« Vastaus #63 : 14.Syyskuu 2010, 23:42 » |
Omat lempielokuvani... Hmm..
Ensimmäisenä täytyy sanoa Fear and loathing in Las Vegas, joka on kerta kaikkiaan loistava ja huumori toimii. Johhny Depp näyttää kyntensä näyttelijänä tässä.
Siiiitten... Inception on näistä uudemmista elokuvista se, joka on yllättänyt positiivisesti. Loistava elokuva sekin.
Kolmas olisi sitten myöskin Deppin leffa, nimittäin Sweeney Todd, jonka musiikkipuoli oli vaikuttavaa ainakin kolmen aikaan yöllä kun katsoin. Deppin näytteleminen oli iloa silmille.
Ja vaikkei nyt tästä listastani uskoisikaan niin Russel Crowe on lempinäyttelijäni. Muhun on aina purrut Crowen karisma.
"I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant. It is what you do with the gift of life that determines who you are." -Mewtwo

« Vastaus #64 : 15.Syyskuu 2010, 09:06 » |
Heh... Mä taas tunnun olevani yksin sen mielipiteeni kanssa, että Terminator 4 ei ollut mikään sinänsä huono. Siinä oli nähtävissä sellaista tiettyä yritystä... Mutta moisen tunnustuksen jälkeen saan yleensä kulkea paperipussi päässä vähän aikaa  Et ole yksin kantasi kanssa! Terminator sarjan ongelma on vähän siinä, että sen uudenpia osia verrataan niin kovin vahvasti kakkososaan. Joka puolestaan on kenties paras scifi-elokuvan jatko-osa koskaan. Siinä missä Terminator kolme on rinnastettavissa surulliseksi tarinaksi keski-ikäisestä miehestä, joka haluaa tavoitella nuoruuttaan, on neljäs osa selkeästi yritys tehdä sarjasta jotain uutta. Toki elokuva ei ole Terminator 2 tasoinen, mutta sen parissa viihtyi ihan hyvin. (laittaa paperipussin päähänsä näin tunnustuksensa jälkeen.)
« Vastaus #65 : 15.Syyskuu 2010, 10:00 » |
Joka puolestaan on kenties paras scifi-elokuvan jatko-osa koskaan.

« Vastaus #66 : 16.Syyskuu 2010, 22:20 » |
Joka puolestaan on kenties paras scifi-elokuvan jatko-osa koskaan.
Parempi kuin Frankensteinin morsian tai Aliens? Parempi kuin Imperiumin vastaisku?Frankenstainin morsiammesta täytyy sanoa, ettei se mitenkään erityisemmin kolahtanut, mutta sen katsomisesta on niin paljon aikaa etten voi sitä arvostellakaan. Imperiumin vastaisku on minusta ensimmäiseen osaansa verrattuna hyvä kopio, mutta kalpenee vertailussa lähinnä siksi, ettei se ole kamalan itsenäinen. Se ei muodostaisi minusta yhtä hyvää kokonaisuutta yksinään. Se on enemmänkin perustuksen(Tähtien sota) päälle rakennettava välilattia, minkä päälle puolestaan kasataan Jedin Paluu Aliens puolestaan muuttaa teemaa hyytävästä kissa/hiiri-leikistä räiskinnäksi ja samalla ehkä kadotetaan punainen lanka. Hyviä elokuvia kaikki, mutta noista parhaimmaksi jatko-osaksi asettaisin Terminatorin.
« Vastaus #67 : 17.Syyskuu 2010, 09:17 » |
Makuasioista juurikin voi kiistellä, ja mielestäni (kuten monen muunkin mielestä) nuo kolme mainitsemaani elokuvaa ovat tieteiselokuvan klassikkoja, ja jatko-osia. Terminator kakkonen ei sitä taida olla. Vai onko? Mutta kuten sanoin, omista mieltymyksistähän tässä on kyse.
Echramath

« Vastaus #68 : 17.Syyskuu 2010, 12:48 » |
Kyllä kai se on klassikoksi luettava jo ihan siitä syystä, että jos repliikki "follow me if you want to live", muistavat kaikki heti kontekstin. Klassikon määritelmä tietysti on vähän kehäpäätelmällinen... Star Warsit ovat sellaista magiahuttua, että en kyllä laske niitä scifiksi laisinkaan, vaikka niissä nyt lentokonetta kutsutaankin avaruusalukseksi.
What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
« Vastaus #69 : 17.Syyskuu 2010, 14:26 » |
...jos repliikki "follow me if you want to live", muistavat kaikki heti kontekstin. Häh. Tommoista repliikkiä en kyllä muista yhtään?!? I'll be back -muunnoksia taisi olla joka Terminaattorissa, kyllä.
Echramath

« Vastaus #70 : 17.Syyskuu 2010, 15:01 » |
...jos repliikki "follow me if you want to live", muistavat kaikki heti kontekstin. Häh. Tommoista repliikkiä en kyllä muista yhtään?!? Hyvä on, se on "come with me if you want to live". Tuokin repliikki tosin oli jo ykkösessä. Mutta niistä viis, kaikki tunnistavat myös peukalo pystyssä johonkin mönjään uppoamisen . T2:n perusidea – kuten koko Terminator-saagan – on tietysti totaalisen pösilö, mutta siinä on sen verran rehellisen coolin kasaritoimintaelokuvan henkeä, että siitä pitäminen ei ole sillä tavalla luonnonvastaista ja moitittavaa kuten Matrixin ja ilmeisesti Avatarinkin kohdalla.
« Vastaus #71 : 17.Syyskuu 2010, 21:08 » |
Citizen Kane tuli taas telkusta. On se vaan hyvä! Tunnetasolla se yltää johonkin, jota on vaikea edes määritellä. Ihmisen elämä mitataan siinä aika hyvin. Rosebud... Mä en ole koskaan tajunnut tuota kohua Rosebudista... Eihän sillä ole edes mitään merkitystä tarinan kannalta! Se on vain ns. juonellinen väline, jolla avataan Kanen kaltaisen ihmisraunion / ihmishirviön surkeaa elämää. Kaikkein vähiten kiinnostava elementti elokuvassa...  Imperiumin vastaisku on minusta ensimmäiseen osaansa verrattuna hyvä kopio, ... ... ... Se on enemmänkin perustuksen(Tähtien sota) päälle rakennettava välilattia, minkä päälle puolestaan kasataan Jedin Paluu Höh... Minä taas näen asian niin, että Tähtien sota tehtiin, koska rahoituksen saaminen koko saagalle ei ollut lainkaan varmaa, joten tarina piti kertoa yhden elokuvan mitassa karsittuna kevyeksi toimintaseikkailuksi. Välistä oli karsittu Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa tuodut syvemmät tarinaelementit... Kun Tähtien sota sitten menestyikin yli odotusten, kerrottiin tarina kokonaisena eikä vaivauduttu keksimään uutta loppuhuipennusta liian aikaisin käytetyn Kuolemantähden räjäytyksen tilalle... Saatan olla Lucasin virallisen totuuden pilaama, mutta olin tuollaisen näkevinäni jo ennen kuin Lucas alkoi höpöttää sekavia prequeleista... Muuten sanoisinkin oman sanani jatko-osista: - Alien ja Aliens ovat kaksi täysin eri elokuvaa, kumpikin todella hyviä ja melko tasavertaisia. - Terminator 2:sen mainetta sarjan parhaana en ole koskaan tajunnut. Minulle tuli lähinnä toimintaähky kun olin teatterissa sitä katsomassa. Parempi se silti on kuin 3 ja 4. Paras on tietenkin se eka. - Frankensteinin morsianta pidän ihan yhtä tylsänä kuin ekaa Frankensteiniakin, tai mitä tahansa 30-luvulla tehtyä mustavalkopätkää. (Ja mä myönnän siis olevani ADHD-elokuviin tottunut)  Nyt Teemalta tulleet Kanet ja mustavalkodekkarit ovat kuitenkin olleet aika rautaa...
haavi
« Vastaus #72 : 09.Marraskuu 2010, 13:46 » |
Kun kahlasin koko keskustelun läpi, jäin ihmettelemään, että Fellini (tai hänen elokuvansa) mainitaan vain kerran (ellei joku lipsahtanut ohi). Perusteluksi ei riitä, että ne ovat vanhoja tai että toimintaa ei ole tarpeeksi. Onhan listalla muitakin iättömiä (genrestä riippumattomia) elokuvia.
Minusta elokuvamaailman ykkönen on koko Fellinin tuotanto ja siellä parhaana Fellinin osuus episodielokuvassa "Kolme askelta yöhön". Fellinin yhdistelmä todellisuutta ja unenomaisuutta vie minut täysin mukanaan.
Sitten tulevat Kubric, Tarkovski, Pasolini, Scott, Spielberg/Lucas-tuotanto. Arvostan myös (mitäs olikaan se puhe paras/miellyttävin) Hitchkockia, vaikken hänen tuotannostaan pidäkään, mutta hän osaa asiansa. Kotimaisista Kaurismäet ja Pölönen ovat ylivoimaisia tunnelman luojia.
Kuten ylläolevasta huomaa, puhun elokuvien kohdalla yleensä ohjaajista en niinkään elokuvanimikkeistä. Kyllä minunkin DVD-kirjastooni kuuluvat silti LOTR, Terninaattorit, Indianat ja iso kasa scifiä enkä vierasta länkkäreitäkään.
Potterit ovat hyvin vaikeita toteutettavia elokuvana, enkä voi sanoa tekijöiden onnistuneen. Potterien maailman mielenkiintoiset asiat tapahtuvat päähenkilöiden pään sisällä ja sitä on vaikea saada esille elokuvassa. Tosin Rowling itsekin on sortunut vanhaan kliseeseen (ehkä kustannustoinmittajan painostuksesta), näkymätön piti saada näkyväksi, joten (kuoleman)loitsuista tehtiin laseraseita. Samaan tietysi sorruttiin jo Tähtien sodassa, kun Voimasta tehtiin näkyvä valomiekoilla. Minusta magia ja loitsut ovat aina olleet näkymättömiä ja siksi vaikuttavia.
Mitä Avaruusseikkailuun tulee, se pitää nähdä suurella kankaalla, korkeintaan kuudennelta riviltä sekä ilman ympärillä raksuvia popkorneja ja limsan läträystä. Kokemus on aivan toinen kuin sieltä takarivistä.
« Viimeksi muokattu: 10.Marraskuu 2010, 16:35 kirjoittanut haavi »
Jewel

« Vastaus #73 : 09.Marraskuu 2010, 18:03 » |
Klassisista listaykkösistä pidän ainakin Vertigosta, mutta uudemmista leffoista suosikkini taitaa olla Pan´s labyrinth. Sekä kirjoissa että leffoissa arvostan suuresti hyvää tarinaa ja viihdyttävyyttä, joten mitään hienoja eurooppalaisia taide-elokuvia ei minun suosikkilistoiltani löydy - jos kohta ei huonosti tehtyä tusinatavaraakaan.
TV-sarjan katsominen on turvallista: se kestää vain vajaan tunnin, ja lempisarjaansa seuratessaan tietää jo etukäteen, mitä saa. Leffa sen sijaan on aina yllätyspaketti, koska kriitikoiden arviot saattavat heittää omasta mausta aika paljonkin, ja välillä olen jopa nukahtanut katsoessani isolta kankaalta jotain muka jännittävää tai hauskaa elokuvaa. Joskus taas käy niin, että jo ennen ensimmäistä käännettä tajuaa istuvansa pimeässä salissa seuraamassa upeaa leffaa, ja silloin mielihyvä ja nautinto on suuri - näin kävi esimerkiksi Slummien miljonäärin ja Kunniattomien paskiaisten kohdalla.
Mutta jos haluaa sivistää itseään zombie-elokuvilla, mitkä kannattaisi katsoa tai mistä aloittaa? Pitäisikö perustaa Etsi kirjaa- ketjun rinnalle Etsi leffaa- ja / tai Etsi TV-sarjaa -ketjut? Olen nimittäin harkinnut myös Buffy vampyyrintappajan (kyllä, planeetallamme on vielä ihminen, joka ei ole sitä koskaan seurannut) katsomista ja haluaisin tietää, kannattaako.
Daliden

« Vastaus #74 : 09.Marraskuu 2010, 18:34 » |
Teepä niin Jewel, että alat katsomaan Buffyja (mikä ehdottomasti kannattaa) ja pidät täällä jossain threadissa päiväkirjaa kokemuksesta? =D
Jewel

« Vastaus #75 : 09.Marraskuu 2010, 20:49 » |
Ehkä ne Buffyt sitten pitää hommata. Päiväkirjaa saatte kyllä odottaa siihen, kunnes TVD jää tauolle ja työn orja lomalle  .
« Vastaus #76 : 09.Marraskuu 2010, 21:59 » |
Voi olla pieni kulttuurishokki vaihtaa Vampyyripäiväkirjoista Buffyyn... Suosittelen vuokraamaan videovuokraamosta tv-sarjojen hyllystä, jos vain mahdollista ja jos löytyy. Auttaa arvaamaan mitä on odotettavissa jos on katsonut Dollhousea...
Keeper

« Vastaus #77 : 09.Marraskuu 2010, 23:03 » |
Romeron trilogian kanssa ei ainakaan mene pieleen: Night of the Living Dead (1968) (myös 1990 remake) Dawn of the Dead (1978) Day of the Dead (1985) Muita hyviä: Plague of the Zombies (1966) The Living Dead at Manchester Morgue (1974) Dawn of the Dead (2004 remake) Land of the Dead (2005) Vähän huumoria: Return of the Living Dead (1985) Shaun of the Dead (2004) Fido (2006) Onhan noita vaikka kuinka, mutta pääsee ainakin alkuun.'68 Living Dead aika luonteva valinta ensimmäiseksi.

« Vastaus #78 : 13.Marraskuu 2010, 07:43 » |
Edellisen listan lisäksi suosittelen vielä
Zombielandia (2009), joka on täynnä rempseää komediallista toimintaa.
28 päivää myöhemmin (2002) jatko-osansa kanssa (28 viikkoa myöhemmin (2007)) edustaa sitten vähän itsensä vakavammin ottavaa toiminnallista zombielokuvaa. Kiinnostavana yksityiskohtana esimmäisessä on pienessä roolissa myös Jukka Hiltunen, joka on näytellyt suomalaisessa Kummeli-sarjassa (Lääkärit tulessa) Toivon mukaan, yksityiskohdan kertominen ei tappanut intoa katsoa elokuvaa
Resident Evil (2002) sarjan ideaan kuuluu myös läheisesti zombit.
Norjalainen Dead Snow (2009) edustaa kanssa uudenpaa joskin ei tuoreenpaa zombie-elokuvaa.
Ja jos minulta kysytään mielestäni parasta zombie-elokuvaa, vastaan Keeperin sanoman Shaun of the Dead (2004). Simon Peggin komediat uppoavat minuun.
Suurin osa zombie-elokuvista on aika kamalaa kökköä. Osa mainitsemistanikin, on monien mielestä kamalaa kökköä. Oikealla tavalla asennoitumalla elokuvista saa kuitenkin irti jotain mitä muista elokuvista ei saa helpolla. Selviytymiskauhu on lajityyppinä minusta hyvin vaikea toteuttaa hyvin.
Moonlord

Asuinpaikka: Lapua
« Vastaus #79 : 19.Marraskuu 2010, 13:57 » |
En pikaisella selailulla huomannut mainintaa Mr. Nobody (2009) leffasta joten pitää korjata tilanne. Elokuva kertoo Nemo Nobodyn (Jared Leto) elämästä. Tarina sekoittaa hienosti eri aikajanoja ja rinnakkaistodellisuuksia niin että katsoja saa koko ajan pähkäillä missä nyt mennään, mikä onkin yksi elokuvan valtteja, kun luulet keksineesi elokuvan juonen kaikki muuttuukin toisenlaiseksi. Kerrassaan hieno elämys. Visuaalisesti upea ja yksi sykähdyttävimpiä elokuvaelämyksia aikoihin. http://www.imdb.com/title/tt0485947/