kesä 20

• Dragan
  • 1 käyttäjä

Facebook

Sivuja: 1 [2]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Nuorten fantasia (young adult fantasy)  (Luettu 2480 kertaa)
Seregil of Rhiminee

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #20 : 29.Lokakuu 2010, 16:59 »

Minä olin siinä käsityksessä, että sarja on mainstreamiä. Lasketaanko se sittenkin fantasiaksi? En ole itse lukenut.

Minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että Spradlinin kirjat ovat fantasiaa, koska tietääkseni kyseessä on jollain tavalla Graalin maljaan liittyvä sarja. En ole kuitenkaan lukenut yhtään kirjaa, joten on vaikea sanoa millaisia ne ovat.
Narri

« Vastaus #21 : 29.Lokakuu 2010, 18:09 »

Graalin maljan kanssa siinä hosutaan. Kai se silloin fantasiaa on.

Eija

Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #22 : 29.Lokakuu 2010, 18:32 »

… ja on ne ainakin tuolla isfdb:ssäkin listattu.
Narri

« Vastaus #23 : 29.Lokakuu 2010, 18:46 »

Ups, nyt se Graalin malja tippui! Säpäleinä lattialla, voi ei!!....

Näin se kirja päättyy.

Ei vaineskaan.
Jussi

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #24 : 29.Joulukuu 2012, 18:36 »

Pitää ottaa esille yksi kirja, johon ei ole viitattu ketjussa: Robin Jarvisin Kuolontuoksu. Siitä on jo muutama vuosi aikaa, kun luin tämän, mutta muistan pitäneeni siitä paljon. Oikeastaan teos oli scifiä, mutta tuntui fantasialta. Huonona puolena Jarvis ei koskaan kirjoittanut luvattuja jatko-osia.

Päätin mainita tässä, kun en parempaakaan ketjua löytänyt... Ei liity varsinaisesti Kuolontuoksuun, mutta Jarvis on lopultakin kirjoittanut Noitametsän okapeikkojen avaaman trilogian kaksi seuraavaa osaa valmiiksi. Dark Waters of Hagwood julkaistaan alkukielellä ensi kesänä, War in Hagwood joskus myöhemmin. Nyt voi sitten jännittää, jatkaako Tammi sarjan suomentamista. Luin itse Okapeikot vuosia sitten. Tykkäsin kirjasta kohtalaisesti ja tarinan jatko kiinnostaisi.

Ehkä Jarvis vielä joskus innostuu kirjoittamaan Kuolontuoksun jatko-osat.
Iivari

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #25 : 29.Joulukuu 2012, 21:23 »

Oi mutta mahtavaa, Noitametsän okapeikot on eräs suosikkisatufantasioistani!

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Seregil of Rhiminee

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #26 : 29.Joulukuu 2012, 22:38 »

Jokin aika sitten lukemani Morgan Keyesin Darkbeast oli hyvin kirjoitettua ja kiehtovaa YA-fantasiaa. Tapahtumat sijoittuivat mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan ja kirjailija kertoi hienosti nuoren ja aikuistuvan tytön elämästä ja valinnoista.

Tälle kirjalle on tulossa jatkoa ensi vuonna (Darkbeast Rebellion julkaistaan näillä näkymin elokuussa 2013).
Sivuja: 1 [2]   Siirry ylös