sunnuntai

• Astorethein
  • Darkki
  • Dragan

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Yleinen maantiedekeskustelu  (Luettu 8511 kertaa)
celeblith

« Vastaus #140 : 15.Elokuu 2007, 18:38 »

Nuo mitä nyt on keksitty vaikuttavat hyviltä. Ne ovat siis erikoisimmat? Ja niiden lisäksi on ihan meidänkin maailmassa tuttuja mineraaleja? Ainakin yleisimmät/osa niistä on hyvä olla. Eli ovatko ne sitten juuri nuo rauta ja kupari ja sen semmoiset.

Pitääkö noita kivilajeja miettiä miten kun meilläkin on kaiken maailman syväkivi, pintakivi yms. lajit. Graniitit ja gneissit. Vai onko vain yleisesti kiveä? Vai sitten ihan meidän maailman kivilajit mutta mahdollisesti eri nimillä?
Metusalem

Asuinpaikka: Inari
« Vastaus #141 : 16.Elokuu 2007, 19:39 »

Eri nimet=ei hyvä. Tokihan kaikki kansat kutsuvat kiviä omilla nimillään, mutta nämä nimet suomenkielisessä tekstissä suomennetaan niin kuin me nämä kivilajit tunnemme.

Ihan ok, jos meidänkin maailmamme yleisimmät kivilajit ovat mukana, mutta itseasiassa se on minulle se ja sama.
celeblith

« Vastaus #142 : 16.Elokuu 2007, 22:00 »

Niin en nyt tiedä kuinka tarkasti nyt tuollaisia tarinassa käytettäisiin, mutta tulipahan vain mieleen :D
Greenhead

Asuinpaikka: Meren rannalla. [Raahe]
« Vastaus #143 : 17.Elokuu 2007, 13:53 »

Miun puolesta nuo voisi olla:
Lainaus

siis nuo yleisimmät.

tässä on lista eri kivilajeista.
ja valita sitten linkki "Kivet ja mineraalit a-ö" siellä on lista yleisimmistä kivilajeista.
celeblith

« Vastaus #144 : 18.Elokuu 2007, 17:26 »

Vähänkö hauska sivu. Ja vähänkö hauskoja kiviä etenkin tämä: antigoriitti, lehtiserpentiini, asultaan suomuinen serpentiini.  Jännästi ilmaistu, asultaan. :D suomuinen :D  No tämä nyt ei oikein liittynyt tähän keskusteluu :D
Morinjoc

« Vastaus #145 : 18.Elokuu 2007, 23:04 »

Minä ainakin kutsun maassa olevaa kiveä kiveksi enkä esimerkiksi asultaan suomuiseksi lehtiserpentiiniksi, mutta jos tarvitsemme tieteellisiä nimiä, on turha lähteä keksimään kiviä uudestaan, kun joku ystävällinen geologiporukka on kuluttanut satoja vuosia saadakseen aikaan ison liudan nimiä erilaisille kiville.

Eli meidän maailmamme kivilajit meidän maailmamme nimillä.

Minkälaista ääntä banaanit pitävät metsästäessään?
Aihal

« Vastaus #146 : 29.Elokuu 2007, 15:00 »

Eipäs ollut aiemmin sattunutkaan silmään tämä maailmanluomisprojekti. Pistetään pari asiaa mukaan jotka mielestäni kuuluvat juuri tähän topikkiin. Saatte vapaasti nillittää, jos olette eri mieltä, omaa mielipidettäni en kuitenkaan muuta :p

1) Maailman luomisesta tieteistarinaa varten löytyy aika hyvä pikaohje Robert Forwardin kirjasta Lohikäärmeen muna. Siinä on aika hyvä lista käytäväksi läpi, jotta saisi aikaan uskottavan maailman. Ihan yhtä perusteellinen selityksissä ei tietenkään tarvitse olla koska tässä luodaan fantasiamaailmaa ja asioita voidaan tarvittaessa selittää taikuudella.

2) En huomannut kenenkään ehdottaneen tässä Kadonnutta mannerta. Pitäähän fantasiamaailmalla oma tarujen Atlantis olla, josta käsin saadaan ammoin kadonneita rotuja ja heimoja vedettyä peliin. Ainakin Dragonlancen alkupään osissa oli oma merihaltioiden heimo joka asui aaltojen alle vajonneessa valtakunnassa ja Keski-Maallahan oli Númenor... Onhan näitä. Vaadin Kadonneen mantereen fantasiamaailmaamme!

Louhikäärme

« Vastaus #147 : 29.Elokuu 2007, 18:18 »

Tervetuloa vaan. Jos haluat mukaan, sitä varten on ilmoittautumisketju.

1) Jos se ohje on niin hyvä, voisitkohan laittaa sen tänne kaikkien luettavaksi? Projektin jäsenet tuskin säntäävät kirjastoon lainaamaan tuota kirjaa ihan vain sen takia. Lisäksi täällä on maailman luominen edennyt jo niin pitkälle, että voi olla vaikeaa alkaa muttamaan perusasioita enää tässä vaiheessa. Mutta oikeasti hyviä ideoita voi toki harkita.

2) Kadonnut manner taitaa olla aika kliseinen juttu. Ja sellaiselle voisi olla myös vaikea löytää tilaa, kun kartalla on jo nyt hirmu isoja mantereita. Puhumattakaan sitten siitä, miten oikein selittäisimme veteen vajoamisen. Ehkä napajäätiköiden sulaminen olisi voinutkin hukuttaa hyvin matalan saaren, mutta että kokonaisen mantereen? Joka tapauksessa näistä asioista päätetään äänestämällä.
Hiistu
Velhoruhtinatar

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #148 : 29.Elokuu 2007, 19:22 »

Katoaminen nyt on aika suhteellista... Ollakseen Kadoksissa joltain henkilöltä ei kyseisen paikan tarvitse suinkaan konkreettisesti kadota maan päältä, riittää ettei henkilö tiedä sen sijaintia, ei pääse itse käymään siellä tai ei ehkä ole edes aivan varma sen olemassaolosta.

Vaikka maailman keksijöillä onkin olemassa kartta, jonne maailman paikat on siististi merkitty ja nimetty ilman sen kummempia kadonneita tai salaisia kolkkia, ei keksityn maailman asukeiden itsensä maailmankuva varmaankaan (uskoakseni) ole suurimmaksi osaksi läheskään yhtä laaja ja selkeä. Joten näiden asukeiden omista kartoista ja perimätiedosta voi kyllä löytyä tyhjiä plänttejä ja maailman kiehuva reuna hirviöineen ja mystinen kadonnut valtakunta jossain missä lie ja vaikka mitä.. . (Eli minkään paikan ei tarvitsisi olla virallisesti salaiseksi tai kadonneeksi julistettu ollakseen sitä jollekin kansalle.)

Kaukana toisistaan asuvilla kansoilla tuskin on paljoakaan tietoa toisistaan ja esim. itäisen mantereen kaikkine liskoineen ja tutaaneineen voisi kuvitella  jollekin läntisten mantereiden tallustajalle olevan  täysin tuntematon tai pelkästään kaukaisten matkalla vääristyneiden huhupuheiden perusteella tuttu (ja toisin päin). Samoin voivat vähälukuisemmat ja syrjäisemmät lajit, kuten vaikkapa haurelet ja ilhamiset (puhumattakaan nyt vaikka canoseista), olla suurimmalle osalle maailmaa pelkkää  epäuskottavaa myyttiä jos sitäkään.

Eli riippuen sitten siitä, minkä kansan tai mistä päin kotoisin olevan ja millaisella sivistyksellä  varustetun henkilön näkökulmasta asioita tarkastelee, luulisi tuntemattomia paikkoja ja otuksia kyllä löytyvän äimisteltäväksi ihan noista nykyisistäkin luomuksista.
  Näin siis ainakin minun nähdäkseni...

Tavallaan.
Morinjoc

« Vastaus #149 : 29.Elokuu 2007, 19:45 »

muistaakseni mirja fell yritti kehittää jotain minotauroksen oloista älyllistä lajia, joka päätettiin siirtää mytologiaan. Luulempa, että kun saa topicin [kansa]: mytologia, tai jokin muu vastaava, löytynee sieltä kadonnut manner, mutta ei ennemmin.

Onko kukaan lukenut tuota kirjaa? Olisiko vaivan arvoista etsiä se käsiinsä?

Minkälaista ääntä banaanit pitävät metsästäessään?
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]   Siirry ylös