torstai

Nimien keksiminen tarinaanVMN14 vastaustaklo 19:47
Free Energytnjrp18 vastaustaklo 14:00
Kesän ja syksyn 2013 kirjatKeeper43 vastaustaklo 13:05
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Catherynne M. Valente  (Luettu 125 kertaa)
Thialfi

« : 16.Huhtikuu 2013, 00:23 »

C. M. Valente on nuoren polven kirjailija, joka voittaa vaikkapa Sofi Oksasen. Näin toteaa Markku Soikkelikin Aamulehdessä. Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla -kirja on ostamisen arvoinen. Kielenkäyttö on niin taidokasta, että lukeminen ei käy missään vaiheessa tylsäksi, vaikka teos sopii lapsille. Lisäksi kirjan ulkonäkö ja kuvitus on onnistunut, joten se toimii lahjakirjanakin. Ihmemaa- ja Oz-kirjoihin pohjautuva juoni toimii. Esiin pomppaa ehkä vain aikuislukijan kannalta turhan ilmeinen sukupuoliroolien kääntäminen  Lauantain tapauksessa.
Seregil of Rhiminee

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #1 : 16.Huhtikuu 2013, 09:53 »

Catherynne M. Valente on hyvä kirjailija. Pidin itse kovasti Palimpsest-kirjasta ja Thialfin mainitsemasta kirjasta, kun luin ne jokin aika sitten englanniksi. Valenteen kannattaa ehdottomasti tutustua.
Dragan
Kriitikko

« Vastaus #2 : 16.Huhtikuu 2013, 11:36 »

Minultakin ensimmäinen käännetty kirja saa kehuja. Se on parhaillaan kesken ja on ollut varmaankin riemastuttavin kevätkauden lukukokemus.
Kirjaneito

Asuinpaikka: Suomi
« Vastaus #3 : 20.Toukokuu 2013, 20:50 »

Minulla on juuri nyt Valenten Tyttö joka purjehti satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla, lainassa ja teidän kommenteista päätellen kannattaisi ehdottomasti tutustua.

Lainaus
Lisäksi kirjan ulkonäkö ja kuvitus on onnistunut

Kansi näyttää kyllä kieltämättä ihanalta!

"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean, that it is not real?" -Harry Potter and Deathly Hallows
Sivuja: [1]   Siirry ylös