maanantai

• Lune
  • Echramath

Sivuja: 1 [2] 3   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Conn Iggulden  (Luettu 7177 kertaa)
Lunara

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #20 : 18.Kesäkuu 2008, 19:32 »

Minäkin huomasin, että Tasankojen susi on ilmestynyt ja luettavahan se on jossain vaiheessa. On vain niin turhauttavaa, kun jonossa on kamala kasa kirjoja (ja koko ajan niitä tulee lisää!) ja tietää, ettei niitä kaikkia koskaan ehdi lukea. Tuo nyt kuitenkin menee jonossa aika alkupäähän... Olisi tietysti kiva vaikka tässä lukea kommenttia kirjasta, jos/kun joku on sen ehtinyt lukea. Sitten on helpompi päättää, onko kirjalla "kiire" vai ei.

Keisari-sarjasta minun suosikikseni jäi Kuninkaiden kuolema. Tosin onhan siitä jo aikaa kun sen luin, mutta jotenkin se on jäänyt mieleen kaikkein koukuttavimpana osana. Sodan jumalat tulee hyvänä kakkosena, mutta ei se mielestäni ihan samalle tasolle yltänyt.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #21 : 25.Maaliskuu 2009, 16:44 »

Valloittaja-sarjan toinen osa Nuolten herrat ilmestyy ennakkotietojen mukaan Otavalta kesäkuussa. Tasankojen sudesta on luvassa Seven-pokkari huhtikuussa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #22 : 21.Huhtikuu 2009, 19:55 »

Sain tänään loppuun Tasankojen suden. Pidin kirjasta yllättävän paljon, tämä on selvästi paras Igguldenilta lukemani. Historian "vääristelyä" oli vähemmän kuin Keisari-sarjassa, ja mongolit ei ole niin kulunut aihe kuin tasavalta-ajan lopun Rooma. Suosittelen kokeilemaan, mutta kannattaa varautua siihen, että väkivaltaa ja raakuutta löytyy todella paljon. Keskisuomalaisen arvostelun voi katsoa tästä.

Odottelen tosissaan toisen osan suomennosta. Westeros-foorumilla eräs käyttäjä sanoi, että Valloittaja-sarja tuo mieleen David Gemmellin varhaistuotannon. Minustakin romaanissa oli jotain samaa, vaikka pidän Gemmelliä parempana kirjailijana. Iggulden kertoo kotisivuillaan aikovansa kirjoittaa tulevaisuudessa vielä viidennen osan Keisari-sarjaan:
Lainaus
the plan is to write one more Emperor book, covering the aftermath of the assassination and the rise to power of Augustus.

Valloittajan neljäs osa, työnimeltään Ogedai, ilmestyy alkukielellä 2010. Vielä loppuun Nuolten herrojen suomalainen kansikuva.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #23 : 30.Huhtikuu 2009, 16:26 »

Nuolten herrojen esittelyteksti:
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Suomentajana jatkaa Ilkka Rekiaro. Kirjan pituudeksi on merkitty Otavan esitteessä 470 sivua.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #24 : 08.Kesäkuu 2009, 15:15 »

Nuolten herrat on julkaistu, huomasin sen tänään myynnissä Joensuun Suomalaisessa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #25 : 05.Elokuu 2009, 18:59 »

Nuolten herrat oli kesä-heinäkuussa Suomen toiseksi myydyin käännetty aikuisten kaunokirja. Hieno saavutus, toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että Igguldenin suomentaminen jatkuu tulevaisuudessakin.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #26 : 29.Elokuu 2009, 00:01 »

Nuolten herrat on nyt luettu. Kirja alkaa seitsemän vuotta edellisen osan lopetuksen jälkeen ja kertoo mongolien sotaretkestä Pohjois-Kiinaan. Teos oli jälleen kerran viihdyttävää luettavaa, mutta mielestäni vähän edeltäjäänsä heikompi. Tasankojen sudessa vaan oli niin kiinnostava tarina, Tšingis-kaanin nousu valtaan, ja siinä esiteltiin mongolien kiehtova kulttuuri. Toisen osan huippukohtana pidän vakuuttavasti kerrottua Mäyränsuun solan taistelua. Paras asia koko kirjassa oli varmaan Tšingisin ja muiden hänen kansansa edustajien ajatusmaailman kuvaus.
Joonas

Asuinpaikka: Kokkola
« Vastaus #27 : 29.Elokuu 2009, 13:08 »

Itse olen lukenut kaikki Keisari-sarjan kirjat, ja Tasankojen suden. Nuolten herrat on lainattu, mutten ole vielä ehtinyt aloittaa.

Aika raaka kirja Tasankojen susi kyllä oli! Pyrki harmittamaan, kun päähenkilöä pahoinpideltiin ja kidutettiin minkä ehdittiin. Mutta kyllä se siitä hymyksi muuttui, ja karski meininki kuuluu Mongoliaan ja tuo kummasti tunnelmaa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #28 : 29.Joulukuu 2009, 11:22 »

Valloittaja-sarjan kolmas osa Kunnian kentät ilmestyy Otavalta kesäkuun puolivälissä. Kirjan pituudeksi on merkitty 512 sivua. Suomalaisen kansikuvan näkee tästä.

Nuolten herrat on luvassa Seven-pokkarina maaliskuussa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #29 : 23.Huhtikuu 2010, 11:53 »

Tässä juonitiivistelmä:
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #30 : 14.Elokuu 2010, 12:38 »

Luin tällä viikolla loppuun Kunnian kentät. Minusta se oli Nuolten herroja parempi, mutta Tasankojen sutta heikompi. Kirjan aiheena on mongolien hyökkäys länteen eli islaminuskoisen Keski-Aasian valloitus. Tšingis-kaanin tarina tuli nyt päätökseen, kahdessa seuraavassa osassa kerrotaan hänen jälkeläistensä teoista.

Kunnian kentät oli Valloittajan edellisiä kirjoja pitempi, noin 560-sivuinen. Sarjan neljäs osa Empire of Silver ilmestyy alkukielellä syyskuun alussa, toivottavasti suomennos on luvassa ensi vuonna. Ainakin Kenttien takaliepeessä sarjaa mainostetaan viisiosaiseksi.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #31 : 31.Lokakuu 2010, 11:40 »

Empire of Silverin suomennos ilmestyy Otavalta jo maaliskuussa nimellä Hopeinen valtakunta. Kiva, että käännöstahtia on nopeutettu.

EDIT: Keskisuomalainen arvosteli Kunnian kentät.
Lainaus
Historian merkkihahmot ovat kiehtovia persoonia. Kovat ajat vaativat kovia otteita ja Tshingiksen armoton luonne kääntää välillä lukijan vatsaa. Juuri tässä onkin Igguldenin vahvuus. Kirjailija osaa värittää historian takaisin eloon, mutta tuo myös sitä muovanneet ihmiset koruttomina lukijan eteen.
« Viimeksi muokattu: 05.Marraskuu 2010, 02:11 kirjoittanut Jussi » tallennettu

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #32 : 23.Marraskuu 2010, 15:08 »

Hopeisen valtakunnan esittelytekstin ja kansikuvan näkee tästä. Suomentajana jatkaa Ilkka Rekiaro.

Lainaus
Conn Igguldenin Valloittaja-sarjan edelliset osat Tasankojen susi, Nuolten herrat ja Kunnian kentät ovat keränneet innokkaan fanijoukon.
Diara

« Vastaus #33 : 23.Marraskuu 2010, 16:56 »

Itse tutustuin Igguldenin teoksiin Tasankojen sudesta aloittaen, kun vanhemmat tilasivat kirjan kirjakerhosta. Koko opuksen lukemiseen meni vajaat 1,5 päivää, sillä en saanut siitä näppejäni irti. Sain sitten myöhemmin lahjaksi toisen osan englannikielisen version, mutta en koskaan lukenut sitä loppuun: kerronnan lennokkuus kävi liian raskaaksi, enkä ymmärtänyt edes puolta kirjoitetusta. Toisen ja kolmannen kirjan suomennoksille kävi samalla tavalla kuin ensimmäiselle: ei niitä voinut vaan laskea kädestä. Nyt sitten neljättä odotellessa.

Keisari-sarjasta olen nyt lukenut kaksi ensimmäistä osaa, ja olen siihenkin sarjaan ihan koukussa. Kun vain löytäisi jostain aikaa lukea ne loputkin kaksi. Meillä kotona kirjailijan tuotantoon on jäänyt koukkuun myös isosiskoni ja isäni, joten aina uuden kirjan ilmestyessä meillä on pientä tappelua siitä, kuka saa lukea ensimmäisenä. Olen aina rakastanut historiallisia romaaneja, ja Igguldenin teokset ovat genrensä aatelia.

"It's dangerous business going out your front door" - J.R.R. Tolkien

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #34 : 23.Maaliskuu 2011, 17:41 »

Hopeinen valtakunta näkyi tänään myynnissä paikallisessa Prismassa. Kirjan pituus on 475 sivua, eli se on edellisosaa lyhyempi.

Sarjan viides osa "Conqueror", joka kertoo Kublai-kaanista, ilmestyy alkukielellä marraskuussa. Iggulden vahvisti äsken foorumillaan, että hän kirjoittaa tämän jälkeen vielä yhden kirjan Keisari-sarjaan.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #35 : 22.Kesäkuu 2011, 00:28 »

Luin jokin aika sitten Hopeisen valtakunnan. Vähän tuli mieleen, että sarjan olisi voinut lopettaa edelliseen osaan eli Tšingisin kuolemaan. Aiemmat romaanit keskittyivät hänen persoonansa ympärille, ja Valloittajan jatkuminen saattaa tuntua joistakin keinotekoiselta. Pidin kuitenkin uudesta kirjasta, se oli juuri sitä mitä Igguldenilta odotin.

Hopeisessa valtakunnassa mongolit saavuttavat itäisen Keski-Euroopan. Ensimmäiset tuliaseetkin saapuvat taistelukentille Kiinassa. Sotiminen eurooppalaisia ritareita vastaan oli kirjoitettu kiinnostavasti, vaikka teokseen tuo hajanaisuutta se, että samaan aikaan kerrotaan tapahtumista mongolien sydänmailla. Igguldenin työnimenä kirjalle oli "Ögedei", ja romaani kertookin tämän Tšingisin pojan kaudesta suurkaanina.

Hopeinen valtakunta oli maaliskuussa neljänneksi ja huhtikuussa toiseksi myydyin aikuisten käännöskirja maassamme, tieto löytyy Mitä Suomi lukee -listoilta. Savon Sanomien arvostelun kirjasta näkee tästä.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #36 : 27.Lokakuu 2011, 21:06 »

Otavan verkkokaupan mukaan Valloittaja-sarjan päätösosa Veljessota ilmestyy suomeksi ensi vuonna. Kuukautta ei sanota, mutta muissa nettikirjakaupoissa, kuten Suuressa Kuussa, julkaisuajaksi annetaan 15. maaliskuuta 2011. Ehkä vuosi on mennyt väärin...

Alkukielinen versio Conqueror tuli virallisesti tänään kauppoihin Englannissa. Brittikantta tullaan todennäköisesti käyttämään myös suomennoksessa. Pohjois-Amerikassa kirja ilmestyy vasta joulukuun lopulla, tässä paikallinen kansikuva. Jenkkikustantajan laatimassa markkinointitekstissä sanotaan:

Lainaus
COMMITMENT TO CONN: We have another major book under contract with Conn, which will be published in late 2013—a final volume in the Emperor series about the epic power struggle that followed Caesar’s death, featuring a fascinating cast of characters including Cleopatra and Marc Antony.
Tamanix

« Vastaus #37 : 03.Marraskuu 2011, 13:15 »

Veljessotaa odotellessa! Pirun kovia sarjoja molemmat, kirjat lukee aina 2-3 päivässä.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #38 : 03.Marraskuu 2011, 18:12 »

Odotusta helpottamaan Veljessodan esittelyteksti Otavalta:

Lainaus
Menestyssarjan päätösosassa Tšingis-kaanin manttelinperijä Kublai-kaani kohtaa veljensä verisessä sisällissodassa.

Tšingis-kaanin kuoleman jälkeen mongolien valtakunta on menettämässä asemiaan, mutta nuori Kublai-kaani haaveilee laajemmasta imperiumista, joka ulottuisi mereltä merelle. Unelmansa saavuttaakseen hänen on opiskeltava sodankäynnin taito, johdatettava joukkonsa tunnetun maailman ääriin - ja petettävä veljensä suojellakseen valtakuntaansa.

Otavan esitteen mukaan kirja tosiaan ilmestyy ensi maaliskuussa. Suomennoksen pituudeksi on merkitty 560 sivua, mikä tekisi romaanista suunnilleen samanpituisen Kunnian kenttien kanssa.
Tamanix

« Vastaus #39 : 04.Marraskuu 2011, 08:00 »

Taisi pahentua nyt sitten odotus! Ed. kirja tuntui vähän sellaiselta välitilalta, kun odotettiin seuraavaa johtajaa.
Sivuja: 1 [2] 3   Siirry ylös