sunnuntai

Suokki 29.6.2013Elthadora4 vastaustaklo 23:04
Valkeiden ruusujen puutarhaFates3 vastaustaklo 22:34
Runo suoraan sydämestä: VirvoitusFates4 vastaustaklo 22:30
Sivuja: 1 2 3 [4]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Guy Gavriel Kay  (Luettu 6884 kertaa)
Rid
Velhoruhtinatar

« Vastaus #60 : 01.Huhtikuu 2010, 10:45 »

Uhhuh, saas nähä oiskohan sitä kolmannen kotimaisen taso sen verta parantunut että jaksaisi taas Kayta kahlata. Tai siis, kun sen kieli on ihan mahtavaa, mutta samalla ihan hemmetin raskasta lukea. No kertokaa siitten, että onko tuo hyvä kirja niin tietää varautua.

Luettavaa mielelle: Minuutteja Elämästä

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #61 : 04.Helmikuu 2011, 23:35 »

Huomasin tänään Helsingin Akateemisessa, että Under Heaven on julkaistu (britti)pokkarina. Nettikirjakaupatkin toimittavat, esimerkiksi BookPlus 6,95 eurolla.

Yhdysvalloissa pehmeäkantinen laitos ilmestyy toukokuussa. Siihen on laadittu uusi kansikuva.
Daliden

« Vastaus #62 : 06.Helmikuu 2011, 04:14 »

Varoituksen sanana Under Heavenista sanottakoon, että tarina tuntui paikoin jopa liian pilkotulta; ehkä tämä olisi vaatinut Sarantine Mosaicin kaltaisen kohtelun. Taattua Kayta toki, mutta ei yllä A Song for Arbonnen tai Lions of Al'Rassanin tasolle.
Rid
Velhoruhtinatar

« Vastaus #63 : 04.Maaliskuu 2011, 20:01 »

Huhhih. Meikä on nyt Al-Rassanissa (jostain syystä mun painoksessa se on kirjoitettu väliviivalla), n. viidesosan päässä lopusta ja taas muistan miksi Kay on yksi mun suosikkikirjailijoista. Missään, ikinä, ei ole tullut vastaan yhtä kaunista kieltä. Koko kirja on ikään kuin hennon surumielisen harson ympäröimänä, joka osaltaan myös hioo myös oikeasti verisistä ja raaoista kohtauksista sen raadollisuuden pois ja tekee kaikesta vain surullista. Ja kaunista. Snif. Vielä pitäisi tuo loppuun asti uskaltaa lukea ja sitten saa varmaan taas hetken pakahtua.

Luettavaa mielelle: Minuutteja Elämästä

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #64 : 07.Maaliskuu 2011, 10:34 »

Viesti on vähän myöhässä, mutta Sivukirjasto-blogi arvosteli Under Heavenin viime lokakuussa.

Lainaus
UH oli taattua Kayta siinä, että se oli mukaansatempaava ja hyvä. Hahmot olivat aitoja, ja kuten Kayn kirjoissa usein, kukaan ei ollut yksiselitteisen paha tai hyvä.
Eija

Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #65 : 28.Maaliskuu 2011, 19:05 »

Luin Fionavarin kuvakudoksen 6-7 vuotta sitten ja en oikeastaan muista mitään koko sarjasta enää. Uusintaluku olisi paikallaan. Muistiinpanojeni perusteella pidin tarinaa mukaansatempaavana ja juonenkuljetusta hyvänä. Typeränä seikkana pidin sitä, että
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
Koska luin kaikki kolme osaa peräjälkeen, viimeisten osien kohdalla tapahtui varmaankin kyllästyminen. Sittemmin olen huomannut muussakin yhteydessä, että tällainen lukutekniikka ei ole minulle soveltuva – täytyy lukea jotain muuta välillä, jotta mielenkiinto säilyy loppuun saakka. Joka tapauksessa ihan hyvin ”kudottu” tarina.

Luin Tiganan vasta nyt ja pidin kirjasta, vaikka se ei täydellinen ollutkaan. Monesti kerronta oli tosi hyvää, mutta tällainen suuri draama ei välttämättä ihan osu ja uppoa meikäläiseen. Hyvän kerronnan lisäksi kirjasta löytyy muutakin positiivista. Tarinassa oli yllätyksellisyyttä ja kaikki ei ollut ihan mustavalkoista. Tylsää oli taas se, että pääosissa olevat henkilöt olivat… niin sankareita. Kaikki olivat lähes virheettömiä – ulkoisesti kauniita ja komeita ja ajatuksiltaan turhankin jaloja.

Kaytä lukisi mielellään lisääkin, mutta aika ei riitä (näin paksujen kirjojen) englanniksi lukemiseen. Suomennoksia tuskin on enää luvassa.
Daliden

« Vastaus #66 : 29.Maaliskuu 2011, 17:04 »

Itse asiassa sekä A Song for Arbonne että Lions of Al-Rassan ovat molemmat nykymittapuulla hyvinkin lyhyitä itsenäisiä kirjoja. Molemmat ovat myös mielestäni Kayn parhaimpia kirjoja.

Sarantine Mosaic onkin sitten taas kunnon jööti :)

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #67 : 01.Elokuu 2011, 15:24 »

Under Heaven pääsi ehdolle arvostettuun World Fantasy Awardiin. Palkinto jaetaan lokakuun lopulla. Kayn kirja valittiin myös Mythopoeic Awardin finalisteihin, mutta voittoa ei herunut.

UH:n uusi kanadalainen kansikuva näyttää kivalta.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #68 : 12.Lokakuu 2011, 14:43 »

Tällä kertaa Under Heavenin arvioi Kisun kirjablogi. Lainaus:

Lainaus
Kayta lukee aina mielikseen eikä Under Heaven ole poikkeus. Päinvastoin; menetyksen, kunnian ja kaipuun tunteet nousevat voimakkaasti esiin ja - kuten usein Kaylla - hahmoihin kiintyy. Under Heavenissa Kay onnistuu kirjoittamaan mielenkiintoisesti myös naisista "vallan" takana: sekä keisarin että pääministern jalkavaimoilla on yllättävän paljon valtaa siihen, mitä tapahtuu. Ei tietenkään suoraan, vaan kulissien takana. Kayn "Kiina" on hyvin uskottavan oloinen ja kaunis paikka. Under Heaven oli huomattavasti mielenkiintoisempi ja ehjempi kokonaisuus kuin esimerkiksi Sarantine Mosaic tai Last Light of the Sun.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #69 : 10.Maaliskuu 2012, 21:00 »

Kay tiedottaa seuraavasta romaanistaan. Se sijoittuu samaan kiinalaisvaikutteiseen maailmaan kuin Under Heaven, mutta tapahtuu lähes 400 vuotta myöhemmin. Vielä nimetön kirja julkaistaan mahdollisesti ensi vuonna.

EDIT: Romaanin nimi on River of Stars ja ilmestymisaika ensi vuoden alku, asiasta raportoi A Dribble of Ink. Under Heavenista suunnitellaan elokuvaa.
« Viimeksi muokattu: 24.Toukokuu 2012, 16:25 kirjoittanut Jussi » tallennettu

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #70 : 16.Heinäkuu 2012, 16:21 »

River of Stars ilmestyy USAssa 2. huhtikuuta. Juoniselostuksen ja amerikkalaiskansikuvan näkee enkkupuolen tietokannassa.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #71 : 15.Tammikuu 2013, 14:26 »

Kay aloitti lokakuussa bloggaamisen:

Tästä noin kuukauden vanhasta merkinnästä näkee valokuvan River of Starsin ennakkokappaleista. Kiinnostava lainaus kirjailijan tapaamisesta kustannustoimittajan kanssa:

Lainaus
She outdid my choc chips with an elegantly casual mention that one of the two freelance proofreaders had written ‘This is a masterpiece’ on the last page of her copy. She said she’d never seen that before.

edit: River of Stars julkaistaan Isossa-Britanniassa kovakantisena heinäkuussa, mutta sähkökirjaversio tulee myyntiin jo huhtikuussa (samanaikaisesti Pohjois-Amerikan kanssa). Kay sanoo:
Lainaus
The July timing in the UK is interesting, and I am onside with it. They are planning a new cover, and a shift of imprints, from my current Voyager to one where authors like Tracy Chevalier are published. Part of a strategy to position the book for literary/historical/mainstream readers, in addition to the core of fantasy readers.

I have always (my own stubbornness!) been challenging to slot or categorize. I know this. In fact I hated the tendency to force books into categories even before I was a writer!
« Viimeksi muokattu: 25.Tammikuu 2013, 14:18 kirjoittanut Jussi » tallennettu

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #72 : 20.Helmikuu 2013, 11:49 »

River of Starsin ensimmäisen luvun voi tarkistaa näytteenä. SF Signal haastatteli kirjailijaa.

RoS:n kanadalaislaitoksen valmiit kansipaperit näkee tästä linkistä.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #73 : 31.Maaliskuu 2013, 22:28 »

Pat's Fantasy Hotlist hehkuttaa River of Starsia:

Lainaus
Beautifully crafted and complex, populated with well-drawn men and women, it should stand on its own as one of Guy Gavriel Kay's signature works. One of his best yet, second only to Tigana and Under Heaven.

I'm aware that it's still early in the year. But as things stand River of Stars is now in pole position and will be the speculative fiction title to beat in 2013.
The final verdict: 9.5/10

Myös Tor.comin arvostelu on ylistävä:

Lainaus
Kay on a bad day remains many times more absorbing than the vast majority of other genre authors, and I dare say River of Stars chronicles him on a great day. This is stunning stuff from one of fantasy fiction’s finest. From one of fiction’s finest, frankly.

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #74 : 27.Huhtikuu 2013, 18:37 »

River of Starsin brittikansi paljastettiin. Uudella tyylillä yritetään siis vedota mainstream-lukijoihin.

Kirja nousi Kanadassa bestseller-listojen kärkipaikalle.
Lainaus
River of Stars debuted in publication week at #1 on the hardcover bestseller lists of both Maclean’s – Canada’s national newsmagazine -and the Canadian Booksellers’ Association. The lists are very different (bestseller lists often are) but River tops both.

It means a lot, personally, and for the publishers, and going forward in all markets.

Linkitetään vielä lopuksi The Washington Postin arvostelu.
Sivuja: 1 2 3 [4]   Siirry ylös