07.Heinäkuu 2015, 14:00 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Dragonlance  (Luettu 22003 kertaa)
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #120 : 01.Maaliskuu 2009, 12:42 »

Dragons of the Hourglass Magen virallinen julkaisupäivä on 4. elokuuta 2009. Kirjan lopullisen kansikuvan voi tarkistaa enkkupuolelta, tässä juoniselostuksen viimeisin versio:

Lainaus
Raistlin Majere has become a Black Robe wizard and travels to Neraka, the lord city of the Dark Queen, ostensibly to work for her, though in reality he means to further his own quest for power. But Takhisis finds out that the dragon orb has entered her city and sends her draconians to find and destroy the wizard who has it in his possession. Before her agents can strike, though, Raistlin finds out that Takhisis means to take control of all wizardly magic. She has ordered Kitiara to set a trap for the Gods of Magic on the Night of the Eye, when all the high-ranking wizards will be in Neraka to celebrate.

As the forces of light, with help from the good dragons, are turning the tide of battle, Raistlin is forced to flee, for his foes are closing in on him. As the Dragon Highlords vie for the Crown of Power in the Temple of the Dark Queen, Raistlin Majere wages his own desperate battle against Takhisis in the dungeons below and meets again the brother he betrayed. The fate of the world hangs in the balance.
tallennettu
Mistress of the Dragon
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 25
Sukupuoli: nainen
« Vastaus #121 : 13.Maaliskuu 2009, 15:42 »

Kommentoisin vain hieman Meripihkaa ja Verta -kirjaa, joskin hieman myöhässä, lokakuusta on jo aikaa..  Hymyilee leveästi Ei vain ole tullut käytyä.

Minusta kirja oli todella hyvä, joskin olisin tietysti toivonut siitä hieman pitempää. Loppu oli hyvä, ja kirjassa oli paikoitellen hauskojakin kohtia. Esim. "Annahan Zeb-tädille suukko" tai Koison toilailut minotaurikapteenin kanssa ("Häivy tai viillän mahasi auki, senkin pikku sontaläjä."). 

Aion kyllä lukea tuon Tiimalasivelhon Lohikäärmeet. Raist on vain niin hyvä tyyppi.  Iskee silmää
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #122 : 17.Huhtikuu 2009, 14:57 »

Hourglass Magen lopullinen takakansiteksti:

Lainaus
INTO THE HEART OF THE DARK QUEEN'S EMPIRE

The Companions are back and the balance of Krynn is at stake, in the magnificent conclusion to the Lost Chronicles.

The world celebrates Spring Dawning. The War of the Lance is nearing its end - for good or ill. The wizard, Raistlin Majere, has become a Black Robe and, using the dragon orb in his possession, he travels to Neraka, the lord city of the Dark Queen. Raistlin ostensibly plans to work for her, though in reality he means to further his own quest for power.

But Raistlin realizes that if Takhisis wins, he will always be her slave. And so he resorts to a dangerous and deadly game. He acts as a double agent, offering his services to both the side of darkness and that of light, working for Emperor Ariakas and for the resistance movement in Neraka.

Takhisis plans to destroy the gods of magic on the Night of the Eye, when all the wizards will be congregated at the Tower of Wayreth. Raistlin has to find a way to thwart the plot, even though this means doing battle with his own sister, the Dragon Highlord Kitiara, and her terrifying ally, the death knight, Lord Soth.

And still he must overcome his final foe: the archmagus Fistandantilus, who seeks to kill Raistlin and steal his soul.

Krynn's future has been written. People think they know how the story ends. But one night and one fateful decision by Raistlin Majere may change it all.
tallennettu
mika
Vieras
« Vastaus #123 : 21.Huhtikuu 2009, 12:59 »

Awws.  Rakastan Raistlinia!   Hymyilee leveästi

No, niin hyvä aloitus, juu...
Suosikkikirjani näistä lienee Hengen miekka.  Se löytyy jopa omasta hyllystänikin (joka on melko suppea sisällöltään)  ja oli eka Dragonlace-kirja, jonka luin.

Parhaat kirjoittajat ovat mielestäni Weiss ja Hickman.

Niin ja tuo suosikkihahmoni tulikin jo esille tuossa aiemmin... Raistlin Majere on niin hot!  Myös Dalamar on yksi suosikeistani.  Ja noillahan on sitäpaitsi ihan selkeästi suhde ja silleen...   Iskee silmää

Dragonlance on siis yksi parhaista slashfanficin kirjoittamiskohteista.  Siitä saa revittyä irti niin paljon!  Raistlinillekin ollaan löydetty jo yli 20 mahdollista paria ja lisää löytyy kokoajan.

Mahtava sarja, täytyy sanoa.  Vähän liian pitkä  vaan.  Ei koskaan ehdi lukea kaikkea, kun aika on muutenkin kortilla... Ehkä sitten eläkeläisenä voisi lueskella rauhassa kaikki läpi oikein ajatuksella.
tallennettu
Venia
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 4
Sukupuoli: nainen
« Vastaus #124 : 26.Huhtikuu 2009, 14:07 »

Dragonlance on ehdottomasti fantasian parhaimmistoa. Olen lukenut sitä nyt parisenkymmentä kirjaa. Laatu vaihtelee raivostuttavan paljon, mutta siitä huolimatta Dragonlancea on todella mukava lukea.

 Parhaita ovat ehdottomasti Kronikat ja Legendat. Ei Sielujensotakaan hullumpi ollut, lukuun ottamatta sitä lopun deus ex machinaa.

Kuten monen muunkin, niin myös minun lempihahmoni on Raist. Hän on sellainen henkilö, jonka kaltainen minä itse haluaisin olla, ja hän on myös nerokaimpia fantasiahahmoja, joihin olen tutustunut. Kunpa se Hourglass Mage nyt vain ilmestyisi!

Tällä hetkellä työn alla on Pimeyden oppilas. Mina on todella ärsyttävä, mutta täytyy vain yrittää kestää, heh.


tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #125 : 04.Toukokuu 2009, 19:21 »

Tiimalasivelhon lohikäärmeet on tulossa suomeksi jo ensi syksynä. Todella nopeaa toimintaa Jalavalta, alkukielellä kirja ilmestyy elokuun alussa.
tallennettu
Magister Navis
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 19
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Arctopolis
« Vastaus #126 : 05.Toukokuu 2009, 01:16 »

Yritin tuossa jokin aika sitten lukea Jean Raben uusinta kirjaa "Kapinaa", mutta eihän siitä tullut yhtään mitään. En tiedä mikä siinä on, mutta jostain syystä minua alkaa melkeinpä v*tuttamaan, kun yritän lukea Raben kirjoja. Olihan Kapinassa ihan mielenkiintoinen juoni ja kaikkee, mutta jokin siinä naisen kirjoitustyylissä vain ärsyttää niin julmetusti. Viides Aikakin oli jo aikamoista taistelua, mutta sen sentään sain luettua (ymmärsipä sitten DragonLancen myöhemmistäkin kirjoista jotain). Vastaisuudessa kierrän Raben teokset kyllä kaukaa, enempää mahdollisuuksia ei heru.

Seuraavaksi pitäisi se Laki ja Totuus jostain hommata, niin saadaan tuokin trilogia luettua. Ainakin kaksi ekaa osaa oli ihan ok-tasoa.
tallennettu
CthulhuBard
Noviisi
*


Poissa Poissa
Viestejä: 141
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Vantaa Jokiniemi
« Vastaus #127 : 06.Toukokuu 2009, 00:48 »

Itselle ei tuottanut mitään vaikeuksia eikä heräänyt mitään inhoja Raben tyyliä kohtaan kun luin Viidennen Ajan ja Dhamon-saagan (neljäs osa vielä lukematta).
Etenkin Dhamon-saaga imasi meikäläisen mukaansa ja Dhamonista tulikin yksi suosikeistani Krynnissä =)
tallennettu

Venia
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 4
Sukupuoli: nainen
« Vastaus #128 : 09.Toukokuu 2009, 10:20 »

Mitä?! Tiimalasivelho suomeksi jo syksyllä! Kylläpä se sitten saadaan käännettyä nopeasti. En olisi yhtään ihmetellyt, jos sen ilmestyminen suomen kielelle olisi jäänyt 2010 vuoden puolelle. Mutta ihanaa, olen todella onnellinen!
tallennettu
Morndun
Noviisi
*

Poissa Poissa
Viestejä: 91
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Åbo
« Vastaus #129 : 12.Toukokuu 2009, 21:22 »

Itselle ei tuottanut mitään vaikeuksia eikä heräänyt mitään inhoja Raben tyyliä kohtaan kun luin Viidennen Ajan ja Dhamon-saagan (neljäs osa vielä lukematta).
Etenkin Dhamon-saaga imasi meikäläisen mukaansa ja Dhamonista tulikin yksi suosikeistani Krynnissä =)

Minä taas en pidä Dhamon-saagasta, ensimmäiset osat vielä meni, mutta viimeinen varsinkin oli minulle jo ihan liikaa. Meni maku koko sarjasta. Muutenkaan en pidä Raben kirjoittamista vaikka luinkin Viidennen ajan, mutta ihan vain mielenkiinnosta. Ei sekään suurta suosiota minulta saa.
Suurin inhoni kaikista kohdistuu kuitenkin Minaan ja Meripihka-sarjaa en ole viitsinyt edes yrittää lukea juuri Minaa kohtaan tuntemani inhon takia. :D
tallennettu
Mistress of the Dragon
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 25
Sukupuoli: nainen
« Vastaus #130 : 28.Kesäkuu 2009, 10:50 »

Viides aika-sarja oli ihan okei, mutta Dhamon-saagan sain luettua vain juuri ja juuri. Jotenkin niin masentava paketti. Arvasin kyllä jo ennalta, että ei tämä voi päättyä kovin hyvin, mutta silti alitajuisesti toivoin parempaa loppua..

Ihanaa kun tuo Hourglass Mage ilmestyy. Maltan tuskin odottaa. Raistlin vain on ihan paras hahmo. =)

Luin tässä jokin aika sitten Kronikoita uudelleen. Syyshämärän Lohikäärmeet on tullut luettua jo kymmenkunta kertaa (johtuu vain siitä, että se on minulla omana), mutta muut Kronikoista olen lukenut nyt kahdesti. Toissapäivänä aloitin Sielujen Sodan alusta. Pitäisi kiiruhtaa kirjastoon lainaamaan seuraava osa.
tallennettu
mika
Vieras
« Vastaus #131 : 04.Heinäkuu 2009, 22:58 »

Ymmärrän toki jos joku Raistista tykkää, mutta haluaisin ihan mielenkiinnosta kuulla että mitä yhteistä Sinulla ja Raistlinilla on? (huom. kysymys esitetty heille jotka kokivat Raistlinin kanssa yhteenkuuluvuutta).
Pidin itseäni väärinymmärrettynä ja muita älykkäämpänä, ja tosiasiassakin olin aika ulkopuolinen, monissa tilanteissa pelkkä sivustakatsoja, joka on kateellinen ja katkera muiden onnesta. Fyysisessä terveydessäni ei ollut mitään vikaa, mutta luulin olevani outo ja erilainen...

Hihii, tutulta kuulostaa. Miekin pidin lapsena itseäni pitkään muita parempana (ehkä pidän yhäkin...?) ja fiksumpana ja niin poies päin. Ja tietysti olin koulukiusattu lahjakkuuteni ja muun hauskan takia. Kuten useimmat lahjakkaat ja älykkäät lapset.

Ah, onnekas, joka saattoi samastua Raistliniin vain psyykkisesti. *yskii*  Itse kärsin sairauksista liiaksikin, olen heikkokuntoinen ja sairaalloinen.  Olen melkein pahempi kuin Raistlin ´xD  Nauttikaa kuulkaa terveydestä kuin viimeistä päivää, jos terveitä olette ;)

tallennettu
esstai
Kokelas
*


Poissa Poissa
Viestejä: 3
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #132 : 18.Lokakuu 2009, 19:23 »

Sivuutin kirjastossa Dragonlance -kirjat kymmeniä kertoja perustellen, ettei kannata koukuttaa itseään mihinkään uuteen sarjaan, joka todennäköisesti tulee sotkemaan päiväjärjestyksen ja harhauttamaan ajatukset toistuvasti muihin maailmoihin niin, että on jatkuvasti vaarassa kävellä kadulla lyhtypylvääseen. Kohtalo ilmeisesti kuitenkin puuttui peliin ja lähetti minulle syntymäpäivälahjan muodossa Legendojen ensimmäisen osan.

Dragonlance on siis minulle varsin uusi tuttavuus ja toistaiseksi olen saanut vasta Legendat luetuksi. Weisin ja Hickmanin vahvuus on todentuntuisissa henkilöhahmoissa ja elävässä tapahtumien kuvaamisessa, minkä ansiosta tarinan visualisointi omassa päässä käy epätavallisen helposti. Tämä tietysti lisää lukuelämystä ja kohta huomaakin jo olevansa enemmän huolissaan kirjan henkilöistä kuin seuraavan päivän matematiikan kokeesta.

Koska aloitin Legendoilla, lukiessa tuli hahmojen suhteen välillä sellainen olo, että olen kuokkavieraana juhlissa ja yritän teeskennellä tuntevani kaikki paikallaolijat. Tavallaan hahmoihin tutustuminen kävi helposti, mutta yhteisen historian puuttuminen häiritsi pitkin matkaa. Raistlin oli kieltämättä varsin mielenkiintoinen persoona, mutta jos saisin valita yhden henkilöistä seuraksi junamatkalle Oulusta Helsinkiin, se olisi Tasslehoff.

Mitään syvällisempää en ensimmäisellä lukukerralla kirjoista löytänyt taikka liioimmin etsinytkään. Todennäköisesti teokset palvelevat tarkoitustaan parhaiten, jos pyrkii suhtautumaan niihin puhtaasti ”arjesta pakoon” -periaatteella sen suurempia elämänviisauksia tai esteettistä lukukokemusta tavoittelematta.

Pääpiirteittäin sisältö on perinteikästä fantasiaa. Toiset sanovat sitä kliseisyydeksi, mutta omalta osaltani ”kotoisa” kävisi ehkä tässä yhteydessä paremmin kuvaamaan sitä tunnelmaa, jonka vanhat kunnon velhot, lohikäärmeet ja seikkailut onnistuivat luomaan. Viime vierailustani fantasiamaailmoissa nimittäin olikin jo aikaa. Innolla tässä nyt odottelen, että saan Kronikat käsiini.

tallennettu
haplotus
Velho
**


Poissa Poissa
Viestejä: 391
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #133 : 08.Tammikuu 2011, 18:19 »

Tulipas luettua pitkästä aikaa Dragonlancea kun luin Nilesin Nukkekuninkaan. Edellinen kerta oli toissakesänä, silloinkin Nilesia. Arvostelin huvin vuoksi kirjan, joten laitetaanpa sama arvio tähänkin.

Kirjan alkua vaivasi pieni huolimattomuus yksityiskohdissa. Lisäksi varsinkin alussa samoja asioita toistettiin kertomakohdissa. Dialogi eteni muun Dragonlancen tapaan kevyesti, mutta hyvin. Huolimattomuus ja toisto tulivat esiin siinä määrin että huomasin sen, vaikken virheitä erikseen etsikään. Kirjan tapahtumat etenivät kahdella tasolla siten, että varsinaista tarinaa kerrottiin ja täydennettiin lukujen lopussa eräiden hahmojen keskustellessa asioista. Tämä tuntui alusta saakka irralliselta, mitä se oli loppuun saakka. Olen pitänyt Nilesia hitusen parempana kirjoittajana, ehkä annettua aihetta ei vain ollut helppoa pukea kirjaksi?

Kevyt Dragonlance-sarjaa täydentävä kirja, jonka lukematta jättämisellä ei menetä mitään. Varsinkaan menetystä ei tunnu, jos DL:ää seuraa suomeksi, sillä monia muita haltiavaltakuntiin sijoittuvia kirjoja ei Jalava ole kääntänyt.
tallennettu
Rixer
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 10
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Tampere
« Vastaus #134 : 03.Heinäkuu 2011, 17:51 »

Juu ite löysin ton dragonlance sarjan Kuolemanportti sarjan kautta (joka on kanssa iha hyvä) Oon nyt melkeen kaikki noista dragonlanceista lukenu (ehkä 4-7 puuttuu mutta kaikki jotka kuuluu pääsarjaan ja vähän muutakin)

Lempihahmojani ovat Tanis ja sitten Dhamon Jean Raben kirjoista ja kyllä tuo Rastlin Majere menee :D Mutta niistä Tanisin ja Rastlinin jälkeen tulevasta sukupolvesta en kauheesti pidä :P Paitsi tietenkin sitten Jean Raben kirjoista. Vaikkei Fift Age sarja ollutkaan niin erikoinen mutta Dhamon saaga oli melkein loistava.

Lempikirjani luultavasti ne ensimmäiset mitkä on siinä pääsarjassa. Mutta kaikki kannattaa lukea. Ja sitten se Douglas Nilesin Solamnian nousu on hyvä.

Ja sitten lempi kirjoittajat Weis ja Hickman.
tallennettu
Farelial
Noviisi
*


Poissa Poissa
Viestejä: 65
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Parkano... Niin surullista kuin se onkin
« Vastaus #135 : 13.Heinäkuu 2011, 22:12 »

Mä en ole kamalasti jaksanut sarjaan tutustua, koska jotkut kirjat on oikeasti aika kuraa, mutta osa taas todella mukaansatempaavia!
Tähän mennessä lempikrijoja on Kaksosten aika, Kaksosten sota ja Kaksosten koetus :D Ja kaikki Meripihkaa kirjat! <-- ihan lempikirjoihin melkein lukeutuu! Ihanata!
Lempikirjoittajat ofc Margaret Weis, Tracy Hickman
Ja lempihahmoja on ehdottomasti MINA! :) + petsen sankarit
Tää on kyl tosi hieno ja sanarikas kommentti, olen vähän väsynyt tässä..
tallennettu

Live fast, die last.

Love it, or die.
Antti
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 473
Sukupuoli: mies
« Vastaus #136 : 18.Heinäkuu 2011, 17:48 »

Kerroinkin täällä, että ostin sarjan kuusi ensimmäistä kirjaa, eli Kronikat ja Legendat englanninkielisinä.
Kadonneista kronikoista puuttuu vielä eka, eli Kääpiökuilujen lohikäärmeet, Musta kuningatar ja Tiimalasivelho löytyvät jo omistuksestani.
Sitten voisi hankkia vielä Hengen miekan ja ehkä myös Soturiveljet, jota luen parhaillaan. Muista kirjoista ei ole puhettakaan hankittavaksi, koska Jean Raben kohdalla "kuilu avautuu" ja taso laskee (en ole lukenut vielä, mutta selvää se silti on).
Uudet hahmot ärsyttivät jo Uudessa sukupolvessa ja Kesätulen lohikäärmeissä niin, että senkin takia jätän DragonLancejen lukemisen joksikin aikaa kesken ja aloitan lukemaan uusia sarjoja sillä väliin, kunhan olen saanut luettua alkuperäisten kumppanusten esijakson loppuun.

Pirun hyviä nämä ekat kirjat, ei voi muuta sanoa. Mutta siirryn lähipäivinä Forgotten Realmsin, Robin Hobbin ja Martinin puolelle, sekä monien muiden.
tallennettu

There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #137 : 09.Kesäkuu 2013, 13:38 »

Pornokitsch-sivustolla julkaistiin huhtikuussa todella kiinnostava artikkeli Kronikat-trilogian merkityksestä. Lainaus:

Lainaus
Still, cool or not, Dragonlance has done more than almost any other post-Tolkien property in influencing fantasy. Its narrative and conceptual tropes can be found in every nook and cranny of the genre, and much of the modern low fantasy resurgence can be traced back to (or through) Dragonlance as well. If only the Chronicles were better books, or, perhaps, had a better movie, they wouldn't be neglected. Instead, despite their impact on the genre, the Dragonlance Chronicles are consigned to dustbin of its history.

Wizards of the Coast päätti lakkauttaa muutama vuosi sitten Dragonlance-romaanien ja roolipelimateriaalin julkaisun. Aika oli tainnut ajaa niistä ohi... Viimeinen kirja oli tammikuussa 2010 ilmestynyt Douglas Nilesin The Fate of Thorbardin. Jalavakin lopetti suomentamisen, viimeisenä nähtiin Jean Raben Hiisikansa keväällä 2011. Valtaosa Dragonlance-romaaneista on kuitenkin kääntämättä, joten Jalava voisi halutessaan jatkaa niiden julkaisua. Esimerkiksi Chris Piersonin Kingpriest-trilogiaa on usein kehuttu.

Ei olisi Weisin & Hickmanin suosion huipulla uskonut, että koko tuoteperhe ajetaan kohta alas. Dragonlancen ongelmana taisi olla liiallinen riippuvuus näistä kahdesta kirjoittajasta; muiden tuotokset jäivät tasossa ja suosiossa kauas taakse. Forgotten Realms sen sijaan porskuttaa yhä täysillä. Jalavan sivuilla muuten sanotaan:

Lainaus
Jalava oli Suomen suurin fantasiakustantaja 2000-luvun alkuun saakka, ja sen valikoimiin kuuluu maailman suosituin fantasiasarja Dragonlance.

Jännää, että "maailman suosituin fantasiasarja" kuitenkin sai kenkää kustantajaltaan...
« Viimeksi muokattu: 09.Kesäkuu 2013, 13:44 kirjoittanut Jussi » tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional