kesä 19

• Boogahbo
  • Kasu

Facebook

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Okami  (Luettu 307 kertaa)
Saor

« : 19.Kesäkuu 2010, 17:25 »

Onhan Okami jo vähän vanhempi peli, mutta siitä on kohta tulossa DS:lle jatko-osa, Okamiden, joten perustanpa tästä aiheen. (Pitääkö tässä sellainen DS:kin mennä hankkimaan, pahus soikoon!)

Okami kohosi vauhdilla yhdeksi lempipeleistäni. Peli pohjautuu siis japanilaisiin legendoihin, ja päähenkilö on itse auringon jumalatar Amaterasu, joka tosin näyttäytyy sympaattisen, valkoisen suden hahmossa. Pelin visuaalinen ilme on hienosti tyylitelty muistuttamaan japanilaista maalaustaidetta. Maalaaminen on muutenkin pelin keskiössä, sillä kaikki voimakkaimmat taisteluliikkeet ja muut magiat hoidetaan "taivaallisella siveltimellä", jolla maalataan aurinko taivaalle, puut kukkimaan ja tulenlieskat lyömään kohti vihulaista.

Päähenkilö on mielestäni pelin parhaimpia puolia. Sudesta on saatu niin viehättävällä tavalla eläimellinen. Jos NPC puhua pajattaa liian pitkään, Amaterasu saattaa haukotella ja lysähtää maahan rapsuttamaan korvallistaan. Lisäksi yksi erikoistaisteluliike, jossa, öh, pissataan vihollisen päälle, sai minut hihittelemään pitkäksi aikaa. Mutta Amaterasun "inhimillinenkin" puoli on hyvin viehättävä. En ole tainnut missään muussa pelissä tavata hahmoa, joka olisi samalla tavalla loppumattoman kärsivällinen, hyväntahtoinen ja jalo. Kun itse tekisi mieli hypätä ruudun sisään kuristamaan Issun, jatkaa Amaterasu vain kärsivällisesti kuuntelemista.

Peli loppui mielestäni vähän töksähtäen ja monet asiat, joista olisin ollut kiinnostunut tietämään lisää, jäivät vähän auki. Toivon mukaan jatko-osa palaa niihin vähän enemmän. Lisäksi hahmojen äänet ärsyttivät aluksi hieman, mutta niihin tottui kuitenkin aika nopeasti. Issuniin en kuitenkaan totu ikinä. Voi luoja se itikka on rai-vos-tut-ta-va...
Sivuja: [1]   Siirry ylös