keskiviikko

Viimeisin näkemäsi elokuva? Take 2Moonlord427 vastaustaklo 23:27
Nimien keksiminen tarinaanLune13 vastaustaklo 22:54
Tupakka ja tupakointiScartti64 vastaustaklo 22:17
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Boardwalk Empire  (Luettu 609 kertaa)
Maailmanherra
****

« : 29.Lokakuu 2010, 05:17 »

True Blood oli vuoden noloin yllättäjä aikoinaan mutta HBO:on uusin on jotain muuta. Sopranosin ja Deadwoodin yhdistelmä Boardwalk Empire sijoittuu kieltolain melskeisiin 20-luvun Atlantic Cityyn. Pääsoissa nähdään Nucky Thompson (nimi muutettu) ja tämän velikatrasta sekä kivikasvoinen veroviraston agentti Van Alden. Mukana myös Al Capone, Lucky Luciano ja Johnny Torrio. Naisia on turha mainita koska ne ovat liian kauniita.

Sopranosin käsikirjoittajan uusin on jo lähtenyt uudessa maassa liikkeelle, taitaa olla jo kuudes jakso menossa. Saa nähdä milloin tulee Suomeen. Traileri oli sen verran leukoja loksauttava että piti pyytää amerikan serkkua lähettämään nauhoitetut jaksot postissa ja on kyllä sen arvoista.

Jos yhtään on tietämystä 1920-luvun gangsterimeiningistä niin suosittelen. Jos ei ole niin voi olla vähän sekava koska hahmoja ja juonia on melko paljon. Laatu käsikirjoitus, laatu näyttelijät (Mr.Pink!) ja hyvä miljöö. Ei voi epäonnistua.

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.
Rasimus

« Vastaus #1 : 29.Lokakuu 2010, 23:57 »

Toki on katsomislistalla pelkästään tapahtuma-ajankohtansa takia. Kieltolain aikoja ei jostain syystä pahemmin käsitellä elokuvissa tai tv:ssä (lukuunottamatta mustavalkoleffa-aikoja ja jotain Untouchables-Costnereita). Suositumpia ovat 40/50-lukuihin sijoittuvat dekkarit, tai 60/70-lukujen huumediilerigangsterit/mafiat ja tietenkin nykyaikaan sijoittuvat Sopranosit ja lukemattomat katujengileffat.

Kai tuossa soi myös enimmäkseen aikakauden musiikki eikä mikään ärsyttävä eeppinen orkesteripauhu?

Badassingly: You son of the questionable heritage.
Maailmanherra
****

« Vastaus #2 : 30.Lokakuu 2010, 00:11 »

Alkutunnari on ihan jänskä mutte muuten reipas swengi ja iskelmä raikaa. Eeppisin orkesteri on klubin orkesteri.

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.
tnjrp

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #3 : 01.Marraskuu 2010, 07:54 »

Hesarin jutun mukaan "vaatteet on teetetty vanhojen kaavojen mukaan, musiikki on kaivettu mykkäelokuvia säestäneiden orkesterien nuoteista ja hahmojen puhetapa on hiottu 1920-luvun lehtien ja kirjojen avulla mahdollisimman aidoksi".

Periaatteessa sarja kiinnostaa kovastikin. Spefielementtejähän siinä ei tosin taida olla, em. lainaus huomioiden tuskin edes reipasta pulp-meininkiäkään.
Dauden

« Vastaus #4 : 22.Huhtikuu 2011, 13:59 »

Boardwalk Empire ei ihan aluksi iskenyt niin kovaa kuin olisi odottanut. Tiedä sitten johtuiko se hypestä ja liian kovista ennakko-odotuksista, melko verkkaisesti etenevästä juonesta vai aluksi liian yksiuloitteisilta vaikuttavista hahmoista (esim. Jimmy Darmody).. En ollut aluksi myöskään lainkaan varmaan sopiiko Steve Buscemi Nucky:ksi, vaikka kyseisen näyttelijän roolisuorituksista noin muuten olen nauttinut.

Kävi silti kuitenkin niin, että viidenteen jaksoon mennessä olin koukussa. Samalla tuli todettua, että Steve Buscemi oli kuin olikin nappivalinta roolinsa.

Eli Boardwalk Empiren 1. kausi on mielestäni oikein hyvä. 1920-luvun tunnelmaa on hyvin kaapattu musiikkivalinnoilla ja lavasteilla. Myös suurin huolenaiheeni sarjassa eli sen hahmot, niin nekin saivat mukavasti lihaa luidensa ympärille sarjan edetessä. Sarjan näyttelijätkin ovat lähes poikkeuksetta oikein vakuuttavia, kuten toisaalta osaa odottaa HBO:n sarjoilta. Tässä sarjassa on jopa pienimuotoisen klassikon aineksia. (Ei tää silti nyt vielä esim. The Wire:a parempi ole lähimainkaan, mutta hyvään suuntaan Boardwalk Empire on kuitenkin menossa.)

Toivottavasti Boardwalk Empire ei nyt vain koe ennenaikaista loppua kuten muut HBO:n isobudjettiset ja historiallisia lavasteita vaatineet sarjat Rome ja Carnivàle, jotka molemmat lopetettiin niiden toiseen tuotantokauteen, ilmeisesti juuri suurista tuotantokuluista johtuen.. Toisaalta Boardwalk Empire on aikalailla kriitikoiden hehkuttama, ja mikä tärkeämpää jo sarjan aihevalinta (gangsterit ftw!) on todennäköisesti laajempaa kohdeyleisöä kiinnostavampi kuin edellä mainittujen, joten sikäli Boardwalk Empirellä on hyvät mahdollisuudet saada kertoa tarinansa loppuun. No, niin tai näin, toinen tuotantokausi toteutuu ainakin varmasti, mikä on oikein hyvä juttu.

Jos elää susien kanssa, oppii ulvomaan.
Sivuja: [1]   Siirry ylös