sunnuntai

Suokki 29.6.2013Elthadora4 vastaustaklo 23:04
Valkeiden ruusujen puutarhaFates3 vastaustaklo 22:34
Runo suoraan sydämestä: VirvoitusFates4 vastaustaklo 22:30
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Zachary Jernigan  (Luettu 141 kertaa)

Asuinpaikka: Kotka
« : 19.Maaliskuu 2013, 15:21 »

Zachary Jernigan on varmasti monille tuntematon kirjailija, joten esittelen hänet lyhyesti, ennen kuin kirjoitan hänen esikoisromaani.

Zachary Jernigan on amerikkalainen kirjailija, jonka esikoisromaani, No Return, julkaistiin 5.3.2013.

Linkkejä:
- kotisivu: zacharyjernigan.com
- blogi: zacharyjernigan.blogspot.com

No Return on omaperäinen ja hyvin kirjoitettu kirja, jossa on runsaasti syvyyttä, seksiä ja väkivaltaa. Se on aikuisille kirjoitettu tieteisfantasia, joka kertoo Jeroun-planeetasta, sen jumalasta Adrashista ja siellä asuvista ihmisistä.

Zachary Jernigan yhdistelee scifiä, fantasiaa ja weird-elementtejä onnistuneesti. Pidin kovasti siitä, että hän oli onnistunut luomaan kiehtovan maailman ja hyvät henkilöhahmot.

Vedas, Churls, Berun, Ebn ja Pol olivat kiehtovia henkilöhahmoja. Pidin siitä, että kirjailija paljasti vähitellen yksityiskohtia heidän elämästä. Kaikki henkilöhahmot tuntuivat eläviltä ja realistisilta. Adrash oli mielenkiintoinen jumala, koska hän oli tyytymätön ihmisiin ja heidän käytökseen.

Magiasta lukeminen oli mielenkiintoista, koska maagit käyttivät muinaisten ruumiista (elder corpses) jauhettua luutomua (bonedust) loitsuihin. Luutomua käytettiin myös valuuttana.

Minusta No Return on tämän vuoden paras ja omaperäisin esikoisromaani. On vaikea kuvitella, että mikään muu esikoisromaani pääsisi samalle tasolle, koska Zachary Jernigan on luonut hyvän tarinan ja kirjoittaa erinomaista kaunokirjallista spekulatiivista fiktiota.

Englanninkieliseltä puolelta voi lukea pitkän arvostelun No Return -kirjasta.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #1 : 21.Maaliskuu 2013, 08:15 »

SF Signal -sivuston arvostelussa kehutaan No Return -kirjaa.

Tässä on pari lainausta tuosta arvostelusta:

Lainaus
Vivid, varied, and violent. At once beautiful and terrible to behold.

Lainaus
No Return is a beautiful novel, especially for a debut. It is weird yet digestible.  There are shades of Herbert’s Dune and Richard K. Morgan’s The Steel Remains, and even a hint of K.J. Parker’s Sharps. Most of all though, this is a book all of its own.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #2 : 22.Maaliskuu 2013, 23:59 »

Englanninkieliseltä puolelta voi lukea Zachary Jerniganin haastattelun.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #3 : 27.Maaliskuu 2013, 16:12 »

Fantasy Book Critic -blogin Mihir Wanchoo ylistää No Return -kirjaa arvostelussaan:

Lainaus
Zachary Jernigan writes with a flair for the weird and makes it endearing enough for readers to feel familiar with it. No Return is a magnificent debut that straddles fantasy and SF genres seamlessly and makes itself into a jewel faceting both fields.
Sivuja: [1]   Siirry ylös