sunnuntai

SupernaturalJaniii47 vastaustaklo 18:18
Mitä viimeksi lainasit? Osa 2Kirjaneito134 vastaustaklo 15:39
HeleneMannhaiKotka1 vastausklo 15:03
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Eric Clapton  (Luettu 877 kertaa)
Jehudiel

Asuinpaikka: Bussipysäkki
« : 11.Tammikuu 2009, 23:43 »

Eli siis nyt kyselisin Johnny Cashin jälkeen, mitä te tyksitte Eric Claptonista? Hänet tunnetaan myös nimella Slowhand ja hänen Tears In Heaveninsa on maailmankuulu. Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä, se soi luureissani. Ja kun vähän ajattelen, se tuo minulle jollain tapaa mieleen Septimus Heapit. Lienenkö lukenut niitä samaan aikaan Claptonin kuuntelun kanssa...

Mutta joka tapauksessa Eric Claptonista olisi tarkoitus keskustella.

When the Master has completed her work, she forgets it. That's why it lasts forever.
Echramath

« Vastaus #1 : 12.Tammikuu 2009, 00:31 »

Vallan hirveettömästi en ole Claptonia kuunnellut, mutta täytyy sanoa, että tällä B.B. Kingin kanssa tehdyllä Riding with the King -levyllä on kyllä melkoiset bluesukkelit vauhdissa. Tietysti itse taidan olla enempi musikaalisesti kallellaan sinne B.B.:n suuntaan.

B.B. King on muuten vielä hengissäkin, totesin vähän yllättyneenä, vanha vaari tietenkin. Kaikki muut legendaariset vanhan ajan mustat bluesjäärät ovatkin sitten siirtyneet ajasta ikuisuuteen, Bo Diddley taisi olla toiseksi viimeinen mohikaani.

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
jPekka
suomentaja, kirjailija

Asuinpaikka: Töyrynummi, Pohjois-Helsinki
« Vastaus #2 : 12.Tammikuu 2009, 11:01 »

Vanhoja miehiä ovat, mutta ainakin Jimi Hendrixin tärkein esikuva Buddy Guy on yhä elossa, samoin (jos mennään Bo Diddleyn hengessä rock-musiikin perustajiin) Chuck Berry.

Claptonista olen itsekin diggaillut kausittain melkoisesti: hän oli yksi keskeisiä syitä minulle kiinnostua blues-pohjaisesta musiikista. Avain oli hieno Just One Night -livelevy vuonna 1980 ja saman syksyn hieno konsertti Messukeskuksen silloisessa UKK-hallissa.

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #3 : 12.Tammikuu 2009, 12:30 »

Creamista olen tykännyt jo kauan, mutta Claptonin sen jälkeinen tuotanto ei ole innostanut. Liian amerikkaa, sillä pidän enemmän brittiläisestä meiningistä. (Jos tarkkoja ollaan, onhan nykyaikainen rock-musiikkikin syntynyt Britanniassa.)
jPekka
suomentaja, kirjailija

Asuinpaikka: Töyrynummi, Pohjois-Helsinki
« Vastaus #4 : 13.Tammikuu 2009, 10:31 »

Creamista olen tykännyt jo kauan,
Cream teki minuunkin vaikutuksen - ja sai innostumaan bassonsoitosta. Tosin treenasin Jack Brucen bassokuvioita oikeasti läpi ekaa kertaa viime kesänä Muusikoiden.netin miittiin, jossa pidimme pienen kolmen biisin mittaisen Cream-tribuutin. Hauskaa.

Claptonin soolotuotanto on aika poukkoilevaa. Mukana on juurevaa bluesia (Just One Night ja ne taannoiset Robert Johnson -tribuuttilevyt), The Band -henkistä monijuuri-lauluntekijämusiikkia (aika monet 70-luvun albumit) ynnä sitten melkoista viihdehuttua. Jossakin mielessä herran merkittävin panos musiikkiin on ollut tuoda esiin turhan pimentoon jääneitä vanhan polven bluesmestareita, mutta kyllä Clapton on parhaimmillaan (ennen kaikkea tietysti Creamin yhtenä jäsenenä) myös kehittänyt juttuja eteenpäin.

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #5 : 13.Tammikuu 2009, 11:21 »

Korpinaava luennoi:

Juuri vahvojen blues-ainesten nostaminen rhythm'n'blues-pohjaiseen rock'n'roll-musiikkiin sai aikaan rockin kehittymiseen nykyajan monimuotoiseksi musiikinlajiksi. Tuosta innovatiivisuudesta saa kiittää paljon myös Creamin koko kolmikkoa, vaikka Creamiä on usein sanottu Jack Brucen bändiksi.

Creamin, kuten myös Black Sabbathin, musiikkia voi luonnehtia raskaaksi bluesrockiksi. Mutta tämän hetken nuoret hevimetalistit helposti unohtavat Claptonin ja Creamin merkityksen heavy metalin (kuten myös psykedeelisen rockin) synnyssä. Ja eikös Ginger Baker ollut ensimmäinen rock-rumpali, jolla oli tuplabasari?
Namine

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #6 : 14.Tammikuu 2009, 21:37 »

Clapton ja Cream uppoaa minuunkin hyvin. Bluesrock kuuluu muutenkin levyhyllyn suosikkeihin.

En nyt kuitenkaan korpinaava, menisi ensimmäisenä vertailemaan Sabbathia ja Creamia saman musiikkityylin edustajina. Toki on hyvinkin totta, että Creamilla (with Ginger Baker) on ollut todellakin suuri vaikutus hevin kehittymiseen, mutta Sabbathilla puolestaan on ollut "kunnia" ottaa vaikutteita tästä Creaminkin soittamasta bluesrockista siihen aikansa "metalliin", jota lähtivät luomaan.

Ehkä ymmärsitte, mitä yritän sanoa, pahoittelen huonoa ulosantiani :s

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #7 : 15.Tammikuu 2009, 09:30 »

En haluaisi liikaa hallita tätä keskustelua... Hymyilee Sabbath ja Cream ovat tehneet toki erilaista musiikkia, vaikka näiltä bändeiltä löytyy kappaleita, jotka ovat tyylillisesti aika lähellä toisiaan.

Tony Iommi on kertonut haastatteluissa, että he eivät alkaneet tehdä mitään heavy metalia, koska sellaista käsitettä ei ollut olemassakaan Black Sabbathin alkuaikoina. He soittivat bluesrockia. Ja onhan nykyinen lukuisiin tyylisuuntiin kehittynyt metalli muuttunut paljon Sabbathin ajoista. Lähinnä eräät vanhan koulukullan doom-bändit tai stonerit ovat tyylillisesti lähimpinä bluesrockia.

Clapton!!! Hän on Creamin aikaisilla raskailla kitarasaundeillaan ollut tosiaankin luomassa pohjaa heavy metalille.

Heavy hand Clapton

Sivuja: [1]   Siirry ylös