« : 19.Tammikuu 2009, 12:44 » |
Kun ei enää viitsi tosielämäaihetta kuormittaa näillä jokaviikkoisilla uutiskielikukilla niin pitää perustaa niillä (ja muille kielikukille) oma kaatoaiheensa. Tänne siis sellaiset kielikukkaset jotka ovat panneet tikun teidän silmäänne. Lähteistys on kivaa jos se onnistuu. Aloitetaan vaihteeksi taas Ylen uutistekstillä: Oppilaiden tuntemukset koulun turvallisuudesta ovat yleistyneet erityisesti vuodesta 2002 vuoteen 2006. Mikäs siinä on ollessa jos tuntemukset turvallisuudesta ovat yleistyneet. Valitettavasti taitaa kuitenkin olla toisin päin.
Pyhänkoski Productions
Asuinpaikka: pyhänkoski
« Vastaus #1 : 27.Tammikuu 2009, 22:07 » |
ota huomioon et tosa oli et vuoteen 2006. Ku muistelisin et ne tapaukset sattu 07-08 no jaa
« Vastaus #2 : 22.Maaliskuu 2009, 00:47 » |
Vanha kunnon Yle alkaa lipsua iltapäivälehtien tasolle otsikoinnissaan: Obama joutui pyytämään anteeksi tv-vitsiään vaikka tilanne lähemmin tarkasteltuna taisi ollakin niin, että Obama tuli myöhemmin ajatelleeksi että joku saattaisi loukkaantua, ja ihan ilman joutumista vapaaehtoisesti soitti pahoittelunsa, mikäli joku olisi loukkaantunut...
« Vastaus #3 : 01.Huhtikuu 2009, 23:19 » |
Stockan Hulluilla päivillä myytiin tänään magna-tusseja, sekä suomeksi että ruotsiksi. Vähän kulunut virhe, mutta näytti hyvältä kissankokoisin kirjaimin kirkuvankeltaisella taustalla. :)
Until one day, the boundary gives way.
« Vastaus #4 : 02.Huhtikuu 2009, 14:57 » |
Metroasemien liukuportaiden Mustesydän-elokuvan mainosjulisteet mainostavat "Nyt myös kirjana! Surkuhupaisaahan tästä tekee se, että kirja oli ensin
Aemilia

Asuinpaikka: hml
« Vastaus #5 : 23.Huhtikuu 2009, 21:56 » |
Olen tutustunut laajaan valikoimaan yhteysvirheilmoituksia viime aikoina. Taidetta, peräti kukkaisaa kieltä. Tämä pari hymähdytti kun tulivat näyttöön aivan peräkanaa:
Facebook: Hups! Jotakin meni pieleen. Yritämme saada virheen korjatuksi mahdollisimman pian. Voit mahdollisesti yrittää uudelleen.
Mobiiliverkkolaite: Yhteysvirhe: Modeemi (tai muu yhteyslaite) on jo käytössä tai määritetty virheellisesti.
(Mitä sitten tarkoittaakin...)
A good many dramatic situations begin with screaming.
Echramath

« Vastaus #6 : 23.Huhtikuu 2009, 22:34 » |
Haisevat sille, että teksti on toimivampaa englanniksi ja käännetty suoraan siitä suomeksi. Facebookin suomenkielinen esittelytekstikin oli jotain aivan tavattoman kömpelöä. Määrityskin tuntuu väärältä (vrt. configuration), mutta minkäs teet kun kaikki, jotka tajuavat tilanteesta jotain, käyttäisivät anglistista ilmaisua "konffattu väärin". Jos sen sijaan perustaa uuden gmail-tunnuksen ja tuhoaa kaikki Googlen alkuperäisetkin viestit, saa ilmoituksen "Sinulla ei ole yhtään viestiä! Palvelimemme tuntevat olonsa ulkopuolisiksi."
What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
Cesare
« Vastaus #7 : 26.Huhtikuu 2009, 11:15 » |
Voi voi. Lapin Kansassa oli taannoin aivan hauskakin ilmoitus, jossa sanottiin:
Tarjouksessa! Braun lihapylly Vain 159 euroa!
Ettei vain olisi lihamylly ollut kuitenkin kyseessä. Varmasti kauppiaalla ollut hauskaa huomata, mitä mainostaa!
Veequa

Asuinpaikka: Yleensä jossain muualla
« Vastaus #8 : 28.Huhtikuu 2009, 18:15 » |
Tämä sai hymyä huuleen:
Keskisuomalainen 28.4.2009: Hammaskoruna hänellä on kivi.
Palokasta kadonneen tytön tunnisteita.
Una espina de experiencia vale más que un bosque de advertencia
« Vastaus #9 : 28.Huhtikuu 2009, 22:25 » |
Sen lisäksi että Ylen urheilutoimittajilla on viime aikoina ollut suurta mieltymystä taputella jokin asia loppuun: "kun nyt SM-liiga on taputeltu pakettiin", on toimittajalla mennyt kyllä hivenen asiat sekaisin myös tässä kuvailevaisuuden riemussa: Sveitsin iskiessä kahdesti ensimmäisessä erässä, Venäjä keskittyi lähinnä sikailemaan. Ensin kotiyleisöä huudatti kalossimainen Ryan Garder ja erän lopussa osui Martin Plüss. Ehkei kuitenkaan kalossimainen?
Pisania
Risingin aktiivi

Asuinpaikka: Vallis Gratiae
« Vastaus #10 : 29.Huhtikuu 2009, 09:04 » |
Huomenta Suomessa oli vieraana joku kirjallisuusagentti, jonka nimi meni ohi. Hänen mukaansa pohjoismainen dekkari on nyt kuuminta hottia ja: Stieg Larsson vetää vielä haudan pohjalta ihmisiä mukaansa.
Eli kannattaa välttää sitä hautuumaata...
If Ignorance Is Bliss, Why Aren't There More Happy People?
« Vastaus #11 : 29.Huhtikuu 2009, 10:06 » |
Vaihteeksi Ylen urheilutoimittaja on hyberkorrekti: Kenties Rangersin romahtaminen 3-1-johtoasemasta Washington-sarjassa nousee kombensoivaksi voimaksi. :-D
« Vastaus #12 : 01.Toukokuu 2009, 02:43 » |
Ylen urheilun nettiteksteistä voisi saada sen kuvan, etteivät toimittajat ajattele että netissäkin pitää olla jokin taso teksteissä. Eilisen helmiä: Rolinek ei halunnut pukeutua 3-4-tappiomittelön jälkeen pelkästään tuomarien taakse. Minä varmaan heinäkuussa pukeudun animetyttöjen taakse!
Pisania
Risingin aktiivi

Asuinpaikka: Vallis Gratiae
« Vastaus #13 : 02.Toukokuu 2009, 12:23 » |
MTV3:n viihdeuutisten sivuilta: The Rasmus on keskeyttänyt Etelä-Amerikan kiertueensa pandemiaepidemian vuoksi. Itkettää...
If Ignorance Is Bliss, Why Aren't There More Happy People?
Pyhänkoski Productions
Asuinpaikka: pyhänkoski
« Vastaus #14 : 07.Toukokuu 2009, 20:06 » |
pandemiaepidemia? Pandemia= maailman laajuinen epidemia Epidemia (minun tietojeni mukaan) = laaja alue jolla esiintyy jotain tiettyä tautia. Esim. jos Helsingissä puhkeasi rokko, se olisi epidemia. Odottakaas, katson mitä wiksu sanoo ja jos siitä ymmärtää jotain, laitan linkin (linkit?) Epidemia pandemia
« Vastaus #15 : 07.Toukokuu 2009, 21:00 » |
Sepä siinä juuri onkin.
Jehudiel

Asuinpaikka: Bussipysäkki
« Vastaus #16 : 09.Toukokuu 2009, 22:35 » |
Aikoinaan K-Marketin mainoksissa luki: "Päätä päiväsi K-kaupan kahvilla!"  Vanha juttu, mutta hymyilyttää silti.
When the Master has completed her work, she forgets it. That's why it lasts forever.
Morgan Blood

Asuinpaikka: TurQ
« Vastaus #17 : 09.Toukokuu 2009, 22:47 » |
Paikallisissa pizzerioissa on pari ihan mieleenpainuvaa: "Erikoinen salaatti, erikoinen ruoka" on yksi varsin houkutteleva, joka on seisonut kyseisen paikan ikkunassa jo muutaman vuoden. "Krema Prnoita 5euroa" Oli sutattu huonolla käsialalla ulko-standiin aikanaan oman korttelistoni nyt jo lopettaneessa pizzerioissa. Sekin oli piristävä. Millähän paikkakunnalla oli tuo hieno standi, jossa luki LIHAAA!!!!!! jättikirjaimin, ja pienellä alla hinta
"To live is the rarest thing in the world. Most people exists, that's all." - Oscar Wilde
Hiistu
« Vastaus #18 : 14.Toukokuu 2009, 12:46 » |
Eilisten MTV:n kymppiuutisten loppukevennyksen alussa naisankkuri hätkähdytti sanavalinnallaan: jossain päin Eurooppaa nylkyttää suuri määrä juoksijoita Itse uutisesta kävi sitten toki selväksi, etteivät kyseiset juoksijat sentäns höpsytyspuuhissa siellä Euroopassa olleetkaan... Asiattomalla linjalla jatkuu, mutta alkuviikon Ilta-Sanomien urheilusivuja lukiessa oikeasti ärsytti. Vaikka Ferrarin tiedottaja ärähtää englanniksi "bullshit", ei sitä kait kuuluisi mennä sanasta sanaan suomentamaan, kun ei sellaista ilmausta suomessa ole... Toimittaja ei ole ilmeisesti kuullut hevosen vastaavista tuotoksista.
Tavallaan.
Aemilia

Asuinpaikka: hml
« Vastaus #19 : 01.Kesäkuu 2009, 23:50 » |
Halensin sähköpostimainos: "Rantavaatteita kaikille leveysasteille!"
A good many dramatic situations begin with screaming.