Heil Satan
Demoneista kirjoitettaessa olisi hyvä tutustua tämän reaalimaailman myytteihin paholaisista, perkeleistä ja muista kammotuksista. Niillä voisi saada mukavaa syvyyttä, tai sanoinko, pimeyttä tuohon demoniseen maailmaan. Nyt demonit näyttäytyvät melko kesyinä. Valkin Perkele voisi olla hyvä ja mukavan ohut johdatus demonologiaan.
Aivan kuin tämä puolidemoni olisi sodassa muun demonikunnan kanssa. Sehän oli täysin mieletön idea!
Noh, demoneista puhuttaessa tulee mieleen, että ne edustavat kaikenlaista laittomuutta, epäsopua ja anarkismia. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla mikään ihme, jos hommat ei mene helvetinmaassa oikein putkeen tai sotia syttyy ja kyräillään.
Aihe ja miljöö ovat kelvollisia, mutta ilmaisua pitäisi hioa.
Linnakkeen valtias oli itse lähes kymmenen jalan mittainen, siivekäs mies, jonka punaisemustat silmät hehkuivat kylmää julmuutta. Hänen ihonsa oli tietynlaista demoninnahkaa, joka näytti ihmisiholta, joten hänen ei tarvinnut käyttää tunikaa kummoisempaa panssaria.
Ilmaisun perusongelma tulee esille tässä leikkeessä. Se on vähän tasapaksua puuroa. Kaikki sanat ja lauseet ovat tässä samanarvoisia ja tulevat luettelon omaisesti esille. Hienotkin ilmaisut voivat peittyä alle, jos ei kiinnitetä huomiota ilmaisun vaihtelevuuteen. Jos kaikki ilmaisu on barokkimaisen runsasta, barokki menettää merkityksensä. Kun kuvailet linnakkeen valtiasta, voisit miettiä, että mikä on erityisen olennaista tässä puolidemonissa ja sitten kuvailisit niitä muutamia piirteitä. Keskiaikaiset maalaukset piruista voisivat olla hyviä innoittajia omintakeisen pirun ulkomuodon hahmottamisessa.
Tässäpä näitä mietteitä. On hyväksi esittää kritiikkiä toisten kirjoituksista, kun tällöin oppii itsekin kirjoittamisesta. Herää ajatuksia. Huomaa omia virheitä. Tsemppistä kirjoittamiseen, kirjoittaminen kannattaa aina!
t:A.H.