Louhikäärme
« : 16.Helmikuu 2007, 20:51 » |
Tässä topikissa mietitään, minkälaisia kasveja ja sieniä maailmassa esiintyy.
Elias Lex
Asuinpaikka: Pohjois-Pohjanmaa
« Vastaus #1 : 16.Helmikuu 2007, 21:57 » |
Leijukasvit
Ilmakehässä vapaasti leijuvat kasvit. Tällaisella kasvilla pitäisi olla kyky hajoittaa vettä vedyksi ja hapeksi (näppärä selitys ylimääräiselle hapelle ilmakehässä). Mahdollistaisi myös lentämisen, jos näitä kasveja kokoaisi kimpuksi, tai jos kyseessä olisi kyllin iso kasvi. Sopii tietenkin vain heikkotuuliselle alueelle tai alueelle jossa tuulen suunta vaihtelee.
« Vastaus #2 : 16.Helmikuu 2007, 22:15 » |
Kasvit voivat taistella tuulia vastaan ankkureilla: Riippuvat köynnökset laahavat maata ja takertuvan paikkoihin tjsp. Leijuminen ja lentäminen tekee hyvää myös leviämiselle ja taistelulle paikasta auringossa. Vesihuolto sen sijaan voi olla ongelma, jollei ankkurointi tapahdu juurilla. En ole ihan varma miten suhtautuisin ideaan, täytyy seurata miten idea kehittyy
Morick

Asuinpaikka: Jkl mlk, Palokka
« Vastaus #3 : 16.Helmikuu 2007, 22:21 » |
MIten paljon happea ja erilaisia kaasuja ilmakehässä oikein on? Kuten tiedätte, olen aikaisemminkin maininnut sen katsomani näennäisdokumentin planeettamme ulkopuolella ilmenevästä elämästä. Siinä oli ns. leijoja, jotka toimivat täsmälleen tuolla tavalla. Ne olivat usean metrin levyisiä kylläkin, mutta laskivat köynnöksensä vesitarvettaan tyydyttääkseen. Sillä planeetalla oli kolme kertaa suurempi happitoisuus kuin Maassa.
Itse suhtaudun leijukasveihin melkoisella varauksella. En ole puolella enkä vastaan. Toteuttamisessa voi ilmetä paljonkin vaikeuksia, mutta itsessään ihan hyvä idea.
JallaJalla
« Vastaus #4 : 16.Helmikuu 2007, 22:25 » |
Räjähtävät puut
Puu kehittää metaania, jota kerääntyy kookospähkinämäiseen hedelmään. Kypsä hedelmä räjähtää pudotessaan, koska ulkokuoressa on jotain oksidia, joka aiheuttaa räjähdyksen joutuessaan kosketuksiin metaanin kanssa. Koska ilmassa on normaalia enemmän happea, räjähdys on todella voimakas. Puun siemenet leviävät räjähdyksessä laajalle alueelle. Hedelmiä voidaan käyttää myös aseina, mutta ne ovat räjähdysherkkiä.
« Vastaus #5 : 16.Helmikuu 2007, 22:34 » |
Minä taas kannatan pum-äänen sijasta fushh-ääntä: Kasveja, jotka palavat kuin sädetikut. Eivät roiski siemeniä tai tuhkaa yhtä kauas, mutta toiminevat silti eivätkä vie kuuloa.
FreakyMike
« Vastaus #6 : 17.Helmikuu 2007, 13:52 » |
Minua kiehtoo ajatus kaikenlaisista nestettä tai erilaisia mineraaleja keräävistä kasveista. Kuivissa paikoissa kasvaisi hieman maapallon lehtipuita muistuttavia 5-10 metriä korkeita puumaisia kasveja joiden "lehvistön" tilalla on iso rykelmä harmaita palloja, joiden sisään on keräytynyt ravinteikasta vettä, jota monet eläimet ja matkaajat voisivat käyttää hyödykseen. Pallopuut leviävät vain juuriston välitykselle, joten kaikki tietyn alueen puut olisivat siis vain osa samaa kasvia.
Toinen hieman samanhenkinen "puulajike" kerää maaperästä kovia kivimineraaleja, sekä metalleja ja muodostaa niistä runkonsa, joka on täynnä teräviä ulokkeita, kiteitä ja säleitä. Siksi tämän kasvin esiintymisalueista käytetään nimitystä "terämetsä" ja niissä on hyvin hankalaa ja vaarallista liikkua. Joku kansa voisi luultavasti käyttää terämetsiä hyväkseen kaivos- ja metalliteollisuudessa, ja niistä löytyisi myös käteviä suojapaikkoja pienille eläinlajeille, vähän samaan tapaan kuin ohdakepusikoista ja koralleista maapallolla.
Zen
« Vastaus #7 : 17.Helmikuu 2007, 21:40 » |
Vihervarsi
Vihervarsi on noin 20 cm korkea viherkasvi. Siinä on kaksi pitkää, ohutta lehteä, ja pieni valkoinen, tupsumainen kukka. Poltettuna siitä erittyy miellyttävänhajuista tuoksua, jota hyödynnettän mm. suitsukkeissa. Pureskeltuna se vähentää naisen mahdollisuutta tulla raskaaksi, tämä on yleiesti tiedostettu ominaisuus. Vihervartta kasvaa lähes kaikkien järvien rannoilla. Se on tuulipölytteinen kasvi. Ja se levittää siemenenä samallalailla kuin tämän maailman voikukat Levinneisyys: Läntisen mantereen järvenrannat
Kentojuuri
Puu joka kasvattaa pienen näkyvän puuosan (yleensä noin metrin korkuisen, paksun pikkupuun), mutta jättimäisen juuriston. Juuret voivat olla läpimitaltaan yli kolmimertisiä! (Suunnitteila kansa, joka käyttää Kentojuurta kotinaan, kyseessä on symbioosi) Kaikkien juurien sisällä on pieni ontto väylä, joka on kooltaan keskimäärin juuren läpimitta jaettuna kolmella.. Levinneisyys:Itäisen mantereen länsirannikko
Ehkä vähän sekavaa.. Mutta kirjoittaminen oli mukavaa ^^
« Viimeksi muokattu: 19.Helmikuu 2007, 08:39 kirjoittanut Zen »
« Vastaus #8 : 18.Helmikuu 2007, 18:46 » |
Nuo leiju kasvit kuulostaa mukavilta. Miettikää jotain kukkaista niityä jonka yläpuolellakin leijuu kasveja.
Myös räjähtävät puut kuulostavat mielenkiintoisilta. Olisi melko jännittävää kirjoittaa takaa ajo kohtaus jossa päähenkilöt pakenevat vaaralliseen räjähtävään metsään (mielikuvitus lähti taas juoksemaan).
Vihervarsi kuulostaa hyvältä perus kasvilta.
Eli ainakin näytä kasveja kannatan.
Atrotrai Tantoq
« Vastaus #9 : 18.Helmikuu 2007, 18:49 » |
Pyökki, poppeli, tammi, vaahtera, kuusi, koivu ja jne. Pitäähän sinne nyt jotain tuttujakin kasveja saada ettei mene liian scifiksi.
« Vastaus #10 : 18.Helmikuu 2007, 19:00 » |
Mikä on poppeli? En ole koskaan kuullutkaan sen nimisestä kasvista.
Zen
« Vastaus #11 : 18.Helmikuu 2007, 19:42 » |
Se on ilemisesti poppia laulava kasvi.. Ei, vaan se on kait jonkinlainen paju.
Tunipuu
Tunipuu on n. 3 metrin korkeuteen kasvava, ohut puu. Siinä on ympäri vuoden oranssit lehdet. jos lämpötila nousee yli 35 asteen, tai alle -25 asteen, puu alkaa erittää tahmeaa eritettä joka suojaa korkeilta ja matalilta lämpötiloilta.Jos eritettä otetaan pois n. kahden tunnin päästä tämä menettää lämmönsäätö ominaisuutensa. Levinneisyys:Läntisen mantereen pohjoisosa
« Viimeksi muokattu: 19.Helmikuu 2007, 08:40 kirjoittanut Zen »
Atrotrai Tantoq
« Vastaus #12 : 18.Helmikuu 2007, 20:00 » |
Mikä on poppeli? En ole koskaan kuullutkaan sen nimisestä kasvista.
Missä ihmeessä sä olet oikein elännyt kun et poppelia tiedä? Suomessa varmaan kun täällä ei niitä juurikaan kasva. Poppeli on lehtipuu, muistaakseni juuri se yksilö joka aina syksyisin lähettelee lentoon sellaisia pitkiä valkoisia haituvia ja aiheuttaa Moskovalaisille harmaita hiuksiea :) (jos se nyt oli poppeli ja jos se oli moskova mut kuitenkin)
Morick

Asuinpaikka: Jkl mlk, Palokka
« Vastaus #13 : 18.Helmikuu 2007, 21:57 » |
Kyllähän poppeleita Suomessakin on paljolti, meidänkin pihassa yksi.
Minulle ainakin sopisi, että maailmassa olisi ainakin nämä meidän maailmamme puut ja kasvit pääosin: Atrotrai Tantoqin mainitsemat, muita lehtipuita ja havupuita ja kortteita, kieloja jne.. Kyllähän sen kuitenkin ymmärtää, että happipitoisuus tekee kasveista myös erilaisia. Kuitenkin me tarvitsemme jotain tarttumispintaa tuohon maailmaan, jotain tuttua.
FreakyMike
« Vastaus #14 : 18.Helmikuu 2007, 22:55 » |
Suuri happipitoisuus tekee myös kasveista ja eläimistä usein hieman tavanomaista kookkaampia. Siksi kannatankin, että sinne otettaisiin myös jotain tämän tyyppisiä puujättiläisiä. BaobabSequoiaMaapallolta löytyisi itseasiassa yksi muukin jännä puulaji, joka sopisi myös nimensä puolesta tosi hyvin semmoiseen fantasiamaailmaan. http://www.cocabonsai.nl/Portals/2/dragon_tree.jpg
Milamber
« Vastaus #15 : 19.Helmikuu 2007, 14:35 » |
Yksi kasvi voisi olla tropiikissa elävä puu, ela'ir, joka kasvaa 200 m korkeaksi ja on puoliksi tiedostava (vrt. entti). Sen siemenet ovat puoliksi eläimiä ja kasveja, jotka voivat vaeltaa uusille asuinalueille kauaksi vanhemmistansa. Samalla ne pystyvät vähäiseen elinympäristönsä hallintaan.
« Vastaus #16 : 19.Helmikuu 2007, 15:43 » |
Nimi ehdotuksia otetaan vastaan.
Puu joka kasvaisi hyvin korkeaksi ehkä noin 100 metriseksi. Puu kasvattaisi oksat korkealle ja puussa kasvaisi suuria hedelmiä jotka olisivat noin metri halkaisialtaan. Hedelmät alkavat painaa kypsinä niin paljon että putoavat puusta kovalla nopeudella ja murskaantuvat maahan jolloin puun hedelmä menee murskaksi ja siemenet leviävät laajalle. Jokin kansa olisi voinut keksiä tavan kerätä hedelmiä ja käyttää niitä ravinnokseen.
Morinjoc

« Vastaus #17 : 19.Helmikuu 2007, 15:46 » |
migael, lonkerolehvä?  kuinka paksu tuo puu on? voiko sen sisällä/ yläoksilla (~90m) asua jotakin?
Minkälaista ääntä banaanit pitävät metsästäessään?
« Vastaus #18 : 19.Helmikuu 2007, 16:11 » |
Kyllähän se puu voisi olla aika paksu mutta en osannut kuvitella mikä paksuus sopisi 100 metriselle puulle joten jätin sanomatta mutta ainakin tuo 90m kuulostaa hyvältä. Voisihan siellä lisäksi ihan hyvin joitain lajeja asustella mutta itselläni ei ole ideaa sopivista roduista joten keksiköön kuka haluaa.
« Vastaus #19 : 19.Helmikuu 2007, 18:23 » |
Suuri happipitoisuus tekee myös kasveista ja eläimistä usein hieman tavanomaista kookkaampia. Siksi kannatankin, että sinne otettaisiin myös jotain tämän tyyppisiä puujättiläisiä. BaobabSequoiaFreakyMikesta tuli juuri meidän virallinen kuvastovastaava! Maailmalta tosiaankin löytyy sellaisiakin fantasiaelementtejä, ettei niitä voi keksiä itse. Kannatan tällaisten kuvien ja linkkien lähettelyjä ideoinnin avuksi!