Tänä vuonna olemme kiiresyistä todella nopealla aikataululla kokomassa Risingin Atorox-raatia, mutta olkaamme sitäkin perusteellisempia sitten lukiessamme novelleja. Halukkaiden pitää ilmoittautua minulle
sunnuntai-iltaan mennessä!
Turun Science Fiction Seura ry:n jakama Atorox on maamme vanhin tieteiskirjallisuuspalkinto. Se myönnetään vuosittain edellisen vuoden parhaalle ensimmäistä kertaa julkaistulle kotimaiselle science fiction- tai fantasianovellille.
Lisätietoja:
http://www.tsfs.fi/atorox/Muodostamme kahden edellisen vuoden tapaan Risingshadow -sivustolle raadin. Risingin raatiin voi kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä ilmoittautua. Ehtona on, että raadin jäsen lukee kaikki kisassa mukana olevat novellit (25) ja äänestää ajoissa. Tullaksesi mukaan sinun ei tarvitse olla ammattikriitikko tai tuntea spefikenttää sen laajemmin, kunhan mielenkiintoa ja innostusta riittää. Raatilaisten määrää, ikärakenteesta puhumattakaan, ei ole rajattu. Luvassa on elämys päästä lukemaan monia kotimaisia laatunovelleja – ilmaiseksi – ja vaikuttamaan merkittävän palkinnon jakamiseen.
Ilmoittautuminen raatiin tapahtuu torstaihin 9.4. mennessä lähettämällä yhteystietonsa (koko nimi, e-mail, postiosoite) allekirjoittaneen privalaatikkoon. Lista ilmoittautuneista lähetetään eteenpäin TSFS:lle.
Lyhykäisyydessään raatilaisen toimenkuva meneen näin:
* Lähetä yhteystietosi 9.4. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.
* Saat linkin ja salasanan, jolla pääset lukemaan novellit netistä.
* Lue kaikki novellit huolella. Mieti, mitkä niistä ansaitsisivat Atorox-palkinnon.
* Kokoa novelleista lista (siis vain niistä, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon), niin, että paras on ylinnä, toiseksi paras sitten jne. Listalla voi olla niin monta novellia kuin haluat.
* Lähetä tämä lista yhteystietojesi kanssa liitetiedostona osoitteeseen atorox2009 (at) tsfs.fi 8.6. mennessä. Ilmoita allekirjoittaneella privalle, että olet äänestänyt. Jokainen siis lähettää itse omat äänensä eteenpäin! Ylivoimaisen esteen sattuessa ilmoita mahdollisimman pian minulle, ettet voi osallistua.
Mukana äänestyksessä ovat siis Atorox-ehdokkaat 2009:
* Marko Hautala: Lumikeiju (Usva 1/08)
* Marko Hautala: Pyövelin paradigma (Usva 3/08)
* Tytti Heikkinen: Kausin taivas (Portti 2/08)
* Boris Hurtta: Hevosenpäivä (Usva 4/08)
* Boris Hurtta: Järviämmän poika (Usva 2/08)
* Pasi Jääskeläinen: Esipuhe (Taivaalta pudonnut eläintarha; Atena 2008)
* Jenny Kangasvuo: Käenmuna (Hekuman huipulla; STk & Tutka 2008)
* Petri Laine: Albedo Nolla (Usva 1/08)
* Petri Laine & Anne Leinonen: Lumen kevät (Portti 4/08)
* Anne Leinonen: Kutsuvat sitä kuolemaksi (Portti 3/08)
* Heikki Nevala: Sielun peili (Hekuman huipulla; STk & Tutka 2008)
* Heikki Nevala: Vaiettu (Portti 2/08)
* Marketta Niemelä: Västäräkki (Usva 4/08)
* Mike Pohjola: Farared Finnen saaga (Usva 3/08)
* Tiina Raevaara: Gliesen lapset (Portti 3/08)
* Tiina Raevaara: Kuninkaallisen tulen kaupunki (Portti 2/08)
* Marika Riikonen: Kokoelman helmi (Usva 2/08)
* Mari Saario: Kenkänaula (Portti 1/08)
* Timo Saarto: Varrella virstan (Spin 2/08)
* Petri Salin: Marssin veri ei vapise (Alienisti 21)
* Katja Salminen: Oksia, puita, kuolleitten luita (Usva 4/08)
* Tuomas Saloranta: Peniskuiskaajat (Hekuman huipulla; STk & Tutka 2008)
* Tuomas Saloranta: Vhalkiirin tytär (Usva 3/08)
* Niilo Sevänen: Talven portti (Spin 3/07)
* Christine Thorel: Uhanalaiset (Portti 2/08)
Olette kaikki tervetulleita Risingin Atorox-raatiin!
Toivottelee,
Iivari