lauantai

• Dragan
  • Zisatto

Sivuja: [1] 2 3   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Conan-elokuvat  (Luettu 4015 kertaa)

Asuinpaikka: Kotka
« : 23.Toukokuu 2009, 22:39 »

Aloitan keskustelun Conan-elokuvista, koska täällä ei taida vielä olla keskustelua niistä.

Katsoin jokin aika sitten dvd:ltä molemmat Conan-elokuvat (Conan the Barbarian ja Conan the Destroyer). Olin nähnyt ne jo aikaisemmin, mutta nyt näin ne vihdoinkin kunnon kuvanlaadulla.

Minusta molemmat elokuvat olivat viihdyttävää sword & sorcery -hömppää. Vaikka niissä oli omat puutteensa, ne olivat hyvää viihdettä.

Erikoistehosteet olivat paikoitellen kömpelöitä, mutta tehosteet olivat muuten melko onnistuneita. Kun ottaa huomioon, että nämä elokuvat ovat vanhoja, niin tehosteet olivat itse asiassa yllättävän hyviä. Pidin aika paljon Conan the Destroyerin lovecraftimaisesta Dagoth-jumalasta, koska se oli näkemisen arvoinen olento.

Mitä mieltä olette näistä elokuvista?
« Viimeksi muokattu: 23.Toukokuu 2009, 23:04 kirjoittanut Seregil of Rhiminee » tallennettu
Rasimus

« Vastaus #1 : 23.Toukokuu 2009, 22:46 »

Eka on syystäkin arvostettu pätkä lajissaan.

Toka on ihan menevää kasariseikkailua. Huonompaakin miekka-ja-magia-fantsua on nähty (Red Sonja...). Saisi tulla joskus tv:stä. En oikein tahdo muistaa sitä, mutta ei houkuttele dvd:n hankinta. Ellen väärin muista, niin Grace Jones näytti peräti sen verran jäntevältä, että hänet voisi uskoakin soturinaisen rooliin... Tai sitten sekoitan johonkin toiseen muijaan toisesta elokuvasta...

Mutta sanokaas, onko kaupoissa näkyvä näytelty Conan-tv-sarja mistään kotoisin? IMDb ei ainakaan ole sitä helläkäsin kohdellut.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #2 : 23.Toukokuu 2009, 23:04 »

Minusta Grace Jones oli hyvä soturinaisen roolissa. Hänen roolisuorituksensa oli aika uskottava.

Mutta sanokaas, onko kaupoissa näkyvä näytelty Conan-tv-sarja mistään kotoisin?

Jos tarkoitat tätä sarjaa, niin se ei ole kovin hyvä sarja. Olin aika pettynyt siihen, koska se oli halvalla tehtyä tv-viihdettä.
Louhikäärme

« Vastaus #3 : 24.Toukokuu 2009, 12:29 »

Ihan menettelevää tyhjäpäistä viihdettä, kunhan ajattelee niitä tavallisina toimintaleffoina. Howardin alkuperäisen Conan-hahmon ja -mytologian kanssa kun näillä ei ole juurikaan tekemistä. Parasta elokuvissa on tahaton (ja tahallinenkin) komiikka, ei niinkään toimintakohtaukset - joista toki myös löytyy usein tuota edellämainittua komiikkaa...
Jussi

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #4 : 24.Toukokuu 2009, 17:37 »

Minusta ensimmäinen on todella hyvä, yksi parhaista näkemistäni fantasiaelokuvista. Omistan Conan Barbaarin dvd:llä. Mutta jako-osasta en pidä, olen katsonut sen vain kerran tv:stä. Jostain syystä se ei toiminut, vaikka Schwarzenegger jatkoi pääosassa. Ehkä syynä oli ensimmäisen leffan "fasistisen" pohjavireen puuttuminen. Katselemisesta on kyllä monta vuotta, mutta jatko-osaa ei ymmärtääkseni maailmalla arvosteta.

Howardin alkuperäisiin tarinoihin elokuvat eivät pahemmin liity, kuten Louhikäärme sanoi, mutta Barbaari saavuttaa mielestäni oikean Conan-tunnelman. Tahatonta komiikkaa tai tyhjänpäiväisyyttä en ensimmäisestä filmistä löydä, mutta sehän riippuu katsojan suhtautumisesta. Kukaan ei ole vielä maininnut upeaa musiikkia? Minusta se oli yksi parhaista asioista.

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #5 : 24.Toukokuu 2009, 17:57 »

Jos ensimmäistä ja toista elokuvaa verrataan toisiinsa, niin ensimmäinen elokuva on selvästi parempi. Pidin kovasti siitä, että tarina eteni sujuvasti eteenpäin (tunnelma oli myös hyvä). Toisen elokuvan parasta antia on lovecraftimainen Dagoth-jumala.

Olen Jussin kanssa samaa mieltä näiden elokuvien musiikista. Basil Poledouris onnistui säveltämään upean musiikin, jonka avulla luotiin sopiva tunnelma. Musiikkia käytettiin onnistuneesti monissa kohtauksissa.

Uusi Conan-elokuva on tulossa jossain vaiheessa, mutta siitä ei valitettavasti löydy vielä kovin paljon tietoa. Toivottavasti Conanin rooliin valitaan kunnon näyttelijä.
Rasimus

« Vastaus #6 : 24.Toukokuu 2009, 20:11 »

Jostain Conan the Kingistä taisi olla joskus vuosia sitten puhetta, mutta tuo ei taida olla se. Conanin kuningasajoista kertovaan elokuvaan olisi voinut ihan uskottavasti tuoda Arttu takaisin, vaikka ikä jo painaisikin  Cool

Mutta Conan the Barbarianin tahaton komiikka taitaa tulla enemmänkin siitä, että leffa on vanhentunut ja edustaa monin tavoin 70-lukua (huom... tekoajankohta 1982). Ja siitä, että huonoa englantia solkkaava Arttu saa Conanin vaikuttamaan melko vähä-älyiseltä.

Janiii

Asuinpaikka: kuopio
« Vastaus #7 : 26.Toukokuu 2009, 10:30 »

Minusta taas se kangerteleva englanti on yks suurimpia viehätyksiä Conan elokuvissa. Korostaa Conanin barbaarisuutta:) en sitten tiedä vielä kovinkaan hyvin millainen Howardin Conan todellisuudessa on. Vasta ostin The complete chronicles of Conanin ja tänään aloitan lukemaan.
Uutta Conan leffaa odotan aika varauksella. Pelkona on suuren budjetin elokuva jossa ei ole mitään henkeä tai sielukkuutta ja tietty Conanin näyttelijä valinnalla mennään herkästi metsään. Tekisi mieli ihan aloittaa rukoileminen ja toivoa, että se ei ainakaan ole ''The Rock''...
Rasimus

« Vastaus #8 : 26.Toukokuu 2009, 18:51 »

Siis ei Conan ole Conan ilman Arttua ja sen huonoa englantia. Sehän nyt on selvä  Iskee silmää

Valkyrie

« Vastaus #9 : 19.Marraskuu 2009, 10:32 »

Ham, ainoa Conan elokuva, jonka olen nähnyt, taisi olla se ensimmäinen, ja minusta Conan ei vaikuttanut hidasälyiseltä huonon englannin takia. Hän vaikutti hidasälyiseltä, koska kaikki muut puhuivat hänen puolestaan, siis kokonainen keskustelu tunnuttiin käyvän, ilman että miesparka sanoo mitään. Ilmehtii vain.
Ja en sanoisi, että siinä elokuvassa olisi ollut lainkaan, jos yhtään huumoriarvoa sen takia, että se oli niin vanha, vaan sen upean, melkeinpä syvällisen "minun jumalani on parempi kuin sinun jumalasi"-keskustelu, jota vain nauroin.
Poikaystäväni ihmettelee tosin, miksi Conan löi sitä kameliparkaa. En itse muista sellaista kohtausta, mutta kai siinä sellainen on. Olisi kyllä hienoa, jos joku osaisi kertoa, miksi se niin teki.

Ja siis Arttu itse sanoi tuossa uusimmassa Diili-kaudessa, joka näytettiin kesällä: Kipu on hetkellistä, elokuva on ikuinen.
Ja tuo on kyllä järjettömän hienosti sanottu, sillä jopa meidän sukupolvemme puhuu vieläkin niistä vanhoista Conan the Barbarian-elokuvista.
Monolith

« Vastaus #10 : 04.Huhtikuu 2010, 12:08 »

Uuden Conan-elokuvan kuvaukset alkoivat 15.3. Bulgariassa, vihdoinkin vuosien odottelun jälkeen! Tuottaja Fredrik Malmbergin mukaan uusi elokuva on uskollisempi Howardin alkuperäiselle Conan-hahmolle ja mytologialle. Conania näyttelee Jason Momoa, joka on vielä melko tuntematon. Conanin isä on Ron Perlman. Ohjaaja on Marcus Nispel.

On loistojuttu jos elokuva yrittää tavoitella edeltäjiään paremmin "Howardin henkeä", vaikka mihinkään alkuperäiseen tarinaan tämäkään elokuva ei kuulemma liity. Elokuvan jakelusopimus on ilmeisesti LionsGatella ja julkaisu vuoden 2011 puolella.
Radoxeald Lectunium

« Vastaus #11 : 04.Huhtikuu 2010, 15:00 »

"Push wheel?"

Totta puhuakseni, katsoin Conan ykkösen joku aika siitten, ja se oli harvinaisen hyvä B-elokuva. Viihdearvo oli kohdallaan ja LUOJA, mikä soundtrack. Esim. kohtaus, jossa Thulsa ja Conanin äiti tujottavat toisiaan on oikeasti sävähdyttävää katsoa jo pelkästään musiikin vuoksi.

Näyttelypoppoosta ei osaa juuri muuta sanoa, kuin taattua B-leffaa: Arska on tietenkin jo legendaa, mutta monet muutkin onnistuivat kuulostamaan paikoitellen huonosti dubatulta animelta. Paitsi James Earl Jones, sillä kuinka Darth Vaderin äänellä ei voisi olla karismaa?
Kertoja oli hivenen over the top. Oikeastaan parhaita kohtauksia leffassa olivat ne, kun tyypit pitivät suunsa kiinni ja antoivat musiikin ja kuvan hoitaa kerronnan. Silloin fiilis oli katossa.

Huumori oli välillä tahattoman kämppiä ("The HELL with you!") mutta toisaalta taas melko odottamatonta ja siksi toimivaa (kamelikohtaus: täysin random, ja siksi hupaisa juttu).
« Viimeksi muokattu: 04.Huhtikuu 2010, 15:05 kirjoittanut Radoxeald Lectunium » tallennettu

Rasimus

« Vastaus #12 : 05.Huhtikuu 2010, 22:11 »

Heh... Nuo linkkeinä olleet arvostelupätkät oli kyllä hupaisia. Mutta jännä juttu, että Conan 2 vaikutti tarkoituksellisesta pilkasta huolimatta ihan suht' laadukkaalta pätkältä.

Uuden Conanin ohjaajan aikaisempi historia ei herätä luottamusta. Musavideoita, tv-sarja jaksoja ja neljä paskaa elokuvaa. Puhumattakaan tuottajasta, jonka ainoa valmistunut leffa IMDb:n mukaan on Mutant Chronicles... Ei ole ihan ykkösenä mun "täytyy katsoa joskus" -listalla.

Hmm... Ei se Grace Jones sitten ollutkaan niin lihaksikas / jäntevä kuin muistelin. Perusnarukäsi pikemminkin.

Monolith

« Vastaus #13 : 13.Kesäkuu 2010, 14:06 »

Viittaamasi tuottaja, tekijänoikeusyhtiö Paradox Entertainment, omistaa CONAN -oikeudet (ja melkein kaikki muutkin Robert E Howardin luomat hahmot). Se on vain yksi CONAN leffan tuottajista. Uskon, että Millennium Films ja LionsGate ym. isot tekijät ratkaisevat leffan menestyksen. Ei kannata tuomita ennenkuin näkee Iskee silmää Mutant Chronicles leffasta sen verran, että Paradox myi Mutant Chroniclesin oikeudet pienelle elokuvayhtiölle ja oli mukana leffan teossa siltä osin, mitä tekijänoikeusyhtiö voi.
Rasimus

« Vastaus #14 : 13.Kesäkuu 2010, 14:43 »

Ei ole viittaamani tuottaja.

Silloin kun tuon tekstin kirjoitin, oli nimilista hyvin lyhyt ja siinä olleet henkilöt eivät paljon mieltä piristäneet. Ainoa nimetty tuotannon vetovastuussa ollut henkilö oli (luultavasti) Fredrik Malmberg.

Btw... Se, mikä firma on vetovastuussa, ei paljon vaikuta jos projektiin nimetyt henkilöt kusee. Tokihan firmoilla on sisäinen valvontansa, mutta mutta...

Monolith

« Vastaus #15 : 13.Kesäkuu 2010, 21:57 »

Ei ole viittaamani tuottaja.

Malmberg on Paradoxin pomo ja ko. yhtiön johtohenkilönä hän on yksi CONAN leffan tuottajista ja oli myös Mutant Chroniclesin yksi nimetyistä tuottajista.

En pitäisi itseisarvona sitä, että näyttelijäkaarti tai ohjaaja pitää olla tunnettuja Hollywood staroja.
NiTessine

Asuinpaikka: Espoo / Tampere
« Vastaus #16 : 14.Kesäkuu 2010, 02:06 »

Joo, jostahan kaikkien pitää aloittaa. Ohjaaja tosin on tässä tapauksessa tunnettu ihan vääristä syistä. Marcus Nispel on vastuussa lähinnä epäonnistuneista kauhuleffa-remakeista ja Pathfinderista, jonka huonous hipoo jo sellaisia sfäärejä että katsoja rupeaa satuttamaan itseään siirtääkseen huomion pois elokuvan aiheuttamasta tuskasta.

Jos tästä nyt jotain positiivista pitäisi etsiä, se on Stephen Lang, mutta pelkäänpä pahoin että hän ei vaan riitä.
Rasimus

« Vastaus #17 : 15.Kesäkuu 2010, 19:01 »

Lainaus käyttäjältä: Monolith

No sittenhän se selittää mukavasti heikon tuotantohistorian... Hänellä on yksinkertaisestikin ollut muutakin tekemistä.

Lainaus käyttäjältä: Monolith

Tietenkin, tietenkin. Sen takia mä katson jokaisen Uwe Bollin elokuvan varmana siitä, että nyt hän osoittaa piilevän neroutensa. Onhan hänelläkin ehtinyt tuota kokemusta olemaan, vaikka eihän sillä kokemuksellakaan tietenkään mitään tee verrattuna uuden alalle pyrkijän intoon, tuoreeseen näkemykseen ja ikuiseen optimismiin.

Fiktiivi

« Vastaus #18 : 16.Kesäkuu 2010, 00:32 »

Ensimmäinen Conan on ehkä paras fantsuleffa ikinä ja hyvä esimerkki siitä miten ehjän fantasiamaailman voi luoda ilman tietokonetehosteita. Vanhanaikaisuus on pelkkää plussaa, kun elokuva toimii niin hyvin kuin toimii.

Jatko-osa on myös mukavaa kasarifiilistä, ja meneehän se kevyenä viihteenä, mutta muuten siitä puuttuu kaikki, mikä teki ensimmäisestä elokuvasta niin hyvän. Sen katsottuaan ainakin tietää mistä Xenan ja Herkuleksen tekijät saivat vaikutteensa.

Kolmannella Conanilla on hyvät mahdollisuudet olla vieläkin huonompi, koska se ei saa edes kasarisympatiapisteitä ja kumihirviöiden sijaan siinä on luultavasti CGI-otukset. Vaikka ainahan voi toivoa parasta.

On kyllä ihan mahdollista, että uudesta leffa-Conanista tulee uskollisempi alkuperäiselle hahmolle. Howardhan taisi luoda Conanin tarkoituksella kaupalliseksi toimintasankariksi, koska hänen aiemmin luomansa hahmot eivät myyneet tarpeeksi. Conan Barbaarin Conanhan muistuttaa enemmän Howardin aiempia velvollisuuden painamia ja syvämietteisiä hahmoja kuin huoletonta rosvoa Conania.
dreameling

« Vastaus #19 : 18.Kesäkuu 2010, 00:27 »

Komppaan. Conan the Barbarian on puolustanut paikkaansa minun Top 10 -leffalistallani jo reilut 20 vuotta. Minulle kyseessä ei ole vain yksi parhaista fantasiaelokuvista koskaan, vaan yksi parhaista näkemistäni elokuvista noin yleensä. Kokonaisuus on eheä, kerronta tasapainoisesti rytmitettyä, tarina on selkeän puhdas suoraviivaisuudessaan, väkivalta on rehellisen brutaalia, Poledouriksen score on kenties elokuvahistorian paras, ja fantasia on tyylikkään hienovaraista.

Jonesin Thulsa Doom, käärmetorniepisodi ja orgiat ovat omat suosikkini.

Conan the Barbarian on elokuva, joka tietää mitä on, eikä pyytele sitä anteeksi. Tällaisia pätkiä ei enää tehdä.

Tulisipa jo sinisäteelle, niin voisi taas ihastella.
Sivuja: [1] 2 3   Siirry ylös