maanantai

• Morgan Blood

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Percy Jackson, Salamavaras (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief)  (Luettu 486 kertaa)
Mangopurilainen

Asuinpaikka: 61° 52′ 5″ N, 28° 53′ 10″ E
« : 28.Helmikuu 2010, 23:53 »

Huomasin, ettei täällä ole vielä kyseisestä elokuvasta töpöä, joten päätin korjata asian ja antaa oman mielipiteeni ensin.

Tykkään kovasti kirjasta, johon Percy Jackson, Salamavaras perustuu, ja siksi odotinkin elokuvalta vähän enemmän, mitä se loppujen viimeksi sitten olikaan. Olihan elokuvaa mainostettu myös sen ohjaajan, Chris Columbuksen nimellä, joka on ohjannut Harry Potter elokuvat, joten sekin antoi odottaa ehkä hivenen liikoja.
Elokuvasta puutui kaikki vähemmän oleellinen, mikä tekee hyvästä elokuvasta hyvän. Esimerkiksi kirjasta olisi voinut ottaa sen seikan, ettei Percy ja hänen äitinsä syö kuin sinisiä karkkeja, koska Percy oli väittänyt ettei niitä ole olemassa ja sen jälkeen hänen äitinsä oli alkanut esimään vain sinisiä karkkeja.
Elokuvassa oli myös melkein heti alusta asti selvää, että Percy on Poseidonin poika. Kirjassa se selviää vasta Puoliveristenleirillä. Jos taas ei ole lukenut kysesitä kirjaa, en yhtään ihmettele jos pitää elokuvaa huonona. Pelkkää mahtipontista, paikasta toiseen siirtymistä ja ongelman liian helposti selvittämistä.
Voisin sano, että taas yksi elokuva lisää siihen sarjaan, jossa kirjaan perustuva elokuva on yritetty tehdä liian pienellä budjetilla, liian nopeasti tai pakosta.
Arvosteluksi antaisin: ***½

Jos jaksaisin, voisin vielä kritisoida lisää, mutta tässä nyt näin alkuun  Hymyilee leveästi
Raccoon

Asuinpaikka: Mikkeli
« Vastaus #1 : 02.Maaliskuu 2010, 09:43 »

Kävin katsomassa elokuvan eilen ja itse asiassa pidin siitä. Kirjaa en ole koskaan lukenut, mutta elokuva oli viihdyttävä. Ei turhaa pitkäveteistä selittelyä, vaan sujuvaa tarinaa.

Mikään elokuvassa ei ärsyttänyt, vaikka sitä hieman pelkäsinkin, koska kyseessä oli elokuva teinihahmoilla.
The ShadeWolf

« Vastaus #2 : 17.Maaliskuu 2010, 14:49 »

Itse asiassa, muistelisin että se oli GABE joka väitti ettei sinisiä karkkeja ole olemassa.

Ja niin, kirjaan verrattaen elokuva oli täysi floppi. Kävin avomiehen kanssa katsomassa tämän kyseisen elokuvan, ja niin paljon asioita puuttui mikä oli tähdellistä kirjassa  -  Puoliveristen leiri oli aukea paikka, ei Suomen perämettältä näyttävää, ja asuinrakennukset kylässä olivat alkuperäisesti kivestä, leffassa vain puisia hökkeleitä.
Lisäksi leiriin liittyen, kirjassa Kheiron (Chiron) oli ainoa kentauri Puoliveristen leirillä, elokuvassa leirissä näkyi useampi Kheironin sukulainen.

Mikä hämäsi kaikkein eniten ja pistää mietityttämään elokuvasarjan jatkon kannalta (jos ne ylipäätään aikovat jatkaa Percy Jackson -sarjan filmausta) pääpahiksen puuttuminen: kirjasarjan keskeisin pahis, titaani Kronos, on poistettu kokonaan elokuvasta, ja Hades, alunperin vain Kronoksen "uhri" (muistanemme näkymättömyyskypärän!), muutettiin pahikseksi.

Ja vielä se seikka vielä mistä Mango-san jo vähän sanoi: leffassa jo alussa kaikki tiesivät Percyn olevan Poseidonin poika. Siis haloo! Nyt menee ihan kaikki päälaelleen.

Mutta hyvin toteutettu elokuva näin niinkuin ulkonäöltään, hyvä elokuva jos ei ajattele kirjaa.
Sivuja: [1]   Siirry ylös