sunnuntai

Suokki 29.6.2013Elthadora4 vastaustaklo 23:04
Valkeiden ruusujen puutarhaFates3 vastaustaklo 22:34
Runo suoraan sydämestä: VirvoitusFates4 vastaustaklo 22:30
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Etsi kirjaa, löydä luettavaa 2  (Luettu 9094 kertaa)
tnjrp
Neurovelho
****

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #80 : 10.Lokakuu 2011, 13:09 »

Mechalla tarkoitetaan yleensä semmoista jalallista, mielellään vielä kaksijalallista ja karkeasti ottaen ihmisen muotoista, jonkinsortin ohjaamosta ohjattavaa taistelukonetta. Ei siis robottia eikä semminkään Voittamattomassa esiintyneen Kykloopin tapaista robottipanssarivaunua.

Sinänsä ko. kirjassa esiintyvät täydellisen tuhon kuvaukset sen jälkeen kun Kyklooppia alkaa ottaa pannuun ympärillä pörräävä Pilvi ja se päättää lasauttaa antimateriaheittimellä ovat siksi miehekkäitä, että kirja kannattaa lukea pelkästään sen yhden kohtauksen takia. Siis jos on edes vähän taipumusta militanttimeiningin ihailuun kuten useimmilla sotaa pikkupoikana tai miksei -tyttönäkin leikkeineillä aikuisenakin lienee. Ja onhan se hyvä kirja muutenkin.
Moonlord

Asuinpaikka: Lapua
« Vastaus #81 : 10.Lokakuu 2011, 14:52 »

Jep, kuten sanoin muistikuvani tuosta olivat heikot, mutta tuo taitaa silti olla lähimpänä mechaa mitä on suomennettu? Olisiko tässä markkinaraon paikka...
Eivät mechat kyllä taida enää olla ajankohtaisia. Siitä on jo kymmenen vuotta kun Mechwarriorit olivat pelilistojen huipulla.
Seregil of Rhiminee

Asuinpaikka: Kotka
« Vastaus #82 : 10.Lokakuu 2011, 17:06 »

Minä etsiskelen lisää kauhukirjallisuutta. Mille ajanjaksolle tarina sijoittuu ei ole väliä enkä ole tyylistäkään turhan tarkka, kunhan juoni on mehevä.

Tähän mennessä olen lukenut koko Lovecraftin tuotannon sekä englanniksi että suomeksi. Barkerin koko tuotannon, Willian Hodgsonia, Kari Nenosta sekä Stephen Kingin vanhempaa tuotantoa. Sen verran voin sanoa että Kingin uudempi tuotanto ei ole minua saanut lämpenemään että lähinnä nuo hänen varhaisimmat kirjansa miellyttivät. Että näillä eväillä pitäisi löytää lisää luettavaa :)

Eija laittoi jo linkin kahteen ketjuun, joissa on käsitelty kauhukirjallisuutta, mutta tässä on vielä pieni lista hyvistä ja laadukkaista kirjailijoista:
 - Arthur Machen
 - Clark Ashton Smith (linkki ketjuun)
 - Edgar Allan Poe
 - W. H. Pugmire
 - Ramsey Campbell
 - Laird Barron (linkki ketjuun)
 - Livia Llewellyn

Laird Barron ja Livia Llewellyn edustavat uudempaa kauhukirjallisuutta, mutta molemmat kirjoittavat kiehtovaa kauhua ja dark fantasya. Barronin ja Llewellynin tarinat eivät välttämättä ole kaikkien lukijoiden makuun, mutta minusta ne mainioita tarinoita (ihastuin itse kummankin kirjailijan tarinoihin).

Michael Shean ja Robert E. Howardin kauhutarinoihin kannattaa myös tutustua. Suosittelen myös Tim Lebbonin As the Sun Goes Down -kokoelmaa.
chocolate

« Vastaus #83 : 28.Tammikuu 2012, 19:31 »

En nyt selaillut läpi olisiko tällaista kysymystä ollut jo, mutta... Etsin fantasiaa, joka sijoittuisi vedenalaisiin maailmoihin ja joissa olisi meressä eläviä kansoja. Onkohan tällaista saatavilla (muuta kuin ihan Disneyn Merenneitoa)?

Lueskelin tuossa Ingo-sarjan ensimmäisen osan, ja siinä oli joitakin ihan kivoja ideoita, mutta ainakaan tämä ensimmäinen osa ei vielä kauheasti vakuuttanut vedenalaisen maailman kuvauksella.
punnort

« Vastaus #84 : 31.Tammikuu 2012, 20:36 »

Etsin scifiä, jolla on jotain sanottavaa. Erityisesti, sanottavaa, joka ei liity (1) luonnontieteisiin, (2) politiikkaan eikä (3) ihmistenväliseen kanssakäymiseen, ihmisenä kasvamiseen eikä mihinkään sellaiseen.

Esimerkkinä siitä mitä etsin on Stanislaw Lemin Solaris, joka käsittelee inhimillisen käsityskyvyn rajallisuutta tuntemattoman edessä. Klassisen scifin tunnen aika hyvin, joten otan suosituksia vastaan erityisesti uudemmasta scifistä.
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #85 : 31.Tammikuu 2012, 22:45 »

Onko sinulle jo tuttu viime vuonna ilmestynyt Kat Fallsin Veden alla? En ole itse lukenut, mutta varsin vedenalainen kansi ja nimi ovat jääneet mieleen.

Mietin, voinko suositella lukemaani kirjaa Järki ja tunteet ja merihirviöt, joka siis on parodiaa (tai jotain..) Jane Austenin teoksesta. Mutta jollen nyt vallan suosittele, niin ainakin mainitsen, että sellainenkin on olemassa.  Iskee silmää  Itse asiassa merenelävien jatkuvalla läsnäololla ja vedenalaisen suurkaupungin järjettömyydellä hulluttelu on mielestäni parasta koko kirjassa..

Pane Onneni taskuusi ja pidä huolta, ettet kadota sitä. Pistä se siihen taskuun, missä ei ole reikää!
chocolate

« Vastaus #86 : 02.Helmikuu 2012, 17:15 »

Hiistu, en ole vielä lukenut kumpaakaan noista. Kiitos vinkeistä!

Lisääkin otan vastaan, jos jollekin tulee mieleen...  Hymyilee
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #87 : 02.Helmikuu 2012, 18:25 »

Jopa aika hämmentynyt olin kun yritin vedenalaista fantasiaa keksiä, eikä oikeasti mitään tullut mieleen. Ihan luulisi moista enemmänkin olevan, nuortenkirjoissa nyt vähintään. Ainoat mieleen tulleet olivat pelkkiä yksittäisiä kohtauksia tyyliin Dragonlancessa, Percy Jackson -kirjoissa ja Animorphseissa. :P

Kirjan nimi ehkä siinä mielessä kuvaava, ettei kukaan tekisi kirjaa nimeltä "Veden alla", jos veden alle sijoittuvia kirjoja olisi paljonkin? No, kun nyt tarkemmin tutkin niin tuo on vaan suomennoksen ansio, mut.
Rixer

« Vastaus #88 : 13.Maaliskuu 2012, 22:30 »

Noniin tullut taas se aika vuodesta kun en tiedä mitä lukea... Oon lukenut nyt kaikki Dragonlancet, kuolemanportit, forgotten realms, lohikäärme laivat, ajan pyörä, the witcher ja jotain muita sarjoja niin kysyisin että olisiko mitään uutta kirjaa luettavaksi. Vois tämmöistä saman kaltaista kirjaa olla tai muuta hyvää, mutta mielummin ei mitään scifiä.
Velhoruhtinatar

« Vastaus #89 : 13.Maaliskuu 2012, 22:43 »

Jos pitkää fantasiasarjaa kaipaat , Geroge R. R. Martinin Tulen ja jään laulu on täällä kovassa kurssissa ollut jo monta vuotta (ennen tv-sarjojakin). Tad Williamsin sarjoista tykkäsin nuorempana, mutta noiden saatavuus voi olla hankalampaa (jollei lähikirjastosi ole hyvinvarusteltu).

Until one day, the boundary gives way.
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #90 : 13.Maaliskuu 2012, 22:47 »

Oletko lukenut Tad Williamsin kirjat (Taru kolmesta miekasta nyt ainakin, Varjo-kirjat kun eivät vaikuta tulevan enää käännetyiksi)? Ilkka Auerin Lumen ja jään maa? Orson Scott Cardin Alvin-kirjat? Suzanne Collinsin Nälkäpeli (no, se on scifiä, mutta tuskin sellaista jota tarkoitat)? Oletko lukenut David Eddingsiä? David Gemmelliä? Margaret Weisin niitä kirjoja, joita et tuossa mainitse? Robin Hobbin Näkijän tarua ja Lordi Kultaista? Guy Gavriel Kayn kirjoja? Stephen Kingin Mustaa tornia (joka on siis fantasiaa)? Ursula Le Guinin Maameren tarinat? George R.R. Martinin Tulen ja jään laulun? Christopher Paolinikin saattaisi iskeä (viimeistään sitten kun pääsee ekasta kirjasta yli)? R.A. Salvatoren muita kirjoja kuin Forgotten Realmsia? Jonathan Stroudin sarjan? Tolkienia (:P)?

Tulipas paljon kysymysmerkkejä.
Viltsu300

« Vastaus #91 : 16.Maaliskuu 2012, 20:25 »

Eli tämän ketjun tarkoitus ois kertoo jonkinlainen kirjan aihe tai tapahtuma josta jotkut tietävät voisivat suositella kirjaa ja muut kysyvät sitten omia kysymyksiään (Sori jos tällainen oli jo) Haluaisin jonkinlaisen kirjan jossa maata uhkaisi Meteoriitti, Komeetta tai Asteroidi. Jos on turha aihe niin poistaakaa tai jotain  Huh
Dragan
Kriitikko

« Vastaus #92 : 17.Maaliskuu 2012, 14:19 »

Asteroideja uhkaamassa maata on paljon englanniksi, mutta suomen kielellä olemme aavistuksen verran paremmin suojassa.

Suomeksi ainakin tulee mieleen Arthur C. Clark: Jumalan moukari ja vahvasti suosittelemani Risto Isomäen Pimeän pilven ritarit.

Viltsu300

« Vastaus #93 : 17.Maaliskuu 2012, 19:18 »

Kuinka iso tuo meteoriitti oli tuossa Jumalan moukarissa?
Nafisan
Kriitikko

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #94 : 28.Huhtikuu 2012, 12:41 »

Etsiselen suomennettua steampunkia. Reeven Kävelevät koneet sarjan olen lukenut ja englanniksihan tällaisia olisi enemmänkin, mutta olen hyvin kielirajoittunut. Punkin "puhtaudella" ei ole väliä, eli vähemmänkin hc-käy, kunhan sen edelleen höyrystelyksi voi laskea.

"Jonakin päivänä olen puu, ja tuuli laulaa oksissani ja aurinko tanssii lehdilläni, ja olen vahva ja kaunis kaikkina vuodenaikoina." - Kahlil Gibran
Iivari
Velhoruhtinas

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #95 : 28.Huhtikuu 2012, 13:58 »

Kyseisen kriteeristön täyttävät kirjat kelpaisivat minullekin. HelMet ei näytä tuntevan kuin kolme teosta, jossa mitenkään viitataan steampunkiin, mikä on tosi jänskä juttu (kaksi englanninkielistä fantasiaromaania, yksi metalwork jewellery -teos).

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Thialfi
Velhoruhtinas

« Vastaus #96 : 28.Huhtikuu 2012, 14:43 »

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga -sarjakuva, Anubiksen portit, Harmin tiellä, Kuolontuoksu, Alastair Reynoldsin Pääteasema. Steampunk-nuortenkirja nimeltä Kerjäläisprinsessa on tulossa. Vaskikirjoilta ilmestyy Moorcockin Warlord of the Air. Se on mainittu yhteiskuntasatiirina siitä, miten nyt ollaan päästy eriarvoisuuksien aikakaudesta, kun myöhemmissä kirjoissa aiheesta on tehty viihdettä.
Sarmatian Morfeus

« Vastaus #97 : 28.Huhtikuu 2012, 16:41 »

Steampunk-sarjakuvista puhuttaessa on mainittava myös niistä paras eli Bryan Talbotin The Adventures of Luther Arkwright. Valitettavasti sarjakuvasta saatiin aikoinaan suomeksi vain ensimmäinen puolikas. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen silti.

Myös Tardin sarjakuva Adele ja hirviö voitaneen laskea steampunkin piiriin (ellei sitten ryhdytä genrehifistelyyn ja vedetä mukaan teslapunkin kaltaisia alakäsitteitä). Valitettavasti Adele-sarjastakin on saatu suomeksi vain tuo yksi osa.

Tietysti myös sitä alkuperäistä 1800-luvun lopun spefiä kannattaa lukea, jos steampunk-genre viehättää. Ainakin Jules Verneltä on suomennettu käsittääkseni koko tuotanto, ja onhan tuota H. G. Wellsiäkin käännetty.

Ah niin - Hänen korkeakirjallisen pyhyytensä Michael Moorcockin scifi-komediasarja Viimeisten aikojen valtiaat tulee hetkittäin lähelle steampunkia. Sehän on kertomus kaukaisen tulevaisuuden ihmisten ja 1800-luvun lopun ihmisten kohtaamisesta, joka synnyttää syviä väärinkäsityksiä, karseaa kohellusta ja tietysti romanssin...
« Viimeksi muokattu: 28.Huhtikuu 2012, 17:02 kirjoittanut Sarmatian Morfeus » tallennettu
Pisania
Risingin aktiivi

Asuinpaikka: Vallis Gratiae
« Vastaus #98 : 28.Huhtikuu 2012, 18:07 »

HelMet ei näytä tuntevan kuin kolme teosta, jossa mitenkään viitataan steampunkiin, mikä on tosi jänskä juttu.
Mahtaisiko tuo johtua siitä, että steampunk ei ole virallinen YSA:n termi? Joten ihme että löytyi noinkin monta.

If Ignorance Is Bliss, Why Aren't There More Happy People?
Jussi

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #99 : 28.Huhtikuu 2012, 18:13 »

Anubiksen portit, Harmin tiellä, Kuolontuoksu,

Meinasin mainita heti Jarvisin Kuolontuoksun, mutta huomasin oma kirjahylly -toiminnon avulla, että Nafisan on jo lukenut sen. Powersin Anubiksen portit on hyvä poiminta, se kuuluu suosikkikirjoihini.

Varjojen kaupungeista tuttu Cassandra Clare kirjoittaa myös steampunkahtavaa The Infernal Devices -sarjaa. Ehkä Otava intoutuu suomentamaan tämänkin.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Siirry ylös