kesä 19

• Aemilia
  • Maailmanherra

Facebook

Äänestys
Kysymys: Millä haet sivuston sisältöä?
Googlehakua (yläpalkissa)
Foorumin omaa hakua
Kirjatietokannan hakua
Pikahakua kirjan tiedoissa
Muita metodeja

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Mitä risingin hakuja käytät?  (Luettu 1118 kertaa)
Fantasyfan
Arkkivelhotar

« : 18.Syyskuu 2010, 11:20 »

Mitä sivuston hakuja käytätte ja onko teillä joskus vaikeuksia löytää sitä tietoa mitä haette? Mikä on yleisin tapa jolla haette tietoa tältä sivustolta?

(Noh, löytyykö  Iskee silmää ?)
« Viimeksi muokattu: 18.Syyskuu 2010, 20:22 kirjoittanut Fantasyfan » tallennettu
Freyja

Asuinpaikka: Rovaniemi
« Vastaus #1 : 18.Syyskuu 2010, 13:28 »

Kaikkia hakumetodeja on tullut käytettyä, ja niistä hyvin usein kirjatietokannan hakuja sekä suomenkielisellä että englanninkielisellä puolella sekä pikahakua. Yleensä löytyy haettu asia erinomaisen hyvin.

Radoxeald Lectunium

« Vastaus #2 : 18.Syyskuu 2010, 19:09 »

Onko tässä Google-hakukin? Iskee silmää

Mä en ole jostain syystä sitä oppinut käyttämään. Totuin aikanaan noihin erillisiin hakuihin, ja niitä käyttänen vastakin. Ovat olleet tähän asti ainakin hyödyllisiä.

Knox-setä

Asuinpaikka: Kiuruvesi
« Vastaus #3 : 18.Syyskuu 2010, 22:00 »

Pari kertaa Googlehakua yläpalkista, mutta enimmäkseen tietokannan hakua.

Your body and soul,
Each others' mate,
The twain shall split,
My blade to sate.
Dynierax

« Vastaus #4 : 18.Syyskuu 2010, 23:12 »

Eniten käytän Google-hakua, jos etsin tietoa esim. kirjailijasta. Se on usein nopeampi kuin tietokannan haku ja samalla voi katsoa löytyykö jotain muuta mielenkiintoista kuin pelkkä tietokannan sivu.

Keskusteluhakua käytän jonkin verran etsiessäni tiettyä ketjua ja joskus etsiessäni keskustelua tietystä aiheesta. Tosin harvemmin jälkimmäistä.

Kirjatietokanan hakua käytän etsiessäni tiettyä kirjaa tai kirjasarjaa. Englantilaisella puolella tehty muutos, joka mahdollistaa tietokannasta monipuolisemmat haut, tarjoaa mielestäni todella hyvät työkalut näihin hakuihin. Etenkin mahdollisuus hakea tiettyyn lajityyppiin kuuluvia kirjoja.

Eli useimmiten löytyy.

Spekuloikaa fiktiota!
Fantasyfan
Arkkivelhotar

« Vastaus #5 : 30.Syyskuu 2010, 11:11 »

Eli joku oikeasti kaipaa tuota Googlen hakua? :) Minäkin käytän sitä satunnaisesti, mutta ongelmana tahtoo olla se, että tuloksia tulee paljon ja sekavasti
Jehudiel

Asuinpaikka: Bussipysäkki
« Vastaus #6 : 30.Syyskuu 2010, 20:40 »

Foorumin omaa hakua ja kirjailijatietokannan hakua. Ei niitä muita oikein tule käytettyä, Google-palkki ylänurkassa on varsinkin ollut käytön puutteessa, olenkohan kokeillut kertaakaan. Ei niitä muita oikein tarvitse.

When the Master has completed her work, she forgets it. That's why it lasts forever.
Aemilia

Paikalla Paikalla
Asuinpaikka: hml
« Vastaus #7 : 30.Syyskuu 2010, 23:18 »

Olen kokeillut kaikkia. Foorumin omalla haulla haen silloin, kun etsin jotakin topikkia jonka tiedän olevan paikalla tai etsin, onko sellaista keskustelua jo, jonka haluaisin perustaa. Muuten se ei ole kovin kätevä mielestäni. Google-täsmähaku on vähän liiankin tarkka, tuloksia tulee tuhottomasti, mutta tiedonhakuun se on ihan hyvä. Se on mielestäni myös nopeampi kuin kirjailijatietokannan/keskustelufoorumin haku, ja ei ole katastrofi, jos nimeä ei muista merkki merkiltä oikein. Kirjastohaku on kuitenkin kätevä nimenomaisten nimikkeiden etsimiseen (sutjakka lista tulee ehdokkaista sillä) ja pikahaku selaamiseen, esim. kirjojen kirjahyllyttämistä varten.

Käyttäjänimen hakeminen ei ole mielestäni kätevää melkein millään metodilla.

Vastasin vähän sekavasti, mutta näistä eniten käytän siis tällä hetkellä google-hakua.

A good many dramatic situations begin with screaming.
Iivari
Velhoruhtinas

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #8 : 30.Syyskuu 2010, 23:38 »

Joo, käyttäjän etsiminen pitää saada helpommaksi, se on tuskaa nyt.

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Mirja Fell

Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #9 : 05.Lokakuu 2010, 18:13 »

Kirjatietokannan hakuhan se on mitä on tultu käytettyä ja sehän se on kaikkein käytetyinkin näemmä tämän kyselyn pohjalta, ainakin tähän asti. Se on helppo ja yksinkertainen.
Zereott

Asuinpaikka: Kemi
« Vastaus #10 : 12.Lokakuu 2010, 10:39 »

Jaa-a... enpä kovin usein käytä hakua, mutta silloin kun käytän, niin foorumin omaa ja joskus kirjailija-hakua.
Féowyn

« Vastaus #11 : 17.Lokakuu 2010, 17:39 »

Kappas. Täällähän tosiaan on Google-haku. O.o Enpäs olekkaan ikinä huomannut...

Itse käytän foorumin hakua ja kirjatietokannan hakua eniten. ^^
Sivuja: [1]   Siirry ylös