sunnuntai

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Ropecon 2011  (Luettu 941 kertaa)
Velhoruhtinatar

« : 04.Tammikuu 2011, 19:19 »

Ihan tällainen keskustelunherättelyketju. Hymyilee Kunniavieraita, ohjelmaa yms. selinnee kevään mittaan. Lehdistötiedotteesta:

Nuorten kulttuuri- ja roolipelitapahtuma Ropecon 2011 pidetään Espoon Otaniemessä 29.-31. heinäkuuta. Tänä vuonna 18. kertaa järjestettävä Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma, johon osallistuu vuosittain nelisentuhatta kävijää.

Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla liveroolipelejä sekä kortti-, lautapeli- ja figuuriturnauksia. Harrastuksen eri puolia käsitellään lukuisissa esitelmissä ja työpajoissa. Tapahtumaan kutsutaan myös ulkomaisia kunniavieraita, joiden nimet varmistuvat myöhemmin keväällä.

Tämänkesäisen Ropeconin teemana ovat sankarit. Yksinäinen taistelija uhmaa vaaroja erämailla, sotasankari juoksuhaudoissa. Supersankarit pelastavat maailmoja ja aivan tavalliset arjen sankarit ovat kirkastaneet meistä jokaisen päivää. Sankaruuden monet kasvot ovat esillä niin laadukkaassa puheohjelmassa kuin monipuolisessa pelitarjonnassakin.

Ropecon on aina esitellyt ja tukenut kotimaista harrastuskenttää. Tänä vuonna kotimaisuuteen keskitytään erityisesti. Teemaa käsitellään niin suomalaisten myyttien, Kalevalan kuin nyky-yhteiskunnankin näkökulmasta. Kotimaisuus näkyy myös suomalaisten pelien ja pelisuunnittelijoiden esiinnostamisena sekä huomion kiinnittämisenä Suomeen pelien miljöönä.

Ropecon 2011 -tapahtuman valmistumista voi seurata jo alkuvuodesta osoitteessa www.ropecon.fi.

Velhoruhtinatar

« Vastaus #1 : 10.Tammikuu 2011, 23:34 »

Ropeconin ensimmäinen kunniavieras on julkaistu:

Frank Mentzer (s. 1950, USA) on pitkän linjan roolipelisuunnittelija, jonka ura ulottuu aina 1980-luvulle ja TSR:lle. Hänen saavutuksiinsa tuolta ajalta kuuluu mm. Suomessakin vaikuttaneen Role-Playing Game Associationin perustaminen. Erityisesti hänet tunnetaan Dungeons & Dragons Basic Gamesta, tutusta punalaatikosta jolla sukupolvi suomalaisia roolipelaajia aloitti harrastuksensa.

Vuonna 1983 julkaistu punalaatikko-D&D sekä sen värikäs sarja lisäosia on käännetty 11 kielelle ja myyntiluvut ovat miljoonissa. Todennäköisesti yksikään toinen teos ei ole tuonut yhtä suurta määrää uusia harrastajia roolipelien pariin sekä Suomessa että maailmalla.

Herran uraan kannattaa tutustua mm. laajan Wikipedia-artikkelin avulla.

Velhoruhtinatar

« Vastaus #2 : 08.Heinäkuu 2011, 18:43 »

Ropeconin ohjelma on julkaistu ja löytyy (muutenkin uudistuneilta kotisivuilta) osoitteesta http://conbase.ropecon.fi/programs/public. Tsekkaamaan!

NiTessine

Asuinpaikka: Espoo / Tampere
« Vastaus #3 : 21.Heinäkuu 2011, 23:46 »

Jees jees, ensi viikolla se on.

Tänä vuonna Ropeconissa on ihan simona enemmän kaikkea. Paitsi kunniavieraita, niitä on vain kaksi, mutta kun ne on Frank Mentzer ja Erik Mona, laatu korvaa määrän. (Mentzer on vastuussa D&D:n punalaatikosta, joka on käännetty 11 eri kielelle ja on luultavasti myydyin yksittäinen roolipelituote koskaan. Mona on vastuussa Pathfinder RPG:stä, joka on tällä hetkellä peittoamassa myyntiluvuissaan Dungeons & Dragonsin, joka on dominoinut myyntitilastoja täysin suvereenisti YLI 30 VUOTTA.)

Siis, pelkästään pöytäroolipelejä on noin 30 sessiota enemmän kuin viime vuonna. Tää meinaa vähän päälle 160 pelisessiota viikonlopun aikana. Niitä pelauttaa yhteensä 76 pelinjohtajaa (plus kunniavieraamme) kolmella eri kielellä.

Pöytäroolipelien ohjelmahan on myös nyt verkossa, osoitteessa http://conbase.ropecon.fi/programs/public/all/time/12?id=18

Se ei ole ihan vielä lopullinen kun odottelen tässä pelinjohtajien korjauspyyntöjä ja mukaan on tulossa vielä mattimyöhäisinä pari puolalaista pelisuunnittelijaa demottamaan roolipeliään.

Näiden puolalaisten lisäksi mestoilla on ihan omakustanteisesti seitsemän tanskalaista pelinjohtajaa, jotka pelauttavat pelejä bränikästä Pohjoismaisen roolipelaamisen seuran kustantamasta teoksesta Unelma keltaisesta kuninkaasta ja muita tanskalaisia roolipelejä. Oma suosikkini on Slaaraphenland, fantasiapeli jonka pelimekaniikka nojaa ymmärtääkseni siihen että pelaajat syövät kakkua. Slaaraphenland pelautetaan kolme kertaa conin aikana.

Sitten meillä on pari amerikkalaista Glorantha-suunnittelijaa, Jeff Richard ja Pete Nash, jotka pelauttavat RuneQuestia ja HeroQuestia.

Kyllä, meillä on niin hieno con että ulkomaalaiset pelisuunnittelijat tulevat omilla rahoillaan järjestämään meille ohjelmaa.

Kotimaisuusteema näkyy sitten siinä että ne ~120 muuta pelisessiota ovat ihan umpisuomalaisia. Meiltä löytyy muumeja! Meiltä löytyy pelejä toisella kotimaisella! Meiltä löytyy skenukisa skenaarioineen!

Joten, tulkaas viikon päästä perjantaina Dipoliin. Meillä on teille jotain niin päheää tarjolla että mä en itsekään usko sitä.
Tapsa

« Vastaus #4 : 22.Heinäkuu 2011, 10:49 »

Oho, pöytäroolipelien ohjelma netissä etukäteen! Tämä onkin hieno uudistus, eihän aikaisemmin ole mitään tuollaista ollut! Kiitokset!

Velhoruhtinatar

« Vastaus #5 : 22.Heinäkuu 2011, 11:16 »

Miittikin ois.

Iivari

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #6 : 22.Heinäkuu 2011, 18:54 »

Minä olen ensimmäistä kertaa vuosiin tulossa Ropeconiin nyt pitemmästi, ja mietin jopa, jospa vaikka ehtisi jonkin larpinkin pelata... Suurin osa ajasta mennee kuitenkin kaikenlaiseen säätämiseen, ja kavereiden kanssa juttelemiseen, mutta ehkä viikonlopun aikana yhteen larppiin olisi aikaa. Saa nähdä ^^

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Lachesis
Kriitikko

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #7 : 27.Heinäkuu 2011, 13:01 »

Saavun perjantaina, lähden sunnuntaina (no joo, varmaan nukun kyllä yöt kotona kun on niin lähellä). Yay. Siitä kun viimeksi sain kokonaisen Conin on jo useampi vuosi aikaa. Perjantaina jotain mustalaisteemaista, lauantaina säästä riippuen joko piraattia tai linnanneitoa. Siellä nähdään.

Valomuurin tuolla puolen
nopeuden kantamattomissa
Maailmanherra
****

« Vastaus #8 : 27.Heinäkuu 2011, 13:34 »

Coniporukka on rikki joten tänä vuonna ilmeisesti enemmän tansseja ja vähemmän lautapelejä. Korttipeleissä fokus taas saattaa siirtyä MTG:sta Game und throneen ja riichiin. Kaksi mielenkiintoista roolipeliäkin löytyi noista 160:stä joten bofferiturneen lisäksi voisi sellaisen käydä kokemassa.

Vielä kun Conisuunnitelmaan saisi jotenkin mahdutettua mukavan nukkumisen ja ruuan niin olisi jotain historiallista.

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.
Tapsa

« Vastaus #9 : 27.Heinäkuu 2011, 14:29 »

Jaa-a, ajattelin tulla kotiin nukkumaan. Ehkä molempina öinä, ehkä vain toisena.

Sivuja: [1]   Siirry ylös