03.Syyskuu 2014, 07:37 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Köyhyys  (Luettu 4429 kertaa)
Piru Naiseksi
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 468
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Helsinki
« Vastaus #40 : 19.Tammikuu 2011, 12:31 »

Yksilön köyhyys tämän omassa yhteisössä - tämä seikka juolahti mieleeni, kun luin näitä maailmanlaajuisia varallisuuseroja ilmentäviä kommentteja. OK, suomalainen köyhä on usein rikas verrattuna kehitysmaan köyhään, jolla ei kenties todellakaan ole yhtään mitään. Yleensä meikäköyhä saa sentään päivittäin syödäkseen - tosin ravinto voi olla yksipuolisuuttaan heikkolaatuista etenkin, jos köyhä on toistaitoinen ruoanlaittaja. Meikäköyhällä on useimmiten jonkinlainen asuntokin - tosin asumiskulut ahmaisevat suuren osan pienistä tuloista. Mutta meikäköyhä jää helpohkosti vaille niitä sosiaalisen osallistumisen mahdollisuuksia, jotka edellyttävät mukaantulijoilta muutamaa euroa suurempaa taloudellista panostamista. Toki ilmaisiakin osallistumismuotoja on mutta ymmärtääkseni niihin osallistuvat valikoiduntyyppiset ihmiset. Henkilö, joka ei koe tällaisia ryhmiä tai toimintoja omakseen ja jolla ei ole varaa tätä maksullisempiin aktiviteetteihin, jää helposti ulkopuolelle. Moni myös kokee häpeälliseksi myöntää, että heidän köyhyytensä estäää heidän osallistumisensa esimerkiksi tietyn ryhmän retkiin, joita muut ryhmäläiset pitävät kohtuuhintaisina tai jopa halpoina... Mietityttää: miten moni lapsi ei pääse luokkaretkelle tai leirikouluun, jos vanhemmilla ei ole varaa osallistumismaksuihin?   
tallennettu
Narri
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 810
Sukupuoli: mies
« Vastaus #41 : 19.Tammikuu 2011, 13:26 »

... miten moni lapsi ei pääse luokkaretkelle tai leirikouluun, jos vanhemmilla ei ole varaa osallistumismaksuihin?   

Ei yksikään. Joko kaikki lähtevät tai sitten ei kukaan.

Jos luokka päättää tehdä retken, kaikilla luokan oppilailla on oikeus sille osallistua, osallistuivat vanhemmat maksamiseen tai eivät.

Ketään ei varattomuuden tai maksuhaluttomuuden vuoksi voida jättää pois. Tällaiset on säännöt kouluissa tätä nykyä.
tallennettu
ShadowDust
Kokelas
*


Poissa Poissa
Viestejä: 18
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Halsua
« Vastaus #42 : 16.Tammikuu 2012, 16:51 »

Sanotaanpa asiat näin: Suomi määrittelee ihmisen köyhäksi silloin, kun/jos hänen kuukausitulonsa on 500e (?) tai alle ja pari muuta juttua. Tällä määritelmällä Suomessa olisi noin 700 000 köyhää. Mutta jos mentäisiin EU:n köyhyysmääritelmän mukaan (Ihminen ei elä lämpimässä talossa (alle +20), Rahat ei riitä kunnolla ruokaan, kun laskuihin menee ja pari muuta), Suomessa olisi noin 900 000 köyhää.

Kun kuulin tuon edellämainitsemani asiat suurin piirtein tuolla tavalla, mieleeni alkoi tulla heti liuta kirosanoja. Kuitenkin meillä täällä pohjoisessa on paremmin kuin kehitysmaissa, kuten aiemmin asia tuli vastaan. On se kyllä vähän päähän lyövää ajatella, että Suomessa olisi se 900 000 köyhää.
tallennettu

-ShadowDust

Hän istui nurkassa yksin eikä ketään vierellään. Jokainen askel, jonka hän oli ottanut, vei kohti omaa tuhoaan. Kuolema tuhoaa lopulta kaikki, ei palauta ottamaansa takaisin, ja silloin kaikki on poissa. Muu on varjoa, tuhkaa ja tomua.
Dynierax
Velho
**

Poissa Poissa
Viestejä: 232
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Tampere
« Vastaus #43 : 16.Tammikuu 2012, 20:03 »

Tämäpä se. Itse täytän noista määritelmistä molemmista osa, tulot on alle 500, rahaa on tässä kuussa vuokran ja parin laskun jälkeen suunilleen 3 euroa ja hilut päälle, kämppä on onneks kyllä lämmin. En kuitenkaan menisi sanomaan itseäni huono-osaiseksi tai köyhäksi. Luulen kuitenkin, ettei kovin moni oikeasti köyhyydessä elävä nälkää nähdessään ajattele olevansa hyväosainen.

Toki Suomessakin on oikeasti huono-osaisia ja köyhiä. Mamme köyhiä ovat enneminkin ne, jotka eivät laskuja maksa eivätkä elä talossa ylipäätään. Vaikka maassamme useilla ei välttämättä ole varaa leivoksiin, toisaalla ei välttämättä ole edes leipään. Suhteellisuus siis kunniaan.

Ja mikä oli pointti tässä. Kait nyökytellä edelliselle sanoista "päähän lyövä ajatus". Ei liene järkevää rummuttaa maamme lähes miljoonasta köyhästä, vaan pitää huoli siitä, ettei heitä tule niin paljon koskaan olemaankaan.
tallennettu

Spekuloikaa fiktiota!
Narri
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 810
Sukupuoli: mies
« Vastaus #44 : 16.Tammikuu 2012, 21:14 »

Suomen suhteellinen köyhyysraja muuttuu jatkuvasti yleisen tulokehityksen myötä. Suomessa on nyt vähiten absoluuttisesti köyhiä kuin koskaan sosiaaliturvan takia. Olemme eläneet hyvin paljon vaikeampia aikoja kuin nyt (ks. Ylioppilaslehden artikkeli).

Köyhyysraja Suomessa on nyt jotain yli tonnin nettotulot (eli mitä käteen jää verojen jälkeen) kuukaudessa. Tämä tieto on tosin parin kolmen vuoden takaa, joten se lienee taas vähän noussut.

tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional