07.Heinäkuu 2015, 07:36 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Richard Morgan  (Luettu 20384 kertaa)
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #120 : 11.Toukokuu 2012, 23:49 »

Kirjailija lupaa julkaisevansa ensimmäiset The Dark Defiles -maistiaiset myöhemmin tänä vuonna. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että trilogian päätösosa tulee kauppoihin ensi vuonna. Jätin kyllä välistä kaikki TCC-näytteet.

Morgan julkisti viikko sitten ensimmäisen näyteluvun seuraavasta kirjasta. Päätin tälläkin kertaa olla lukematta maistiaisia, uskon nauttivani näin enemmän valmiista teoksesta.
tallennettu
Eija
Velho
**


Poissa Poissa
Viestejä: 359
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Vantaa
« Vastaus #121 : 19.Toukokuu 2012, 17:38 »

Sain Mustan miehen luettua eilen loppuun ja oli siinä tekemistä. Rakenteellisesti se oli samanlainen kuin Muuntohiili ja siinä se kompastuskivi olikin. Tarinan useista juonenkäänteistä ei lukiessa tiennyt mikä on merkityksellistä ja mikä ei. Juonenpätkiä jätetään roikkumaan ja vasta loppupuoliskossa langanpäät sidotaan yhteen. Viimeiset 150 sivua olikin kirjan parasta antia, kun tapahtumavyyhti selvitettiin (kuka on ketä, kuka teki mitä ja miksi). Yleisesti ottaen koin kirjan raskaaksi lukea, keskittyminen herpaantui juuri tämän kerrontatekniikan takia ja kirja oli ihan liian mittava. Hyviä hetkiäkin onneksi oli, kuten pienet humoristiset sutkaukset silloin tällöin piristivät niin totista machoilumeininkiä.

En osaa sanoa kumpi on parempi Muuntohiili vai Musta mies, koska Muuntohiilestä en muista enää mitään. Uskoisin, että Morganin hengentuotteisiin tutustuminen jää osaltani tähän.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #122 : 02.Kesäkuu 2012, 16:51 »

Morgan sanoi toukokuun puolivälissä, että The Dark Defilesista on tulossa niin paksu, että se saatetaan jakaa kahdeksi kirjaksi. Minua sarjan laajeneminen neliosaiseksi ei häritsisi. The Cold Commands oli niin hyvä romaani, että lukisin mielelläni kaksi lisää, jos taso pysyy yhtä korkealla.

Lainaus
Currently TDD is planned as a single volume to wrap up the trilogy – but it’s looking to be a dangerously fat volume, and I’m not sure how happy I am about that. So we may be talking about two books rather than one, forming a Land Fit for Heroes quartet. But that again will depend on finding a decent narrative shape for each of the two potentially slimmer books – I hate cliff-hanger finishes with a passion, and want to avoid writing one at all costs. Have to see how it shapes up further down the road……
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #123 : 04.Syyskuu 2012, 21:11 »

Uusi TDD-näyte. Olisi kiva, jos Morgan antaisi päivityksen The Dark Defilesin kirjoittamisen edistymisestä tai kertoisi mahdollisesta julkaisuajasta...

EDIT: Kustantajan edustaja paljasti Twitterissä, että TDD ilmestyy elokuussa 2013!
« Viimeksi muokattu: 07.Syyskuu 2012, 14:19 kirjoittanut Jussi » tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #124 : 21.Syyskuu 2012, 18:52 »

The Dark Defilesin kansikuva paljastettiin:

http://www.richardkmorgan.com/news/889/early-sighting/

Nyt sitten odotellaan juonikuvausta ja vahvistusta siihen, onko tämä sarjan päätösosa.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #125 : 15.Joulukuu 2012, 21:38 »

Amazonin mukaan TDD:n julkaisu on lykkääntynyt huhtikuulle 2014. Alkaa tulla mieleen sarjan edellinen osa, jota siirrettiin jatkuvasti eteenpäin.

Morgan antoi blogissaan kolmannen maistiaisen The Dark Defilesistä.

Selailin kirjakaupassa The Cold Commandsin brittipokkaria ja huomasin, että siitä ei löydy karttaa. Vähän ihmetyttää, miksi maailmankartta ylipäätään laadittiin, kun sitä ei kerran käytetä...


edit: Kustantamon edustaja vastasi Twitterissä kysymykseen, onko Morgan saanut TDD:n valmiiksi.
Lainaus
Not quite. Early next year for delivery.
« Viimeksi muokattu: 25.Joulukuu 2012, 01:41 kirjoittanut Jussi » tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #126 : 12.Huhtikuu 2013, 18:29 »

Neljäs näyte TDD:stä. Morgan ei ole tiedottanut siitä, miten lähellä kirjan valmistuminen on.

Muuntohiilellä ei alun perin ollut kovin korkeaa käyttäjäkeskiarvoa Risingin tietokannassa, mutta vuosien kuluessa se on vähitellen noussut. Nykyinen luku on jo 3,91 tähteä 29 arvostelijan jäljiltä. Kiva nähdä, että sivuston jäsenet pitävät kirjasta.

Mustan miehen keskiarvo on ollut ilmestymisestä lähtien hyvä, mutta lukijoita on vieläkin vähän, vasta kaksitoista. No sama ongelma vaivaa muiltakin scifikirjoja, kuten vaikka tätä Banksin romaania. Science fiction ei Risingissa vedä hirveästi lukijoita fantasiaan verrattuna, jos Nälkäpelit ja vastaavat unohdetaan.

Sääli, että Morganin suomentaminen taitaa olla lopullisesti ohi. No Muuntohiilen ja Mustan miehen käännösten välillä oli kolmen ja puolen vuoden tauko, mutta julkaisun jatkuminen johtui luullakseni kirjailijan Finncon-vierailusta. Like tuskin suomentaa seuraavia Kovacs-kirjoja, muut vaihtoehdot olisivat yksittäinen scifiteos Market Forces ja fantasiasarjan avaava The Steel Remains.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #127 : 18.Heinäkuu 2013, 11:28 »

Morgan mainitsi blogissaan toukokuun lopulla, että The Dark Defilesin kirjoittaminen etenee hyvin. Uusimman päivityksen perusteella romaani on kuitenkin yhä kesken. Amazon paljasti ensimmäinen juonitiivistelmän TDD:stä:

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Lyhyt teksti paljastaa merkittävän juonenkäänteen. Esittelyssä kirjasta puhutaan tarinan viimeisenä osana, joten ehkä Morgan on hylännyt suunnitelmat trilogian laajentamisesta.

Staffer's Book Review'n ylläpitäjä Justin Landon luki ensimmäistä kertaa Muuntohiilen:

Lainaus
The combination of the time honored crime novel with the excellently executed and well thought out science fiction, make Altered Carbon an utter classic. It resonates at so many levels, not the least of which is the part deep in the pit of your stomach that will retch at the gruesome bits, clench at the suspenseful ones, and sigh with relief when it’s all over.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #128 : 12.Syyskuu 2013, 12:19 »

Morgan julkaisi äsken taas uuden maistiaisen seuraavasta kirjasta. Ikävänä asiana Amazon.co.uk vaihtoi julkaisupäiväksi ensi vuoden elokuun. Blogikommenteissa eräs fani kysyi asiasta ja oletti, että teos on jo valmis. Morganin vastaus:

Lainaus
Ah – wrong assumption, I’m afraid. Although TDD is steaming steadily towards its conclusion, and I expect to be done with it in a couple more weeks, my publishers on both sides of the Atlantic are yet to have sight of anything resembling a completed manuscript. The fault, thus, lies entirely with me.

As to final delivery – well, you guys will be the first to know…….
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional