Skie
« Vastaus #360 : 10.Tammikuu 2012, 14:23 » |
Kokeilenpas Hiistun ovelaa taktiikkaa ja arvaan myöskin sattumanvaraisesti: Juhani Laulajaisen Teemme temppumme, kumarramme ja poistumme.
Add oil la!
Veequa

Asuinpaikka: Yleensä jossain muualla
« Vastaus #361 : 10.Tammikuu 2012, 22:00 » |
Pasi I. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät..? Eikun hetko, sillä on useampi kirja tietokannassa. No mut arvaan silti.
Una espina de experiencia vale más que un bosque de advertencia
« Vastaus #362 : 16.Tammikuu 2012, 11:32 » |
Keskellä muuttoa on päässyt tämä unohtumaan. Kirja on nyt yli 1000 km päässä, mutta helpotetaan arvailua puolella kertomalla, että kirjailija on nainen ja vinkiksi: kirjan nimi on suomalais-ruotsalainen sanaleikki
« Vastaus #363 : 18.Tammikuu 2012, 21:58 » |
Jos vaikka puolen tunnin tietokantasukelluksen jälkeen tyydyn tähän mennessä parhaaseen vastaantulleeseen: Tytti Seessalon Sade? Vähän on kuiva, mutta menköön nyt.
« Vastaus #364 : 19.Tammikuu 2012, 10:13 » |
Tiedättehän suomi-ruotsi sanaleikit: joulukuusi palaa - julsex kommer tillbaka - ei nyt ihan näin ilmeistä kirjan nimi, sitä on väännetty kahteen kertaan. Kirjassa liikutaan paljon Helsingin Töölössä. Kyseinen teos ei ole Risingin tietokannassa, vaan toinen, jota kuvaillaan fantasiaan viritetyksi mietekirjaksi.

« Vastaus #365 : 19.Tammikuu 2012, 15:37 » |
Häpeämättömän googletuksen perusteella heitetään Kaarina Valoaalto: Einen keittiö, Eines kök.
« Vastaus #366 : 19.Tammikuu 2012, 16:12 » |
Taitava googletus palkitaan eli oikea vastaus Vanamolla.

« Vastaus #367 : 19.Tammikuu 2012, 18:29 » |
Tässäpä uusi arvuuteltava:
"Käännyin pois kaiteen luota. Olin katsellut merelle niin kauan, että laivan koko ja hyörinä yllättivät minut. Käteni olivat heikot, lasini tyhjä. Astuin eteenpäin, ja kansi kallistui. Paska, jos toiset huomaavat tilani, he saavat varmasti tietää totuuden."
Tiuku
« Vastaus #368 : 19.Tammikuu 2012, 18:56 » |
Swainstonin Kuolemattomien kaarti? (Aika on lahjoista suurimmassa on kyllä enemmän laivamatkustusta, mutta siinä kaikki jo tietävät "tilasta" :P)

« Vastaus #369 : 19.Tammikuu 2012, 19:05 » |
Eiköhän se ole tässä, vaikka kyseessä onkin kaikesta huolimatta se Aika on lahjoista suurin. Valitsin selvästi aivan liian helpon tapauksen, mutta tämä sattui olemaan sopivasti yöpöydällä.
Tiuku
« Vastaus #370 : 19.Tammikuu 2012, 19:24 » |
Minulla on vaan melko selkeät mielikuvat vielä noista. :) No, sain sitten vuoron eli en, niin minulla ei ole kirjaa mitä arvuutella. Vapaasti toimikaatten kuka mitenkin haluaa.

« Vastaus #371 : 23.Tammikuu 2012, 00:02 » |
Kun en itse koskaan arvata osaa, vien taas arvuuteluvuoron viekkaudella ja vääryydellä....
"Veneet lasketaan tyynenpuoleisille kyljille. Aluksille jätetään vahtivuorot täyttävä sotilasjoukko, mutta suurin osa miehistöä pääsee maihin. Näin etäällä merestä huhtikuu on kuiva ja lempeä nukkua maaperällä. Purjekankaat levitetään puiden väliin teltoiksi. Iltanuotiolla, keitopatojen ääressä, henkilöllä 1 on aikaa miettiä kuulemaansa."

« Vastaus #372 : 31.Tammikuu 2012, 06:01 » |
Äymh. Unohdin sitten kokonaan tämän, kun kukaan ei ole mitään arvannut. Toivottavasti ei tullut otettua liian vaikeaa krjaa. Ihan hirveän moni ei ole merkinnyt tätä lukemakseen, enkä itsekän ole vielä täysin selvitänyt kirjan lukemista loppuun. Ehkä on parempi antaa vinkki kirjoittajasta tekstikatkelman sijaan...
Kirjailija tunnetaan paremmin novelleistaan ja kielen omintakeisesta käytöstä. Vivahteikas kieli ja mutkikkaat paikannimet saattavat hyvinkin johtua kirjoittajan syntyperästä.

« Vastaus #373 : 30.Lokakuu 2012, 10:12 » |
Kas niin. Miuta vähän niinkun patisteltiin arvuuttamaan. Kirja vain tällähetkellä on jossain muuttolaatikossa jossain monista muuttolaatikkopinoista uudessa asunnossa...
Mutta vihjeeseen. Tämän kirjan kirjoittajalta on ilmestynyt syksyn aikana toinen romaani, joka edustaa fantasian sijasta scifiä.
« Vastaus #374 : 30.Lokakuu 2012, 13:17 » |
Hmm. Tiedä tuosta viimeisimmästä vihjeestä, mutta takaraivossa kolkuttelee nyt vastikään lukemani M. G. Soikkelin Kuninkaantekijät. Oisko?

« Vastaus #375 : 30.Lokakuu 2012, 13:37 » |
Kyyllähän se on soikkelin kirja kyseessä. .-) Onneksi olkoon ja tästä sitten jatkakaa.
Iivari
« Vastaus #376 : 30.Lokakuu 2012, 13:38 » |
Vau, nopeaa toimintaa <3
Olen niitä tapahtumia joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla. Pekka Kejonen
« Vastaus #377 : 31.Lokakuu 2012, 11:52 » |
Kuriositeettina mainittakoon, että luettuani Kuninkaantekijät selailin udmurtin oppikirjaani ja törmäsin mainintaan udmurttien pääjumala Inmarista. Kiinnostava yhteys, ja jotain jää nyt tuostakin kurssista mieleen, vaikka Inmarista tuskin tentissä kysytäänkään.
Mielenkiintoista on sekin, että vaikka rahtaan jatkuvasti kämpilleni lisää kirjoja, tuntuu soveliaan arvuutettavan löytäminen haasteelliselta. Katsotaan, miten seuraavan kanssa käy:
"Mitä hiukkasfysiikka on?" (Hlö1) kysyi. (Hlö2) kohautti harteitaan. "No", hän sanoi. "On olemassa atomeja. Ne ovat juttuja, jotka ovat liian pieniä nähtäväksi, ja meidät kaikki on tehty niistä. Ja sitten on atomejakin pienempiä juttuja, ja se on hiukkasfysiikkaa." (Hlö1) nyökkäsi ja päätteli, että (Hlö2):n isä oli todennäköisesti kiinnostunut mielikuvitusjutuista.
haplotus

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #378 : 31.Lokakuu 2012, 12:49 » |
Gaimanin Hautausmaan poika.
« Vastaus #379 : 31.Lokakuu 2012, 13:05 » |
Ja ekalla oikein. Tällä kertaa ei ollut ainakaan liian vaikea.