perjantai

• Scartti
  • Azure
  • Dragan

Sivuja: [1] 2 3 ... 5   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Uudistetun sivustot virheraportit ja bugit  (Luettu 4612 kertaa)
Iivari

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« : 12.Kesäkuu 2011, 14:53 »

Tässä ketjussa ilmoitetaan vain sivuston virheistä Yleisen palautteen voi lähettää tähän ketjuun ja käännösvirheet tähän ketjuun.

Uudistetulla sivustolla voi olla vielä piilossa virheitä tai bugeja, joita emme ole huomanneet ja korjanneet. Nyt alkuaikoina näistä virheistä kannattaa raportoida tähän ketjuun pikemminkin kuin perustaa uusi ketju, jotta alue ei tukkoituisi. Kirjoita mahdollisimman tarkka kuvaus: mitä tapahtui, missä kohtaa sivustoa, tuliko jonkinlainen virheilmoitus? Mitä selainta (ja versiota) käytät, mikä käyttöjärjestelmä.
« Viimeksi muokattu: 12.Kesäkuu 2011, 16:12 kirjoittanut Dyn » tallennettu

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Rasimus

« Vastaus #1 : 12.Kesäkuu 2011, 17:36 »

(Tyttömäinen kiljahdus kesäpartaiselta raavaalta mieheltä) IIIK! Inhoan... Tai no... Tottumiskysymys.

Vain kaksi bugia:
1) Kun otan "Näytä uudet keskustelut" niin viestien otsikon jälkeen on latautumattoman kuvan laatikko ja sitten keskustelun sivujen numerot. Ilmeisestikin pitäisi olla joku komea logo?
2) Ilman Compability-viewiä (IE9:llä) mulla on vähän vaikeuksia tekstinsyöttölaatikon kanssa (kun liikutan kursoria tekstin kirjoituksen jälkeen, se ei suostu aina nousemaan ylöspäin riville jne. - pitää käyttää hiirtä), mutta etusivu ainakin näkyy oikein. Compability-viewillä tämäkin tekstinsyöttölaatikko toimii oikein, mutta sivuston etusivu on sotkunen: Uutuuskirjan sisältävä sektio on jakautunut kolmeen sarakkeeseen. Ensimmäisellä sarakkeella on kirjan kansikuva. Toisella sarakkeella kirjan kansikuvan "rivin" alapuolelle asettuu sekä kirjan kuvausteksti että julkaistuteksti (päällekkäin). Kolmas sarake jää tyhjäksi. Sitten ruutua on skrollattava reippaasti alas tekstin päättymisen jälkeen, jotta saisi uutisetsektion näkyviin (se näkyy ihan ok).
3) Tekstinsyötössä enterit näkyvät hyvin. Sen sijaan itseviestinäkymässä ei ole kappaleiden tuplarivinvaihdot paikallaan. Kappaleet päättävät enterit kyllä näkyvät. Compability-viewin pois ottaminen auttaa (mutta tekstinsyöttökenttä siis lopettaa kunnollisen yhteistyön).

Loput taas on pelkkää pikkunillitystä joista selvinnee omaa konetta ja profiilia säätämällä:
1) 1024*768-resoluutiolla ei mahdu koko sivu ruudulla. Alalaitaan jää vierityspalkki, jota joudun vääntämään pari senttiä saadakseni viestien oikean laidan esiin.
2) Matalasta resoluutiosta esim. nyt alla oleva yhteenveto-osan fontti on pirun pientä. Lienee säätökysymys.

Käytössä siis Vista, IExplorer 9, Compability-view ja ZoneAlarm-palomuuri perusasetuksilla. Firefoxilla näkyy ja toimii kaikki yllä mainitut ihan hyvin.

Summa summarum:
Ilman Compability-viewiä sivusto on ja ainoa bugaava on tekstinsyöttökenttä. Sama taisi olla edelliselläkin versiolla sivustosta.
« Viimeksi muokattu: 12.Kesäkuu 2011, 17:44 kirjoittanut Rasimus » tallennettu

Arkkivelho

« Vastaus #2 : 12.Kesäkuu 2011, 17:54 »

^ Testailen ja korjailen ajan kanssa näitä IE9 ongelmia. Korjattu nyt ainakin viesteistä pois ylimääräinen vierityspalkki, joka näkyi kaikissa viesteissä. Käyttäjien tiedoissa näkyy myös IE9:llä latautumaton avatarin kuva, jota ihmettelen.
Aemilia

Asuinpaikka: Tampere.
« Vastaus #3 : 12.Kesäkuu 2011, 17:58 »

Vain kaksi bugia:

Sama juttu Chromella, Firefoxilla ei näy minkäänlaista kuvaa. Vain tekstilinkki, joka ei ulkonäön perusteella erotu otsikosta.
Rasimus

« Vastaus #4 : 12.Kesäkuu 2011, 18:03 »

Ööö... Siis nyt-nyt? Mä en kiinnittänyt huomiota mihinkään viesteissä näkyvään vierityspalkkiin kiinnittänyt huomiota, vaan koko sivua edustavaan palkkiin (siis selaimen ikkunan normipalkkeja). Tuollaisiin olen tottunut sen takia, että jotkut sivut yksinkertaisestikin on suunniteltu jollekin minimiresoluutiolle, joka ei yleensä ole 1024... Oletan saman Risingin nykyinkarnaatiollekin. Ei iso ongelma.

IE:t ovat muutenkin kummia selaimia 8:sta eteenpäin. Niissä ei toimi helposti yhtikäs mikään muuten kuin juuri Compability-viewissä (nyt ongelmat jostain syystä keskittyvät juuri Compability-viewiin - paitsi tietenkin tekstinsyöttö). Muut selaimet (tai no... Firefox) eivät tunnu tuottavan koskaan mitään näkyvyysongelmia minkään sivuston kanssa.

Edit: Hups... VAAKApalkkihan on yhä paikallaan, mutta nyt keskusteluiden oikea laita ei olekaan kadoksissa - fine by me  :D Ja onhan näköjään pystyvierityspalkki joka viestin yhteydessä viestin pituudesta riippumatta. Senkin mä kestän.
« Viimeksi muokattu: 12.Kesäkuu 2011, 18:13 kirjoittanut Rasimus » tallennettu

Arkkivelho

« Vastaus #5 : 12.Kesäkuu 2011, 18:31 »

Otan nyt itselleni IE9 selaimen käyttöön ilman compatibility view ominaisuutta. Tulen korjailemaan näitä sivuja tuolle selaimelle toimivaksi tässä vähitellen. Osa korjauksista jo tehtykin =)
« Viimeksi muokattu: 12.Kesäkuu 2011, 18:40 kirjoittanut Darkki » tallennettu
Rasimus

« Vastaus #6 : 12.Kesäkuu 2011, 18:34 »

Tekstinsyöttökenttää voi kokeilla vaikka ottamalla mun ekan viestin ketjun alusta editointiin. Deletoimalla lopusta pari merkkiä, ja lähtemällä sitten kursorilla ylöspäin. Jonkin tyhjän rivin kohdalla jämähtää.

Hassua, en ole saanut ilmiötä esiin kuin kyseisen viestin tekstin kohdalla. Liekö jotain piileviä hassuja merkkikoodeja?

Edit: Ja nyt ei silläkään. Teitkö jotain? No joo... Tähtien asennosta riippuvaa varmaan - tai joku ihan tietty kuvio, mikä pitää tehdä.

Edit 2: "Ilman Compability-viewiä sivusto on ja ainoa bugaava on tekstinsyöttökenttä." painan deleteä "on"-sanan kohdalla niin että word wrap tuo seuraavan sanan samalle riville, sitten taas taisin painaa välilyöntiä jolloin wrap teki taas tehtävänsä, sitten kursoria ylöspäin...
« Viimeksi muokattu: 12.Kesäkuu 2011, 18:40 kirjoittanut Rasimus » tallennettu

Arkkivelho

« Vastaus #7 : 12.Kesäkuu 2011, 18:39 »

Testasin, mutta itselläni tuo kyllä toimii ihan normaalisti näillä IE9 ja Firefox selaimilla. IE:ssä en pidä compatibilityä päällä.
Rasimus

« Vastaus #8 : 12.Kesäkuu 2011, 18:43 »

Päivitin juuri ylläolevaan viestiini, miten mä sain ilmiön toistumaan. Eli viimeisen "on"-sanan kohdalla kyseisessä lauseessa + word wrap.

Kyse näyttäisi olevan niin pienestä asiasta, joka liittyy word wrappiin ja esiintyy varmaan vain mulla (luoja tietää millä kaikilla tavoilla tweakatussa koneessa) joten en pistäisi siihen liikaa panoksia jos ei noilla ohjeillakaan tule ilmiö esiin.

Arkkivelho

« Vastaus #9 : 12.Kesäkuu 2011, 18:46 »

Näin sivuhuomauksena voisi vielä mainita, että jos käytätte IE selaimia niin ottakaa compatibility view pois käytöstä Risingshadowin sivuilla.
Arkkivelho

« Vastaus #10 : 12.Kesäkuu 2011, 18:50 »

Sain toistettua tuo ongelman. Hyvin outo ongelma ja alan enemmissä määrin näyttämään syyttävää sormea IE9 selaimen suuntaan, kun tarkistin koodit sivuilta.

Mene ja tiedä, mutta sen verran pieni ongelma, että en ainakaan tällä hetkellä laita tuon selvittämiseen enempää panoksia. Voisin jopa kuvitella, että seuraava IE päivitys korjaisi ongelman ;)
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #11 : 12.Kesäkuu 2011, 18:53 »

Tämä ei ole kyllä sen enempää virheraportti kuin bugikaan, mutta ei se ole käännösvirhekään oikeastaan, joten. (Ja tuossa Tämä-sanassa on sitten linkki, mikä ei ainakaan minulla erotu ollenkaan; tai no, on se asteen verran vaaleampi kun tiiraa oikein tarkkaan.)

EDIT: Aika aavemaisesti tuolla omassa kirjahyllyssä näkyi muuten sellaisia niteitä, jotka entisen foorumin aikaan olen sieltä poistanut.
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #12 : 12.Kesäkuu 2011, 19:29 »

Kuulemma ainakin joistain monta vuotta sitten tietokantaan lisätyistä kirjoista on saattanut tekstinasettelu seota. Kannattaa noista kirjoista ilmoitella, sitä mukaa jos tulee vastaan, koska jonkun täytyy käydä ne käsin muokkaamassa.

Pane Onneni taskuusi ja pidä huolta, ettet kadota sitä. Pistä se siihen taskuun, missä ei ole reikää!
Antti

« Vastaus #13 : 12.Kesäkuu 2011, 19:37 »

Onko tarkoitus vai bugi kun profiilikuvaa ei voi ottaa itse poies? Tai ainakaan minä en pysty. Olisin katsellut mitä ehkä laitan, mutta tyssäsi sitten jo ekaan kuvaan.
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #14 : 12.Kesäkuu 2011, 19:54 »

Avatarin poisto ei siis onnistu sieltä Profiilin ulkoasusta, valitsemalla ylimmäinen pallukka ja "(ei kuvaa)" ?

Ei näköjään.

Arkkivelho

« Vastaus #15 : 12.Kesäkuu 2011, 19:56 »

Nyt pystyy.
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #16 : 12.Kesäkuu 2011, 20:11 »

Tämäkään ei varmaan ole virhe vaan "ominaisuus", mutta kun luodaan täysin uusi aihe, se ei tuossa yläosan "Uusimmissa viesteissä" näy Uusi-merkillä varustettuna kuten vanhalla foorumilla. Tälle päivää on kuitenkin jo useampi luotu, ja olen tuota vahtiessani missannut jokaisen, noin alkuunsa siis.
Dynierax

« Vastaus #17 : 12.Kesäkuu 2011, 22:49 »

Kirjahyllystä huomasin seuraavan bugin ainakin itselläni olevan. Uuden kirjan lisäämisessä tähtien antaminen ei toimi oikein. Eli klikkaamalla tähden kuvaa vanhaan malliin tulee tähtien määräksi viisi, riippumatta siis tähdestä. Tapahtui ainakin kahdella kirjalla (viimeisimpänä lisäämäni, Tulilaulu ja Sinisalon Sankarit).

Tyyli on nätti. .-) Joissain kohdin fontin väri ja tyyli tosin  ei juuri erotu muusta tekstistä. (ainakin kirjahyllyn auki olevan sivun numerossa) Kirjahyllystä ei myöskään nää suoraan kirjan genreä. Tämä kuitenkaan ei varmaan ole vika vaan ominaisuus. .-)

Testattuna Ubuntu 10.04 1Lucid Lynx & Lirefox 3.6.17

Spekuloikaa fiktiota!
Iivari

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #18 : 12.Kesäkuu 2011, 22:51 »

Muuten, Dynierax, onko sulla käytössä lukijaohjelmaa? Jos, viittisitkö testailla jossain välissä, kuin hyvin saavat irti valikkorakenteen sun muut.

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Arkkivelho

« Vastaus #19 : 12.Kesäkuu 2011, 22:59 »

Dynierax: Outo ongelma, mutta tutkin tätä tarkemmin. Muilla ilmeisesti tämä on kuitenkin toiminut moitteettomasti. Kokeile viemällä hiiri tähtien päälle, että näyttääkö linkki muuttuvan kun liikutat hiirtä niiden päällä? value arvon pitäisi mennä 1-5 välillä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5   Siirry ylös