lauantai

• Dragan
  • Zisatto

Sivuja: 1 [2] 3 4   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: The Dark Knight Rises (2012)  (Luettu 3496 kertaa)
Velhoruhtinatar

« Vastaus #20 : 11.Kesäkuu 2012, 00:45 »

Traileri näytti isolla valkokankaalla myös poikkeuksellisen hyvältä. Eiköhän tämä ole katsottava.

Until one day, the boundary gives way.

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #21 : 12.Kesäkuu 2012, 11:36 »

Se pieni ero.
Antti

« Vastaus #22 : 21.Kesäkuu 2012, 21:52 »

Uusi, pidempi ja parempi traileri!
Antti

« Vastaus #23 : 03.Heinäkuu 2012, 19:00 »

TDKR:n virallinen synopsis:

Narri

« Vastaus #24 : 04.Heinäkuu 2012, 13:01 »

Onpas hyvää tekstii.

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #25 : 04.Heinäkuu 2012, 14:46 »

Ei ihan ruusu mutta käännöskukkanen kuitenkin. Alkuperäinen amerikankielinen teksti sanoo "a cunning cat burglar with a mysterious agenda".
Narri

« Vastaus #26 : 04.Heinäkuu 2012, 18:28 »

Finnkinon copywriterilla taitaa olla nyt kesätuuraaja.
Velhoruhtinatar

« Vastaus #27 : 04.Heinäkuu 2012, 19:03 »

Onko varaskissa nyt vain uusi, sosiaalisesti hyväksyttävämpi tapa sanoa kissanainen?

Until one day, the boundary gives way.
Velhoruhtinas

« Vastaus #28 : 04.Heinäkuu 2012, 22:08 »

Mä luulen että tuossa on iskenyt vain hetkellinen lukihärö. Joo no, tällöin silloin vaihtaa paikkaa sanat.

Saas nähdä parin viikon päästä tuleeko leffasta samanlainen kokemus kuin Jokeri-pätkästä. Onhan Jokeri jo hahmonakin paras mahdollinen pahis vuosien kokemuksella. Jotain ihan muuta kuin perusrikollispomot ja bondpahikset.

Toki Banessakin on tiettyjä ulottuvuuksia (ainakin hahmon esitelleen umpitylsän Knightfall-tarinakokonaisuuden perusteella) joista joku Nolan voisi repiä kaikenlaista irti. Batmanin eläkkeelle pistäminen selkärangan murskauksella voisi olla aikamoinen lopetus trilogialle...

Hieman kiusaa se, että leffasarja on ottanut melko "realistisen" lähestymistavan (vaihteeksi Jokeri oli vain maskeeraava arpinaama, eikä pysyvästi kalpea ja vihreätukkainen mutantti) ja silti Bane on näköjään joku itsensä isoksi muskeliksi pumppaava veikko, eikä vain enkelipölyssä riehuva narkkari (mikä olisi "realistista").

Mutta korkokengissä loikkivan (?) Kissanaisen takia tuota leffaa kuitenkin menee ainakin miesväki katsomaan  Näyttää kieltä

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #29 : 05.Heinäkuu 2012, 10:17 »

Venomhan on poistettu kokonaan kuvasta, joten kovasti rautaa pumppaava, ilokaasua kiskova bodaripoika (vaikka älykäskin sellainen) on kyllä kenties realistisempi hahmo kuin "varaskissa" konsanaan. Ja aina on mukava nähdä, että rikollisetkin kunnoittavat perinteitä:
Velhoruhtinas

« Vastaus #30 : 05.Heinäkuu 2012, 13:23 »

Onko poistettu? Nyt kun mainitsit, niin en löytänytkään YouTubesta enää samanlaista traileria jonka muistin taannoin nähneeni (siinä Bane ihan oikeasti otti vähän kokoa, mutta en muista näkyikö mitään Venom-tankkeja). Sitten ei olekaan ei mitään valittamista.

No Varaskissan korkokengistä on ainakin joku juliste, siitä olen varma.  Näyttää kieltä

Jussi

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #31 : 20.Heinäkuu 2012, 18:08 »

Iltalehti antoi Yön ritarin paluulle täydet viisi tähteä.

Lainaus
Kärjistetty rinnastus sopii nytkin. Yön ritarin paluu pyyhkii jalkansa The Avengersin kaltaiseen lastenelokuvaan.
Antti

« Vastaus #32 : 20.Heinäkuu 2012, 18:46 »

Myös Episodi antoi viisi tähteä (http://www.episodi.fi/yon-ritarin-paluu-19724/). Aika paljon on tullut neljää ja puoltakin.
Kaikki eivät kuitenkaan anna niin hyviä arvosanoja, mistä seuraa kaikenlaista:

Itse olen varannut liput maanantaille.
krakken

Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #33 : 21.Heinäkuu 2012, 06:31 »

Kävin eilen katsomassa.

dreameling

« Vastaus #34 : 21.Heinäkuu 2012, 20:30 »

Ihan ok elokuva, mutta petyin yhtäkaikki:

The Dark Knight Rises: 6 / 10
The Dark Knight: 9 / 10
Batman Begins: 8 / 10
Velhoruhtinas

« Vastaus #35 : 23.Heinäkuu 2012, 15:50 »

Leffa oli varmaan vuoden suurin pettymys. Ei ainoastaan Nolan-mittapuulla vaan yleisestikin. Sinänsä hyvästä otteesta huolimatta uskomattomia köykäisyyksiä (Alfredin tunteikkaat puheet Waynelle Batmaniksi palaamista vastaan) ja älyttömyyksiä (minkä hiton takia Bane ei hävittänyt reaktoria jo heti ensialkuun).

Mutta ketä mä yritän huijata? Täähän oli just' niin helvetin hyvä kuin oli lupa odottaakin. Leffa ylitti odotukset siitä huolimatta, että olin päästänyt ne karkaamaan käsistä.

Eihän tää ole paras Nolanin pätkä (se kunnia kuuluu Inceptionille) ja kakkososa oli parempi, mutta kyllä tää ykkösosan nippa nappa peittoaa (tai tarkemmin miettien ei, se oli sentään eri tavalla loistava). Vaikka filosofinen puoli jäi keskimääräistä Nolania ja aikaisempia lepakkoelokuvia vähemmälle. Sitä kautta myös pahisten suuroperaation tolkullisuus jäi vähemmälle, valitettavasti.

Joitain irtojuttuja:
- Mä unohdin korvatulpat kotiin. Älkää te tehkö samaa virhettä.
- Mikä hitto on tuossa Äänessä? Bane ja Batman kuulostavat molemmat teknisesti käsitellyillään äänillään joiltain mylviviltä jumalolennoilta.
- Tarinan perusrunko oli yhdistelmä aikaisempia elokuvia. Eikö näitä Gotham Cityn kaaoksia, pommeja ja niiden laukaisijoita, kaupungin eristämistä muusta maailmasta panttivangiksi jne. ole ollut jo aikaisemmissakin leffoissa tarpeeksi?
- Ykkösosassa yliampuva toiminta loppupuoliskossa vitutti kun muu leffa oli ollut kohtuullisen realistista. Kakkososassa toimintaa oli yhä liikaa, mutta se vain puudutti. Tässä mentiin jonnekin sinne välimaastoon.
- Bane oli sarjisesikuvaansa nähden erilaisempi kuin Jokeri ja Variksenpelätti (jotka nekin olivat melkoista vaihtelua). Poissa oli steroidilitkut, meksikolaisuus vapaapainijanaamiota myöten (ja Batman-tv-sarjasta tuttu meksikolainen korostus oli vaihtunut - kuten joku leffa-arvostelija asian ilmaisi - humalaiseksi Sean Connery -ääneksi). Myös motiivit ja persoona olivat tuntuvasti erilaiset. Mutta mikään näistä ei ole missään nimessä haukku.

Emelie

« Vastaus #36 : 25.Heinäkuu 2012, 19:34 »

En tiedä oliko tämä Batman nyt ihan leffassa käynnin veroinen, mutta enpä kauheasti päätöstäni kadu. Toimintaleffaan menin katsomaan ja sellaisen myös näin. Omassa lajityypissään itse asiassa varsin miellyttävä leffa.

- Mä unohdin korvatulpat kotiin. Älkää te tehkö samaa virhettä.
Saman mokan tein. Alussa äänentaso oli ihan siedettävä, mutta loppua kohti desibelit nousi.

Christian Bale teki jälleen ihan vaikuttavan suorituksen ilmeettömänä, kärsivänä Lepakkomiehenä. Balessa on jonkinlaista omaa mielenkiintoani liikuttavaa karismaa, että en oikein voi olla pitämättä hänestä. Ja hän on myös kohtalaisen hyvännäköinen herra. *drool*

Batmanin ääni on aina huvittanut itseäni, mutta toisaalta äänen muuttamisen ymmärtää. Kyllä äänestäkin voi toisen tunnistaa, ja Batmanhan nimenomaan halusi pysyä tuntemattomana.
Banen ääni oli itseasiassa hyvä. Pidin siitä tavattomasti. Aluksi hämmennyin Banen puhumisesta ja äänen käytöstä, mutta leffan aikana tykästyin siihen ja lopulta sain kylmiä väreitä äänestä. Ääni vain lisäsi mielestäni Banen-hahmon vaikuttavuutta; painokas ääni teki rotevasta miehestä pelottavamman oloisen. Eikä se maskikaan sitä vaikuttavuutta vähentänyt. Kaiken kaikkiaan Bane oli hahmona ihan seurattava ja mielenkiintoinen.

Kissanainen sitten taas jäi jotenkin vaisuksi. Ei Hathawayn suoritus huono ollut, mutta toivoin itse Kissanaisen olevan jotain enemmän. Leffa oli melkein kolmituntinen ja siinä tapahtui aika paljon kaikkea, joten ehkä Kissanaisen osa vain jäi tämän kaiken muun jalkoihin.

Ja sitten
Antti

« Vastaus #37 : 26.Heinäkuu 2012, 18:16 »

Minun odotukseni tämä leffa kyllä lunasti.

Pikku säröjä oli joo, muttei ne olleet niin kauheita.
Bane oli siisti.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
Kesän Vuoden paras, vaikkei Avengers jää kauas jälkeen.

Ja musiikki oli erinomaista. Parissa kohtaa taisin kyllä miettiä mitä tehdä, jos se vielä voimistuu, mutta eeppinen tunne siitä jäi.
Velhoruhtinas

« Vastaus #38 : 27.Heinäkuu 2012, 14:45 »

Lainaus käyttäjältä: Antti

Tapsa

« Vastaus #39 : 27.Heinäkuu 2012, 14:51 »

Lainaus käyttäjältä: Antti

Sivuja: 1 [2] 3 4   Siirry ylös