perjantai

• Maailmanherra
  • irenreV
  • Souli

Sivuja: 1 2 [3] 4   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: The Dark Knight Rises (2012)  (Luettu 3492 kertaa)
Velhoruhtinatar

« Vastaus #40 : 27.Heinäkuu 2012, 14:55 »

Miinusta: ylimittainen tapahtumatulitus.
Plussaa: ylimittainen tapahtumatulitus.

Kylhän sen katsoi, vaikka Alfredin angsti kävikin hermoille ja kissanaisen korkoja näytettiin liian vähän! Hyvät musiikit, stylejä tehosteita. Pitäs kattoo aiemmatkin osat nyt uudestaan, niin sais kokonaisuudesta jotain irti.

Ja lopusta:

Narri

« Vastaus #41 : 27.Heinäkuu 2012, 16:23 »

Älkää nyt selvää asiaa sotkeko, se
Rasimus

« Vastaus #42 : 27.Heinäkuu 2012, 22:38 »

Narri

« Vastaus #43 : 28.Heinäkuu 2012, 12:06 »

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Just näin. Ja Inceptionin lopun tajusivat meillä leffan katsoneet lapsetkin, juuri tuon syyn takia -- ehkä tajusivat sen aikuisia paremminkin.
Platypus

Asuinpaikka: Espoo (Kotikunta Hyvinkää)
« Vastaus #44 : 29.Heinäkuu 2012, 17:22 »

Mielestäni TDKR oli huonohko päätösleffa... koska se oli huonompi kuin edeltäjänsä. Onnistunkohan perustelemaan mielipidettäni - monet ovat tehneet sen paremmin - mutta pääasiassa se on fiiliskysymys.

Kaikki hahmot, Batmania myöten, olivat jollain tavalla latteita eivätkä herättäneet hurjasti mielenkiintoa. Banen charmi ja voima yhdistettynä oli ehkä paras sekoitus. Kuitenkin motiivit jne olivat tylsiä, koska tarkoituksena oli vain ykkösleffan kaltainen tuho. Mielestäni se jopa toteutettiin mälsemmin kuin ykkösleffassa, kaikkihan tietävät mitä pommien kanssa tehdään Hollywood-leffoissa. Paniikin aiheuttama kaaos sen sijaan tuntui jännittävän kammottavalta ajatukselta.

Juoni ei siis ollut kiinnostava... Yön Ritarissa Batman taisteli Jokerin kaaosvoimia vastaan poliisien varjoissa, kuten Batman mielestäni tekeekin. Vikassa leffassa Batman oli paljon sivussa, suurimmaksi osaksi hän oli vain Bruce Wayne. Ei edes huono maine tullut kunnolla esille. Mitä nyt partaveikkona piilotteli kartanossaan.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Huomasitteko, kuinka vähän tässä leffassa oli Batmania? Lopputaistelu.. eeh.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
Päivänvalo, joka ei ole Battiksen työaikaa, sai lisäksi Gothamin näyttämään liikaa muokatulta Manhattanilta.

R...
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Ihan ok toimintaleffaksi ehkä, mutta Batman-leffalta se ei tuntunut.

"Then you're destined for the world without chores and sweating - the eternal hell of boredom in heaven"  ~M. Skinner
Velhoruhtinatar

« Vastaus #45 : 29.Heinäkuu 2012, 17:31 »

Lainaus käyttäjältä: Platypus

dreameling

« Vastaus #46 : 29.Heinäkuu 2012, 22:35 »

Velhoruhtinatar

« Vastaus #47 : 29.Heinäkuu 2012, 22:44 »

Lainaus käyttäjältä: dreameling

Maailmanherra
****

« Vastaus #48 : 30.Heinäkuu 2012, 23:00 »

En tajua miten noin selkeästä lopusta pystyitte noin paljon hämmentymään.

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.
Platypus

Asuinpaikka: Espoo (Kotikunta Hyvinkää)
« Vastaus #49 : 31.Heinäkuu 2012, 21:18 »

Lainaus käyttäjältä: Maailmanherra
En tajua miten noin selkeästä lopusta pystyitte noin paljon hämmentymään.

Ehkä ihmiset vain halusivat sen olevan epäselvempi. Olen samaa mieltä siitä, että loppuun olisi vonut jättää hieman tulkinnanvaraa. Jos Nolan osasi tehdä niin hyvän lopun Inceptionissa, hän olisi voinut rakentaa vähän tämänkin leffan loppua hämärämmäksi.

Logikärmes

« Vastaus #50 : 10.Elokuu 2012, 22:02 »

Minusta elokuvan lopetus oli ei enempää eikä vähempää kuin täydellinen.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Mitä tulee muuhun elokuvaan... no, se ei ole The Dark Knight, mutta minusta se päihitti ehdottomasti Batman Beginsin. Alku oli hieman laahaava, ja Banen motiivit eivät ehkä olleet niitä kaikkein selkeimpiä, mutta itse Banen hahmo! Se mekaaninen ääni jää varmaan kummittelemaan päähäni pariksi seuraavaksi viikoksi, ja kahden maskimiehen viimeinen kohtaaminen oli minusta kaikin puolin tyydyttävää turpamättöä. Muutenkin Banen suunnitelman täytäntöönpano oli minusta toteutettu hyvin, koska se onnistui erottautumaan kakkososasta ja jopa lyömään sen suureellisuudessa (ja joiltakin osin myös kieroutuneisuudessa) laudalta.

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Kissanaisen osa oli toteutettu minusta tyydyttävästi. Hathaway veti roolinsa uskottavasti, ja vaikka hahmo jäi toki lopulta hieman vähäpätöiseksi, ei hän missään nimessä täysin merkityksetön ollut. Ja kyllähän sitä on mukava välillä saada katsella Christian Balen lisäksi jotakuta muutakin tiukkaan nahkaan pukeutuneena... Iskee silmää

The Dark Knight Rises ei ehkä ole yhtä tasapainoinen kokonaisuus kuin edeltäjänsä, mutta se on silti ainoa teattereissa näkemäni elokuva sitten Inceptionin (miten sinä oikein teetkin sen, Nolan?), jonka nähtyäni ei ole jäänyt epäilystäkään siitä, että katsomiskokemus oli siihen kulutetun rahan ja ajan arvoinen.

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
tnjrp
****

Asuinpaikka: Piikkiö
« Vastaus #51 : 13.Elokuu 2012, 10:55 »

Tuli katsottua tämä ihan teatterissa, tämänvuotisen 25-vuotispäiväni kunniaksi. Hyvin lyhyesti, TDKR:ssa on hieman liikaa jatko-osahenkeä (= lisätty reippaasto räjähdyksiä, mukana käytettyjä elemettejä, juonessa Nolanille yllättävääkin löperöyttä), mutta supersankarileffaksi se on ihan kelpo. Naisystäväkin tykkäsi. Valitettavasti ehkä kuitenkin Nolanin lepakkotrilogian heikoin lenkki. BB oli vähän valjumpi, mutta tässä oli enemmän aidosti häiritsevää pintavikaa näkyvissä paikoissa.
Tapsa

« Vastaus #52 : 15.Elokuu 2012, 11:43 »

TDKR vastasi odotuksiin. Lisää samaa The Dark Knightin jälkeen: sopivan synkkää, nopeatempoista etenemistä, paljon käänteitä ja erilaisia toimintajaksoja. Trilogian kaari suljettiin, palattiin ensimmäisessä osassa esiteltyihin juttuihin - mikä oli minusta aika yllättävää.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Aukkojakin oli, mutta ei haitannut - leffa kattoi aika paljon ja pitkän ajanjakson ja keskittyi tapahtumissa aina vain klimaattisiin, tärkeisiin kohtauksiin, ja kaikkea ei tarvinnut selitellä
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Leffa painottui entisiä osia enemmän naishahmoihin, kun niitä nyt kerran oli kaksi tärkeää. Molemmat olivat jees. Kissanainen ei nyt lumonnut ihan täysin mutta Hathaway veti roolin sujuvasti ja luontevasti ja välillä ihan vangitsevastikin.

Bane oli hieno pahis, toteutettu kaikin puolin nappiin. Mutta alas, Heath Ledgerin Jokerille ei vedetty vertoja, ja niin ollen The Dark Knightiin verrattuna leffa ei yllä samaan intensiteettiin.

Rasimus

« Vastaus #53 : 16.Elokuu 2012, 18:29 »

Robinille suunniteltiin muuten leffassa isoakin roolia, mutta ensimmäiset koeluontoiset kohtaukset saivat tekijätiimin luopumaan ideasta.

Videon voi rauhassa katsoa. Se ei sisällä mitään pahoja spoilereita.

Q_Black

Asuinpaikka: Itä-Suomi
« Vastaus #54 : 02.Joulukuu 2012, 10:31 »

No niin, sainpahan tämänkin katsottua vihdoin!

Pidin tästä enemmän kuin ekasta osasta (jonka oli hyvä Jokerin takia) koska tässä oli tasaisesti tapahtumaa alusta loppuun. Bane oli kyllä ihan loistava ja edelleen otti hermoon se Batmanin puheääni. Hiukan kohottelin kulmiani muutamille jutuille kuten...

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Batmania oli tässä melkosen vähän ja hiukan usko laski mokomaan sankariin ku ei edes Banelle pärjännyt ellei sit tällä Banella ollut jotain erikoiskykyjä? Ja loppu kyllä lievästi yllätti tämän toisen henkilön osalta.

Tuli kyllä semmonen "apua"-fiilis leffan edetessä kun kaikki tuntui vähän sellaselta et "miten tästä selvitään".

Jäin miettimään...

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Niin ja odotin todella, että tässä olis ollu se "kissanainen", mut eihän tässä ollut kuin varasteleva ja juonikas nainen. Ei mitään kisua...

“Welcome to the wonderful world of jealousy. For the Price of admission, you get a splitting headache, a nearly irresistible urge to commit murder, and an inferiority complex. Yippee.” (Wrath, DL)
Rasimus

« Vastaus #55 : 02.Joulukuu 2012, 11:49 »

Nyt kun tuli leffa dvd:lle, niin tuli katsottua toiseen kertaan... Hassua, leffa oli kyllä paljon parempi ekan kerran teatterissa nähtynä. Nyt tuli vähän fiilis, että dvd:lle päätyikin vain jokin laimea halpakopio  Huh

On tää silti yhtä hyvä kuin Batman Begins, mutta pesäero yhä hienoon Dark Knightiin oli nyt suurempi. Ja Dark Knight (joka on siis kakkososa) Jokereineen yhä kestää uusintakatselua, toisin kuin nää kaksi muuta osaa, joista on alkanut löytyä pikkupuutteita. Nolan-asteikolla leffat ovat ehkä menossa keskikastiin, mutta supersankaripätkinä yhä upeita ja fiksuja teoksia.

Lainaus käyttäjältä: Q_Black

Toisaalta Batman oli kuvattu elokuvassa kehäraakiksi. Sillä oli jalka rikki, lekuri luetteli lukuisia vammoja sen kropasta jne. Ja Batmanillakaan ei nyt varsinaisesti ollut mitään erikoiskykyjä.

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Tästä sä riemastut... Juuri kun on Twilight-ketjussa puhuttu ns. tyhmien yleissivistävien kyselemisen huvittavuudesta, niin mä alan selittelemään sarjakuvia lukeneena miten toi kohtaus ja sen hienous pitäisi ymmärtää  Hymyilee leveästi

Q_Black

Asuinpaikka: Itä-Suomi
« Vastaus #56 : 19.Joulukuu 2012, 21:24 »

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Veikkaan et kovin moni muukaan ei lueskele mitään sarjakuvia ja itsellä ei ainakaa ole mitään halua niiden suuntaan. Kyllähän tuosta ymmärsi sen, että mahis on, et siitä tyypistä tulee joku Batmanin seuraaja tai mitä tahansa. Ei se musta kyllä tee kenestäkään tyhmää jos ei lue noita sarjakuvia?! Hohhoi  Pyörittää silmiään Pointti on tietysti se, että ymmärtää ehkä asioita paremmin elokuvista jos lukee pohjaa niille, mut ei oo tää Batman niin tärkeä juttu mulle, et vaivautuisin

Astorethein

Asuinpaikka: Parkano
« Vastaus #57 : 19.Joulukuu 2012, 21:55 »

Lainaus käyttäjältä: Q_Black
Veikkaan et kovin moni muukaan ei lueskele mitään sarjakuvia
Lainaus käyttäjältä: Q_Black
Ei se musta kyllä tee kenestäkään tyhmää jos ei lue noita sarjakuvia?!

Ei liity aiheeseen, mutta haluaisin mielelläni kuulla lisää mietteitäsi siitä, miksi kukaan ei lue jotain sarjakuvia. Itsehän tykkään sarjiksista paljonkin ja pidän niitä samanarvoisena taiteenmuotona muun kirjallisuuden kanssa.

Tuo toinen lausahduksesi herätti hieman ihmetystä, koska Twilight-ketjussa mielipiteesi oli aika lailla päinvastainen. Kärjistäen voisi sanoa, että sinusta vain tyhmä katsoo Twilight-elokuvia, jos ei ole lukenut kirjoja. Joku voisi hyvinkin kysyä, miksi katsot Batman-elokuvia, jos et ole lukenut alkuperäisiä sarjakuvia.

Ensin katsottiin Kauniit ja rohkeat, sitten tapettiin Seppo!
Rasimus

« Vastaus #58 : 19.Joulukuu 2012, 22:16 »

Lainaus käyttäjältä: Q_Black
Ei se musta kyllä tee kenestäkään tyhmää jos ei lue noita sarjakuvia?!

Siis jutun riemastuttavuus oli tällanen "tehdään juuri päinvastoin kuin on just' saarnattu" -tilanne. Eli minä selittämässä kohtauksen sivumerkitysten hienoutta just' kun olin valittanut ettei elokuva saisi nojata sellaisten hogaamiselle... Ei mun heittoa tule ottaa vakavasti, kunhan vain tiedostaa ironian. Taidan jättää tällasen huumorin vähemmälle vast'edes.
« Viimeksi muokattu: 19.Joulukuu 2012, 22:23 kirjoittanut Rasimus » tallennettu

Radoxeald Lectunium

« Vastaus #59 : 20.Joulukuu 2012, 23:18 »

Hyppään nyt mukaan hakkaamaan jo puolikuollutta hevosta, mutta: Elokuvan tulisi pärjätä omilla avuillaan, kuten kaikkien kerronnanmuotojen, ja toimia omien konventioidensa varassa siitäkin huolimatta että jotakin sovitetaan formaatista toiseen, kuten sarjakuvasta valkokankaalle. Mutta on se aina hyödyksi, jos osaa suhteuttaa sen mitä on menossa katsomaan ja on perillä edes jostain kontekstista.
Vaan eihän tuon lopun nyt pitäisi olla edes kauhean vaikeaa tajuta ilman sarjakuviakaan. Selkeästihän koko hoska selitettiin leffassakin, kun vaan pysyi kärryillä.

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Tuon ylemmän siis sen mukaan mitä muistan kun kävin tän silloin elokuussa näkemässä, ja nyt oottelen sitä Deeveedeelle joulupaketista. Eniveis, omaa mieltäkin esiin.

Hyvä leffa se oli kun muistelen. Olihan siinä helvetisti materiaalia ja juonenpätkiä joita solmia yhteen nättiin finaaliin, ja lähtiessä teatterista en ollut niinkään mindblown by awesomeness kuin pohdiskelin että olipas se vain melkoinen jyrkäle. Tarinankulku oli erilaista menoa kuin kiivastahtisemmassa ja intensiivisemmässä Riturissa, mutta itselle siitä tulikin mieleen enemmän hitaasti eskaloituva epookki kuin jännäri/toimintaleffa. Kolmen leffan kokonaisuutta tarkastellessa se tuntuu toisaalta hyvin luontevalta rytmiltä, Begins taisi olla myös melko hitaasti aukeava ja eskaloituva, mutta toisella tapaa. Begins, Falls, Rises.

Nolan ei tosin osaa kummoisesti kirjoittaa romantiikkaa. Leffoissa on paljon fiksunkuuloista keskustelua kaikenlaisesta (Doug Walkerin sanoin: "They analyze everything!), jota on hauska seurata mutta nyt ei oikein saatu uskottavaa ihmissuhdekemiaa henkilöiden välille, vaikka voi se olla näyttelijöistäkin kiinni. Tämä siis Batman/Catwoman-sivujuonesta. Heh, Eamesin ja Arthurin flirttaileva onelinerivetoinen subteksti Inceptionissa oli minusta luontevampaa. Näyttää kieltä

Muilta osin voin kompata Logikärmestä tuolta ylempää täysin. Ja vaikka Banessa ei ollutkaan aivan vastaavaa memeettistä performanssia kuin Ledgerin Jokerissa, niin se oli kiistattoman karismaattinen ja yksinkertaisen badass hahmona.

Pitää kyllä ottaa joulun alla uusintakatsaukseen Marvelin leffojen ohessa.

Sivuja: 1 2 [3] 4   Siirry ylös