maanantai

• Kirjaneito
  • Vanamo
  • Narri

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Mitä opit tänään?  (Luettu 8518 kertaa)
Rasimus

« Vastaus #60 : 16.Syyskuu 2011, 21:53 »

Lainaus käyttäjältä: Hiistu
... Jos joku tästä nyt vaikka saisi aineksia seuraavaan kvanttifysiikalla ja ihmismielellä pelaavaan überkhuuliin scifi-teokseen?

Ei kiitos. Mä oon kattonut koko kesän ajan Star Trekkejä ja alkaa olla mitta täysi pseudotiedettä.

En mäkään oppinut tänään mitään.

Piru Naiseksi

« Vastaus #61 : 17.Syyskuu 2011, 14:18 »

Tarjotun palvelun uudistaminen lienee liian usein eufenismi sille, että mainittu palvelu vaikeampipääsyistyy asiakkaalle!
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #62 : 19.Syyskuu 2011, 22:45 »

Opin tänään, että pääkaupunkiseudun kirjastoista saa olla vain viisi elokuvaa samaan aikaan lainassa. Ja sen, mikä oikeastaan on kalifi ("kalifiksi kalifin paikalle!") ja missä sijaitsee Samarkand. Opin myös paljon siitä, miten huikealla tavalla islam oikeastaan alkujaan levisikään.
Iivari

Paikalla Paikalla
Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #63 : 19.Syyskuu 2011, 22:57 »

Itse asiassa viisi dvd:tä plus viisi blu-rayta, ja videoiden (VHS) määrää ei ole  rajattu. Mutta joo, käytännössä useimmille rajoitus tarkoittaa viittä...

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Farelial

Asuinpaikka: Parkano... Niin surullista kuin se onkin
« Vastaus #64 : 19.Syyskuu 2011, 23:13 »

Teoriassa, miten kaatua oikein. Uuden hermopisteen. Olen silti vammainen enkä osaa mitään ._.
(Käyn siis itsepuolustuskurssilla.)
Jos joku murhaaja/raiskaaja yllättää, mä tökkään sitä silmään ja juoksen pois. Mä tien kaiken teoriassa, mutten oikeesti löydä hermopisteitä ja pääse irti kun niin vaaditaan. Saatika kaadu oikein. Enkä edes ole kovin vakavastiotettava yrityksissäni. Siis pitkä, suhtvoimakas naisenalku, ja silti mä olen ihan avuton  Nolostunut

Live fast, die last.

Love it, or die.
Rasimus

« Vastaus #65 : 20.Syyskuu 2011, 00:10 »

Opin, että digibokseja ei näköjään myydä tuotemerkkeinä vaan salaniminä.

Kun ainakin kolme eri boksia paljastuu yhdeksi ja samaksi laitteeksi myyntimaasta ja myyjästä riippuen, niin alkaa epäillä että yritetäänkö moisella toiminnalla peittää sitä tosiasiaa, että vehkeet ovat pääsääntöisesti aivan surkeita...?

Echramath

« Vastaus #66 : 20.Syyskuu 2011, 15:33 »

Laitoin soimaan "romanttista kamarimusiikkia". Vähän päästä havahduin seuraamaan melodian kulkua, hetkinen, "Deutschland, Deutschland über alles". Toden totta, saksalaisten kansallishymnin pohjana on alunperin Joseph Haydenin keisari Frans I(I):n kunniaksi tekemä sävellys, jonka Naxos oli piilottanut kappalelistaan vaatimattomasti "Jousikvartetto d-molli, Op 76/3 (Keisarikvartetto) Cantabile".

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
Logikärmes

« Vastaus #67 : 24.Syyskuu 2011, 20:11 »

Opin tänään, että ilves on Suomen runsaslukuisin suurpeto. Yllätyin melko lailla. Olin aina luullut, että niitä olisi vain muutama sata, mutta nehän päivittävätkin suden lukumäärässä mennen tullen.

Toinen asia, jonka opin tänään, on, että Battle Beastin pojat lukevat Berserk-mangaa.

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #68 : 24.Syyskuu 2011, 20:35 »

Et ole ainoa. Joskus lukion bilsan tunnin esitelmää varten kaivoin netistä esiin kyselytutkimuksen, jossa ihmiset olivat saaneet arvioida mm. suurpetojen harvinaisuutta. En luonnollisesti enää muista, mikä tutkimus (ehkä jokin RKTL:n kysely, ehkä ei..), enkä oikein tulokisiakaan...  Pyörittää silmiään  Mutta mitä nyt tahtoo siis sanoa, että ilves oli arvioitu kovasti paljon liikaharvinaiseksi. "Syytän" Poika & ilves -leffaa.

Tavallaan.
Logikärmes

« Vastaus #69 : 24.Syyskuu 2011, 20:45 »

Itse en kyllä ole nähnyt kyseistä elokuvaa... Omalla kohdallani arviointivirhe johtui ehkä enemmän siitä, että, koska susi on laumaeläin, jotenkin oletin niitä olevan enemmän kuin yksikseen vaeltelevia ilveksiä. Pyörittää silmiään

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
Piru Naiseksi

« Vastaus #70 : 25.Syyskuu 2011, 11:06 »

Sain ties monennen kerran tietää, että toiset eivät ole samaa mieltä kanssani.
FeaFae

« Vastaus #71 : 25.Syyskuu 2011, 12:28 »

Opin sen ettei itselleen uudenlaisen kirjallisuuden pariin kannate edes yrittää tutustua kuumeen kourissa. H.G. Wellsin jutustelu Nykyaikaisessa utopiassa vain plurraa silmissä... Järkyttynyt
Echramath

« Vastaus #72 : 28.Syyskuu 2011, 19:13 »

Vuoden 1812 sota oli aika eriskummallinen episodi historiassa. USA sai päähänsä vallata Kanadan (no, oikeasti sotaan oli koko joukko syitä. Juuri itsenäistyneiden entisten siirtokuntien hyökkäys brittiläistä imperiumia vastaan kuulostaa vähän epätasaiselta ottelulta, mutta samaan aikaan toisaalla Napoleon aiheutti kaikenlaista hämminkiä, kuten sotia, Euroopassa ja briteillä oli muutakin päänvaivaa. Itseasiassa jenkit epäilivät voittavansa sodan helpostikin.

Sattui kaikenlaista: koko joukko amerikkalaisia sotilaita väitti liittyneensä puolustusvoimiin ja kieltäytyi etenemästä Kanadaan, intiaanit liittoutuivat brittien kanssa oman valtion toivossa, britit onnistuivat valloittamaan Washingtonin ja tuikkasivat Valkoisen Talon tuleen (se rakennettiin myöhemmin uudelleen). Lopulta parin vuoden ja "vain" muutaman tuhannen kuolleen jälkeen tehtiin rauhansopimus, jossa todettiin, ettei mikään raja ollut liikkunut mihinkään. Tämän jälkeen britit yrittivät vallata New Orleansin, koska uutiset siihen aikaan etenivät aika hitaasti.

Entä se uusi tieto? Näyttääkseen Uuden Maailman puskajusseille mitä kuuluu ja kuka käskee, britit rakensivat erään sen ajan suurimmista sotalaivoista – Ontario-järvelle, joka kuten muistamme, on Suurista Järvistä pienin, hieman Laatokkaa isompi. Lopputuloksena amerikkalaiset pysyttelivät pois Ontariolta koko loppusodan eikä hirviöpaattia tietenkään voinut siirtää mihinkään muuhun vesistöönkään. Alle vuoden käytön jälkeen alus poistettiin rekisteristä, myytiin myöhemmin pilkkahintaan ja toimi jonkin aikaa panimon varastona, kunnes upposi.

Pisania
Risingin aktiivi

Asuinpaikka: Vallis Gratiae
« Vastaus #73 : 02.Lokakuu 2011, 10:00 »

Olen aina olettanut, että hietadollarit ovat jonkinlaisia simpukoita, mutta ne ovatkin merisiilin sukuisia lättäniä elukoita. Ne valkoiset pyöreä levyt, joita eksoottisilta rannoilta voi keräillä on kaikki mitä jää jäljelle, kun hirmuinen auringonkukkameritähti pistää taalat poskeensa.

Opin myös, että on olemassa semmoinenkin otus kuin wonderpus octopus! Sillä ei vissiinkään ole suomenkielistä nimeä, mutta tieteellinen nimi on aika päheä: Wunderpus photogenicus. Aikamoisen fotogeeninen kaveri se olikin.

Katsoin tänään Attenboroughia levyltä. Huomaako sen?

If Ignorance Is Bliss, Why Aren't There More Happy People?
Farelial

Asuinpaikka: Parkano... Niin surullista kuin se onkin
« Vastaus #74 : 02.Lokakuu 2011, 16:14 »

Että ei kannata sählätä nettijuttujen kanssa, kun ei kuitenkaan osaa.

Kadotin langattoman, ja kone ei enää yhdistä modeemiin.

Jes. Fiksua.

Live fast, die last.

Love it, or die.
Echramath

« Vastaus #75 : 03.Lokakuu 2011, 18:53 »

Kvaakissa tuli puheeksi se vehje, josta Roope-setä aina lukee uusimpia pörssikursseja. Se on tällainen, englanniksi ticker tape. Samaa nauhaa on sitten myös uusiokäytetty viskomalla sitä ikkunoista paraateissa.

Echramath

« Vastaus #76 : 05.Lokakuu 2011, 19:29 »

Soylent Green -elokuvaan piti kuvata kohtaus, jossa
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Rasimus

« Vastaus #77 : 05.Lokakuu 2011, 20:12 »

Mitä sitä ei taiteen eteen tekisi...  Pyörittää silmiään

Kun vaivaudun vähän googlettamaan taustatietoja selväksi wanhaan tarinaani, opin miten tehdään lumikenkiä erilaisilla menetelmillä - virallisilla ja improvisoiduilla. Havunoksat ovat myös teoriassa toimiva ratkaisu, vaikka eivät ilmeisestikään aitoa asiaa voita (tai sitten youtube-videossa ei vaan osattu).

Lachesis
Kriitikko

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #78 : 13.Lokakuu 2011, 15:33 »

Vaikka olen opettanut lääkiksen opiskelijoita jo jokusen vuoden, korjaan nyt ekaa kertaa elämässäni tenttejä. Opin tänään, kuinka monella (n. 170) eri tavalla masennuslääkkeiden toimintamekanismin voi ymmärtää väärin.

Valomuurin tuolla puolen
nopeuden kantamattomissa
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #79 : 13.Lokakuu 2011, 22:10 »

"Kansan laadun parantamiseen urheilutoiminnan kautta tähdännyt Tahko Pihkala suunnitteli pesäpallonkin militaarista tarkoitusta varten: peli kehitti nopeita syöksyjä sekä vahvaa ja tarkkaa heittokättä, mistä opista oli hyötyä kranaatin heitossa."
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Siirry ylös