lauantai

• Zisatto
  • Windark
  • haplotus

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Mitä opit tänään?  (Luettu 8610 kertaa)
ém

Asuinpaikka: Naantali
« Vastaus #120 : 13.Elokuu 2012, 23:53 »

Opin, että hedelmä on viroksi puuvilja ja, että mansikka on maasika. Aika hassuja!
Opin myös, että pikkusiskoni pitää fantasia tarinoista, sekä että piha koira haisee erilaiselta, kuin sisäkoira.  Hymyilee

"Kun rohkeuden vie liian pitkälle siitä tulee hulluutta"

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #121 : 14.Elokuu 2012, 06:02 »

Mansikka kuulostaa heti tutummalta, jos sen kirjoittaa niin kuin se (karkeasti) äännetään [maasikka].

Piru Naiseksi

« Vastaus #122 : 14.Elokuu 2012, 14:24 »

Tänään opin, että maailmanlaajuisesta verkosta on tarkoinkin hakusanoin hankala hakea ihan tiettyä juttua: Nuorison käyttömuotikuvia vuodelta ei tahtonut löytyä lentäjänlasien heijastamien missi-, poliitikko- ja tuotekuvien sumasta. (Vanhat luokkakuvat toki pikkuisen esittelivät ajan tyyliä.)

Opin myös sen ,että ajatusviiva vs. yhdysmerkki -valintatilanne on minulle ylen vaikea ja kenties mahdoton. Sain sentään kaapattua kotus-sivuston kielenhuolto-oppaasta ohjeita, jotka oitis unohdin... Onneksi osaan kiertää hankalat ilmaisut.  Virnistää

Tästä päätellen minun pitäisi nykyistä syvällisemmin perehtyä äidin kieleni sääntöihin, paljastaa ja jutturatsunikin käyttöön valjastaa aikamme oikeaa suomea sisältävät rattaat.
Elenna

Asuinpaikka: Pirkanmaa
« Vastaus #123 : 15.Elokuu 2012, 17:37 »

Opin, että Meksikossa puhutaan espanjaa. Aiemmin luulin että portugalin kieltä... Asiassa valaisi lukioomme saapunut meksikolainen vaihto-oppilas. :)

My name is Sherlock Holmes. It is my business to know what other people don’t know.

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #124 : 15.Elokuu 2012, 17:39 »

Portugalia puhutaan pääkielenä vain yhdessä ainoassa latinalaisen amerikan maassa (saarivaltioista en ole ihan varma), mutta se on Brasilia, joten se selättää yksinäänkin aika monta espanjankielistä valtiota niin pinta-alassa kuin väkimäärässäkin.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #125 : 15.Elokuu 2012, 19:46 »

Tämähän lähtee Tordesillasin sopimuksesta vuodelta 1494, jossa Espanja ja Portugali jakoivat koko tunnetun ja myös tuntemattoman maailman - sopimus tehtiin ennen kuin tiedettiin, että Portugali saisi tällä konstilla ison palan Brasiliaa tai sitten portugalilaiset olivat jo onnistuneet selvittämään, että siellä on maata, mutteivat kertoneet espanjalaisille.

Myöhemminhän Espanja ei kuitenkaan hermostunut, vaikka Portugali laajensikin aluettaan Amazonilla (kts. jotakuinkin Brasilian nykyiset rajat) ja tietysti ketään muuta mokoma sopimus ei kiinnostunut, ranskalaiset, englantilaiset, hollantilaiset ja jopa ruotsalaiset valtasivat alueita Uudella Mantereella, jostain Afrikan valloituksesta puhumattakaan. Kaiken lisäksi 1580 tapahtui perimyssotku, jonka jäljiltä Portugalin kuninkaaksi valittiin Espanjan kuningas Philip II, semmoisihan ne Euroopan kuninkassukujen sukupuut ovat.

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #126 : 16.Elokuu 2012, 21:43 »

Meidän rippikouluikäisessä Seat Toledossamme ei saa käyttää matkapuhelinta ilman erillistä auton ulkopinnalle kiinnitettävää antennia. Sen sähköjärjestelmät voivat seota. Löysin tällaisen informaation etsiessäni rengaspaineita ohjekirjasta.

Törmäsin myös Meksikon kesäolympialaisten (1968) viralliseen julisteeseen. Se ei oikein pysy paikallaan.

Elenna

Asuinpaikka: Pirkanmaa
« Vastaus #127 : 18.Elokuu 2012, 17:28 »

Tällä kertaa opin melko lailla Latinalaisesta Amerikasta, kun lueskelin nämä uusimmat viestit. Tuo Meksikon olympialaisten juliste oli muuten kieltämättä melkoisen silmäänpistävä, monessakin mielessä.

Serafia

« Vastaus #128 : 18.Elokuu 2012, 18:25 »

Opin käyttämään kunnolla uutta puhelintani.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #129 : 19.Elokuu 2012, 00:28 »

Tämä, joidenkin mielestä poikarakkausinnuendoa sisältävä kuvahan nähdään usein "hassuimmat levynkannet kautta aikain"-listoilla:

Opin tänään, että paitsi että Orleans oli (ja reunioninsa jälkeen on) ihan melko tunnettu yhtye, yksi näistä hepuista, John Hall, edusti demokraatteja neljän vuoden ajan edustajainhuoneessa. Hieman eri look:

Paikalla Paikalla
« Vastaus #130 : 21.Elokuu 2012, 19:51 »

Stephen Jay Gouldin esseistä tänään: Flamingon nokka (alla) on ylösalaisin! Alaleuka, jos näin voi puolikkaasta nokasta sanoa, tekee sen mitä linnuilla yläleuka yleensä, ja toisinpäin. Tämä johtuu siitä, että flamingo siivilöi vettä (kuin mikäkin valaskala) pää ylösalaisin veden alla. Ihme eläin on.

On olemassa myös aika hölmön näköinen ylösalainen meduusa.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #131 : 21.Elokuu 2012, 21:14 »

Tehän tiedätte ne Secret of Monkey Islandin miekkataistelut, joissa merirosvojen taistleumenestys riippuu siitä, millaisia herjoja nämä osaavat heittää vastapuolelleen? Opin juuri, että ainakin osan niiistä kirjoitti Orson Scott Card, joka sattui käväisemään Lucasfilmin studiolla.

(jos ette tiedä, pelatkaa, se on hauska peli)

Formaldehyde

« Vastaus #132 : 21.Elokuu 2012, 21:38 »

Mehustamisen salat ovat minulle tänään auenneet. Eihän se monimutkainen asia ole, mutta ei vain ole tullut aiemmin kokeiltua. Hyvä oppia jotain käytännöllistä välillä.

Flowers in formaldehyde.
Emelie

« Vastaus #133 : 22.Elokuu 2012, 19:24 »

Opin tänään, että myös linnut kärsivät krapulasta. Ja ne ovat kuulemma silloin aika surkean näköisiä ilmestyksiä.
Maailmanherra
Neurovelho
****

« Vastaus #134 : 28.Elokuu 2012, 15:27 »

Mikä on Harlekiinisikiö. Uskomatonta miten paljon voi oppia kuolleista vauvoista pelaamalla tietokonepelejä.

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.
Piru Naiseksi

« Vastaus #135 : 17.Syyskuu 2012, 10:46 »

Eräs käyttämistäni sähköpostipalveluista uudistui muutama kuukausi sitten. Tänään huomasin, etten enää saa mitenkään näkyviin poistamiani viestejä. Ohjelman virtuaaliroskakorissa niitä ei ole enkä ainakaan saa näkyviini muuta roskakoria.
Opin siis sen, että tuon postilaatikon viestien poistaminen on tehtävä harkiten. Muttamutta: en viitsisi harkita, sillä juuri tuohon laatikkoon tulvahtaa myös Mr Electric Junkmaillman -hahmon tuomisia!

Paikalla Paikalla
« Vastaus #136 : 25.Marraskuu 2012, 17:32 »

Mastodontti tarkoittaa "tissihammasta". Tirsk. No, syypää oli tietysti ranskalainen.

Ei siinä vielä kaikki. Aikanaan havaittiin, kun Amerikan mannerta tutkittiin, sieltä löytyvän syöksyhampaita ja niiden vierestä vallan erilaisia poskihampaita kuin tutuilla norsuilla oli totuttu näkemään. Mitä sellainen eläin oikein söi? Lisäksi ajatus siitä, että Jumalan luoma laji saattaisi ylipäätään kadota kokonaan oli siihen aikaan monille liian kerettiläinen. Näillä premisseillä oli helppo päätyä vertahyytävään päätelmään: jossain päin Amerikan mannerta paineli edelleen hurjia, lihaasyöviä karvanorsuja.

May it not be inferred, too, that as the largest and swiftest quadrupeds were appointed for his food, he necessarily was endowed with great strength and activity? That, as the immense volume of the creature would unfit him for coursing after his prey through thickets and woods, Nature had furnished him with the power of taking it by a mighty leap? – That this power of springing a great distance was requisite to the more effectual concealment of his bulky volume while lying in wait for his prey?

Selväsihän lajin status ja ruokavalio varsin pian, mutta visio on eläväinen. Orkesteri, musiikkia!

Piru Naiseksi

« Vastaus #137 : 03.Joulukuu 2012, 11:54 »

Kirjauduin Risingiin tunnuksineni ...nooh,  hieman vanhoine tunnuksisneni, jotka jäljensin tallenteeltani. En päässyt läpi. Turtkin tunnukset uudelleen ja eri tallennuspaikasta mutta punainen irvikissakirjaimisto jatkoi tylytystään. Olin jo vaihtamassa salasanaa taas kerran mutta ennen sitä kokeilin vielä yksin yhdistelmin: TOIMIII! Mutta miksi ohjelma kirjoittaa nyt kovin hitaasti - aivan kuin matkisi lumihiutaleita, joita leijuu ruudulla vasemman käteni puoleisesta yläkulmasta oikean käteni puoleiseen alanurkkaan.
Muutama vuosi sitten Netposti järjesti pistäytymiskoneita muutamaan toimitilaansa. Noilta kaappikellon näköisiltä keltaisiltä hötkyröiltä pääsi maailmanlaajuiseen verkkoon mutta kirjoittaminen oli tuskaisan verkkaista.
Mikä nyt hituuttaa tätä kirjaston konetta, jonka pitäisi lisäksi olla notkea-avoiselle ja -sormiselle nuorisolle varattu mutta  näin koulujen aikaan sitä saa käyttää aikuinenkin?
Emelie

« Vastaus #138 : 05.Joulukuu 2012, 07:57 »

Wikipedia on kyllä mielenkiintoinen paikka, sieltä oppii kaikkea enemmän tai vähemmän tärkeää. Tänään tuli vastaan se, että Aldous Huxley, C.S. Lewis ja J.F. Kennedy kuolivat kaikki samana päivänä, 22.11.1963. En ikinä koskaan muista Kennedyn kuolinpäivää, mutta jos se nyt vaikka sitten jäisi mieleen.

Hmm, opin myös (tosin en kylläkään varsinaisesti tänään, mutta tässä kahden edellisen viikon aikana), että ehkä kannattaisi alkaa suosia Linuxia Windowsin sijaan...

Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #139 : 05.Joulukuu 2012, 09:44 »

Suosittelen lukemaan Peter Kreeftin upean Between Heaven and Hell / Taivaan ja helvetin välillä -kirjan, joka on siis noiden kolmen herran dialogi-trialogi uskosta ja siitä, missä he ovat kuoleman jälkeen. Eräs parhaita kristinuskoa käsitteleviä kirjoja, joita olen lukenut, ja sen lisäksi myös kirjallisesti tosi päheä.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Siirry ylös