« Vastaus #400 : 12.Helmikuu 2012, 23:59 » |
Kuinka hassua. Melkein kaikki ehdottamistasi hahmoista olivat sellaisia, joita olin itse jo miettinyt, mutten vielä muiden kommentteja odotellessa viitsinyt lisätä (ehkäpä viikonlopun mentyä saadaan tähänkin keskusteluun hieman eloa). Klonkku (Hobitti) Totoro (Naapurini Totoro) Fauni (Pan's Labyrinth) Saapasjalkakissa Irvikissa (Liisa Ihmemaassa) Morso (Pikku Kakkonen: Aasi, Morso ja Mouru) Nukkumatti (Pikku Kakkonen) Rölli (Pikku Kakkonen) Shrek Kuolema (Kiekkomaailma-kirjat) Dobby (Harry Potter) Peikkokunigas Jareth (Labyrintti) Umppa-Lumpat (Jali ja suklaatehdas) Näkki Lisäsin melkein kaikki nimet suorilta käsin listaan, koska raja ei ole tullut vielä vastaan. Pikku Kakkosesta on jo kolme hahmoa... se oli syynä siihen, miksi ylipäätään epäröin Nukkumatin lisäämistä. Shrek on ihan okei, koska Saapasjalkakissa on kuitenkin alun alkajaan satuhahmo ja ihan ikioman tarinansa sankari. Kuolema tuli aika lailla puun takaa, mutta pidän ideasta.  Tumnusin jätin toistaiseksi pois, koska kaksi faunia on ehkä hieman liikaa, ja Narniasta löytyisi varmaan muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja (omana suosikkinani Riipitsiip, ja eikö itse Aslankin mahtuisi tämän kategorian sisään, hän kun ei ole muutenkaan vielä tainnut yhteenkään peliin mukaan päästä?). En lisännyt myöskään Nac Mac Feeglejä, koska en ole niistä koskaan kuullutkaan, ja ne tuntuvat listan muiden nimien joukossa tosiaan hieman tuntemattomammilta (toki jos muut ovat toista mieltä, niin muutokset ovat mahdollisia). Itselleni tulivat vielä mieleen vanhat kunnon Umppa-Lumpat, jotka lisäsin listaan.
"The dog is a peasant and the cat is a gentleman." - H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
« Vastaus #401 : 13.Helmikuu 2012, 20:32 » |
Tumnusin jätin toistaiseksi pois, koska kaksi faunia on ehkä hieman liikaa, ja Narniasta löytyisi varmaan muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja (omana suosikkinani Riipitsiip, ja eikö itse Aslankin mahtuisi tämän kategorian sisään, hän kun ei ole muutenkaan vielä tainnut yhteenkään peliin mukaan päästä?). Riipitsiipiä itse asiassa ajattelin. (Mutten muistanut, miten kirjoitetaan, joten senkin tähden jäi mainitsematta.) En mitenkään välttämättömänä kannata listalle, jollei joku toinenkin tahdo tai jos jotain muita vielä lisätään. Aslania en tullut edes ajatelleeksi... Kunnioitan varmaan sen verran suuresti tai jotain. En kyllä vastustakaan. En lisännyt myöskään Nac Mac Feeglejä, koska en ole niistä koskaan kuullutkaan, ja ne tuntuvat listan muiden nimien joukossa tosiaan hieman tuntemattomammilta .
Onnellinen ihminen. (Feeglet. ) Myös ne ovat siis Pratchettin tuotosta, joten lähinnä olisivat olleet vaihtoehtoisia Kuolemalle. Tuosta listasta saisi koostettua melkoisen "Lapsosten satuaarteet - rakkaimpia hyvänyöntarinoita" -teoksen.  Toivottavasti joku nyt vielä heittelee uusiakin nimiä.
« Vastaus #402 : 18.Helmikuu 2012, 11:00 » |
Ehkä satuotusihmiset olisivat nyt viikonloppuna liikekannalla ja kommentoimassa listaa? Jollei mitään uutta kuulu, niin ehkäpäs sitä sitten pistetään ensi viikolla ketju tällä listalla pystyyn ja sillä hyvä.
Jos osallistujamäärä on odotettavissa jäävän kovin pieneksi, niin lyhyempi lista voisi olla paikallaan... Toisaalta kukaan ei ole myöskään ilmoittanut, ettei missään nimessä osallistu satukierrokselle, joten eiköhän äänestäjiä voida olettaa ilmaantuvan. (Ja tästä tekstistä ehkä puolet oli suomea.)
« Vastaus #403 : 20.Helmikuu 2012, 20:54 » |
Huomenna. Jollei kukaan ennen sitä ilmaise tahtovansa, että listaa vielä jotenkin muokattaisiin.
« Vastaus #404 : 20.Helmikuu 2012, 21:05 » |
Minusta tuntuu jatkuvasti siltä, että jotain oikein innostavaa ja keskeistä tuosta listasta puuttuu, mutten ole osannut nimetä sitä. En siis varmuuden vuoksi ole sanonut mitään, olisin taas vain saanut nipotussyytteitä niskaan. (Spämmäyssyytteitä minulla on jo niskassa vinot pinot, joten tämänkin viestin voinen kirjoittaa.)
« Vastaus #405 : 20.Helmikuu 2012, 22:55 » |
Tiuku. Sinä. Et. Spämmää.Aattelin kyllä huvikseni protestoida, että koska on Saapasjalkakissa, voisi Liisan Ihmemaasta olla jokin muu hahmo kuin Irvikissa-kissa. Muttaku tykkään Irvikissasta.  Ja siksi toisekseen olisi tuntunut vähän epäreilulta, jos Logikärmes olisi yksikseen joutunut miun kanssa kinaamaan. Keskeisistä saduista ainakaan Nalle Puheista ei ole ketään, mutta ketä sieltä sitten ottaisi... Itse Puhin? (Vähemmän kuuluisia satunallejahan on toki olemassa vaikka kuinka ja paljon: Uppo-Nalle, Karhuherra Paddington, halinallet, Ti-Ti Nalle, Nalle Luppakorva, Pikku Karhu, Rasmus Nalle, Beorn... eiku.) Itselleni tosin ei tule ikävä, vaikkei tulisikaan tälle listalle. Ja kuinka pitkäksi lista on mielekästä tehdä, ennen kuin pitäisi valita väkeä myös pois päin... (Ei sillä, minusta keskustelut hahmolistojen kokoonpanoista ovat varsin rattoisia.)
Jaragil

« Vastaus #406 : 21.Helmikuu 2012, 06:33 » |
Hieman sama vika kuin Tiu'ulla. Jokin nakuttaa takaraivossa, että joku hirveän olennainen puuttuu, mutta en saa mietittyä, että mikä tuo otus oikein olisi.
Rupesin sitten miettimään, että mikä näitä hahmoja oikein edes yhdistää. Satuolento on kai se ensimmäinen sana, joka tulee mieleen, mutta se on liian lavea, eikä esimerkiksi Kuolema oikein sovi siihen kastiin. Kenties pelottava satuolento? Satuolento, joka on ulkoisesti pelottava, mutta jolla on positiivisiakin puolia. Viimeisin tuntuisi sopivan parhaiten, mutta tällöin listalta pitäisi poistaa Nukkumatti ja Saapasjalkakissa, jotka ovat muutoinkin hieman omituisen oloisia listalla, kun heitä vertaa muuhun kastiin. (Jarethista en tiedä, kun on Labyrintti vielä lukematta, vaikka hyllyssä onkin, mutta Peikkokuningas tittelinä viittaisi jonkinasteiseen pelottavuuteen.) Toisaalta Näkin ja Klonkun niin sanottu positiivisuus on sekin hieman kyseenalaista. Pelkkä pelottava satuolento?
Mörkö tietysti olisi temaattisesti samaa kastia, ja onhan meillä aiemminkin ollut yksi hahmo useammassa kuin yhdessä äänestyksessä.
But the raven, sitting lonely on the placid bust, spoke only That one word, as if his soul in that one word he did outpour. - Edgar Allan Poe: The Raven
« Vastaus #407 : 21.Helmikuu 2012, 09:38 » |
Jos pelottavuus olisi kriteerinä, niin voisiko listalla silti olla Totoro ja Dobby? (Jos vastaus on "ei", niin sitten pelottavuus on kehno kriteeri.  ) Nukkumattia kuitenkin ehkä pitäisin listalla olevista kaikkein neutraaleimpana eli vähiten mitään tuntemuksia herättävänä - eli jos joku karsitaan (eli jos esim. joku nyt saa mieleensä, kuka se puuttuva Mysteerihahmo on), niin häntä kannattaisin tippujaksi. Vaikka onkin varmaan tunnetuimpia noista... Ainakin omasta mielestään Jareth (Linkki) on takuulla ärjy kaveri - ryöstelee vauvoja ja sellaista. Oikeasti? No niin pelottava kuin David Bowie nyt voi olla. (Alkujaanhan kyseessä on leffa.) "Just fear me, love me, do as I say and I will be your slave."

« Vastaus #408 : 21.Helmikuu 2012, 11:42 » |
Niin, siis kuten sanoin, laadin ajatuksen tästä listasta siksi, että halusin muiden kisojen ulkopuolelle jääneille Klonkulle ja Totorolle oman kierroksen... ja Naapurini Totoroa ja Hobittia voi minun mielestäni melko huoletta molempia pitää satuina. Syy siihen, miksi listalle on löytänyt tiensä tuollaisia rajatapauksia, on yksinomaan se, että kukaan ei ole heittänyt mitään muita ehdotuksia, joten olen lisäillyt mitä olen saanut.  Jos minulta kysytään tämän listan alkuperäistä tarkoitusta, se olisi nimenomaan se, että siihen tulevat hahmot olisivat joko varsinaisesta sadusta tai sadunkaltaisesta teoksesta (tässä mielessä esimerkiksi Dobby täyttää ainakin omasta mielestäni kriteerit ihan hyvin, ja sitä paitsi pikku kotitonttukin on yksi niistä, joille ei oikein muuta tilaisuutta päästä mukaan peliin ole). Kuolema on noista ehkä suurin rajatapaus, joten sen voin mielelläni ottaa pois, kun joku vain ehdottaa jotakin tilalle.Nukkumatti on myös melko persoonaton, mutta toisaalta nimen perästä voi jättää tuon maininnan Pikku Kakkosesta pois, jolloin kukin voi itse miettiä, mikä kaikista Nukkumattien versioista tässä olisi kyseessä, olkoon se sitten vaikka muuan Dream (Pikku Kakkosesta on muutenkin jo turhan monta hahmoa). Saapasjalkakissa on mielestäni hyvä satuolento, sillä se on jokseenkin mieleenpainuva. Satuja on paljon, mutta yleensä päähenkilöt ovat ihmisiä. Saapikaskisu edustaa siis hyvin perinteisiä satuja.
« Vastaus #409 : 21.Helmikuu 2012, 22:51 » |
Oiskohan tilanne nyt suunnilleen tämmöinen: - On siis esitetty, että listalta puuttuu Joku/Jokin ja sinne sopisi myös muumien Mörkö. Aikaisemmin mainittu myös Narnioista Riipitsiip (tai Aslan). Ja vielä aikaisemmin Helinä-keiju, joka jätettiin pois jo toisella listalla olleena. - Listalta on esitetty mahdollisesti poistettavaksi Nukkumattia ja Saapasjalkakissaa. Nukkumatin poisto sai kannatusta, sillä varauksella että jokin muu hahmo tulisi sen tilalle. Samalla varauksella esitettiin Kuoleman poistoa. Saapasjalkakissan listalla pysyminen sai kannatusta. Nukkumattia ehdotettiin yleistettäväksi koskemaan kaikkia nukkumatteja. Pitää jälleen huomenna katsoa, olisko jokin listalta puuttuva hahmo saanut kannatusta.  Esim. mitä mieltä Möröstä?
haplotus

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #410 : 22.Helmikuu 2012, 13:29 » |
Möröstä en sano mitään, mutta Riipitsiip saa minulta kannatusta ja mieluiten juuri Nukkumatin kustannuksella. Vaikka se Nukkumatti nyt muutettaisiinkin yleisemmäksi kuin pelkän Pikku kakkosen hahmo, niin nimenomaan Pikku kakkonen siitä minulle mieleen tulisi ja sen ohjelman pohjalta on jo parempia otuksia joukossa. Lisäksi Narnia olisi mukava lisä noin muutoinkin.
Saapasjalkakissa saa mun puolesta pitää päänsä. Varsin muistettava hahmo.

« Vastaus #411 : 22.Helmikuu 2012, 14:07 » |
No niin, jotakin alkaa tapahtua!  Klonkku (Hobitti) Totoro (Naapurini Totoro) Fauni (Pan's Labyrinth) Saapasjalkakissa Irvikissa (Liisa Ihmemaassa) Morso (Pikku Kakkonen: Aasi, Morso ja Mouru) Riipitsiip (Narnian tarinat) Rölli (Pikku Kakkonen) Shrek Kuolema (Kiekkomaailma-kirjat) Dobby (Harry Potter) Peikkokunigas Jareth (Labyrintti) Umppa-Lumpat (Jali ja suklaatehdas) Näkki Elikkäs, Riipitsiipiä kannatettiin ja Nukkumattia vastustettiin, siispä unihiekanviskoja koki hahmonvaihdoksen. Aika mielenkiintoista muuten... meillä on mukana sekä miekkaa käyttelevä hiiri että kissa! Haistan eeppisten mittasuhteitten koitoksen odottavan tulevaisuudessa...
« Vastaus #412 : 22.Helmikuu 2012, 15:31 » |
Miun mielestä näyttää hyvältä.
Minua kiinnostaa enemmän nähdä nämä uudet hahmot kisailemassa kuin ottaa joku jo jollain aiemmalla listalla ollut jonkun näistä tilalle, joten siksi en Mörköä kannusta.
« Vastaus #413 : 23.Helmikuu 2012, 14:03 » |
Suunnilleen vuorokauteen ei uutta sanottavaa listasta, joten eiköhän tuolla sitten pärjäillä. Satuolentoketju: Linkki. Jos se listalta-puuttuva-heppu tulee jonkun mieleen, niin säädetään hänet sitten johonkin toiseen listaan  Mukana on jälleen myös tavallinen äänestys suosikkinsa julkistamista varten. Mikäli tahdotaan taas jossain vaiheessa tehdä suosikkien välistä ottelua tms. Ääntään ei kerran annettuaan pysty muuttamaan, joten kannattaa tarkoin punnita.
« Vastaus #414 : 02.Maaliskuu 2012, 22:44 » |
Satuolennot tuli rankattua, mitäs seuraavaksi? Kiinnostusta vampyyreihin?
punnort

« Vastaus #415 : 02.Maaliskuu 2012, 22:59 » |
Osallistun vampyyrileikkiin, jos suosikkivampyyrini Christian (Poppy Z. Brite: Lost Souls) pääsee mukaan.
« Vastaus #416 : 02.Maaliskuu 2012, 23:14 » |
Vampyyrit vois olla kivoja, mutta monestakohan eri paikasta niitä tähän saisi listattua - tai varmaan monestakin, mutta olen tutustunut niistä lähteistä vain pariin. Äkkiseltään tulee mieleen Twilight (eli varmaan Edward? - en usko, että se selviää tappotopicin toiselle sivulle asti, eli on oikeastaan aivan turha; Alicella ja Jasperilla voisi olla enemmän jakoa, elleivät kärsisi esiintymisyhteydestään), J.R. Wardin kirjat (lol), True Blood (hahaa, Bill ja Eric?), Vampyyripäiväkirjat (johon en ole tutustunut ollenkaan) ja Veren vangit (johon en myöskään ole tutustunut millään muotoa). Jostain Buffystakaan en tiedä mitään, joten en osaa sen vampyyreista sanoa. Ja Dracula, joo. :P Tunnettavuus siis ehken melko vaihtelevaa. Tuosta punnortin Christianistakaan en ole ikinä kuullut. Lisäksi mieleen tulee yksi vampyyri, josta pidän paljon, mutta sen esiintymisyhteys vasta tuntematon lieneekin. Pottereissa on yksi, mutta aivan mitättömässä roolissa. Ai mut hei, haluan ehdottomasti listalle kreivi Duckulan!
Jaragil

« Vastaus #417 : 02.Maaliskuu 2012, 23:28 » |
Vampyyrit kuulostavat oikein hyviltä tähän väliin. Tosin rajaamisesta voi tulla piskuinen ongelma, koska näitä verenimijöitä on niin valtavasti. Mutta mutta...
Dracula Alucard (Hellsing) Angel (Buffy the Vampire Slayer) Blade Lestat de Lioncourt (Anne Rice) Selene (Underworld) Eli (Let the Right One In/Ystävät hämärän jälkeen) Edward Cullen (Twilight) Duckula (Disney) Christian (Poppy Z. Brite: Lost Souls)
Täytyy kyllä myöntää, että en ole tästä jälkimmäisimmästä kuullutkaan, mutta ehkä hän saa kannatusta.
Saisiko noista True Bloodeista, Wardin kirjoista ja Vampyyripäiväkirjoista nimiehdotuksia, kun eivät kaikille automaattisesti sano jotain?
« Vastaus #418 : 02.Maaliskuu 2012, 23:43 » |
Ei Duckula tietääkseni liity Disneyyn mitenkään?
Noista Jaragilin lisäyksistä vain Eli on tuttu (miten saatoinkin unohtaa sen), joten ehkä nyt voin vaan todeta olevani tietämätön. Noh, ilmeisimmin listalle siis saadaan riittävästi (muille tuttua) porukkaa, vaikka ihan toista arvelin.
True Bloodissa ns. päävampyyri on ehken Bill Compton, mutta toisaalta sillä vaikuttaa tämänkin foorumin Harris-topicissa olevan hirveä vihaajajoukko, joten Eric Northman saattaisi pitää paremmin pintansa. Wardilta varmaan tutuin heti ensimmäisen kirjan perusteella itse kuningas Wrath.
« Vastaus #419 : 03.Maaliskuu 2012, 00:10 » |
Kyllä, herra Comptonilla on hirrrveitä vihollisia. Kannatan siitä joukkiosta juurikin Ericin ottamista, koska väittäisin hänen olevan kirjoissa lopulta keskeisempi hahmo kuin Bill. Ehdotetuista miulle ovat tuttuja Dracula, Alucard, Lestat ja Edward. Lisäksi tiedän Angelin, Bladen ja Elin ja sarjan perusteella Wrathin. Eli ainakin näitä listalaisia voin sanoa kannattavani. Oma ehdotukseni: David ( The Lost Boys -elokuva) Aito kasarivampyyri, näyttelijänä Kiefer Sutherland. Entä olisiko D (Vampire Hunter D) kuin tuttu? Itse olen lukenut vain mangasarjiksena, mutta monina muinakin medioina häntä levitetty. Puoliksi vampyyri. muoks. Meyerin Twilightista miulla ei tosin ole mielipidettä, että kuka niistä vampyyreistä listalle päätyy, Edward vai joku muu... Jotain muuta varmaan todennäköisemmin plussaisin, vaikka tokko sittenkään.
« Viimeksi muokattu: 03.Maaliskuu 2012, 00:22 kirjoittanut Hiistu »