Logikärmes

« Vastaus #420 : 03.Maaliskuu 2012, 01:02 » |
Meyerin Twilightista miulla ei tosin ole mielipidettä, että kuka niistä vampyyreistä listalle päätyy, Edward vai joku muu... Jotain muuta varmaan todennäköisemmin plussaisin, vaikka tokko sittenkään. Jätetään vain se Edward, kun hänet me vähemmän Twilightiin perehtyneetkin sentään tunnemme... Kelpaisiko listalle muuten Yrjö Armas von Drakkula alias Vampyyrivaari Mauri Kunnaksen Vampyyrivaarin tarinoista? Olisi ainakin erilainen hahmo listan muihin verrattuna. Lisäksi ehdottaisin kreivi Orlokia Nosferatusta. Miekkonen on periaatteessa pelkkä Dracula-kopio, mutta erikoisesta ulkomuodosta on tullut ajan saatossa sen verran ikoninen, että Orlokin puuttuminen listalta olisi jotenkin hassua... EDIT: Olen muuten äärimmäisen tyytyväinen, että Alucard on löytänyt tiensä listalle ilman, että minun tarvitsi itse ehdottaa häntä.
"The dog is a peasant and the cat is a gentleman." - H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
haplotus

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #421 : 03.Maaliskuu 2012, 01:34 » |
Meinasin Kunnaksen vampyyreja ehdottaa, mutta se ehdittiin jo tehdä. Hyvä että saa kannatusta.
Muista ehdotetuista Eric ja D ovat myös mainioita vaihtoehtoja.
« Vastaus #422 : 03.Maaliskuu 2012, 01:54 » |
Kirjahyllyäni selasin ja tulin siihen tulokseen, että Darren Shanilla ja Pikku Vampyyrilla saattaisi mahdollisesti olla tarpeeksi tunnettavuutta tälle listalle. Menee kyllä sen verran nuoremman polven lukemistoksi, etteivät varmaan kannatusta löydä.
Iivari
« Vastaus #423 : 03.Maaliskuu 2012, 03:27 » |
Molemmat mukaan. Ja minä vaadin sen norsuvampyyrin mukaan ottamista! Sen, joka viisiminuuttisissa lyhytpiirretyissään Ylellä aina on juuri haukkaamassa makoisan nuoren neidon kaulaa, mutta joko se on unta, tai jotain tapahtuu ja estää sen tai sitten nuori neito käännähtää ja onkin karmea vanha akka tai mitä vain! Kyllä te tiedätte sen, ettekö tiedäkin.
Olen niitä tapahtumia joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla. Pekka Kejonen
Moonlord

Asuinpaikka: Lapua
« Vastaus #424 : 03.Maaliskuu 2012, 10:27 » |
Dark Shadowsin Barnabas Collins pitää saada ehdottomasti mukaan. Esiintynyt siis 60-luvun tv-sarjassa, hienossa 1991 remakessa ja tulevassa elokuvassa (Johnny Depp nuorena Barnabaksena)
Moonlight sarjan symppis vampyyrietsivä Mick St. John on myös parempi kuin moni ehdotetuista. Ehkä vähän väritön tosin.
Sarjakuvista tuttu Vampirella... saattaisi voittaa tiukan kisan tissinmitalla.
Jos voi ottaa kaksi samasta sarjasta niin ehdottomasti mukaan Spike Buffystä.
Animesta on Vampire Hunter D:n ohella jäänyt mieleen Dance in the Vampire Bund sarjan lolivampyyri, Mina Tepes. Siinä hahmo joka ei ainakaan ole väritön.
Feylana

Asuinpaikka: Hämeenlinna & Helsinki
« Vastaus #425 : 03.Maaliskuu 2012, 16:07 » |
Hei c'moon - jos Buffysta vampyyreita otetaan, niin kai nyt sentää Spike (jolla sentään on luonnetta ja joka sentään oikeasti syökin ihmisiä) eikä joku nössö itkupillivinettäjä Angel!
Noin muuten tuo lista näyttää siltä, että tapettavia löytyy sopivasti ja pari plussattavaakin jos suosikkejani ei listitä heti ensimmäisinä pois. (:
Tosin, kannatan Tiukua erityisesti Pikku Vampyyrin kohdalla, ja Darren Shankin on aika cool, joten sieltäkin voisi - jos Darrenia ei kehtaa laskea, niin ainakin Crepley sitten.
senhän tietää kaikki nuo, nuo jotka kuusta valon juo ja aamun värit silmissään tuo maailmaan
« Vastaus #426 : 03.Maaliskuu 2012, 16:44 » |
Näitähän alkaa kertyä. Jouduttaneen siis äänestämään, eli toisin sanoen voisin varmaan tähän väliin ilmoittaa, että en tunne ketään Moonlordinkaan ehdotuksista - enkä kyllä Iivarin norsuvampyyriakaan, vaikka ihan kuulostaa siltä, että se kannattaisi tuntea.
Mitä tulee Feyn ehdotukseen Darren Shaniin liittyen, niin Crepsleykin kelpaisi kyllä, joo. Tosin jos joku kirjoja lukematon perustaa mielipiteensä siihen leffaan niin yak.
Ereinion

« Vastaus #427 : 03.Maaliskuu 2012, 17:15 » |
Ei varmaan mene läpi, mutta koska Martinin Fevre Dream on niin erinomainen kirja, ehdotan sen vampyyrisankari Joshua Yorkia. (Pahis Damon Juliankin olisi oiva vaihtoehto.)
Tyst är skogen och nejden all, livet där ute är fruset, blott från fjärran av forsens fall höres helt sakta bruset. Tomten lyssnar och, halvt i dröm, tycker sig höra tidens ström, undrar, varthän den skall fara, undrar, var källan må vara.
Tapsa

« Vastaus #428 : 03.Maaliskuu 2012, 17:45 » |
Pikku Vampyyri on ihana, ehdottomasti mukaan ^^
Hiistu
« Vastaus #429 : 03.Maaliskuu 2012, 20:29 » |
Oiskoha tämmönen joukko nyt tähän mennessä mainittu:
Dracula Alucard (Hellsing) Angel (Buffy the Vampire Slayer) - TAI Spike (Buffy the Vampire Slayer) Blade Lestat de Lioncourt (Anne Rice) Selene (Underworld) Eli (Let the Right One In/Ystävät hämärän jälkeen) Edward (Twilight) - TAI Alice (Twilight) - TAI Jasper (Twilight) Duckula Christian (Poppy Z. Brite: Lost Souls) Bill (True Blood / Charlaine Harris) - TAI Eric (True Blood / Charlaine Harris) Wrath (J. R. Ward) David (The Lost Boys -elokuva) D (Vampire Hunter D) Yrjö Armas ”Vampyyrivaari” von Drakkula (Mauri Kunnas) kreivi Orlok (Nosferatus) Darren Shan - TAI Crepsley (ovatko siis samaa sakkia?) Pikku Vampyyri muoks. Ernest "norsuvampyyri" le Vampire (Yle) Barnabas Collins (Dark Shadows) Mick St. John (Moonlight) Vampirella (sarjakuva) Mina Tepes (Dance in the Vampire Bund) Joshua York (Martinin Fevre Dream) - TAI Damon Julian (Martinin Fevre Dream) muoks. Damon Salvatore (Vampyyripäiväkirjat) Cassidy (Preacher) Mina Murray (Alan Moore)
Päivitin nimiä.
Seuraavaksi pitäisi (jonkun) jokin selko ottaa, ketkä heistä ovat saaneet kannatusta tai vastustusta ja kuinka paljon... (Ja kirjoittaa lisää kommentteja puolesta tai vastaan.)
esim. Onko maininta, ettei ole ikinä kuullutkaan jostain hahmosta, tulkittavissa vastustukseksi?
Pelkkää listalle ehdottamista ei varmaan lasketa, koska oletettavasti jokainen ehdotuksen tehnyt on ehdottamaansa henkilöä listalle myös kannattanut, joten ne ikään kuin kumoavat kaikki toisensa.
« Viimeksi muokattu: 06.Maaliskuu 2012, 13:57 kirjoittanut Hiistu »
Pane Onneni taskuusi ja pidä huolta, ettet kadota sitä. Pistä se siihen taskuun, missä ei ole reikää!
Jaragil

« Vastaus #430 : 03.Maaliskuu 2012, 21:21 » |
Omasta puolestani listan voisi panna poikki Duckulan jälkeen, joten vastustan kaikkea kyseisen Disney-ripoffin alle jäävää, paitsi Mauri Kunnaksen vampyyria ja Pikku vampyyria, jotka voisin vielä nostaa viivan yläpuolelle. Kannatan kaikkia Duckulan yläpuolella olevia, paitsi Spikea. (Twilight-hommaan en ota kantaa, koska minulle on aivan sama, kuka Twilight-vampyyri saa ensimmäisenä miinukseni, koska sinne se kuitenkin menee.)
Syynä enimmäkseen se, että Duckulan alle jäävät ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sellaisia vampyyreja, että heistä en ole joko kuullut tai vaikka olen kuullutkin, niin en ole ollut kovin vaikuttunut, koska heissä ei ole ollut oikein minkäänlaisia mieleenpainuvia ominaisuuksia epämääräisen outouden lisäksi. Kaikki omat suosikkini ovat jo Duckulan yläpuolella.
But the raven, sitting lonely on the placid bust, spoke only That one word, as if his soul in that one word he did outpour. - Edgar Allan Poe: The Raven
Moonlord

Asuinpaikka: Lapua
« Vastaus #431 : 03.Maaliskuu 2012, 21:43 » |
"Angel (Buffy the Vampire Slayer) - TAI Spike (Buffy the Vampire Slayer)"
Otetaan Angel Angel-sarjasta ja Spike Buffy sarjasta :) Spikeä ei ainakaan saa tiputtaa.
Twilightissa Alice oli ainoa itseäni kiinnostava vampyyri mutta toisaalta pitäähän listalla olla vihattujakin hemmoja eli antaa Edwardin olla, tietääpä ketä alkaa miinustelemaan :D
Norsuvampyyri on siis Ernest le Vampire. Youtubesta löytyy pätkää niille jotka eivät tunne ennestään (kuten minä).
Vampyyripäiväkirjoista voisi ottaa mukaan Damon Salvatoren (se pahempi/mielenkiintoisempi veljeksistä)
Omista ehdottamistani voi tuon Mick St. Johnin ainakin tiputtaa. Kukaan taida tuntea vaikka sarja on tullut suomen telkusta. Melko väritön hemmo loppujen lopuksi.
Mutta mitä pidempi lista sitä kovemmat skabat!
Mutta jos miinusta pitää väkisten repiä niin nuo lapsellisimmat pois. Eli Kunnaksen vampyyri, Ernest le Vampire, Duckula
« Vastaus #432 : 03.Maaliskuu 2012, 21:59 » |
Dracula Angel (Buffy the Vampire Slayer) - TAI Spike (Buffy the Vampire Slayer) Lestat de Lioncourt (Anne Rice) Eli (Let the Right One In/Ystävät hämärän jälkeen) Edward (Twilight) ? - TAI Alice (Twilight) ? - TAI Jasper (Twilight) ? Duckula Eric (True Blood / Charlaine Harris) Wrath (J. R. Ward) Yrjö Armas ”Vampyyrivaari” von Drakkula (Mauri Kunnas) Darren Shan ? - TAI Crepsley ? Pikku Vampyyri + Vampyyripäiväkirjoista joku
Okei, tuossa ovat nyt listattuina kaikki, jotka tunnen/tiedän. Kursiivilla ovat kaikki ne tiedetyt-mutta-eivät-tunnetut (+ Pikku Vampyyri, joka minusta ihan kivasti täydentää sakkia, mutta jos hänet halutaan pois niin en kauheasti vastusta). Nuo monivalinnat nyt ovat kysymysmerkeillä, koska minulle on niidenkin suhteen aika sama, kuka niistä pääsee listalle (jos kellään muulla ei ole Darren Shan/Crepsley-kysymykseen edes mielipidettä, niin turha ottaa kumpaakaan, koska tunnettavuutta ei ilmeisimmin ole).
No, noista muistakin "varmasti kannattamistani" voi oikeasti niistäkin jättää tuntemattomimpia tyyppejä pois, koska olen jo oppinut, että paha mieli siinä vain tulee kun yksinään puolustaa niitä kaikkia oppimattomia vandaaliäänestäjiä vastaan. :P Ihan vinkiksi teillekin, jotka harvainvallalla ajatte jotakuta listalle: onkos sitten niin kiva kun minä miinustelen sitä (ja ei, tämä ei nyt tarkoittanut että vastustaisin itselleni tuntemattomien pääsyä listalle, vaan sitä, että ehkä niistä oikeista nevöhöödeistä ei kannata järjestää pitkällistä köydenvetoa).
Feylana

Asuinpaikka: Hämeenlinna & Helsinki
« Vastaus #433 : 03.Maaliskuu 2012, 22:17 » |
Dracula Alucard (Hellsing) Spike (Buffy the Vampire Slayer) TAI Angel (Buffy the Vampire Slayer) Blade Lestat de Lioncourt (Anne Rice) Selene (Underworld) Eli (Let the Right One In/Ystävät hämärän jälkeen) Edward (Twilight) David (The Lost Boys -elokuva) D (Vampire Hunter D) Darren Shan - TAI Crepsley (ovat siis samaa sakkia :D) Pikku Vampyyri Olisi lista hahmoista, jotka olen kuullut ja joista äänestäminen olisi jollain tapaa mielekkään tuntuista. Buffysta ehdottomasti Spike mukaan, sillä Angel ei tosiaan ole vampyyria nähnytkään ja on muutenkin ihan tylsä (sen voi toki vaihtoehtoisesti ottaa mukaan omasta sarjastaan, mutta jos on valittava niin c'moon - Spike!) Jasperin toki kaikkein mieluiten Twilightista ottaisi, mutta Edward lienee tunnetuin, ja Darren Shan ei ole mitenkään välttämätön mutta sikäli kun harkinnassa on niin Crepsley on aina enemmän vampyyri ollut kuitenkin. :P ...mikä toi Duckula edes on? Surulliselta ja turhalta kuulostaa.
« Vastaus #434 : 03.Maaliskuu 2012, 22:23 » |
...mikä toi Duckula edes on? Surulliselta ja turhalta kuulostaa.
Lapsuuteni mieleenpainuvimpia kokemuksia. :P Vähintäänkin se mitään hätkähtämätön hovimestari ja ikuisesti optimistinen "täti", joka ei paljoa välittänyt ovien sijainnista. EDIT: Hei, minulla on kuin onkin jokin muistikuva tuosta Iivarin norsuvampyyrista! Hyvin hautautunut vain.
Iivari
« Vastaus #435 : 03.Maaliskuu 2012, 22:24 » |
Norsuvampyyrini nimi oli sit näköjään Ernest "Ranskalainen Vampyyri Ernest (Ernest le vampire) on hieman epätavallisempi vampyyri. Hänellä on poikkeuksellisen komeat kulmahampaat ja jotenkin tämä herra muistuttaa jopa norsua... Eräässä jaksossa Ernest nähdäänkin ihailemassa sukunsa muotokuvia ja verhon taakse piilotetusta taulusta paljastuu piiloteltu sukulainen. Hahmon on luonut François Bruel. "
Olen niitä tapahtumia joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla. Pekka Kejonen
Hiistu
« Vastaus #436 : 04.Maaliskuu 2012, 12:30 » |
Hahaa. Tarkistakaa, oletteko sitä mieltä, mitä väitän teidän olevan: | * | Fey. | Tiuku | moonl. | Jaragil | Tapsa | Iivari | haplotus | Logik. | Hiistu | Vanamo | | ? | | Dracula | 1 | 0 | 1 | 1 | | | | 1 | 1 | 1 | | ** | | Alucard | 1 | | 1 | 0 | | | | 1 | 1 | 1 | | ** | | (Buffy) | 1 | 0 | | | | | | | 1 | | | | | - Angel | | | 1 | 0 | 1 | | | | | 1 | | ** | | - Spike | 0 | | 1 | | 1 | | | | | | | ** | | Blade | 1 | | 1 | 0 | | | | 1 | 1 | | | ** | | Lestat | 1 | 1 | 1 | 0 | | | | | 1 | 1 | | ** | | Selene | 1 | | 1 | 0 | | | | 1 | | | | ** | | Eli | 1 | 1 | | 0 | | | | | 1 | | | ** | | - Edward | 1 | | 1 | 0 | | | | 1 | | 1 | | ** | | Duckula | | 0 | | 1 | | | | | | | | * | | Christian | | | | | | | | | | | | | | - Eric | | 0 | 1 | | | | 1 | | 1 | 1 | | ** | | Wrath | | 0 | 1 | | | | | | | | | * | | David | 1 | | | | | | | | 0 | | | * | | D | 1 | | 1 | | | | 1 | | 0 | | | ** | | Vaari | 1 | | | | | | 1 | 0 | 1 | 1 | | ** | | Orlok | | | 1 | | | | | 0 | | | | * | | Darren | 1 | 0 | | | | 1 | | | | | | ** | | - Crepsley | 0 | 1 | | | | | | | | | | | | Pikku V. | 1 | 0 | | | 1 | 1 | | | | | | ** | | Ernest | | | | | | 0 | | | | | | | | Barnabas | | | 1 | | | | | | | | | * | | Mick | | | | | | | | | | | | | | Vampirella | | | 1 | | | | | | | | | * | | Mina T. | | | 1 | | | | | | | | | * | | Joshua | | | | | | | | | | | | | | - Damon J. | | | | | | | | | | | | | | Damon S. | | 1? | 0 | | 1 | | | | 1 | | | ** | | Louhi | | | | | | | | | | | | | | Cassidy | | | | | | | | | | | | | muoks. Oma ehdotus näkyy nollana, oli sitä erikseen sanonut kannattavansa tai ei. Monessa tapauksessa ei tosin ollut selvää, kuka hahmon on alkujaan maininnut / tosissaan ehdottanut, joten nollurat hyvin tulkinnanvaraisissa paikoissa. Kannatusmaininnat ykkösinä. Oman sarakkeen on saanut, mikäli on ehdottamisen lisäksi ilmaissut myös kannattavansa jotakin toisen ehdottamaa. (Eli kaikilla hahmoilla on oletusarvoisesti "0", vaikkei sitä näykään.) Vastustuksia ei varmaan ole tarpeen huomioida, koska harva on niitä maininnut. (Paitsi Jaragil vastustaa kaikkea mitä ei kannata, mikä näin vähällä "äänestäjä"määrällä aika tehokkaasti torpedoisikin niitä kaikkia muita.  ) muoksmuoks.Yhdellä tähdellä merkatut saaneet ehdottajansa lisäksi yhden toisen henkilön kannatuksen, kahdella tähdellä merkatut useamman.
« Viimeksi muokattu: 05.Maaliskuu 2012, 20:26 kirjoittanut Hiistu »
Logikärmes

« Vastaus #437 : 04.Maaliskuu 2012, 14:19 » |
Hmm... itse ainakin kannatan listalle jo mainitsemieni / ehdottamieni lisäksi kreivi Draculaa (joka tosin sentään päätyy kai listalle joka tapauksessa?), Bladea (Blade) ja Seleneä (Varjojen valtakunta).
« Vastaus #438 : 04.Maaliskuu 2012, 14:22 » |
Eipä tuossa omalla kohdallani muuta häikkää kuin se, että Eliä kannustin myös railakkaasti, mitä ei ole tuohon merkitty. Vampyyripäiväkirjoista luulin että joku haluttaisiin, mutta ilmeisimmin se ei sitten olekaan niin keskeinen lähde kuin luulin, joten siinä tapauksessa se ja sama.
Tapsa

« Vastaus #439 : 04.Maaliskuu 2012, 14:51 » |
Jos haluutte jonkun Vampyyripäiväkirjoista niin sen tulee olla Damon Salvatore. Ihan hyvä jätkähän tuo.