kesä 20

Viimeisin keikka jonka näit?la_pirata33 vastaustaklo 12:26
Minkä levyn ostit viimeksi 3la_pirata195 vastaustaklo 12:20
LapsetNafisan41 vastaustaklo 11:50
Sivuja: 1 ... 31 32 [33] 34   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Satuta/paranna -ketjut  (Luettu 21218 kertaa)
haplotus

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #640 : 28.Toukokuu 2012, 20:02 »

Jokin aika sitten ehdotetut Death Noten L ja oman nimikkosarjansa Conan saavat puoltoääneni siitäkin huolimatta että ehdokaslista on jo nyt varsin mittava. Jos nyt jompikumpi pitäisi valita, saisi L ääneni. Kannatteli kuitenkin yksin suurta osaa Death Noten viehätyksestä.

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #641 : 10.Kesäkuu 2012, 12:57 »

Minusta olisi Etsivä-listankin kanssa ihan järkevä periaate, että lopulliselle listalle päätyisi pelkästään hahmoja, jotka ovat saaneet useamman henkilön kannatuksen. (Kuinka monta on "useampi henkilö" riippuu toki siitä, kuinka moni ilmaisee jotain kannattavansa ja kuinka montaa.) Rannalle varmasti jäisi jonkun mielestä merkittäviä hahmoja, mutta todennäköisesti myös kaikkein tuntemattomimmat, joita kuitenkin miinustettaisiin.

Kannatan:

Jane Marple
Horatio Caine (CSI: Miami)
Adrian Monk
Tarkastaja Clouseau (Vaaleanpunainen pantteri)
Columbo
Paula Drew (Neiti Etsivä)
Lisbeth Salander (Millennium-trilogia)
L (Death Note)

Itse tahdon lisäksi ehdottaa Gunvald Larssonia (ruotsalaisesta Beck-sarjasta), koska hän on "extrem polis som oftast tar lagen i egna händer.” Mutta ei kuiteskaan kyllin extrem päästäkseen millekään agenttilistalle.
« Viimeksi muokattu: 10.Kesäkuu 2012, 13:02 kirjoittanut Hiistu » tallennettu

Logikärmes

« Vastaus #642 : 10.Kesäkuu 2012, 13:14 »

Rupesin tässä miettimään, että pitäisikö paranormaaleille etsiville järjestää ihan oma kierroksensa? Mukaan voisi ottaa esimerkiksi Haamujengin, Hellboyn, John Constantinen, Harry Dresdenin The Dresden Files'ista, Mulderin ja Scullyn Salaisista kansioista ja Sam ja Dean Winchesterin Supernaturalista.

Samalla mukaan voitaisiin ottaa Death Noten L (joka ei ehkä ole paranormaaleihin tapauksiin erikoistunut, mutta kuitenkin tutkii sellaista sarjassa), ja tälle tavallisten etsivien listalle voitaisiin laittaa Conan Edogawa, joka on huomattavasti perinteisemmän mallin etsivä (ja mangamaailman selkeästi tunnetuin sellainen).

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #643 : 10.Kesäkuu 2012, 18:41 »

Mukaanko pääsisi siis, vaikka etsisi niitä paranormaaleja juttuja tarkoituksenaan hommautua niistä eroon, kuten Sam ja Dean aika usein? Jolloin siis kaikkinaiset örkkimörkinmetsästäjät kuuluisivat samaan sakkiin? Geralt Rivialainen vs. Haamujengi.. .

Mr.Kirja

Asuinpaikka: Etelä-Pohjanmaa
« Vastaus #644 : 10.Kesäkuu 2012, 19:58 »

Death Noten L:lle +1.

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #645 : 13.Kesäkuu 2012, 21:39 »

Koitin koota kaikki tähän mennessä mainitut hahmot ja niille mainitut kannatukset (ehdottaja + kannatustaan selkeästi ilmaisseet).

Mulderilla ja Batmanilla on lisäksi mainittu vastustavat kannanotot, koska on ollut epäselvää, ovatko kyseiset hahmot ylipäänsä sopivia tälle listalle.

Katsokaa, oletteko sitä mieltä kuin mitä väitän. Ja kertokaa lisää mielipiteitä.

Sherlock Holmes: (Ansa), Jaragil, Hiistu, Tiuku, Skie, Huoleton, Logikärmes
Kalle Blomkvist: (Ereinion)
Jupiter Jones: (Ereinion), Jaragil, Ansa, Tiuku
Lisbeth Salander: (Ereinion), Hiistu
/Mikael Blokvist: (Ereinion), Huoleton
Dr. Gideon Fell: (Ereinion)
/ Sir Henry Merrivale: (Ereinion)
Veli Cadfael: (Ereinion)
Chen Ciao: (Huoleton)
Hanne Wilhelmsen: (Huoleton)
Rei Shimura: (Huoleton)
Sean Dillon: (Huoleton)
Temperance "Bones" Brennan: (Huoleton)
/ Seeley Booth: (Huoleton)
« Viimeksi muokattu: 19.Kesäkuu 2012, 21:43 kirjoittanut Hiistu » tallennettu

Rasimus
Velhoruhtinas

« Vastaus #646 : 13.Kesäkuu 2012, 21:58 »

21 vähintään yhden kannatuspisteen saanutta, 9 vähintään kaksi kannatuspistettä saanutta. En laske ehdottajaa kannatuspisteeksi.

Login idea paranormaaleista etsivistä (tai muuten vain outojen juttujen kanssa tekemisissä olevista) omana kilpailunaan saa multa kannatusta, joten lisäisin EI-listalle ihan vain yhden kannatuspisteen leegiota karsiakseni Mulderin ja Dirk Gentlyn (eeh...). Gadgetkin kuuluisi karsintalistalle ihan vain ihmeukkona, mutta sillä ei näytä olevan tällä hetkellä saumoja päästä mukaan.

Badassingly: You son of the questionable heritage.
Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #647 : 13.Kesäkuu 2012, 22:39 »

Kuka on tuo L, jota minun sanotaan kannattaneen?

Tunnistan nimeltä Sherlockin, Poirot'n, Marplen, Gadgetin, Paula/Nancy Drewin, Jupiter Jonesin ja Knattertonin. Lisäksi tunnistan vähintään jotakuinkin komisario Palmun, Harjunpään, Pullan, Monkin, Batmanin, Horation ja Kalle Blomkvistin, mutta minulle on aivan sama, ovatko ne listalla. Luultavasti ulkonäöltä tunnistaisin myös muutaman muun, muttei noin huimaa listaa jaksa googlettaa vielä tässä vaiheessa. Joka tapauksessa ensin mainitsemiani tyyppejä kannatan.
Skie

« Vastaus #648 : 13.Kesäkuu 2012, 22:46 »

Sotketaanpas sitten oma lusikka soppaan kanssa ja annetaan mielipide, eli kannatan: Holmes, Poirot (mikset Marplekin mutta yksi minusta riittää Christieltä), Caine (tai aurinkolasit, ihan miten vaan), Monk, Knakkerton, Conan ja sitten ihan yleisesti olen sitä mieltä että joku ruotsalainen mukaan myös. Columbo ja Closeaukin on ihan mukavan klassisia hahmoja.

Add oil la!
Huoleton

« Vastaus #649 : 14.Kesäkuu 2012, 10:05 »

Sherlock Holmes: (Ansa), Jaragil, Hiistu, Huoleton
Jane Marple: (Ansa), Jaragil, Hiistu, Huoleton
Gil Grissom: (Jaragil), Ansa, Huoleton
Batman: (Jaragil) EI: Rasimus, haplotus, Huoleton
Jessica Fletcher: (Rasimus), Huoleton
Mikael Blokvist: (Ereinion), Huoleton

Kannatan edellisiä. Kannatan erillistä listaa epäluonnollisille, jonne mielestäni pitäisi Batman ja Mulder siirtää. Batmaniä en kyllä ihan etsiväksi tituleeraisi.
Listalle lisäisin vielä omia lemppareitani:
Chen Ciao (Kirjailija Qiu Xiaolong)
Hanne Wilhelmsen (Kirjailija Anne Holt)
Rei Shimura (Kirjailija Sujata Massey)
Sean Dillon (Kirjailija Jack Higgins)
Logikärmes

« Vastaus #650 : 14.Kesäkuu 2012, 12:20 »

Batmaniä en kyllä ihan etsiväksi tituleeraisi.

Lainaus käyttäjältä: Rasimus
Emmä kyllä Batmaniakaan ottaisi listalle.

Yksi hahmon lisänimistä on "The World's Greatest Detective" ja yksi hänen merkittävimpiä piirteitään on se, että hän on äärimmäisen hyvä löytämään rikollisia ja ymmärtämään heidän psyykettään.

Lisäksi pitää muistaa, että Batman aloitti taipaleensa sarjakuvan maailmassa nimenomaan Detective Comicsin leivissä. Sarjakuvaa en ole pahemmin lukenut, mutta animaatiosta muistan jakson, jossa Battis tutki ihan rikospaikkaakin: otti valokuvia, poimi todisteita muovipussiin ja analysoi niitä tietokoneellaan lepakkoluolassa ja kaikkea. Kyllä Batman minusta ihan selvästi etsivän tittelin ansaitsee, vaikka onkin myös supersankari.

Minulta saavat paranormaalien (tai muuten vain tavanomaisuudesta poikkeavien) listalle kannatusta: Haamujengi, John Constantine, Hellboy, Harry Dresden (Dresden Files), Mulder ja Scully (Salaiset kansiot), Sam ja Dean Winchester (Supernatural), L (Death Note) ja Batman.

Perinteisten etsivien listalle taas: C. Auguste Dupin, Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Jane Marple, Sam Spade, Columbo, Phillip Marlowe, tarkastaja Clouseau, Adrian Monk, Gil Grissom (CSI), komisario Palmu ja Conan Edogawa (Salapoliisi Conan).

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
Huoleton

« Vastaus #651 : 14.Kesäkuu 2012, 12:38 »

Ok, Batman pääskööt listalle mun puolesta. Kyllähän hän jahtaa aina pahista ja tekee tutkimustyötä tyypin kiinnisaamiseksi.

Paranormaaleihin etsiviin voisi lisätä telkun puolelta:
-Kapteeni Jack Harkness (Torchwood)
-Audrey Parker (Haven)
-Nick Burkhardt (Grimm)
-Emma Swan (Once Upon a Time) -kaupungin sheriffi, voidaanko hänet laskea etsiviin? Hänhän on sarjassa itse satuhahmo, joten eikö se silloin mene paranormaaliin?

Perusetsiviin:
-Bones+Booth (Bones)
haplotus

Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #652 : 14.Kesäkuu 2012, 13:06 »

Minut on tulkittu oikein. Kiitos Hiistulle nähdystä vaivasta pelin eteen.

Uusiin ehdotuksiin en enää ota kantaa. Olennaisimmat hahmot on jo mainittu ja niistäkin pitäisi karsia.

Batman ei edelleenkään kuulu minusta listalle, historiastaan huolimatta. Mutta jätän tämän nyt tähän viittaritarin osalta sen kunniaksi että luin vastikään muutaman varsin hyvän tarinan Lepakkomiehestä.

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #653 : 14.Kesäkuu 2012, 17:20 »

Päivitin listaa.

Kuka on tuo L, jota minun sanotaan kannattaneen?

Sekoitin sinut itseeni? Ku on niin samanlaiset nikit, tiedäthän..  Näyttää kieltä Tosin otin nyt omankin ääneni pois L:ltä, jos kerran olisi menossa paranormaalien tms. listalle.

Lainaus käyttäjältä:  Skie

Melkeinpä sitten kannattaa valita listalta joku ruotsalainen kannatettavaksi. Columbolle ja Coseaulle en vielä tuon perusteella lisännyt kannatustasi, mutta sano, jos sittenkin kannatat.

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #654 : 18.Kesäkuu 2012, 18:13 »

Muoks.

Tai no, ehkä voisin vielä kysyä, että haluaako ihmiset listalle 10 vai 16 nimeä? Kovasti tuolla kymmeniköllä olisi tehnyt mieli jo aloittaa, mutta sanokaa nyt vielä joku jotain.  Iskee silmää Henk.koht. siis kymmenen nimen listaa kannattaisin, koska siinä ainakin voisi olettaa hahmojen olevan suht tunnettuja.

Vähintään 3 kannatusääntä (+ehdotus) saaneet:

Jupiter Jones
Nikke Knatterton
Conan Edogawa
Komisario Palmu
( + L , mutta hän "paranormaalille" listalle Mulderin ym. seuraksi?)
« Viimeksi muokattu: 18.Kesäkuu 2012, 18:27 kirjoittanut Hiistu » tallennettu

Tiuku

Asuinpaikka: Kuunsillan kartano, T**ku
« Vastaus #655 : 18.Kesäkuu 2012, 18:38 »

Minulle tuo kymmenen hengen lista käy hyvin, koska siitä sentään tunnen liki kaikki.
Maailmanherra
Neurovelho
****

« Vastaus #656 : 18.Kesäkuu 2012, 20:59 »

Columbo puuttuu siitä tosin. (Ja Matlock)

En ole rasisti, olen espoo- ja audirealisti.

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #657 : 19.Kesäkuu 2012, 21:46 »

^ Siltä varuin, että tuo suunnilleen tarkoittaa, että kannatat Columboa listalle, niin siellä listalla hän nyt on.

Eli lyhyemmän kaavan mukaan Etsivät: Linkki.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #658 : 22.Kesäkuu 2012, 10:36 »

Ehdotan, että jossain välissä pelataan "vampyyrin metsästäjät" -teemalla peli. Haluan nimitätin päästä listimään Abraham Lincolnin.

Until one day, the boundary gives way.
Rasimus
Velhoruhtinas

« Vastaus #659 : 22.Kesäkuu 2012, 11:06 »

Mulla olisikin pitkä lista listittäviä. Sääli, että Van Helsing kuuluu samaan listaan ihan vain Hugh Jackmanin surkean leffan takia.

Mutta olisko paranormaalien ja epätyypillisten etsivien skaba ensin, vai pidetäänkö normaalien etsivien kilpailujen jälkeen vähän vaihtelua?

Epätyypilliset etsivät:
Haamujengi
John Constantine (Hellblazer)
Hellboy
Harry Dresden (Dresden Files)
Mulder ja Scully (X-Files - Salaiset kansiot)
Sam ja Dean Winchester (Supernatural)
L (Death Note)
Batman
Kapteeni Jack Harkness (Torchwood)
Audrey Parker (Haven)
Nick Burkhardt (Grimm)
Emma Swan (Once Upon a Time)

Siinähän olisi melkein valmis lista.

Omia lisäyksiä listaan voisi olla vähän tuntemattomammasta päästä:
Dirk Gently (Holistinen etsivätoimisto)
H. P. Lovecraft (Cast a deadly spell -leffa, jota fanitan ihan kybällä, ja vähemmän onnistunut Witch hunt)
Harry Angel (Mickey Rourke leffassa Angel Heart - Noiduttu sydän)
Sam Vimes (Terry Pratchetin Discworld, vartioston komentaja)

Badassingly: You son of the questionable heritage.
Sivuja: 1 ... 31 32 [33] 34   Siirry ylös