sunnuntai

• Echramath
  • Kalakukko
  • Jossu89

Sivuja: [1] 2   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Finncon 2012 Tampereella  (Luettu 2454 kertaa)

Asuinpaikka: Tampere.
« : 21.Tammikuu 2012, 12:39 »

Tulossa olevan Finnconin kotisivut on päivitetty!

Finncon siis järjestetään Tampereella 20.-22.7.2012. Tänä vuonna kunniavieraina ovat Lois M. Bujold, Liz Williams ja Irma Hirsjärvi. Teemana on ytimekkäästi maailmanloppu.

Majoituksen varaamista jo nyt kannattaa harkita, koska samanaikaiset asuntomessut varmasti ruuhkauttavat hotelleja.

Kotisivut haluttiin julki mahdollisimman pian, joten esim. pieniä yhteensopimisongelmia joidenkin selainten kanssa voi vielä olla. Voin tarvittaessa viestittää bugeista eteenpäin.

Finnconin uutisia voi seurata kotisivuilla tai vaikka facebookissa. Myös tällä foorumilla tiedotetaan.

Asuinpaikka: Tampere.
« Vastaus #1 : 25.Huhtikuu 2012, 11:14 »

Vänkäri-ilmoittautuminen on auki!
linkki

Iso tapahtuma vaatii työvoimaa. Vänkärit ovat tapahtumissa eri tehtävissä toimivia apulaisia. Finnconin vänkärietuja ovat ainakin jatkuvasti käytössä oleva taukotila, henkilöstöruokailu ja t-paita.  Lisäksi pääset tutustumaan tapahtumaan sisältäpäin.

Lisätietoja: http://2012.finncon.org/fi/about/tyovoimalle/
Fantasyfan
Arkkivelhotar

« Vastaus #2 : 25.Huhtikuu 2012, 14:03 »

Hieno homma, että homma etenee :) mutta täytyy myöntää, että on vähän  harmi, että kaavake ei toimi ilman erillistä rekisteröintiä kolmannen osapuolen sivustolle. (Ainakin minulla tuo lykkää ilmoittautumista. Ei nyt jaksaisi alkaa säätämään tunnusten luomisen kanssa... pitänee katsoa uudestaan lähempänä kesää tai kun on aikaansaavalla päällä)
marilyn

« Vastaus #3 : 25.Huhtikuu 2012, 20:45 »

Hei!

Pahoittelemme sitä, että Finnconin ilmoittautuminen tosiaan vaati rekisteröitymisen jyrään, joka on siis Traconin hallinnoima työvoimajärjestelmä. Tuo jyrä-järjestelmä helpottaa kuitenkin huomattavasti meidän työvoimavastaavien työtä ja kirjautuminen järjestelmään takaa sen ettei kenenkään sähköposti- tai muut tiedot vuoda muille.

Tuon järjestelmän kautta saamme helposti käyttöömme kaikki meille tarvittavat tiedot ja sitä kautta pystymme lähettämään myös työvoimalle sähköposteja (niin koko työvoimalle kuin valikoiduille esim. vain järjestyksenvalvojille tai infovänkäreille tms.).

Jyrässä kaikki tiedot nyt vain ovat yhdessä paikassa ja se helpottaa meitä mielettömästi. Ja tamperelaiset conit tekevät paljon yhteistyötä ja Traconilla nyt sattuu olemaan todella hyviä systeemeitä jotka ovat meillä käytössä.

Pahoittelen kirjautumisen vaivaa, mutta toivon, että jossain vaiheessa järjestelmän hyvät puolet näkyvät myös työvoimalle kun työvoima saadaan pidettyä ajantasalla helposti kohdistetuilla ja kaikki tavoittavilla viesteillä.

Jos kuitenkin kirjautuminen on aivan ylitsepääsemättömän hankalaa niin saa meidät kiinni myös sähköpostilla: tyovoima (at) 2012.finncon.org

Terveisin,
Marilyn (toinen Finnconin työvoimavastaavista)

Asuinpaikka: Tampere.
« Vastaus #4 : 22.Toukokuu 2012, 12:06 »

Like-kustantamo on juuri julkaissut ensimmäinen suomennoksen Liz Williamsin romaaneista. Kunniavierasromaanin ehtii nyt lukea suomeksi sopivasti ennen Finnconia.

L.M. Bujoldin palkittu scifi-romaani Kunnian sirpaleita on julkaistu suomeksi vuonna 2009.

Jos haluaa valmistautua lukemalla jotakin pääteemaan liittyvää, esim. Risingilla pitkään olleesta ketjusta Post-apokalyptiset kirjat kannattaa etsiä.

Asuinpaikka: Tampere.
« Vastaus #5 : 03.Kesäkuu 2012, 12:11 »

Ohjelmapoimintoja!

Ohjelma ei ole vielä valmis, mutta ennakkotietoja on saatavilla.

Kunniavieraiden lisäksi tapahtumassa tapaa monia kotimaisia tuttuja kirjailijoita: Tiina Raevaara, Sari Peltoniemi, Miina Supinen, Saara Henrikson, Pekka Manninen, Anne Leinonen...

Yksi sivuteema on suomalainen spekulatiivinen fiktio. Useita kotimaisia esikoiskirjailijoita esitellään, esim. Emmi Itäranta, J.S. Meresmaa, Jan Salminen. Tatu Ahponen esitelmöi kansallismielisestä suomalaisesta scifistä 1920-30-luvuilla.

Pääteemaa maailmanloppua käsitellään tietenkin monista näkökulmista, niin zombiapokalypsistä kuin aiheesta Muumit ja maailmanloppu. Tiedeohjelmassa uhka avaruudesta eli asteroidit, lähialueen supernovat ja pienet mustat aukot ovat tähtitieteilijä Mikko Suomisen aiheena, Risto Isomäki taas käsittelee Maapallon omia uhkia kuten tsunamit, klatraatit, tulivuoret ym., ja uskontotieteilijä Sofia Sjö kertoo erilaisista maailmanlopun uskonlahkoista. Pekka Rautajoki vuorostaan pohtii onko ihmiskunnalla mahdollisuuksia uuteen alkuun Maapallon ulkopuolella, eli eksoplaneettoja ja tähtienvälistä matkustusta.

Finnconissa jaetaan useita kirjallisuuspalkintoja: ainakin Science Fiction and Fantasy Translation Awards, Nova, Atorox ja Tähtifantasia.

Perjantaina saa ensi-iltansa kansainvälinen fanielokuva Star Wrek 2pi.
marilyn

« Vastaus #6 : 04.Kesäkuu 2012, 21:27 »

Hei kaikki!

Vielä tarvitaan lisää työvoimaa. Tulkaa mukaan :)

Ilmoittautuminenhan onnistui Jyrän kautta osoitteessa http://tyovoima.tracon.fi/event/Finncon%202012

Myös lapsiparkki kaipaa paria vapaaehtoista, jos tämä pesti kiinnostaa kirjoita se ilmoittautumisen vapaaseen kenttään.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tyovoima (at) 2012.finncon.org

Paikalla Paikalla
« Vastaus #7 : 27.Kesäkuu 2012, 09:50 »

Finnconin ohjelmakartta on julkaistu ja löytyy osoitteesta http://2012.finncon.org/ohjelmakartta/.

Risingin "sponsoroimaa" ohjelmaa lauantaina!

klo 12-13 Risingshadow esittää: Fantastinen kirjasto
Miten kirjastoon hankitaan aineisto? Miten se päätyy hyllyyn ja kuka päättää mihin siellä? Ja mitä kannattaa lukea maailmanlopun jälkeen? Ammattilaiset vastaavat sinua askarruttaviin kysymyksiin! Iivari Koutonen, Matti Karjalainen ja Markku Kesti.

klo 13-14 Risingshadow esittää: Fandom internetissä, internet fandomissa
Fantasiaa harrastetaan verkossa aivan eri tavalla kuin perinteisissä seuroissa, mutta silti nettiin kasvaa vahvoja yhteisöjä ja vuosien ystävyyssuhteita. Suomalainen verkkoyhteisö Risingshadow.net on kerännyt eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä yhteen jo vuodesta 1996 - nykyään se on yksi suurimmista ja aktiivisimmista netin fandomyhteisöistä. Ella Peltonen ja Iivari Koutonen pohtivat, miten tässä näin kävi ja minne seuraavaksi ollaan menossa.

klo 15-16 Risingshadow esittää: Nälkäpeli, vampyyrit ja ne muut ilmiöt
Lukevatko nuoret aikuiset pelkkää tusinahömppää, vai löytyyko joukosta myös kaunokirjallisempia helmiä? Risingshadow.netin raati pistää viime aikoina menestynyttä kirjallisuutta poikki ja pinoon. Entä mikä on seuraava suuri ilmiö genrekirjallisuudessa? Ella Peltonen (pj), Emilia Viljanen, Anssi Vartiainen ja Ritva Mäkinen.

Viimeksi mainittuun paneeliin mahtuu vielä pari innokasta mukaan! Minuun voi ottaa yhteyttä vaikka privalla, jos kiinnostaa. :)

Ja tietysti on miitti lauantaiaamuna klo 11-12.
« Viimeksi muokattu: 15.Heinäkuu 2012, 15:56 kirjoittanut Dyn » tallennettu

Ara

Asuinpaikka: Hämeenlinna
« Vastaus #8 : 27.Kesäkuu 2012, 12:33 »

Voisiko joku selittää näitä Finncon:neita ja muita ihan matti meikäläiselle, jolla ei ole mitään käsitystä asiasta? Kenelle ne on esim. suunnattu ja jne.?

Kirjat ja musiikki ovat samanlaisia. Kun kerran on jäänyt koukkuun, ei pysty enää elämään ilman niitä.
Dragan
Kriitikko

« Vastaus #9 : 27.Kesäkuu 2012, 13:05 »

Finnconit ovat suunnattu kelle tahansa spefistä pitävälle. Ne sisältävät luentoja, kirjailijavieraita ja miittailua samanhenkisten parissa.

(Mikäli Finnconin yhteydessä järjestetään animecon, niin keskivertokävijän ikä tuntuu putoavan kymmenellä vuodella, mutta tällä kertaa sitä "iloa" ei ole luvassa)

edit. ja unohtui se, miksi olin aiheeseen oikeasti kirjoittamassa:
Paheinen, kaikki kiva tuntuu olevan aina päällekäin. Näillä näkymin liityn paikalle la. Tarkoituksena tarkistaa kunniavieraat ainakin.

Sunnuntailla olisi "Reading: Tom Crosshill and Martha Hubbard", joista ensin mainittu oli myös viime Finnconissa lukemassa mahtavan novellin melkeinpä tyhjälle huoneelle. Jos se mahtuu joidenkin aikatauluun, niin melkeinpä suosittelisin kokeilemaan.

« Viimeksi muokattu: 27.Kesäkuu 2012, 13:52 kirjoittanut Dragan » tallennettu
Ara

Asuinpaikka: Hämeenlinna
« Vastaus #10 : 27.Kesäkuu 2012, 13:09 »

Selvä juttu, kiitos

lisäys: Että pitikin kysyä. Rahat muutenkin opiskelijana vähissä, ja nyt vielä pitikin kiinnostua valtavasti tälläsestä tapahtumasta, varsinkin kun kirjahimo kasvaa jokaisen luetun sivun myötä. No jaa... Kaipa sitä jostain rahat repii, niin kuin aina kirjoja ostettaessa  Hymyilee leveästi
« Viimeksi muokattu: 27.Kesäkuu 2012, 15:31 kirjoittanut Taika » tallennettu

Paikalla Paikalla
« Vastaus #11 : 27.Kesäkuu 2012, 13:10 »

Nyt on pelkkä Finncon (ja on varmaan tulevaisuudessakin). Ne ovat vähän kuin isot messut, eli kuten Dragan sanoikin, on luentoja ja kaikenlaisia esityksiä scifistä, fantasiasta, kirjoista, elokuvista, peleistä... Ei pidä unohtaa kustantamojen myyntipöytiä! Ja kun scifikirppiksen vielä lisää päälle, conista harvoin poistuu ilman kassillista edullisia kirjoja. :D

Paikalle yleensä raahataan muutama iso kiho ulkomainen kirjailija, samoin kotimaisia nimiä näkee paikalla runsain mitoin. Iltabileet on ja muutenkin mahdollisuus sosialisoitua. Risingin miittikin on tosiaan lauantaiaamuna. Finncon on siitä kiva tapahtuma, ettei sisäänpääsy maksa pennin pyörylää, ja yleensä tekemistä ja näkemistä on enemmän kuin mitä ehtii.

Iivari

Paikalla Paikalla
Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #12 : 27.Kesäkuu 2012, 13:17 »

Eli tiivistettynä, Taika: Finncon on suunnattu muun muassa juuri sinulle, ja sinne kannattaa tulla jos vain suinkin pääsee :)

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen

Paikalla Paikalla
« Vastaus #13 : 27.Kesäkuu 2012, 13:33 »

Mun coni menee tänä vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen conzine-nakissa, innolla odotan mitä siitä tulee. :) Joten varokaa, metsästän hauskoja lauseita ja hassuja kuvia! Olen parissa ohjelmassakin, joten tylsää tuskin tulee - mutta yritän päästä seuraamaan ohjelmaakin, varsinkin kunniavieraat ovat ihan kiinnostavia. Tosin mun Finncon-trendi kautta vuosien on ollut tutustua kunniavieraiden tuotantoon vasta, kun rouvat ja herrat ovat jo poistuneet maasta... -.-

Kisu
Finncon 2012

« Vastaus #14 : 07.Heinäkuu 2012, 11:00 »

Kunniavieraiden lisäksi Finnconiin on tänä(kin) vuonna tulossa monia muita kirjailijoita!

Anne Leinonen, Eija Lappalainen, Anneli Kanto, Magdaleena Hai, Salla Simukka, J.S.Meresmaa, Markku Soikkeli, Miina Supinen, Tiina Raevaara, Johanna Sinisalo, Jenny Kangasvuo, Emmi Itäranta, Jan Salminen, Risto Isomäki, Saara Henriksson, Vesa Sisättö, Anni Nupponen, Tero Niemi, Martha Hubbard, Tom Crosshill
Iivari

Paikalla Paikalla
Asuinpaikka: Vantaan Jokiniemi (ja muu elämänalue)
« Vastaus #15 : 08.Heinäkuu 2012, 01:05 »

Salla Simukka ja Tero Niemi Finnconissa! Mainiota!

Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.
Pekka Kejonen
Kisu
Finncon 2012

« Vastaus #16 : 15.Heinäkuu 2012, 14:03 »

Finnconissa on myös BookCrossing-pöytä! Kirjat kiertoon!

(Jaa mikä? http://www.bookcrossing.com/)

Asuinpaikka: Tampere.
« Vastaus #17 : 17.Heinäkuu 2012, 01:01 »

Finnconissa on scifi-kirppis! Kirjojen lisäksi sieltä voi bongata leffoja. (Viime vuonna ostin Solariksen!) Taidekujalta löydät käsitöitä ja piirustuksia.
kirppis taidekuja

Finnconissa on lapsiparkki! 1-7-vuotiaat lapset voi jättää luennon ajaksi leikkimään kokeneiden hoitajien kanssa.
linkki

Finnconista saa opintopisteitä! Tampereen yliopiston opiskelijat voivat palauttaa opintopäiväkirjan tiettyihin aineisiin.
linkki

Aikuisille iltabileet takaavat aidon Finncon-kokemuksen.
linkki

Tuleeko mieleen muita tapahtumavinkkejä?
« Viimeksi muokattu: 17.Heinäkuu 2012, 01:16 kirjoittanut Aemilia » tallennettu
jPekka
suomentaja, kirjailija

Asuinpaikka: Töyrynummi, Pohjois-Helsinki
« Vastaus #18 : 18.Heinäkuu 2012, 12:05 »

Minäkin ajattelin olla läsnä. 8-)
Echramath

Paikalla Paikalla
« Vastaus #19 : 18.Heinäkuu 2012, 21:09 »

Sunnuntaina 13:00-15:00 näytetään suomalainen Strugatski-filmatisointi Vyöhyke. Jossa yhtä rooleista esittää Arttu Wiskari. I'm not making this shit up.

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
Sivuja: [1] 2   Siirry ylös