punnort

« : 02.Helmikuu 2012, 19:56 » |
Tietääkö joku, milloin John Carter of Mars tulee Suomessa elokuvateattereihin? Trailerin http://www.youtube.com/watch?v=nlvYKl1fjBI perusteella ainakin vihreät marsilaiset ovat huomattavasti vähemmän lihaksikkaita kuin kuvitelmissani.
« Vastaus #1 : 03.Helmikuu 2012, 11:35 » |
Tämän mukaan ensi-ilta on Suomessa sama kuin USAssa: 9. maaliskuuta. Uusi mainosvideo elokuvasta.
« Vastaus #3 : 19.Helmikuu 2012, 00:29 » |
Elokuvan ennakoidaan floppaavan. Sen lopullinen mainosjuliste paljastettiin äsken. Tässä artikkelissa mm. kerrotaan syy siihen, miksi filmin nimi lyhennettiin: The film’s title, for one, was changed from John Carter of Mars to John Carter to avoid too much of a science fiction/genre association to general audiences, but the truncated title now leaves those unfamiliar with the Burroughs book scratching their heads wondering what John Carter is about. Mahdollisista jatko-osista: But while nobody’s talking yet in definitive terms about sequels, Stanton’s already prepared to continue; he’s already outlined a full trilogy, filtering the entire John Carter saga down from eleven books, and last week delivered a 25-page outline for the first sequel.

« Vastaus #4 : 20.Helmikuu 2012, 10:32 » |
Odotamme siis kivoja lentoalusten pienoismalleja alennuskoreihin... "Thank Gods of Mars for the sucky John Carter movie!"
Athicus
Kriitikko
« Vastaus #5 : 06.Maaliskuu 2012, 12:44 » |
Aika tuubaa taitaa tämäkin olla, ainakin mitä elitistin keskustelupalstaa on uskominen: http://www.elitisti.net/forum/topic/9170-john-carter/Koko elokuvan karismaattisin ja paras hahmo on Carterin lemmikkinä pyörivä koiramonsteriolento, joka yrittää olla yhdistelmä miyazakimaista söpöilyä ja Jar Jar Binks -mäistä neuroottisuutta.
Don't waste your money. *+
« Vastaus #6 : 06.Maaliskuu 2012, 12:55 » |
Minä olen nähnyt useita erittäin myönteisiä arvosteluja elokuvasta. Esimerkiksi kirjailija Michael Moorcock tykkäsi kovasti. I've waited 67 years for this movie. It was worth the wait.

« Vastaus #7 : 07.Maaliskuu 2012, 13:32 » |
Kirjoitushetkellä tomaattimittarissa "raikkausaste" on 65% eli sen perusteella voisi arvella "viimekädessä varsin turhaksi perusefektimyllytykseksi". http://www.rottentomatoes.com/m/john_carter/
« Vastaus #8 : 09.Maaliskuu 2012, 13:57 » |
Hesari ja Ilta-Sanomat lyttäsivät John Carterin, mutta MTV3:n kriitikolta tippui neljä tähteä. Minä aioin mennä heti katsomaan elokuvan, mutta se avaa Joensuussa kolmossalissa.  Paikallisessa teatterissa on neljä salia, joista ykkönen on suurin, nelonen pienin. Täytyy jättää katsominen Helsingin-matkalle, sillä en todellakaan halua kokea filmiä pikkusalissa, kun lipun hintakin on todella korkea.
« Viimeksi muokattu: 09.Maaliskuu 2012, 14:05 kirjoittanut Jussi »

« Vastaus #9 : 09.Maaliskuu 2012, 14:09 » |
Myös RT:illa mittari on laskenut alle 50%:n. Usko siihen, että kyseessä on kuraa, vahvistuu. Ikävää sinänsä, muttei täysin ennalta-arvaamatonta.

« Vastaus #11 : 09.Maaliskuu 2012, 15:10 » |
Lause joka valitettavasti nykyään pätee kaikkiin suuren budjetin efektielokuviin. Seuraava pettymys onkin sitten Avengers I find your lack of faith disturbing.
punnort

« Vastaus #12 : 09.Maaliskuu 2012, 23:53 » |
Nyt se on nähty, ja kuten kunnon fanipojan kuuluukin, olin koko elokuvan ajan tuohtunut siitä, että elokuva ei noudatellut romaania uskollisesti. Ensinnäkin elokuvaan oli ollut pakko tunkea teknologiaa, jolla JC:n siirtyminen Marsiin ja takaisin tapahtui. Miksei voitu noudatella romaania, jossa siirtyminen vain tapahtuu mystillis-maagisesti.
Lisäksi JC:n persoonaa oli pitänyt muuttaa niin, että hän oli vastahakoinen soturi. Kuuluisaa taisteluhymyä ei siis nähty JC:n huulilla. Tätä pidin ehkä pahimpana pyhäinhäväistyksenä. Liian vähän nähtiin myös kunnollisia miekkailukohtauksia huomioonottaen sen, että päähenkilö on kahden maailman paras miekkailija.
Lisäksi elokuvaan oli pitänyt ympätä täysin romaaniin kuulumaton sivujuonne, jonka mukaan therneillä oli hallussaan überteknologiaa, jonka avulla he ohjailivat Zogandan ja Heliumin välistä sotaa, ja jonka avulla he myös vaikuttivat Maassa. Olisi siinä romaanissa ollut ihan tarpeeksi matskua niin ettei omia olisi tarvinnut keksiä.
Ja asia, josta tahtoisin huomauttaa joka ainoan vanhan seikkailuromaanin filmatisoinnissa: Kyseessä on vanhan kunnon PATRIARKAALISEN ajan viihdekertomus. Tämä tarkoittaa sitä, että naiset ovat passiivisessa pelastettavan palkinnon roolissa. Mikseivät vanhojen romaanien filmatisoinnit voi kunnioittaa tätä vanhaa arvomaailmaa ja jättää ne aktiiviset naiset uudempiin tarinoihin? Tässäkin filmatisoinnissa Dejah Thoriksesta oli pitänyt tehdä tiedenainen, ja parissa taistelukohtauksessa hän ei suostunut JC:n suojeltavaksi. Ärsyttävää. TODELLA ärsyttävää.
Juonen muuttamisen olisin hyväksynyt, mutta tässä nähdäkseni monessa kohti muutokset eivät kunnioittaneet alkuperäisen teoksen henkeä, mikä on minusta suurempi synti.

« Vastaus #13 : 12.Maaliskuu 2012, 11:21 » |
Jaha. Amerikannörtit tuntuvat kuitenkin keskimäärin olevan aika anteeksiantavia tämän leffan suhteen, päätellen siitä mitä olen tässä tämän päivän aikana netistä ehtinyt lueskella. Tylsempi tieto on, ettei Di$ney ole lisensoinut JC-lelusarjaa. Ei siis Marsilaisten lentolaivoja alennuskorissa... http://www.wired.com/geekdad/2012/03/10-things-john-carter-rewind/

« Vastaus #14 : 13.Maaliskuu 2012, 09:10 » |
Stantonko itse munasi 250 miljoonaa maksaneen leffansa mainostuksen? Ilmeisesti. Oliko virhe fataali? Ehkä, mutta varmastikin vähemmän ilmeisesti. Olikohan kuitenkin itse leffassakin jotain pientä ropleemia..? http://www.vulture.com/2012/03/john-carter-doomed-by-first-trailer.html
« Viimeksi muokattu: 13.Maaliskuu 2012, 09:19 kirjoittanut tnjrp »
« Vastaus #16 : 13.Maaliskuu 2012, 11:53 » |
Narri
« Vastaus #17 : 13.Maaliskuu 2012, 12:20 » |
Asiantunteva arvostelu muuten, mutta: "Ei tullut John Carterista uutta Flash Gordonia (1980) - tai edes Masters of the Universea (1987) - valitettavasti." Hmm. Ja mikä on kansallissota? Ei kai sellaista sanaa ole olemassakaan?

« Vastaus #18 : 13.Maaliskuu 2012, 12:23 » |
Netissä ja blogeissa on alkanut sana kiertää, että kyseessä onkin hyvä leffa Nörttien nuhinat verkossa eivät välttämättä vakuuta Johnny Q. Publicia siitä, että JC kannattaa katsoa... Mutta toki totta on, että jotkut elokuvat eivät ole yltäneet ensi-iltaviikonloppuna merkittävää tulokseen vaan vasta myöhemmin, tunnetuimpia genreleffaesimerkkejä lienee alkuperäinen Star Wars. Toisaalta nykyään leffoilla ei ole aikaa rakentaa fanipohjaa teatterikierroksella, vaan se syntyy, jos on syntyäkseen, sitten myöhemmin DVD/BluRay-kaupassa. Tästä taas esimerkkinä ensimmäinen Hellboy (joka tosin ei maksanut ihan $250 miljoonaa).
Narri
« Vastaus #19 : 13.Maaliskuu 2012, 13:06 » |
Ja kohta tosiaan tulee Nälkäpeli, josta tulee mega-super-suksee, koska se on sitä jo nyt ennen ensi-iltaa. Hype on hirvee! John Carter oli floppi jo ennen kuin kukaan oli sitä edes nähnyt, koska media sen niin päätti.
(Kuulostan aivan etelän metiaa haukkuvalta persulta!)