04.Heinäkuu 2015, 04:38 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: [1] 2   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: The Winds of Winterin odotusketju (George R.R. Martin)  (Luettu 7891 kertaa)
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« : 10.Helmikuu 2012, 01:20 »

Tämä aihe on tarkoitettu G.R.R. Martinin A Song of Ice and Fire -sarjan kuudennen osan odottamiseen. Jos et ole lukenut viidettä kirjaa, viime kesänä ilmestynyttä A Dance with Dragonsia, ei ketjua kannata vilkuilla. Käytän tässä aloitusviestissä varmuuden vuoksi spoiler-tagia.

Martin kirjoittaa parhaillaan The Winds of Winteriä, mutta ei halua antaa minkäänlaista arviota sen valmistumisesta. Keskiviikkona ilmestyneestä SFX Magazinen uusimmasta numerosta löytyy haastattelu, jossa kirjailijalta kysyttiin asiasta:

Lainaus
Martin says he’s knuckling under with THE WINDS OF WINTER. As for a deadline he shakes his head and only offers, "I've given up making any predictions after my experience with A DANCE WITH DRAGONS as they just bite me on the ass. I'll just write as fast as I can, make it as good as I can, a page and a word at a time, and eventually it will be done."

He does admit to feeling a twing more pressure now with the TV series gaining on him. "I hope they make Book 3 into two seasons. I think Books 4 and 5 will have to be two seasons each as well, so that gives me four years to finish," he laughs. "But really that’s something I have to disregard. Part of the struggle with A DANCE WITH DRAGONS, or even A FEAST FOR CROWS before it, is when I become too conscious of the book being late or a deadline approaching it just slows me down further, if it doesn't stop me all together, so suddenly I'm worried about the big picture. It's soul-destroying and you have to forget the external world, or at least that I have to. You have to put yourself in Westeros and say, 'Here I am on a battlefield, and I’m Tyrion now. How would he say that?' And eventually the whole story will be done that way."

Useita Martinin valmiiksi saamia lukuja, jotka oli tarkoitettu Danceen, siirrettiin seuraavaan osaan. Kirjan alkupuolella nähdään
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Kirjailijan kotisivuilla voi lukea näytteen TWoW:stä, ja ensi kesänä ilmestyvä ADwD:n amerikkalainen pokkarilaitos sisältää uuden teaser-luvun. Winds of Winterin pitäisi olla sarjan toiseksi viimeinen osa.
tallennettu
Colp
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 13
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Tampere
« Vastaus #1 : 10.Helmikuu 2012, 17:51 »

ADwD:n jälkeen ei uusi kirja saa minussa juuri odotusta aikaan. Petyin kirjassa siihen, että Martinin tapahtumavauhti oli niiin verkkainen. Tyrionin matka pisteestä A pisteeseen B vei koko kirjan ajan, ja reissun jälkeen pääsi leikkimään possujen kanssa.
Teksti tuntui paikoitellen jopa vähän väkisinkirjoitetulta, oli turhaa junnaamista ja vähän ihmeellisiä ratkaisuja tarinan kannalta (mielestäni). Ehkä hänen tyylinsä on muuttunut tuohon tai sitten ei tiedä mitä tehdä tarinalla.

Martinin kirjoissa itseäni ärsyttää myös kun jumaluutta/jumalia ja magiaa ei juuri selitetä. Juu, kaikkea ei tarvi eikä pidäkään selittää, mutta liian paljon mysteereitä mielestäni. Se taas rupeaa valitettavasti näyttämään minun silmissäni siltä, ettei Martin itsekään tiedä. Tämä taas vie uskottavuutta.

TV-sarjassa odotan ongelmia käsikirjoittajilla viimeistään Feastin tapahtumissa, jos sarja sinne asti elää. Odotan mielenkiinnolla miten TV-sarjan toinen kausi on toteutettu. "I think Books 4 and 5 will have to be two seasons each as well" <- Jos näin, niin ennustaisin TV-sarjan tuhon tuohon.

Tai sitten olen kokonaan väärässä. Pahoittelen jos meni yltiökriittiseksi. Kitisen nyt, mutta tulen kuitenkin lukemaan TWoW:n sitten vuosien päästä kun ilmestyy :)
tallennettu
Mab
Noviisi
*

Poissa Poissa
Viestejä: 72
« Vastaus #2 : 10.Helmikuu 2012, 19:56 »

Myös mulle ADWD:n lukemiskokemus oli sellainen, etten mitenkään tulenpalavasti odota seuraavaa osaa. Tottakai luen sen sitten hamassa tulevaisuudessa, mutta nyt on sellaiset fiilikset, että ASOIAF:in loiston päivät ovat takanapäin. Tietty voi olla niinkin, että ADWD vain oli erityisen vaikea kirjoittaa (sarjan keskivaiheen kirja, suunnitelmien muutos viiden vuoden hypyn suhteen tms.) ja TWOW nostaa riman takaisin entiselle tasolle. Enemmän kuitenkin tuntuu siltä, että tarina on alkanut levitä käsiin, eikä Martin osaa tai halua karsia mitään pois.* Mä en kuitenkaan ole vielä virallisesti menettänyt uskoani siihen, että Martin saisi ASOIAF:in kunnialla läpi, mutta jos TWOW:in kohdalla ei tapahdu muutosta parempaan, niin sitten täytyy varmaan huokaista syvään.

*Tuli nyt yhtäkkiä mieleen elokuva, jonka viimeeksi katsoin muutama vuosi sitten. Koska tää alkaa olla jo liikaa offia, laitan sen spoilereiden alle piiloon (vaikkei se nyt oikeastaan paranna tilannetta yhtään :D).

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #3 : 11.Helmikuu 2012, 01:15 »

mutta nyt on sellaiset fiilikset, että ASOIAF:in loiston päivät ovat takanapäin. Tietty voi olla niinkin, että ADWD vain oli erityisen vaikea kirjoittaa (sarjan keskivaiheen kirja, suunnitelmien muutos viiden vuoden hypyn suhteen tms.) ja TWOW nostaa riman takaisin entiselle tasolle. Enemmän kuitenkin tuntuu siltä, että tarina on alkanut levitä käsiin, eikä Martin osaa tai halua karsia mitään pois.* Mä en kuitenkaan ole vielä virallisesti menettänyt uskoani siihen, että Martin saisi ASOIAF:in kunnialla läpi, mutta jos TWOW:in kohdalla ei tapahdu muutosta parempaan, niin sitten täytyy varmaan huokaista syvään.

Kirjoitustyyliin tuskin tulee muutosta, sillä Martin on monta kertaa blogissaan maininnut sen, että ADwD keräsi hänen uransa selvästi parhaat arvostelut ja on myös myynyt hämmästyttävän hyvin (yhä NYT:n bestseller-listan top 20:ssä). Kirjailja ei siis itse koe sarjan olevan minkäänlaisen korjauksen tarpeessa, vaikka onkin joskus valitellut tehneensä tarinasta ehkä liian monimutkaisen. Vertailukohtana Robert Jordan myönsi Crossroads of Twilightin saaman murskakritiikin jälkeen epäonnistuneensa kirjan rakenteen kanssa.

Minulla TWoW-odotukset ovat korkealla, vaikken uskokaan romaanin ilmestyvän pitkään aikaan. Dance oli kevyesti paras lukemani kirja viime vuonna, ja sen juonilinjat jäivät todella jännittäviin kohtiin. Martin on mielestäni kehittynyt paremmaksi kirjailijaksi, sarjan kahdessa viimeisimmässä osassa proosa oli aiempaa parempaa. Pidin myös paljon siitä, että kirjailija panosti Feastissa ja Dancessa aiempaa enemmän "maailman rakentamiseen".

Olen vahvasti eri mieltä siitä, että Martin ei osaa tai halua karsia mitään pois. Kun on lukenut miehen blogimerkintöjä ja haastatteluja sekä kustannustoimittajan kommentteja, saa kuvan, että tähän asiaan on paneuduttu vakavasti. Martin esimerkiksi sanoi pudottaneensa parhaan koskaan kirjoittamansa Tyrion-luvun pois, koska se hidasti juonta eikä sopinut muuhun tarinaan. Kirjailija tekee vahvasti yhteistyötä editorinsa kanssa ja suotuu tämän ehdotuksiin. Terry Goodkind edustaa toista näkökantaa, hän kieltäytyi käyttämästä kustannustoimittajaa suosionsa kasvettua ja ylpeilee asialla. No kai kirjat vielä oikoluetaan, mutta Faith of the Fallenin jälkeen TG ei ole suostunut tekstinsä muuttamiseen.

Ylipäätään Dancessa näkyi se, että Martin antoi tilaa "kolmelle suurelle" (Tyrion, Jon & Dany) ja jätti monet vähemmän tärkeät hahmot pieneen rooliin (vain yksi Melisandre-luku, kaksi Connington-lukua, kaksi Victarion-lukua jne.). Taustalla voi olla fanien lepyttely AFfC:n jäljiltä. Minua on ihmetyttänyt kovasti puhe "filleristä" ADwD:n kohdalla, en huomannut kirjassa yhtään turhaa tai ylimääräistä sivua, jonka olisi voinut karsia pois. Martin hioi lukuja monta vuotta tehdäkseen niistä mahdollisimman täydellisiä. No ihmiset lukevat kirjoja eri tavalla. Ei niin, ettenkö tietäisi, mitä termi tarkoittaa. Olenhan sentään käynyt läpi Jordanin Wheel of Timen kaikki ilmestyneet osat... Mainitsemani Crossroads of Twilight tunnetaan siitä, että käytännössä koko kirja on pelkkää filleriä.

Mutta joo, tämä aihe on väärä paikka Dancen käsittelyyn. Viestini olisi sopinut paremmin ADwD-spoileriketjuun.
tallennettu
Jasca
Noviisi
*

Poissa Poissa
Viestejä: 104
Sukupuoli: mies
« Vastaus #4 : 11.Helmikuu 2012, 11:05 »

Olen samaa mieltä Jussin kanssa. Dance oli aika pitkälle juuri sellainen kuin odotinkin, joten pettymykset ja valitukset "fillerikirjasta" eivät ole minun mielipiteitäni. Kyllähän se tiedettiin jo alunperin, että tämä on se Feastin "2-osa".

Mitä tulee Winds of Winteriin, niin erityisesti erään cliffhangerin ratkaisua odotan kyllä melkein jännäpökäleet housuissa...

Lisäksi kiinnostaa, millainen se Tulen ja jään laulun talvi nyt sitten on, ja miten vuosia kestävään talveen liittyvät logistiset ongelmat ratkaistaan Westerosisa. Talvivaarassa löytyy ilmeisesti lasipuutarhoja ravinnontuottoa varten, mutta mitä muita selviytymiskeinoja käytetään?
tallennettu
Mab
Noviisi
*

Poissa Poissa
Viestejä: 72
« Vastaus #5 : 11.Helmikuu 2012, 12:48 »

[...]
Mutta joo, tämä aihe on väärä paikka Dancen käsittelyyn. Viestini olisi sopinut paremmin ADwD-spoileriketjuun.

Mennään siis sinne :)
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #6 : 06.Maaliskuu 2012, 00:02 »

Uusi tiedonmurunen TWoW:stä:

Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Martin kirjoitti äsken blogissaan:
Lainaus
In between all this, I have, hmmmmm, lemme see, one two three four FIVE projects that I am currently working on, four of which were due months ago... but it's the fifth that has all my attention now, that I absolutely must finish and deliver before the trip to the UK.

Hän ei taida kuitenkaan puhua Winds of Winteristä...
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #7 : 14.Maaliskuu 2012, 14:27 »

Lainattu suomalaiselta Tulen ja jään laulu -fanisivustolta:

Lainaus
TV Canada AM:n tv-haastattelussa Martin kertoo hieman myös The Winds of Winterin tilanteesta. Hänellä on noin 200 sivua enemmän tai vähemmän valmista tekstiä, mikä on vain pieni osa, kun kirjasta tulee mahdollisesti 1500 käsikirjoitussivun pituinen. GRRM arvioi, että hänellä menee kirjan kirjoittamiseen 2-3 vuotta. Sarjan päättäminen A Dream of Springiin ja hahmojen hyvästeleminen tulee olemaan hänelle vaikeaa, sillä hän on viettänyt niiden kanssa niin kauan aikaa, mutta samalla sarjan valmiiksi saaminen on hänelle tulevaisuudessa myös helpotus. Martin uskoo palaavansa luomaansa maailmaan kuitenkin vielä sarjan jälkeenkin, mikä todennäköisesti tarkoittaa Dunk & Egg -tarinoita.

Kiitokset Freyjalle tämän tiivistelmän tekemisestä. En ole itse vielä katsonut tv-haastattelua.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #8 : 16.Maaliskuu 2012, 23:23 »

Tämän pitkän haastattelun lopussa (viimeiset yhdeksän minuuttia) Martin lukee ääneen näytteen Windsin ensimmäisestä Victarion-luvusta. Kyseessä ei siis ole kokonainen luku.


Edit: Näytteen voi lukea tekstimuodossa täällä. Kyseessä on fanin tekemä epävirallinen muunnos.
« Viimeksi muokattu: 22.Maaliskuu 2012, 16:27 kirjoittanut Jussi » tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #9 : 28.Maaliskuu 2012, 23:11 »

Kiinnostava uusi haastattelu, jossa Martin puhuu myös sarjan seuraavasta osasta. Lainauksia:

Lainaus
And what lies really north in my books—we haven't explored that yet, but we will in the last two books.

Lainaus
Well, I've posted a preview on my website, so you can read one chapter there, and there will be another chapter in the paperback of A Dance with Dragons when that comes out in the summer. So, you'll get two free chapters. After that, it's going to be awhile.

Obviously, I'm going to continue the story. There were a lot of cliffhangers at the end of A Dance with Dragons. Those will be resolved very early. I'm going to open with the two big battles that I was building up to, the battle in the ice and the battle at Meereen—the battle of Slaver's Bay. And then take it from there.

Lainaus
Well, I don't want to give too much away, but you're definitely going to see more of the Others in The Winds of Winter.

Lainaus
The last book was 1,500 pages in manuscript. I think each of the next two will be at least as long, so that's 3,000 more pages that I still have to write, and that's a considerable amount of writing.
tallennettu
Tapsa
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 1019
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Helsinki
« Vastaus #10 : 29.Maaliskuu 2012, 12:50 »

Oli tosiaan hyvä ja varsin kuvaava haastattelu. Noi Uuden-Seelannin terassit alkoivat kiinnostaa. Ja toi ennakoiva kommentti Westerosin kaukaisesta pohjoisesta... Veikkaanpa, että Westerosin maailmaa päästään tutkimaan vielä aika filosofisilta ja astronomisilta näkökulmilta, tuo pohjoisnapa ehkä liittyy vuodenaikojen pituuteenkin?
tallennettu

Tapsa
Teknovelho
***


Poissa Poissa
Viestejä: 1019
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Helsinki
« Vastaus #11 : 25.Huhtikuu 2012, 14:39 »

Syyhyttää kyllä lukea
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)
tallennettu

Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #12 : 12.Toukokuu 2012, 21:57 »

Martinin antoi kattavan päivityksen eri projekteistaan. Windsistä hän sanoo:

Lainaus
WINDS OF WINTER. Yes, I'm working on that too. At the moment, I am writing about the Dothraki. More than that, I sayeth not, you know I don't like to talk about this stuff.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #13 : 02.Kesäkuu 2012, 02:27 »

Martin kävi lounaalla toimittajan kanssa. Lainaus artikkelista:

Lainaus
He says book six, The Winds of Winter, is “well under way” but still a couple of years from completion.
tallennettu
Sarmatian Morfeus
Kokelas
*

Poissa Poissa
Viestejä: 32
« Vastaus #14 : 06.Kesäkuu 2012, 21:58 »

Huh huh. Toivottavasti ASOF valmistuu ennen vuotta 2020. Eikös ensimmäinen osa tullut englanniksi jo 1996? Herraisä...sarjan valmistumiseen mennee siis yli 20 vuotta ensimmäisen osan julkaisemisesta. J&#228;rkyttynyt Kokonainen fanisukupolvi on ehtinyt sinä aikana vanheta nuoruudesta keski-ikään tai keski-iästä...pahimmassa tapauksessa hautaan.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #15 : 21.Heinäkuu 2012, 23:49 »

Martin sanoi Espanjan-vierailullaan, että TWoW ilmestyy aikaisintaan vuonna 2014. Kirjaa on valmiina noin 200 sivua ja toiset 200 osittain valmiina. Asiasta kerrottiin Westeros-foorumilla.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #16 : 10.Elokuu 2012, 00:08 »

Edelliseen viestiin liittyen täällä näkee tarkemmin, mitä Martin vastasi Espanjassa kysymykseen The Winds of Winteristä. Lainaus:

Lainaus
As soon as I am done with the long tour I hope to go back home, lock myself up, and write like hell. At any rate, let it be clear that the sixth book won’t hit the shelves for a long time. It won’t be out in 2012 or 2013, either. I trust it can be published in 2014. Now, I take all these estimations with a grain of salt, because I’m bad at calculating deadlines and dates. Besides, what worries me is that people value the saga for its literary quality, and not how smoothly each book has been published. What I can assure you of is that I’m doing the best I can within my abilities, I’m working full tilt and I think that’s how I must deal with this book.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #17 : 04.Syyskuu 2012, 19:39 »

Freyja linkitti tämän raportin toisessa ketjussa, mutta siitä löytyy myös Windsiin liittyviä tiedonmuruja.

Lainaus
Arya will be in The Winds of Winter. GRRM has enough material about Arya's adventures in Braavos that he could write an entire novel about it. The audience cheered the idea, so GRRM jokingly proposed setting aside TWOW to work on it instead.
Lainaus
Littlefinger will not have a POV.
Lainaus
GRRM does not intend to add any more POVs. In fact, the number of POVs is about to decline. "Take your bets," GRRM warned.
tallennettu
Emelie
Velho
**


Poissa Poissa
Viestejä: 171
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Helsinki
« Vastaus #18 : 05.Syyskuu 2012, 08:23 »

Lainaus
GRRM does not intend to add any more POVs. In fact, the number of POVs is about to decline. "Take your bets," GRRM warned.

Tämä on kyllä mainio uutinen, odotinkin jo Dancessa henkilöhahmojen harvennusta. Toivon siis todella, että Martinin sanat viittaavat siihen, että hahmoja todella kuolee (siis kuolee ihan oikeasti, eikä vaan menetä POVia, ja ilmesty sitten jostain nurkan takaa takaisin tarinaan).

Paljon kuulee (ja lukee) siitä, että "petyn pahasti, jos X kuolee, jätän lukemisen siihen" ym tyylisiä juttuja, mutta minua suosikkihahmojen kuoleminen ei enää juurikaan hetkauta. Totta kai hahmoihin kiintyy, mutta enemmin luen tunteita herättäviä kirjoja, missä saa pelätä suosikkihahmonsa heittävän henkensä. Martinin kirjojen lukeminen on nautinto, ja hänen luomansa maailma ja juonikaaret tarjoavat paljon tilaa omille pohdinnoille ja teorioille.
tallennettu
Jussi
Velhoruhtinas
*****


Poissa Poissa
Viestejä: 5080
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Joensuu
« Vastaus #19 : 29.Syyskuu 2012, 02:21 »

Martinilta kysyttiin Emmy-juhlallisuuksissa kirjoittamisen etenemisestä. Vastauksessa ei ole varsinaisesti mitään uutta.

Lainaus
Turning the subject in a happier direction, Martin said he's in the thick of writing the next book in the series.

"I'm writing up a storm. I have so many projects," he said. "I'm writing 'Winds of Winter,' the next book, and I'm writing a history book called 'The World of Ice and Fire,' which is all the history and legends of Westeros and all the past kings. It's a coffee-table book that will be illustrated, but with a lot of text too. Like anything I write, I'm getting carried away with it and making it much bigger, more detailed than I probably should."

And will we be hearing from all the key players in this book, or will it be told in two books, à la "A Feast for Crows" and "A Dance With Dragons"?

"All the characters [are in the book]," he promised. "I'm going to start pulling the threads back together in this one, I hope."

Martin osallistuu seuraavan kerran kirjallisuustapahtumaan tai coniin vasta ensi maaliskuussa, joten hänellä pitäisi olla nyt aikaa kirjoittaa.
tallennettu
Sivuja: [1] 2   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional