27.Elokuu 2014, 19:55 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tämä on vanha keskustelualue, jonka käyttö lopetettiin 27.9.2013.
Kaikki vanhat viestit säilytettiin arkistossa, kun uusi keskustelualue otettiin käyttöön.

Uudelle keskustelualueelle pääset osoitteella:
http://www.risingshadow.fi/forum
 
Sivuja: [1]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomuruoka ja sen viljely  (Luettu 439 kertaa)
Fantasyfan
Arkkivelhotar
*****

Poissa Poissa
Viestejä: 1534
Sukupuoli: nainen
Asuinpaikka: Helsinki
« : 12.Maaliskuu 2012, 22:41 »

Puolesta, vastaan vai ihan sama?

Itselläni ei ole vahvoja näkemyksiä puolesta eikä vastaan. Puhdas ruoka on periaatteessa hyvä juttu, mutta mielestäni kotitilalla tuotettu vilja oli yhtä puhdasta vaikkei se mitään luomua ollutkaan. Toisaalta luomussa ärsyttää resurssien tuhlaaminen kun samalla maa- ja polttoainemäärällä saadaan pienempi määrä satoa. Onko meillä oikeus nuukailla kun viljelyala alkaa olla entistä kallisarvoisempaa?

Mutta ennen kuin öljystä tulee pula, niin loppuu lannoitteena käytettävä fosfori. Tätä menoa se on louhittu loppuun 50:ssä vuodessa. Ja fosforin loppuminen merkitsee satojen puolittumista.

Mitä haluatte syödä itse ja mitä syötätte/syöttäisitte lapsillenne? Onko päätöksessä kyse paremmasta terveydestä vai luonnosta?
tallennettu
Fiktiivi
Velho
**

Poissa Poissa
Viestejä: 179
Sukupuoli: mies
Asuinpaikka: Tampere
« Vastaus #1 : 15.Maaliskuu 2012, 16:52 »

Toisaalta luomussa ärsyttää resurssien tuhlaaminen kun samalla maa- ja polttoainemäärällä saadaan pienempi määrä satoa. Onko meillä oikeus nuukailla kun viljelyala alkaa olla entistä kallisarvoisempaa?

Asia ei ole noin yksinkertainen, sillä luomu toisaalta säästää resursseja, koska keinolannoitteita ei käytetä. Esimerkiksi ammoniakkia tehdään maakaasusta.

Lainaus
Mutta ennen kuin öljystä tulee pula, niin loppuu lannoitteena käytettävä fosfori. Tätä menoa se on louhittu loppuun 50:ssä vuodessa. Ja fosforin loppuminen merkitsee satojen puolittumista.

Mikäli fosforin hinta käyttäytyy samaan tapaan kuin öljyn, halpa fosfori loppuu kauan ennen fosforia. Itse kukin voi miettiä mitä tämä tekee ruoan hinnoille. Luomuviljelymenetelmien kehittäminen tarjoaisi edes jonkinlaisen mahdollisuuden varautua vähäfosforiseen tulevaisuuteen.
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Risingshadow

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines

Valid XHTML 1.0 Transitional