tiistai

Nimien keksiminen tarinaanLune13 vastaustaklo 22:54
Tupakka ja tupakointiScartti64 vastaustaklo 22:17
Kappaleita, joista tulee haikeat fiiliksetMetusalem48 vastaustaklo 21:10
Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Allekirjoitussäilö  (Luettu 578 kertaa)
Rasimus

« : 25.Helmikuu 2012, 11:47 »

Minä olen hamsteri. Tykkään säilöä vanhoja asioita. Tuli mieleen, että allekirjoituksia kuitenkin vaihdellaan, niin loistaviakin tekstejä voi kadota saman tien. Niinpä ajattelin jättää jälkipolville viestiketjun, johon voi säilöä käyttämiään siguja ja vaikka pientä selitystä niiden taustoista. (Aiheeseen liittyvä topic on muuten "Minkälaisia allekirjoituksia suositte")

Omaa siguhistoriaani (en muista sanatarkasti, mutta idea tulee selväksi):

Lainaus
Suhteellisuusteorian jälkeen suurin keksintöni on ollut, että kun laittaa munan keittokattilaan keiton kanssa, saa keitetyn munan ilman lisätiskiä - Albert Einstein

Jotenkin maan päälle tosiasioihin palauttava oivallus.

Lainaus
Voi äiti vaikeroi kun isä kotona mellakoi
ja pihalla poliisin pillit soi ja radiossa laulava kinkku. Hei!

Kumikameli-yhtyeen Jorman joulu, kun 2011-2012 talvella pistettiin porukalla siguksi joululaulujen sanoituksia.

Lainaus
Wake up! You are having a very important nightmare.

Tv-sarjasta Wild Palms. Sarjasta en erityisemmin pitänyt, muuta siinä oli joitain todella hyviä heittoja. Toisaalta myös joitain todella huonoja, mutta ei tarpeeksi huonoja ansaitakseen tulla lainatuksi.

Badassingly: You son of the questionable heritage.
Hiistu
Velhoruhtinatar

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #1 : 02.Maaliskuu 2012, 13:14 »

Osan allekirjoituksia olisi ehkä ihan vaan hyvä painua unholaan... Mutta josko sitä nyt jotain, hienon arkistointi-idean ja jälkimaailman tähden.

Minusta tuntuisi hienolta siteerata allekirjoituksessani kaikkia hienoja kirjoja, mutta olen lukiessa laiska keräämään sitaatteja talteen, enkä keräämättä takuulla muista ulkoa... Tässä edes jotain:
Tavallaan
Tämä on lempparini. Ihan jo siksikin, että kykenen muistamaan sen ulkoa, kun kyllästyn johonkin muuhun allekirjoitukseen. Plussaa myös monitulkintaisuudesta. Halutessaan voi lukea joko että "omalla tavallaan" tai sitten "ikään kuin". Jälkimmäinen antaa ymmärtää, ettei sanottu asia kenties oikeasti olekaan aivan justiinsa sanotulla tavalla - mikä on aina terveellistä pitää mielessä. Lainauksen alkuperä:

Lainaus
Huominen on täynnä ikään kuin kauniita kukkia
Toinen lempparini. Toivorikas, kaunis mielikuva. Suorastaan mottomainen aatos.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Silloin kerran jouluna, kun joululaulun sanoja allekirjoituksiin laitettiin:
Lainaus
Och sången har tystnat i fängelseborg, o, vem har ett hjärta för sångarens sorg?
Sylvian joululausta, ruotsiksi kuten Topelius sen alkujaan runoili. ”Vem har ett hjärta för” on mielestäni kaunis ilmaus. Kellä on sydäntä... Suomeksi on suosikkijoululauluni. Surullinen.

Jotkin tekstit ovat kivoja allekirjoituksia, koska ne kuulostavat niin ihastuttavan järjettömiltä:
Lainaus
Look, inside the wings there are magic glitters that makes them fly!
Magic glitters... Joo, mielestäni tämä on hulvatonta. (Herra hyvästi varjelkoon.  Pyörittää silmiään)  Lakkaa kenties olemasta nonsenseä, jos tietää, että  kyseessä on

Kuten myös:
Lainaus
Tämmöiset ovat ne elävät, jotka rakastavat pimeyttä ja vihaavat valkeutta, nimittäin pissihaukat, hattarat ja mettän perkeleet
Uno Harvan kirjasta "Suomalaisten muinaisusko", josta noin yleisesti ottaen löytyy kaikkea kivaa. Tämä teksti on ote jostain joulusaarnasta, joka pidetty joskus jossain.

Lisää hattaraa:
Lainaus
Tämä on karkkilammasta. Villa on hattaraa ja sisälmykset... mansikkakiisseliä.
Turhaumaa Suomen jääkiekkoesityksiin? Tai sitten
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Joskus jokin asia on juuri sillä hetkellä niin keskeisenä mielessä, että tuntuu hyvältä idealta sitä jollain tavoin ilmaista. Siksipä hetken aikaa oli tällainenkin allekirjoitus:
1969–2011
Koska Mika Myllylän kuolema oli miusta kovasti surku juttu.

Party for everybody!
Toinen ajankohtaisaihe. Venäjän euroviisusta vuodelta 2012, udmurtimummojen biisi. Ruotsille ei lopulta mahtanut mitään, mutta ainahan sitä pitää vähän uhota.

Päähän soimaan jääneistä lauluista aina välillä jotain osuvalta kuulostavaa napsin. Tätä kirjoittaessa on ollut ajankohtainen tämmöinen:
Lainaus
Ei tältä luukulta myydä sulle onnea, mutta ison kapan perunoita saisit halvalla.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Toinen musiikkilaina: "Miksi en saavuttaa, saavuttaa en saa, sitä hetkeä jolloin en, elä tolloillen?" Joskus vain soi päässä, eikä tyystin suotta.
Lainaus
Sitä hetkeä jolloin en elä tolloillen.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Tykkään kerätä lainoja joistain samoista toistuvista teemoista, kuten tässäkin, tähtiä ja unta:
Lainaus
Kas kun ovat tähdet meille kuin uni uupuneille

Runolyriikkaa:
Lainaus
Vaikk' kuiluiss' se kulkee ja helmassa yön, tuvat sille on tuttuja tähtien vyön, ja tähtiin se takaisin palaa.
Sellaisen henkilö kuin A. Candolin on näin kirjoittanut.
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

Jossain hämärässä tässäkin runossa kuljetaan:
Lainaus
By a route obscure and lonely, haunted by ill angels only

Jokseenkin synkkä, mutta sopi fiiliksiin.

Yksi lemppariteemoistani, siivet & lentäminen:
Lainaus
Kuinka muka siivekäs niin maassa olla vois?
Spoileri (klikkaa näytä/piilota)

.. jolle jatkoksi sopikin laina eräästä fantasiatietokirjasta:
Lainaus
Kaikki keijuista tehdyt näköhavainnot eivät ole aitoja.
Eivät kaikki.

8xmuoks.  Uusi.
« Viimeksi muokattu: 27.Marraskuu 2012, 18:57 kirjoittanut Hiistu » tallennettu

Pane Onneni taskuusi ja pidä huolta, ettet kadota sitä. Pistä se siihen taskuun, missä ei ole reikää!
Feylana

Asuinpaikka: Hämeenlinna & Helsinki
« Vastaus #2 : 02.Maaliskuu 2012, 17:04 »

Ei mitään toivoa muistaa kaikkia, jotka ovat tällä foorumilla olleet, mutta jos nyt taltioidaan tänne ne kolme joista olen melkoisen varma.

Lainaus
I'm so happy 'cause today I found my friends (They're in my head)
Nirvanaa ei mitenkään mielettömästi tule kuunneltua, mutta Lithium on kappaleena aivan, no, mieletön. Puhumattakaan siitä, että käytän ison osan vapaa-ajastani erinäisten fiktiivisten tyyppien pohtimiseen koska larppaus, ropetus ja kirjoittaminen.

Lainaus
I move the stars for no one.
Täytyy myöntää, että kuvittelin tämän olevan nykyinen allekirjoitukseni täällä(kin). Labyrinth -elokuvan Within You -kappaleesta tämä, kiitos peikkokuningas Jarethin tai vaihtoehtoisesti David Bowien. Hyvä muistutus siitä, että kaikkensa jonkun puolesta tekemiselläkin on rajansa.

Lainaus
Who are we to know every chord of the Music?
Pitkän ihmettelyn jälkeen muistin tämän liittyvän tavalla tai toisella Tolkieniin, esiaikoihin ja Silmarillioniin - kaikella todennäköisyydellä olen lainauksen jostain fanitarinasta bongannut, todennut sen iskevän elämänfilosofiaani paremmin kuin hyvin ja kokenut vielä tarpeelliseksi laittaa jonnekin näkyvillekin.

//edit, uusin allekirjoitus nyt muokkauksena tähän, jaksa uuttakaan viestiä avata:

Lainaus
senhän tietää kaikki nuo, nuo jotka kuusta valon juo ja aamun värit silmissään tuo maailmaan
on Hectorin nerokkaita sanoituksia, tässä eräskin yö näitä kauneimpia kuunnellessa tuli tarpeelliseksi jättää ajatuksista jälki jonnekin - ja mikäs sen parempi paikka kuin Risingshadow.
« Viimeksi muokattu: 12.Maaliskuu 2012, 01:53 kirjoittanut Feylana » tallennettu

Logikärmes

« Vastaus #3 : 04.Maaliskuu 2012, 17:50 »

Hauska keksintö tämä ketju. Olenkin tuota vanhojen allekirjoitusten vaipumista unholaan ehtinyt itsekseni jo hieman harmitellakin. Hmm... katsotaan, josko vielä muistan kaikki käyttämäni allekirjoitukset, minulla kun tulee vaihdettua niitä kohtalaisen tiuhaan.

Lainaus
Minä en paljon perusta tästä maailmasta... Pidän paljon enemmän omastani.
Tämä oli ainakin ensimmäiseni. Itse laatimani mietelause, joka kertonee jotakin intohimostani kirjoittamiseen ja luovaan työhön yleensä.

Lainaus
"On muitakin maailmoja kuin tämä."
Lainaus Stephen Kingin Musta torni-sarjan ensimmäisestä osasta, Revolverimiehestä. Lausujana Jake, vaikka lause on samalla myös eräänlainen sarjan lentävä lause. Hengeltään melko samanlainen kuin edellinen.

Lainaus
"Those who don't believe in magic will never find it."
- Roald Dahl
Tähän törmäsin tässä kuvassa. Näppärä pikku lainaus, rakkautta ensisilmäyksellä suorastaan.

Lainaus
"As far as I'm concerned, the entire reason for becoming a writer is not having to get up in the morning."
- Neil Gaiman
Neil Gaiman on yksi ehdottomista suosikkikirjailijoistani, ja hänellä tuntuu olevan myös asenne kohdallaan. Mukavan arkinen ja pilkettä silmäkulmassa annettu lausahdus.

Hetken kestää elämä
ja sekin synkkä ja ikävä.
Tämä on niin ikään Hiistun "Allekirjoita joululaulun lyriikoin!"-haastetta varten poimittu. Sotii hauskasti joulun perinteistä henkeä vastaan, vaikka perinteisestä joululaulusta peräisin onkin ("Hei tonttu-ukot"). Hieno idea ei tosin johtanut mitenkään häikäisevään lopputulokseen, kun niin moni riisiläinen päätyi lopulta valitsemaan juuri joulun sanomaa vastaan asettuvan lainauksen.

Lainaus
"The man who has no imagination has no wings."
- Muhammad Ali
Jälleen luovuuteen ja mielikuvitukseen liittyvä lausahdus. Pidän tästä siksi, että sen lausujaksi ei ikinä uskoisi nyrkkeilijää.

Lainaus
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer."
- Bruce Lee
Bruce Leellä on paljon hienoja perinteisen aasialaisia mietelauseita. Valitsin niiden joukosta sellaisen, joka ei liittynyt mitenkään erityisen leimallisesti juuri taistelulajien harjoittamiseen.

Lainaus
"The most merciful thing in the world... is the inability of the human mind to correlate all its contents."
- H. P. Lovecraft
Minulla on jonkinlainen Lovecraft-vaihe menossa, joten täytyihän minun jossakin vaiheessa napata myös häneltä jokin lainaus. Kuvaa minusta melko hyvin Lovecraftin ajatusmaailmaa ja kirjoitustyyliä.

Lainaus
"We are all starring in a story with no ending in sight."
Tämä lainaus on peräisin Berserk-mangasta, lausujana kertoja. Lyhyt ja simppeli, mutta toimiva. Todella upea lausahdus, ei voi muuta sanoa.

Lainaus
"Of course you should fight fire with fire. You should fight everything with fire."
Tämä on peräisin Magic the Gathering-korttipelin kortista Sizzle. Lausujana Jaya Ballard, task mage.

Lainaus
"The pen is mightier than the sword... if the sword is very short, and the pen is very sharp."
- Terry Pratchett, The Light Fantastic
Jälleen allekirjoitukseni liittyy kirjoittamiseen, tällä kertaa kyseessä on hieman humoristisempi yksilö. Yritin kovasti selvittää, kuka tuon itse asiassa lausuu - kertoja vai joku hahmoista - mutta etsintäni ei tuottanut tulosta (käytän yleensä kuuluisten henkilöiden lainauksia listaavia sivustoja, kuten Brainyquotea, ja toisinaan lainausten lähteet on merkitty hivenen puutteellisesti).

Lainaus
"No bird soars too high if he soars with his own wings."
- Proverbs of Hell, The Marriage of Heaven and Hell
Lainaus William Blaken teoksesta Taivaan ja helvetin avioliitto (The Marriage of Heaven and Hell), jonka jouduin lukemaan lyriikan ja draaman kurssia varten.

Lainaus
"Don't leave home without your sword - your intellect."
- Alan Moore
Luen tällä hetkellä uudestaan Vartijoita adaptaatiotutkimuksen kurssia varten, joten ajattelin ottaa lainauksen tällä kertaa Moorelta.

Lainaus
"That'll do, pig. That'll do."
Lainaus elokuvasta Babe - urhea possu. Yksi elokuvahistorian mahtavimpia lopetuskohtauksia ikinä!

Lainaus
"That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."
Jälleen lainaus uudelta suosikiltani Lovecraftilta, tällä kertaa novellista Call of Cthulhu.

Lainaus
Through the darkness of future past / the magician longs to see
one chants out between two worlds / 'Fire walk with me.'
Twin Peaksissä esiintyvä runo. Meni hetkinen aikaa etsiessä runon "virallisia" sanoituksia, kunnes tajusin, ettei sellaisia taida olla olemassakaan. (Erään nettisivun mukaan kiistaan siitä, onko toiseksi viimeisessä säkeessä esiintyvä sana "chants" vai "chance", ei ole saatu ratkaisua edes käsikirjoituksia tutkimalla tai asiasta tekijöiltä kysymällä, koska niidenkin välillä on ristiriitaa. Tämä muoto on kuitenkin kuulemma esiintynyt jossakin David Lynchin teoksessa, joten päätin käyttää nyt sitä.)
« Viimeksi muokattu: 29.Heinäkuu 2012, 19:57 kirjoittanut Logikärmes » tallennettu

"The dog is a peasant and the cat is a gentleman."
- H. P. Lovecraft, Cats And Dogs
Astorethein

Paikalla Paikalla
Asuinpaikka: Parkano
« Vastaus #4 : 07.Maaliskuu 2012, 00:22 »

Lainaus
Live or die. Make your choice.

Tämä on ollut käytössäni koko ajan lukuun ottamatta sitä jouluaiheista teemalainausta, jota en kylläkään edes muista enää. Kun ihmiset vaihtavat allekirjoituksia tämän tuosta, ajattelin, että kai sitä itsekin voisi vaihtaa välillä. Tuo vanha on peräisin suuresti fanittamistani Saw-elokuvista, tarkemmin sanoen sarjan pääpiru Jigsawin suusta. Mieshän toistaa lauseen jokaisessa episodissa, ja saan aina pienet sävärit sen kuullessani.

Lainaus
Oh yes, there will be blood.

Ja kappas vain, otin uuden lainaukseni samasta lähteestä! En muista, missä osassa kyseinen lause esiintyy, mutta aika vakuuttavalla äänenpainolla se kuitenkin lausutaan.

Ensin katsottiin Kauniit ja rohkeat, sitten tapettiin Seppo!
Sarantha
Velhoruhtinatar

Paikalla Paikalla
« Vastaus #5 : 11.Maaliskuu 2012, 21:21 »

Eka allekirjoitukseni oli lainaus kirjasta Ensimmäinen yhteys, jonka luin kesällä ja tykkäsin kovasti. Siinä kohdassa kirjaa josta lainaus oli, pohdittiin kirjan päähenkilön, fyysikko Ellie Arrowayn maailmankuvan muuttumista toteamalla, että hän oli tutkinut maailmankaikkeutta koko ikänsä mutta unohtanut sen tärkeimmän sanoman: sen, että me ihmiset kestämme suuruuden vain rakkauden kautta.

Toinen lainaukseni oli pätkä Tonttu -joululaulusta, tai oikeastaan talvilaulusta. En muista sitäkään sanatarkasti.

Niin, pelasta maailma,
tee se jo tänään
tee jotakin mahdotonta.

Ei mikään maailman omaperäisin lainaus, tuttua ja takuuvarmaa CMX:ää. Sellainen yleishyvä elämänohje...

Lainaus
Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä,
suitsi mielesi pirut.
Ja kaiken minkä kykenet, se tee
kuin oisi se viimeinen tekosi
näkyvän valon maailmassa.

Jälleen CMX:ää. Tämä on minulle henkilökohtaisesti hyvin puhutteleva pätkä yhdestä biisistä. Minulla on voimakas taipumus murehtia ja pelätä kaiken maailman asioita, ja loppujen lopuksi se murehtiminen itsessään salpaa elämääni enemmän kuin ne asiat itsessään. Minulla on juuri nyt takana melkein puoli vuotta kestänyt melko raskas angstikausi, mutta nyt kun kevät tulee, jaksan taas välillä suitsiakin niitä piruja.

"Tämä on viimeinen elämäsi, se ymmärrä,
suitsi mielesi pirut.
Ja kaiken minkä kykenet, se tee
kuin oisi se viimeinen tekosi
näkyvän valon maailmassa."
Radoxeald Lectunium

« Vastaus #6 : 28.Maaliskuu 2012, 10:02 »

Ihan pitää alkaa muistelemaan, mitä kaikkia on käyttänyt.
Tavallisesti olen tykännyt laittaa lainauksen jostain laulusta.
Lainaus
I listened to my heart beating, the faint rush of my blood...
I listened to my heart beating, the echoes from space...
Amorphiksen Sky is Mine
Lainaus
The sun no longer shines on us, no silver moon reflects...
The stars no longer give their light to help us find our path...
Amorphiksen Battle for Light
Lainaus
Ja me toivotamme ikävää, synkkää, kylmää, pimeää ja oikein surullista joulua
Leevin Oikein surullista joulua, jota käytin joulun alla.

Voiko laittaa juttuja muualta kuin Riisistä? Laitan kuitenkin talteen. Tämä Nightwish-lainaus mulla on - yllätys yllätys - Nightwishin foorumilla:
Lainaus
"Every little memory resting calm with me, resting in a dream, smiling back at me.
The faces of the past keep calling me to come back home,
Rest calm and remember me..."

Myöhemmin iski inspis käyttää siteerauksia Youtube-parodiasarjasta My Little Pony The Mentally Advanced Series, joka on pullollaan hyviä onelinereita.
Lainaus
I think a tiny, evil creature is living in my attic. It likes geometry. And Satan.

Lainaus
I go by many names: Seaty Belt, Sweaty Belt, Treaty Teats... but you may call me... Thrackerzod!
I am a typical pony.
Tätä Iivari pääsi analysoimaan "Arvostele mun avatar" -topikissa, ja keksi sille yllättäviäkin tulkintoja. Allekirjoituksessa oli silloin myös linkki lähteenä olleeseen videoon

Lainaus
"Why are you so fixated on being Lesbian Carwasher?" "Well, who wouldn't want to wash cars in Lesbia?"

Lainaus
I my dreams I still walk the surface of Moon...
Olen alkanut kirjoitella "runoja" deviantArtissa, ja tämä laina on yhdestä mitä en ole vielä julkaissut. Pidän siitä itse jostain syystä erityisen paljon.

Sonata Arctica: I Have a Right
Lainaus
I have a right to be heard, To be seen, to be loved, to be free,
To be everything I need to be me,
To be safe, to believe... in something

Nightwish: Song of Myself Part IV - Love
Lainaus
"I want to travel where life travels, follow its permanent lead.
Where the air tastes like snow music, where grass smells like fresh-born Eden.
I would pass no man, no stranger, no tragedy or rapture..."
« Viimeksi muokattu: 02.Joulukuu 2012, 13:41 kirjoittanut Radoxeald Lectunium » tallennettu

Rasimus

« Vastaus #7 : 17.Toukokuu 2012, 22:27 »

"Elokuvan esittämisestä elokuvanäytännössä on suoritettava elokuvaveroa valtiolle. Vero on 10% pääsymaksusta, kuitenkin niin, että jos esitettävä elokuva on sisällöltään huono tai taiteelliselta tahi siveelliseltä laadultaan heikko, vero on 30%"

Täältä Risingistä sain jostain hassusta jutusta vinkin 80-luvulla ihan oikeasti lakiin kirjatusta outoudesta, jonka otin (lyhenneltynä) allekirjoitukseksi. Siis ihan uskomatonta, mutta 80/90-luvun taitteen kieltolain tuntien niin loogista...

Nyt sitten vaihdoin pahasti myöhässä itselleni aika mainion lausahduksen "It's not the end of the world, but you can see it from here". Piti vaihtaa jo silloin kun sain Deus Ex: Human revolution -pelin loppuun, mutta se vain jäi. Tiesittekö, että lause on itse asiassa lainaus Lost Prophets -bändiltä? Minä en tiennyt.

Badassingly: You son of the questionable heritage.
Sivuja: [1]   Siirry ylös