torstai

• Dragan
  • Astorethein
  • Vierran

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Pikkupelejä älypuhelimiin  (Luettu 971 kertaa)

Paikalla Paikalla
« : 12.Heinäkuu 2012, 18:28 »

Mulla on ongelma. Vihaiset linnut on pelattu ja Rovion Amazing Alex -uutuuden ilmaisversio oli lähinnä läppä. Miinaharavaa, pasianssia, jewelsiä ja sudokua ei jaksa hakata loputtomasti. Tarvitsen pelisuosituksia! Millä te tapatte aikaanne?

Until one day, the boundary gives way.
Diara

« Vastaus #1 : 12.Heinäkuu 2012, 20:35 »

Itse hakkasin jossain välissä Jetpack Joyridea (ilmainen), tällä hetkellä pelaan eniten 7 wondersia (iPadillä tosin, joten en tiedä onko sitä puhelimelle). Flight control on kanssa aika koukuttava, haastavampi iPadillä, mutta hauskaa ajanvietettä myös puhelimella. Viimeisin ostos itselläni on Where's my water?, joka pudotti vihaiset linnut hetkeksi pois ladatuimman pelin ykköspaikalta. Ihan kelpo peli, vaikka en vielä kovinkaan paljoa ole sitä pelannut.

"It's dangerous business going out your front door" - J.R.R. Tolkien
Serafia

« Vastaus #2 : 12.Heinäkuu 2012, 22:43 »

Ninja Fruittia pelaan pääasiassa.
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #3 : 13.Heinäkuu 2012, 20:15 »

Angry Birds Spacen latasin, koska jokin lintupeli piti saada. Jaksaahan niitä aina välillä joutessaan naputella, vaikkei ensimmäisen parin päivän jälkeen olekaan varsinaisesti tullut spesifiä oloa, että "tahdonpa nyt pelata sitä peliä". Ehkei pikkupeleissä ole tarkoituskaan tulla... Kaipaisin kyllä jotain sisällöllisempääkin mobiilipeliä, mutten ole saanut aikaiseksi etsiä mistään.

Toisena latauksena Androidillani on Tap Dragon Park. Pelissä on ideana hankkia ja kouluttaa lohikäärmeitä suojelemaan kuningaskunnan kultavarastoa päihittämällä paikalle ilmaantuvat peikot kivi-paperi-sakset -otteluissa. Käytännössä tekemistä on pari kertaa päivässä, pariksi minuutiksi. Eniten jaksaa ilahduttaa minilohikäärmeiden karkkisöpö ulkonäkö ja hassut tunnuslauseet: "When the going gets tough, the tough fly away", "I never fight a troll.. unless I saw one." Juu, hih.

Suurena miinuksena lisäksi, että osa toiminnoista olisi maksullisia: Jollei halua odottaa 6-10 tuntia, että lohikäärmeet yksi kerrallaan latautuvat seuraavalle tasolle. Jollei halua odottaa useita tunteja, että lohikäärmeet toipuvat peikko-ottelusta. Osa lohikäärmeistäkin olisi mahdollista saada vain aidolla valuutalla. Nämä jutut eivät ole mitenkään pakollisia ja "pelaaminen" on onnistunut ilmankin, mutta turhan selvästi paistaa läpi, että oikeastaan kaiken söpöilyn tarkoituksena olisi vain saada miun rahat.

.. Lukijan vastuulla, oliko tämä nyt sitten suositus vai varoitus.  Hymyilee
« Viimeksi muokattu: 13.Heinäkuu 2012, 20:23 kirjoittanut Hiistu » tallennettu

Pane Onneni taskuusi ja pidä huolta, ettet kadota sitä. Pistä se siihen taskuun, missä ei ole reikää!
Ishamaeli

« Vastaus #4 : 13.Heinäkuu 2012, 20:55 »

Ajantappoon sopivan Robot Unicorn Attackin saa ainakin Androidille ilmaissovelluksena (ollos huoleti, siitä saa äänet pois). Samalle alustalle Army Sniper on nimensä mukaista näytön tihrustelua ja pikku-ukkojen poksauttelua, mutta siihenkin saa tuhraantumaan yllättävän paljon aikaa.

(valkohehkuinen maailmansiltojenrakentaja)
Paju --> Ishamaeli
punnort

Paikalla Paikalla
« Vastaus #5 : 13.Heinäkuu 2012, 21:21 »

Muinaisten elektroniikkapelien remaket ovat harvinaisen kova sana ainakin allekirjoittaneen mielestä, ja jos sattuu olemaan sopivan ikäinen, ne ovat huomattavan nostalgisia.

Ne toimivat Windowssin alla tietokoneessa, ja mulla ei ole hajuakaan, saako ne toimimaan älypuhelimissa. (En ole seurannut älypuhelinrintamaa sen vertaa.)

Suosittelen erityisesti Nintendon Donkey Kongia.

EDIT: Pikaisen googletuksen perusteella Commodore 64-emulaattoreita näyttäisi saavan eri älypuhelimille. Omien kokemusteni mukaan 64-peleistä ajan hammasta parhaiten ovat kestäneet Wizard of Wor, Bruce Lee, Gianna Sisters ja International Karate+ (IK+)

EDIT2: Ainakin iPhonelle ja Androidille näyttäisi olevan Dragon Go Server -client. Kyseessä on serveri, jossa pelataan go-lautapeliä kirjepelin tahtiin. Kyseessä on äärimmäisen addiktiivinen homma, koska niihin peleihin voi aina pikaisesti tekemässä pari siirtoa, ja go on muutenkin erinomainen peli.
« Viimeksi muokattu: 13.Heinäkuu 2012, 22:12 kirjoittanut punnort » tallennettu
Hiistu

Asuinpaikka: Tampere/Vihti
« Vastaus #6 : 25.Heinäkuu 2012, 20:12 »

Kiitti vinkistä!  Hymyilee Täytyi netissä tuota kokeilla. Kännykkään en onnistunut aivan samaa versiota löytämään, mutta sellainen kuin Unicorn Dash on hyvin samanlainen (joskaan ei aivan yhtä söpö.. ei robotteja tai keijuja tai toivomuksia...) Tällä hetkellä ennätys jotain 31 000, ja ainakin vielä jaksaa näpyttää.

Ishamaeli

« Vastaus #7 : 25.Heinäkuu 2012, 20:15 »

Äh, tuota Unicorn Dashia tarkoitin tietysti. *naamapalmu*

Sinänsä aika mielenkiintoinen ohjaussysteemi, että yksisarvista hallitaan peukaloilla; tuli mukavasti vanhat Nintendon ja Playstationin ohjaimet mieleen... Harmi, ettei mobiilin autopeleissä kännykän(kään) kallistaminen saa ajokkia kääntymään yhtään sen paremmin kuin pleikkaohjaimen vääntö.  Hymyilee leveästi

(valkohehkuinen maailmansiltojenrakentaja)
Paju --> Ishamaeli
Emelie

« Vastaus #8 : 17.Elokuu 2012, 08:34 »

Lair Defence:Dungeon (on olemassa myös Shrine-niminen versio) on mainio lohikäärmepeli. Lohikäärmeillä on pesässään munia, jotka ihmiset yrittää varastaa. Pelaajan tehtävä on asetella lohikäärmeitä sopiviin kohtiin ihmisten hyökkäysmatkan varrelle ja savustaa kyseiset hyökkääjät. Tapetuista ihmisistä saa lihaa, jonka avulla omien lohikäärmeiden leveliä nostetaan pelin aikana. Jokaisesta yhden tason aikana suojellusta munasta ym. saa rahaa, ja näillä saa ostettua pysyviä päivityksiä/parannuksia erinäisiin asioihin.

Toinen saman lafkan kehittämä peli on Defender, josta itse pelaan kakkososaa. Nimensä mukaisesti pelaaja puolustaa linnaketta ja yrittää estää hyökkääjiä (= outoja otuksia) pääsemästä murtamaan muuria. Tässäkin pelissä saa jokaisesta voitetusta tasosta rahaa ja kristalleja, joiden avulla voi ostaa päivityksiä/parannuksia aseeseen, muuriin ym. Jaksoin itse pelata tätä peliä kohtalaisella intensiteetillä jonkun aikaa, mutta se käy vähän tylsäksi levelin 50 mennessä. Mutta mainio ajanvietepeli.

Sitten vähän mielikuvitusta ja kärsivällisyyttä vaativa peli on Alchemy Classic. Pelissä luodaan uusia elementtejä (ja asioita) toisista elementeistä. Aluksi pelaajalla on käytössä vesi-, maa-, tuli- ja ilmaelementit, joita yhdistelemällä saa uusia elementtejä mukaan yhdistelyyn. Tässä pelissä etenee aluksi kohtalaisen nopeasti, mutta aineiden määrän kasvaessa tulee vaikeammaksi keksiä uusia yhdistelmiä.
Blackbird

Asuinpaikka: Turku
« Vastaus #9 : 12.Syyskuu 2012, 19:27 »

Hankin vähän aika sitten kesätyörahoillani ensimmäisen älypuhelimeni. Se oli aika halvan puoleinen Samsung, mutta on kyllä kestänyt minun käytössäni. *koputtaa puuta* Olenkin innostunut siihen jotain pieniä ilmaispelejä lataamaan.

Angry Birds. Normaali, Seasons, Rio ja Space. Kaikki neljä olen ladannut ja vähän jokaista pelannut. Suosikkini on varmaan tuo Space, koska lintujen lentosuuntaa saa paremmin arvioitua niiden "tähtäysviivojen" avulla. Rovion Amazing Alex-kokeiluversion pelasin läpi, mutta eihän se nyt ollut kauhean amazing.

Draw Something (ilmainen versio). Tätä on tullut hakattua kavereiden kesken, ja paljon! Se on piirrä ja arvaa-tyyppinen peli, jota voi pelata ystävien kanssa tai tuntemattomia vastaan. Aina oikein arvatuista kuvista saa palkinnoksi kolikoita, joiden määrä riippuu piirrettävän sanan vaikeudesta. Kolikoilla voi ostaa pelissä lisää piirustusvärejä tai "pommeja". Sanat ovat englanniksi ja ne vaihtelevat aina esineistä julkisuuden henkilöihin. Oikeinkin koukuttava peli, vaikka pienellä kosketusnäytöllä piirtäminen ei ole mitään helppoa.

Speed Tester. Tämä on sitten ihan oma juttuni. Hyvin yksinkertainen, Speden peleistäkin tuttu, nopeuspeli. Neljä eriväristä nappulaa, joita on painettava värin syttyessä, ja vauhti kiihtyy koko ajan. Oma ennätykseni on pelissä 297, ja 300 olisi vielä tarkoitus saada rikki joku kaunis luento. Peli harjoittaa silmä-sormi nopeutta, ja oman ennätyksensä rikkomisesta saa aina iloa.

Blackbird singing in the dead of night/ Take these broken wings and learn to fly/ All your life/ You were only waiting for this moment to arise
tpi

« Vastaus #10 : 12.Syyskuu 2012, 20:10 »

Sanajahti. Ainakin iPadillä, varmaan iPhonellakin.
****

« Vastaus #11 : 14.Syyskuu 2012, 04:00 »

Omenapuhelimeen saa 90-luvun parhaan Glorantha-aiheisen tietokonepelin: Kings of Dragon passin.

Kodp oli aikoinaan aivan jotain muuta, ja on sitä edelleen. Pienestä heimosta pitäisi saada Lohikäärmelaakson hallitsijoita. Ei tämä mikään strategia tai roolipeli ole, vaan yksinkertainen kyläsimulaattori missä joka vuosi valitaan kaksi toimintoa per vuodenaika. Vaihtoehtoja on sotimisesta ja sankarimatkailuun jumalten luo. Repikää siitä.

Rasimus

« Vastaus #12 : 16.Syyskuu 2012, 10:57 »

Alkuperäinen King of Dragon Pass on osoittautunut ikäväksi uusilla PC:n käyttöjärjestelmillä. Sen saa asennettua ja pyörimään, mutta ainakaan Windows Vistassa ei siitä päässyt enää eroon. Mutta miksi olisin halunnutkaan? Hyvä peli!

Itse käyttäisin tuosta ilmaisua mikromanagerointitekstiseikkailu. Hallitaan yksinkertaisesti resursseja ja saadaan runsasti enemmän tai vähemmän pitkiä ja mielikuvituksellisia monivalintatilanteita. Itselle jäänyt mieleen mm. vaimonryöstöhässäkät, joka piti setviä heimoperinteen eikä oman moraalin mukaan jos halusi hyvän ja jumalia miellyttävän lopputuloksen. Sekä tietenkin nuo happoiset sankarimatkailut.

Badassingly: You son of the questionable heritage.
****

« Vastaus #13 : 06.Tammikuu 2013, 13:37 »

Gog.comissa löytyy nykyään Windows-yhteensopiva versio noin 6 dollarilla.

Ravenmark: Scourge of Estellion on yllättävän hyvä vuoropohjainen strategia. Pelimekaniikka pyörii rajoitetun käskymäärän ja muodostelmien käytön kanssa. Tosin tietokone huijaa joten kyseessä on enemmänkin puzzlepeli kuin strategia kun pelaajat pelaavat eri mekaniikalla. Lisäksi pelissä on saagamainen juoni.

Bensku

« Vastaus #14 : 13.Huhtikuu 2013, 13:14 »

Fruit ninjaa, Jetpack Joyrideä oon pelannu. Ja nyt ton Doodle Jumpin saa ilmaiseksi Androidille, niin pitihän sekin ladata :)
****

« Vastaus #15 : 13.Huhtikuu 2013, 14:11 »

Bad Piggies ei enää voi olla indiepeli mutta olihan se ylivoimaisesti viime vuoden kovin peli. Angry birds ei innostanut mutta Bad Pigiessa yhdistyy hyvin TIM:nen ote ja Elastomania.

Echramath

Paikalla Paikalla
« Vastaus #16 : 13.Huhtikuu 2013, 16:51 »

Noissa on varmaan se ongelma, että ne on suunniteltu toimimaan digitaaliohjaimella, joka toimi justiinsa eikä melkein, ja tarjolla olisi kosketusnäyttö. Olettaisin, että tuossa on yhtä vähän järkeä kuin vihalinnuissa Competition Pro 5000:lla. Ratkaisuksi näyttäisi olevan tarjolla ristiohjaimia. Ovelaa, mutta tuollainen pitää tahallaan ostaa ja erikseen kuljettaa mukana.

Point'n'click-seikkailupelit (kuten ne Lucasfilmin) kuulemma toimivat erinomaisesti tabletilla (kun käyttöliittymä on "tee tuolle jotain"), mutta ovatkohan puhelimet liian pieniä ja epätarkkoja? (joillain on iso puhelin, pienet sormet ja hyvä näkö)

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.
Sivuja: [1]   Siirry ylös