lauantai

• Windark
  • Maailmanherra
  • Darkki

Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Epävirallinen Viikinsaaren kesäretki 4.8.2012  (Luettu 669 kertaa)

Paikalla Paikalla
« : 25.Heinäkuu 2012, 22:13 »

Viikinsaareen pääsee sittenkin tänä vuonna fandom-porukalla! Itse yritän ehtiä paikalle, saari on kiva ja Tampere myös. :)

Lainaan Erkka Leppästä scifi-listalta:

Lainaus
Finncon on onnistuneesti takanapäin, mutta Tampereelle kannattaa tulla toisenkin kerran lähiaikoina.

Kuten aiemmin on todettu, Spektre ei tänä kesänä järjestä perinteistä fandomin retkeä Viikinsaareen, koska Tampereella oli jo yksi suuri scifitapahtuma. Nyt on sovittu kuitenkin epävirallisemmasta retkestä, jolloin ainakin tamperelaiset seilaavat saareen. Muun Suomen fandom on erittäin tervetullutta liittymään seuraan, jos ehtii ja jaksaa matkustaa tänne toisenkin kerran tänä kesänä. Retken ajankohta on lauantai 4. elokuuta.

Käytännössä retken formaatti ei poikkea virallisesta Huviretkestä juuri mitenkään. Viikinsaareen lähdetään Laukontorin satamasta puoliltapäivin. Myöhemminkin voi tulla, sillä laivoja lähtee aina tasatunnein. Sitten vallataan pöytiä saaren etelärannan grillikatoksesta. Grillattavaa ja muita omia eväitä kannattaa ottaa mukaan. Mitään varsinaista ohjelmaa ei ole, vaan keskitytään vapaamuotoiseen seurusteluun ja jutusteluun.

Lienee syytä varoittaa, että omien alkoholijuomien tuominen saareen on näemmä nykyään yksiselitteisesti kielletty, joten salakuljettajat toimivat omalla vastuullaan.

Illalla on mahdollisuus myös jatkoihin Tampereella jossain keskustan baarissa tai ravintolassa, jos mieli tekee.

Tervetuloa!

Lisätietoja saaresta: http://www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/viikinsaari.html

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/362705060465307/
« Viimeksi muokattu: 25.Heinäkuu 2012, 22:41 kirjoittanut Dyn » tallennettu

Paikalla Paikalla
« Vastaus #1 : 26.Heinäkuu 2012, 00:07 »

Olen tässä itsekseni pohdiskellut pitäisikö tapahtuma peräti siirtää johonkin muualle (ensi vuonna siis, tuohan on sovittu ja tiedotettu). Laivalipun hinta on noussut kovasti (11 euroa!) ja sitä perustellaan ohjelmalla, joka ei yleensä kiinnosta ketään. Sitten ei edes muutamaa tölkkiä olutta saisi nauttia ruokajuomana (onhan se tosin aina ennenkin kielletty ollut).

What, are you a slubberdegullion? Are you a bashi-bazouk or something? Who the hell do you think I am? I'm the goddamn Haddock.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #2 : 26.Heinäkuu 2012, 10:35 »

Kyllä sitä scifiä on ihan mahdollista harrastaa myös ilman alkoholia.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #3 : 26.Heinäkuu 2012, 16:06 »

Scifiä voi harrastaa ilman grillaamista, mutta grillaaminen ilman olutta, se vaatii jo asioiden uudelleenpohtimista.

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #4 : 30.Heinäkuu 2012, 10:01 »

Todella sääli, jos Viikinsaaren retki joudutaan siirtämään tulevaisuudessa muualle. Retken historia juontuu mun käsittääkseni tamperelaisen scififandomin aivan alkuhetkiin, suunnilleen 30 vuoden taakse.

Alkoholin käytön täyskiellot ovat usein kuolleita kirjaimia, kuten ilmeisesti tuo Viikinsaaren kieltokin on tähän asti ollut. Täyskielto antaa järjestysväelle mahdollisuuksia lempata ulos humalaisia ilman että tarvitsee keskustella onko heidän känninsä "häiritsevää" tms.

Valvonnan tarkkuutta voisi vielä testailla. Jos se alkaa mennä kassientarkastuksen ja grillipaikan pullojen syynäilyn tasolle, kai se paikka sitten on vaihdettava. Toki asiasta kannattaisi Tampereella nostaa keskustelua: Siis oikeastiko Tampereen kaupunki – saaren omistaja – haluaa tällä tavoin rajata asukkaiden virkistysmahdollisuuksia? Natsikorttia kehiin.

Tiedän että monille täysraittius on ihan luontevaa. Minusta kuitenkin piknikille kuuluvat normaalit piknik-juomat.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #5 : 30.Heinäkuu 2012, 11:17 »

Musta se vain kertoo surullisen paljon suomalaisesta sf/f-harrastamisesta, että jos jossain ei voida nauttia alkoholia, sinne ei voida mennä kesäretkelle perinteistä huolimatta. Ei sillä ettenkö itsekin mielelläni nauttisi grillatessa siiderin tai pari, mutta mielestäni fandom antaa itsestään aika huonon kuvan ulospäin, jos alkoholi (vaikkakin kohtuukäyttönä) on aina ja kaikkialla pakollinen ohjelmanumero fandom-tapahtumissa. Tämä jo uusien ja nuorempienkin harrastajien takia: fandom tarvitsee jatkuvuutta, eikä jatkuvuutta ole, jos nuoret pelotellaan pois. En tarkoita, että pitäisi nyt ottaa täysi raittiuslinja - en vain tykkää siitä, että alkoholi nostetaan ratkaisevaksi avainkysymykseksi, kun puhutaan sf/f-harrastamisesta.

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #6 : 30.Heinäkuu 2012, 14:40 »

Mä miellän sf-harrastamisen siten, että koska se ei ole poliittinen tai muu aatteelinen liike, joka pyrkii vaikutusvaltansa kartuttamiseen, sen ei tarvitse näyttää ulospäin paremmalta kuin se on.
Tottakai fandom voi järjestää tapahtumia, joissa ei nautita alkoholia ja eri fandomin osien varmaan kannattaa pyrkiäkin ajoittain sellaisten järjestämiseen. Mutta piknik on mun mielestä tapahtumatyyppi, jolle alkoholijuomat kuuluvat suhteellisen luontevasti. Joten paikka jossa niiden nauttiminen on kielletty, ei ole paras mahdollinen piknik-paikka. Viikinsaarella on toki muita etuja, kuten luonnonkauneus ja fandom-historia. Tamperelaisten – joille tietenkin päätös tässä asiassa kuuluu – kannattaa punnita paikan hyviä ja huonoja puolia.
sterle
Kustantaja, kriitikko, fandom-aktiivi

« Vastaus #7 : 31.Heinäkuu 2012, 08:33 »

Olin Viikinsaaressa viime torstaina, eikä ainakaan silloin ollut mitään merkkejä kassitarkastuksesta tai tarkemmasta syynäyksestä. Tosin porukallamme ei alkoholia ollutkaan, ja viikonloppuna voi olla eri meininki. Itse en kylläkään usko, että siistin ja asiallisen oloisia retkeilijöitä tullaan tarkistamaan aikaisempaa enempää.

Salakuljettajat kuitenkin toimivat oman harkintansa mukaan, eikä Spektre ota vastuuta mahdollisista takavarikoiduista alkoholijuomista.

Saaren ravintolassa on muuten anniskeluoikeudet, mutta luonnollisesti sieltä ei saa viedä juomia mukanaan grillipaikalle.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #8 : 01.Elokuu 2012, 20:19 »

Olennaisempana ongelmana muistelen jotain sen suuntaista, että sieltä piti viime vuonna lähteä varsin aikaisin, yllättäen ja pyytämättä ja lähes tulkoon kesken grillaamisen. Muistaako joku mistä oli kyse? (olin varmaan niin HUMALASSA etten muista)

Paikalla Paikalla
« Vastaus #9 : 01.Elokuu 2012, 20:20 »

Siellä alkoi jokin yksityistilaisuus, olisko olleet häät. Tai jonkin paikallisen kotiseutuyhdistyksen kesäretki?

sterle
Kustantaja, kriitikko, fandom-aktiivi

« Vastaus #10 : 05.Elokuu 2012, 08:30 »

Paikalle tuli liki kaksikymmentä ihmistä, enimmäkseen tamperelaisia mutta myös muualta - lähinnä Turusta.

Alkoholikielto osoittautui kuolleeksi kirjaimeksi. Mitään tarkastuksia ei tehty, ja laivalla nähtiin jopa selvästi humalainen äijä, joka sai matkustaa siinä missä muutkin. Jos alkukesästä on oltu tiukempia, siitä ei ainakaan enää ollut mitään merkkejä.

Varmaankin ensi kesänä kokoonnumme Viikinsaareen entiseen malliin pidemmällä varoitusajalla.

Paikalla Paikalla
« Vastaus #11 : 05.Elokuu 2012, 10:52 »

Minä edustin Helsinkiä - ja Vantaata! Hymyilee leveästi Saaressa oli hauskaa, luovasti järjestyneet jatkot jonkun randomin kaverin kaverin tupareihin piristävä idea, ja kiitos sterlen aitokyydin ehdin ihan hyvin vielä illan viimeiseen junaankin. Minigolfturnausta olisi hauska ottaa tulevan vuosina uusiksi. Onnistunut päivä Tampereella, kyllä.

Asuinpaikka: Espoo
« Vastaus #12 : 05.Elokuu 2012, 18:49 »

Kuulosti kivalta piknikiltä! Harkitsin hetken että olisin itsekin lähtenyt Tampereelle, mutta kun olin juuri perunut Ikaalisten mökkeilyviikonloppusuunnitelman "ei ehdi eikä oikein jaksakaan" -perusteella, ajattelin että ehkä se koskee Tampereellekin lähtöä.

Viime vuonna – ja ehkä jonain toisenakin vuonna? – Viikinsaaresta on pitänyt lähteä tavallista aikaisemmin jonkin keikan ym. vuoksi. Tai olisi sinne kai saanut jäädä, mutta olisi pitänyt maksaa reiluhko sisäänpääsymaksu.

Mutta kiva kuulla ettei saareen ollut sen kummempaa syyniä. Ensi vuonna sitten!
Sivuja: [1]   Siirry ylös