Rid
« : 29.Maaliskuu 2007, 13:01 » |
HUOM! Spoilaa aikaisempia osia!!Aloitetaanpa seitsemännen Potterin spekulaatiot ja odotusketju. Läimäistään tähän alkuun heti eilen julkaistut kansikuvat: Amerikan kansikuvaBrittikannet, lapsilleBrittikansi, aikuisilleMitä odotatte seitsemänneltä eepokselta? Kuoleeko Harry? Mitä voimme päätellä kansikuvista? Ainakin itse näkisin että medaljonki tulee näyttelemään suurta osaa. Areena on teidän. Tänne voi myös koota kaikkea mitä jo tiedetään varmaksi seitsemännestä kirjasta.
Danju
Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #1 : 29.Maaliskuu 2007, 13:08 » |
Spekulaatiota: Harry kuolee myös itse tappaessaan Voldemortia. Molemmat kuolevat. En oikeastaan ole mikään Potter-fani, mutta olen lukenut kyllä aikaisemmat osat. (Tosin muistan niistä hyvin vähän jostain syystä  ) Seiskaa odotan ihan mielenkiinnolla...Mutta en mitenkään innolla. Ja mukavaa, että sarja saadaan päätökseen.
Jussi
« Vastaus #2 : 29.Maaliskuu 2007, 14:04 » |
USA-kannessa käytettävän kuvan voi katsoa kokonaisena tästä.
Peuranpuolikas

« Vastaus #3 : 29.Maaliskuu 2007, 14:12 » |
Olen samoilla linjoilla Danjun kanssa: Harry ja Voldemort kuolevat.
Laulava ääni olkapäälläni, Myllylahti 2013. Murhamylly 81. ISBN 978-952-202-413-8.
Xariel
« Vastaus #4 : 29.Maaliskuu 2007, 15:20 » |
Mistä sitä tietää...
Jännää noissa kuvissa on se, että molemmat kurkottavat jotain taivaalta/ilmasta. Mahdollinen spoileri, arvaan minä. :)
Seroquel
« Vastaus #5 : 29.Maaliskuu 2007, 15:33 » |
En usko että Harry kuolee, mutta kenties hän menettää voimansa? eli muuttuisi surkiksi. Tapettuaan ensin Voldemortin ofc.
Itse odotan innolla, mielenkiintoista nähdä miten supersuosittu sarja päättyy. Luultavasti luen englanninksi kun en jaksa odottaa suomennosta.
iiris
« Vastaus #6 : 29.Maaliskuu 2007, 15:50 » |
Voldemortin täytyy tuhoutua, muuten tilanne jää keskeneräiseksi, mutta miten Harryn käy, se on kyllä jännittävää.
Murzim

Asuinpaikka: Jkl
« Vastaus #7 : 29.Maaliskuu 2007, 15:55 » |
Jos joku päähenkilöistä kuolee, niin toivon että se on Harry.
Mutta kuinka käy Snapen? Entäs Dracon?
friikki
« Vastaus #8 : 29.Maaliskuu 2007, 16:39 » |
Hmm.. joko letti on kasvanut tai arpi on kadonnut...
Tiuku
« Vastaus #9 : 29.Maaliskuu 2007, 16:48 » |
Jos Harry kuolee viimeisessä kirjassa, on varmaan mahdotonta olla kuulematta sitä ennen suomennoksen ilmestymistä. *huoh* Niinpä. Kellään lainata maakellaria, johon voin suomennosta odotellessa vetäytyä? Mielenkiintoinen tuo brittien lastenkansi. Ilmeet ovat vertaansa vailla.
Dawndragon
« Vastaus #10 : 29.Maaliskuu 2007, 16:51 » |
En usko, että kukaan pääkolmikosta kuolee. Harry selviää viimeisestä kohtaamisesta hengissä ja Voldemort kuolee. Volde on kuitenkin ehtinyt tuhota puoli velhomaailmaa, eikä mikään ole enää niinkuin ennen. Harry tietysti saa elämänsä rakkauden ja niin pois päin. Luultavasti kirjassa on pari yllätystä ja koukkua. Ei kovin suuria odotuksia.
maahinen
« Vastaus #11 : 29.Maaliskuu 2007, 19:23 » |
Olen tilannut opuksen, pitäisi tulla ovelle julkaisupäivänä  Minulla on yhä vakaa usko Snapen hyvyyteen, mutta Harrylle se luultavasti paljastuu vasta kun Snape uhrautuu hänen edestään. Harryn en usko kuolevan
Ethéane
« Vastaus #12 : 29.Maaliskuu 2007, 19:41 » |
Maahisen tavoin uskon vakaasti, että Snape on hyvä ja itse luotan myös siihen, ettei Dumbledore ole kuollut. En usko Harryn kuolevan, jotenkin päähenkilöä ei kuulu tappaa... Toisaalta jos Rowling haluaa tosiaan päättää Harry-tarinat... Viimeistä osaa odotan innolla, taidan lukea sen englanniksi, koska suomennoksessa kestää niin pitkään. Ja useat kaverini lukevat kirjan alkuperäiskielellä, joten en voisi välttää juonesta kuulemista. Ja pystyykö sen tosiaan tilaamaan niin, että saa sen julkaisupäivänä?  Minäkin haluan. *leveä wirn*
Rok Mystage
Asuinpaikka: Oulu
« Vastaus #13 : 29.Maaliskuu 2007, 22:10 » |
Ja pystyykö sen tosiaan tilaamaan niin, että saa sen julkaisupäivänä? Kyllä pystyy, edellisenkin tilasin ennakkoon ja sain julkaisupäivänä kirjan. Viimeisen osan tilasin amazonin kautta ja on aika epätodennäköistä, että sen saan julkaisupäivänä, mutta ummistan visusti korvani kaikilta juonipaljastuksilta.
Kuurankukka
« Vastaus #14 : 29.Maaliskuu 2007, 23:13 » |
Jos Harry kuolee viimeisessä kirjassa, on varmaan mahdotonta olla kuulematta sitä ennen suomennoksen ilmestymistä. *huoh* Niinpä. Kellään lainata maakellaria, johon voin suomennosta odotellessa vetäytyä? Voisin ehkä saada isovanhempani lainaamaan kellariaan sinulle.  Muttaaaa... sinällään tuo brittiaikuinen on ihan kiva, mutta miksi siinä on J.K takakannessa? Ei mitään häntä vastaan, mutta miksi se tuossa on? No jaa. Medaljongi on hieno. Jeah. Kivoja kansia joo, hyvä kun täältä löytyi kuvat. En tiedä seiskasta mitään. Elättelen toivoa että Sirius ei olisi oikeasti kuollut. Eikö jossain sanottu että D olisi oikeasti kuollut vai muistanko väärin?
viha heikentää sydämistä voimakkaimmankin ja ennen kuin huomaat olet itsesi vankina murheidesi kahleilla kytkettynä katkeruuteen
Tapsa

« Vastaus #15 : 30.Maaliskuu 2007, 10:09 » |
Muttaaaa... sinällään tuo brittiaikuinen on ihan kiva, mutta miksi siinä on J.K takakannessa? Ei mitään häntä vastaan, mutta miksi se tuossa on? Hänen kuvansa oli ainakin Order of the Phoenixinkin takakannessa, ja oletan siis että muidenkin kirjojen "aikuisversion". Onkohan tuo kaapuheppu Voldemort? Kaikki kannet ovat hienoja.
Greenhead

Asuinpaikka: Meren rannalla. [Raahe]
« Vastaus #16 : 30.Maaliskuu 2007, 10:24 » |
Ehdin pitkän sepustuksen kirjoittamaan, kun kone hirtti itsensä kiinni.  Lyhyesti: En osta kirjaa (ei ole aikaisempia osia) vaan lainaan kirjastosta. kannet ovat.... ovat... mielenkiintoisia....
Larissa
Asuinpaikka: Nevalla
« Vastaus #17 : 30.Maaliskuu 2007, 10:28 » |
Hmm,nuo kannet ovat kyllä todella mielenkiintoisia,varsinkin USAn lastenkansi. Tuli nimittäin sellanen juttu mieleen,että Voldemort / Harry tekisivät "viimeisen" taistelun Department of Mysteriessä,koska eikö siellä ollut amfiteatteri ja verhot,josta kukaan ei tiedä mitään? No kumotkaa tämä teoria,jos se kuulostaa typerältä. Ja kannen perusteella ainakin vaikuttaa siltä. Ja hahmo kaavussa on ehdottomasti Voldemort,katsokaa suurennettuna!
Elenloth
« Vastaus #18 : 30.Maaliskuu 2007, 12:50 » |
Ihanaa, olen Englannissa kielimatkalla juuri silloin kun se ilmestyy  Pääsen näkemään brittien reaktioita viimeisen osan ilmestymiseen, ja tietysti ryntään kirjakauppaan heti kun vain pääsen. Odotan kirjaa innokkaasti. Voldemort tietysti kuolee, se on selvä, ja osa minusta on kallistumassa sille kannalle, että hän vie Harryn mennessään. Joka tapauksessa joku tärkeä henkilö kuolee.
Freyja

Asuinpaikka: Rovaniemi
« Vastaus #19 : 30.Maaliskuu 2007, 18:08 » |
Olen ihastunut jokaiseen kansiversioon, vaikkakin vastoin useimpien muiden mielipiteitä, pidän eniten ehkäpä UK-lastenkannesta. Käsitykseni mukaan se on kuvattu jostain alkuvaiheista, ehkäpä häihin liittyen, sillä Ronilla ja Hermionella on siinä juhlakaavut. Sitäpä en sitten ymmärrä miksi Harrylla on jokin virttynyt pusero päällään, kun toiset ovat pukeutuneet hienommin. US-kansi on todennäköisesti kirjan loppupuolen kohtauksesta. Jos oikein näen, niin Harryn kaulassa on medaljonki, ja se että hän kohtaa Voldemortin medaljonki kaulassa (saattaa esine olla jotain muutakin tosin, ei tuosta kuvasta ota tarpeeksi selvää), on merkki Harryn vahvuudesta. Melkein kuin näyttäisi pitkää nenää pimeyden lordille. Harry muutenkin kannessa näyttäisi varmemmalta asentoineen kuin Voldemort. Tulkintani mukaan kohtaus on verhon takaa, tuonpuoleisesta (tai millä nimellä sitä haluaakin kutsua), mutta Rowlingista ei koskaan tiedä, mitä uusia paikkoja hän on keksinyt. Olen listannut läjän asioita, jotka Rowling on maininnut haastatteluissaan tai kotisivullaan tapahtuvaksi seitsemännessä kirjassa. Pistän varmuuden vuoksi spoiler-merkinnän alle kun koskevat viimeistä kirjaa (tarviiko olla tässä topicissa?). Tekstiä on pitkästi. 1. Lily ja James sekä Godrickin notkon tapahtumat - Harrylla on äitinsä silmät, mikä on tärkeä seikka. Syy selviää viimeisessä kirjassa. - Lily Potterista selviää (viidennen kirjan lisäksi seitsemännessä kirjassa) todella tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat siihen mitä Harry päätyy tekemään. - Saamme tietää miksi Dumbledorella oli hallussaan Jamesin näkymättömyysviitta Jamesin kuoleman aikaan. Tämä tieto on merkittävä. - Lilyn ja Jamesin ammatit ovat merkittäviä juonen kannalta, James ei tarvinnut hyvin palkattua ammattia, sillä hän oli perinyt rahaa. - Saamme tietää hieman enemmän Jamesin perhehistoriasta - Saamme tietää oliko joku läsnä Godrickin notkossa Potterien kuolinyönä. Kalkaros se ei kuitenkaan ollut.
2. Kelmit (muut kuin James) - Rowling ei kommentoi Siriuksen kaksisuuntaiseen peiliin liittyviä kysymyksiä. Tästä voi päätellä, että peilit ovat vielä esillä seitsemännessä kirjassa. Itse asiassa Rowling kertoi kotisivullaan peilin olevan mukana seitsemännessä kirjassa. - Matohäntä ei tapa Lupinia / Peter Piskuilan ei tapa Lupinia hopeakädellään
3. Dumbledore - Dumbledoren voitonriemuinen katse Liekehtivässä pikarissa on suunnattoman merkittävä ja olemme saaneet käsityksen mistä on kyse jo viidennessä ja kuudennessakin kirjassa. Todellinen paljastus tulee seitsemännessä kirjassa. - Dumbledoren arvailut siitä kuinka Voldemort tapetaan eivät ole koskaan osuneet harhaan. Harryn pitää sen mukaan tuhota neljä jäljellä olevaa hirnyrkkiä ja sen jälkeen käydä itsensä Voldemortin kimppuun. Dumbledore on antanut Harrylle melkoisen arvokkaita vihjeitä ja Harry on koonnut enemmän tietoa kuin hän itse ymmärtääkään. - Saamme mahdollisesti tietää Dumbledoren Lontoon maanalaisen muotoisesta arvesta lisää. - Saamme tietää Dumbledoren menneisyydestä ja perheestä. Niihin liittyy jotain mielenkiintoista. Saamme myös tietää miten niin älykäs henkilö kuin Dumbledore, voi olla niin sokea tietyille asioille. - Saamme mahdollisesti tietää mitä loitsua Dumbledore käytti Voldemortiin Taikaministeriössä - Rowlingin mielestä on Dumbledoren sanat oikean ja helpon väliltä valitsemisesta ovat tärkeitä, sillä se mikä on helppoa, ei aina ole oikein.
4. Dursleyt - Meille selviää mitä Dudley Dursley näki kun hän kohtasi ankeuttajan viidennessä kirjassa - Petuniaan liittyy jotain enemmän kuin meille on kerrottu tähän mennessä.
5. Kalkaros - Rowling ei suostu vastaamaan onko Kalkaros hyvä vai paha, sillä tällä seikalla on suuri vaikutus siihen mitä tapahtuu, kun Harry ja Kalkaros seuraavan kerran kohtaavat - Rowling on hämmästynyt, että joku voisi toivoa Kalkaroksen rakastuvan. Ajatus on hirvittävä. Saamme tietää seitsemännessä kirjassa miksi.
6. Voldemort Saamme tietää saako Voldemort koskaan tietää ennustusta kokonaisuudessaan. Vastaus ennen seitsemättä kirjaa olisi liian paljastava.
7. Muut opiskelijat - Nevillellä on tärkeä rooli viimeisessä kirjassa ja osansa taistelussa Voldemortia vastaan. Näemme ehkä viimeisessä kirjassa saako Neville koskaan tietää kuinka lähellä oli tulla Valituksi. - Saamme tietää Draco Malfoyn kohtalon. Draco ei olisi koskaan surmannut Dumbledorea, ja tällä on vaikutukset Dracon tulevaisuuteen. Seitsemännessä kirjassa selviää millaiset vaikutukset. - Tapaamme Viktor Krumin
8. Taikaministeriö - Pimento on yhä ministeriössä töissä. Kuulemme hänestä vielä, sillä Rowlingista on mukava ”kiduttaa” häntä. - Saamme ehkä nähdä tapahtumia Salaperäisyyksien osaston lukitussa huoneessa, sillä Rowling ei suostunut paljastamaan siitä etukäteen mitään.
9. Tylypahka ja sen perustajat, opettajat ja tuvat - Tylypahkan perustajat ovat esillä seitsemännessä kirjassa jossain roolissa. - Tylypahkaan tulee uusi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja - Joillakin Tylypahkan opettajilla on puolisot, mutta tieto näistä on rajoitettua/yksityisalueella. Saamme tietää miksi. - Lajitteluhattuun liittyy jotain mitä emme vielä tiedä. Se ei kuitenkaan ole hirnyrkki. - Korpinkynnet saavat huomiota - Korpinkynnen tupakummitus Harmaa leidi esiintyy mahdollisesti viimeisessä kirjassa
10. Uudet hahmot / vähemmän tunnetut hahmot / muut hahmot - Uusia merkittäviä hahmoja ei tule, kuitenkin muutama uusi hahmo saattaa tulla. - Tutustumme paremmin johonkin aiemmin esitettyyn hahmoon. - Näemme Feeniksin killan jäsenen, jonka olemme jo tavanneet, mutta emme ole tutustuneet tarkemmin. - Tapaamme hahmon, joka kykenee taikuuteen vanhemmalla iällä epätoivoisissa olosuhteissa. Tällainen on harvinaista.
11. Taikuus - Saamme tietää lisää velhojen ja heidän taikasauvojen välisestä suhteesta.
12. Kuolemat - Ainakin kaksi keskeistä henkilöä kuolee ja yksi jonka Rowling alunperin suunnitteli kuolevan, jää eloon. Rowlingin aviomies oli järkyttynyt yhden hahmon kuolemasta.
13. Viimeinen luku - Viimeinen sana on arpi - Viimeisessä luvussa Rowling kertoo mitä eloon jääville hahmoille tapahtuu koulun jälkeen - Viimeinen luku on muuttunut hieman / paljon kirjoittamisen yhteydessä alkuperäisestä
14. Kirjasta yleensä: - Kuudes ja seitsemäs kirja ovat kuin saman kirjan kaksi puoliskoa - Rowling mahdollisesti jättää jotain asioita auki Lähteenä on ollut aina yhtä kätevä Accio Quote.